Citiraj:
po pelenama mi se čini ok, ima ih po 2-3 pokakane, ima i popišanih...
Ovo su super, a to bi trebalo značiti da ima i mokrih, izbroji mokre
Citiraj:
pokušavam ga buditi da ne zaspi na dojci, ali nema šanse, svaki put isto... jel' to normalno?!...
Najnormalnije :heart:
Mame se služe svakakvim trikovima po uhu, po nosiću...
Citiraj:
. ove dane je spavao s nama u krevetu jer čim bi ga stavila u njegov odmah buđenje i opet traži cicu,
bebe ti inače ne vole biti same iako je to na filmovima normalno :)
One traže majčinu blizinu i cicu, neke bebe to traže i 24 sata dnevno pogotovo prvih mjeseci
dijete ti prolazi kroz skokove u razvoju koji idu mislim 3 dana, 9 dana, tri tjedna, koji mjesec, pa tri mjeseca, pa čak i šesti mjesec,
ali o tome imaš na portalu www.roda.hr
U tom razdoblju cjeca staalno vise na cici, kad makneš one žele još i tako u krug.
Citiraj:
sinoć je valjda skoro dva sata neprestano plakao (vrištao) pa sam se prepala da je gladan, ali dojku nije htio nikako uhvatiti,
Večernja nervoza je isto lijepo opisana na portalu, večina djece prolazi kroz to i majkama je tada valjda najteže.
Onda se razmišlja i da su kolike možda... Uglavnom, navečer ti preporučam topli tuš i bacanje u krevet sa djetetom, čuvanja itd... dok ne prebrodite to.
Ali najvažnije je da isključiš kakav soor, gljivice, svrbež po bradavicama...i vrijeme je viroza biti oprezan da dijete nema temperaturu.
Također ako je nosić zaćepljeni imaš Ariana aspirator u apoteci koji je odličan za djecu.
Citiraj:
a meni se čini da su one prazne skroz... iako kažete da ne mogu biti :/... brine me to njegovo spavanje na dojci...
Ako on stalno cica ne može doči do prepunjenosti i budi sretna. Kad prestane skok u razvoju pa koji sat duže bez cice da vidiš kako će ti cice biti pune.
spavanje na cici je nešto što bebe rade jer se tako osjećaju najsigurnije. Namire potrebu za hranom i potrebu za toplinom i sigurnošću.
Najvažnije od svega je da si tu za njega, da ima mokre i kakane pelene, da mu daješ cicu na zahtjev i to je to.
Ne treba ti ništa drugo, ti budi zdrava, sita i sretna i bit će ti sve lakše.
I da, nazovi SOS tel. ne uvađaj AD samo tako.