Dajte me podsjetite, koliko mogu godišnje zarađivat a da su još na roditelju kao olakšica?
Printable View
Dajte me podsjetite, koliko mogu godišnje zarađivat a da su još na roditelju kao olakšica?
Do 15 000 kn
Sent from my iPhone using Tapatalk
Hvala Tanči.
Mislila sam da su povisili. I jesu. al ne puno
A koliko joj priznaju od stipendije u tih 15 hiljada?
Stipendija je tisuću mjesečno, dakle 12000 godišnje.
Ostaje 3000 kn za šljaku.
550 kn su joj platili na faksu jer je demos na katedri za anatomiju i ostalih 2450 kn može odraditi.
Radi promocije vikendom pa se to ne nakupi brzo.
Ali znam da ona to strogo pazi i zbraja da ne bi prešišala.
Moja kolegica je 5000 kn morala platiti poreznoj baš zbog toga kaj je kći nešto sitno prešla tu granicu od 15000.
Da ona ima stipendiju iz nejavnih izvora,pa je drugačije kod nje
Ajme! A da nisam provjerila kakti da se stipendija ne ubraja a Nigdje nisam vidjela ovo privatno/javno. Da nisi sad napisala Jelena, platila bih lijepo vise nego je dijete zaradilo. Srećom do kraja godine stignem smanjit stipendiju da ne prijedje limit od 15k.
Ajme!
Ma ne, zato sto su državne se ne ubrajaju. Od privatnih firmi se očito ubrajaju.
Sve se ubraja.
Odakle vam to da se ne ubraja?
Ja sam pitala na poreznoj i rekli su mi do 15000 kn. Ako ih se prijeđe, roditelj gubi olakšicu, a iznad 64 000 kn se plaća i porez.
Stipendija koju moja kći dobiva je od grada, dakle nije privatna. Uplata sjeda na žiro i svaku godinu dobije izvod koliko je dobila.
Dobila je i Stem i još jednu, ali je morala odustati jer smije dobivati samo jednu pa je izabrala najizdašniju.
Ne, već par godina ne:
https://www.zakon.hr/z/85/Zakon-o-po...5-2-ZVm2Dw_agU
Članak 17, stavak 2
Evo da ne otvaram novu temu...zanima me gdje bi djete od 16,5 godina moglo si nesto zaraditi preko ljeta.
Moj je izrazio zelju da bi radio preko ljeta...e sad nazvala sam interspar najblizi i rekli su da ne primaju ucenike...konzum e to treba doci osobno razgovarati sa šeficom. Susjeda radi u krasu nju sam pitala rekla je da ce se raspitati...njen muz radi u ledu kao tamo ne primaju mlade od 18.
Tako da iskreno ne znam ako nemas neku vezu nis od posla....
Da Ledo ne prima maloljetnike, ko ni Pivovara jer imaju i noćne smjene
Metro isto ako prima prima punoljetne
Ima li veze sa školom?
Neki dućan
E-kupi su znali imati poslove pakiranja udžbenika, ali ne znam kako je sada. Moji sinovi su preko ucenickog servisa radili kod mog prijatelja u servisu računala, ali to sam ja dogovorila prve godine. Slične poslove sklapanja računala može se naći i po oglasima, ali prednost imaju učenici s iskustvom. Ovi iz Ruđera i srodnih škola obično lako nađu ljetni posao.
Još mi pada na pamet Instar informatika, oni su isto znali imati ljetne poslove za studente, možda cak i učenike, ali isto traže kompetencije Treba imati na umu da učenički servis smije sklapati ugovore samo izvan školske godine, kad nema nastave, što kod student servisa nije slučaj.
Domy, škole obično imaju popis mogućih poslodavaca za učenicku praksu. Osim toga, turistička zajednica ponekad traži animatore, a u turizmu ima i drugih poslova, iako to moje sinove nikada nije zanimalo ako nije imalo veze s tehnikom.
Hvala svima na odgovorima...nemam nigdje nikakvu vezu...da.on ide u Ruder 2 godina...pa sad mozda uspije nesto i naci
A nema obaveznu praksu ovo ljeto?
Pa i on se ti puta...ali nitko im nista ne govori i nitko nista ne zna.
Ne treba ti veza.
Pa pogledajte zajedno ima li koja firma u susjedstvu gdje bi on volio raditi... Šta jja znam, Links
Iki tako neka trgovina elektronikom, a da još ima i servis. Nazovite ih i nek pita trebaju li nekoga za praksu ili barem slaganje skladista...
Pošalji upit na Končar INEM, oni znaju zapošljavati studente i učenike. Ne znam ima li Ericsson nešto, ali pitaj...
Ericsson ne zapošljava učenike, već studente i to djecu svojih djelatnika.
Isto tako radi i Ina za pranje šajbi na pumpama.
Maloljetne učenike će uzeti razne agencije za promocije proizvoda po dućanima i trgovačkim centrima.
Moja kći je to radila tijekom gimnazije, a radi i sada tijekom ljeta jer kroz godinu ne stigne.
To je je lagan posao, nema fizikalija i dobro plaćaju.
Agencija Belle futura za koju moja kći radi je odlična i preporučujem ju od srca.
Domy neki smjerovi u Ruđeru imaaju praksu neki ne, valjda bi vam rekli već da treba
Pa da valjda bi...nemam pojima.
Uglavnom nijedan ducan tipa spar konzum,lidl,dm ne prima ucenike...takoder ni kras ni ledo...zvala i links i instar isto nista....
Tanci da to je lijep posao to sam i ja radila tokom studiranja...ali nekako vise cure to rade.
Evo link za neke informacije
https://www.danasradim.hr/informativ...oj-zivotopis-1
Frendovi mojeg klinca su najcesce radili na pakiranju knjiga, vozili kao dostavljaci biciklom, slagali police u skladistu, na moru na rentanju pedalina, ležaljki i sl.
Moze se naci, bez brige, samo nek krene u potragu. To su radili prosle godine, sa navrsenih 16.
Moj je lani nasao sebi odlican posao, sam samcat, na televiziji, pomagao je u tehnici kod snimanja emisije, isao na terene i pisao kraće izvjestaje... Rijec je o privatnoj televiziji. On je dosao s namjerom da volonitra, jer ga je zanimao taj posao. Najprije im je poslao mail u kojemu se predstavio i rekao sto ga zanima, onda su ga, na opće iznenađenje i oduševljenje, pozvali na razgovor i poceo je s povremenim radom vikendima. Na kraju su mu rekli da izvadi ucenicki ugovor i platili mu honorar.
Uglavnom, nek se malac pokrene, naci ce.
Vidim da najviše posla nude Glovo i Wolt. To bi moj 16-godišnjak sigurno prihvatio, ali mene je malo strah prometa. Kad vidim kako ti dostavljači bezglavo jurcaju, čudim se da nema više nezgoda, a ovaj moj sigurno ne bi bio ništa pažljiviji :-/
Isto mislimo. Moj bi bio oduševljen da radi tako nešto jer obožava bicikl i ima plan grada u glavi, ali ja se užasavam ideje da nekoliko sati dnevno provede na gradskim ulicama gdje o biciklistima nitko ne vodi računa, a sami dostavljači često voze kao kamikaze.
Svojedobno sam gledala uvjete i mislim da su tražili za taj posao osobe s navršenih 18 godina (barem Glovo). Doduše, to je bilo prije pandemije, možda su u protekle dvije godine zbog povećane potražnje dostave spustili kriterije :|
radili su 16-godišnjaci (i to više njih)
za koga tocno, ne znam
A evo tu sto trenutno nudi ucenicki servis Tehnicke skole
http://www.ss-tehnicka-zg.skole.hr/servis/poslovi
radili su 16-godišnjaci (i to više njih)
za koga tocno, ne znam
A evo tu sto trenutno nudi ucenicki servis Tehnicke skole
http://www.ss-tehnicka-zg.skole.hr/servis/poslovi
Vidim da su u ponudi aquapark i restorani
https://www.danasradim.hr/poslovi?kategorija_radnika=2 treba označiti kategoriju "učenici" (ima i opcija "punoljetni učenici", ali u ovom slučaju to ne treba označavati). Dobije se popis na kojem ima svašta, od skladišnih radnika i prodavača sladoleda do spomenutih oglasa za wold i glovo.
Moj u ponedjeljak ide na razgovor u Mc'donalds...bas sam uzbuđena i zadovoljna jer je sam izrazio želju za radom. Nije stvar u lovi,te novce mu mozemo i mm i ja dati,nego u svemu ostalome. Ne znam ni sama kaj osim ciscenja i pranja jos mogu raditi školarci u mekiću? Ako je i samo čišćenje,opet dobro.
rosa, jesu li ga poslali na liječnički? Za rad s hranom treba onaj sanitarni pregled. Ako nisu - radit će samo čišćenje. Možda i skladište.
rosa, kak to funkcionira?
Jel' tvoj sin sam našao posao ili ..?
Jel' se moraju prvo učlaniti u učenički, pa tek onda traže posao?