Evo samo da javim da smo našli hotel Letna jer ko zna nešto o njemu?jako je blizu bolnici:)
Printable View
Evo samo da javim da smo našli hotel Letna jer ko zna nešto o njemu?jako je blizu bolnici:)
hb samo pročitaj prvu stranicu ovog pdfa...:)
Hvala evo sve smo našli i rezervirali...Mirna je super i oko svega se potrudila,jedva čekam:)))
pitanjce vezano uz rutu autom, za one koji su naravno isli...sutra se putuje iz Zagreba, pa cisto preporuka dali je pravac Zagreb -Maribor - Graz - Bec - Brno - Prag najoptimalniji ili ima kakva pametnija tura?
kao i obicno veliko hvala svima na pomoci
marko, teško pitanje:-), ovisi da li voliš više vozit po autoputu pa malo duže ili oko 40 km kraće pa 80 km autoputa manje?
ok, hvala na odgovoru i na privatnim porukama...onda ce bit ta ruta...javimo se iz Praga :klap::klap::klap:
mislim da ti je ta ruta najoptimalnija. samo nas je neugodno iznenadila dionica brno -prag . zaista loš autoput. Sve ostalo ok. Za snalaženje po Pragu i pronalaženje klinike ovavezno ponjeti GArmina. S njim je puno lakše i elegantnije. Sretno.
Bili i vratili se....autoput Brno - Jihlava katastrofa, Jihlava - Prag jos kako tako...vjerojatno kad cemo ici po smrznute ( a odlucili smo bez obzira na ishod ovog postupka - u koji btw beskrajno vjerujemo - ici obavezno po njih) cemo trazit neki alternativni pravac sa boljom cestom ....prag prekrasan, stvarno se ima kaj za vidit...mi smo imali naseg 'Garmina', gospodin Simo nam je dao kartu praga i zacrtao kaj se treba vidjet i u svako doba nam je bio od pomoci, stvarno svaka pohvala... spavali u hotelu Park, prvo su nas dva dana kuhali jer nisu ocekivali vrucine pa sustav klimatizacije nije bio u pogonu, ali nakon vise nasih i zalb i ostalih gostiju i to se sredilo...sam PFC je pravo odusevljenje i promjena u odnosu na ove nase klinike i nacin rada....postupak odlican, vracena dva prekrasna embrija i jos tri smrznuta smo dobili...sve u svemu prezadovoljni smo....
ali ja nebi bio ja da nemam dodatno pitanje...za povrat troskova koji moram trazit od HZZO , dali moram prolozit racune od goriva, cestarina i to ili samo podnesem zahtjev i to je to ?
hvala svima
mako ako imas racune prilozi, ako nemas samo zahtjev. ako ste iz zg onda idete u branimirovu u HZZO na međunarodnu nesto. ja dobila za zadnji put 3337,00 kuna. do sada je bilo 1200 kuna. sada obracunavaju cijenu karte vlaka. ako predate sljedeci tjedan novci bi trebali biti oko 20. u mjesecu.
:klap: pa ak je tak kak velis ( prek 3000 kn ) onda nebum prilagal racune, jer tolko nisam potrosil na put...nis bum predal samo zahtjev pa bumo vidli kak bu zislo i dal buju trazili jos kaj ...pa se javim
syllyme, bratislava je još jedna vinjeta, a nije neki dobitak (autoput nisu popravili od kad je napravljen, bili smo tražili kad je izgrađen, sad sam zaboravila), napisat ću kad bude vremena put preko Linza, najkraći po km (630 km), al najmanje autoputa (u izgradnji je).
Napisala sam sto je meni draze. Malo je dulje, ali iskreno nisam primijetila nista posebno loseg na tom autoputu kod Bratislave. Osim vinjete (koju niti jednom jos nisam kupila nego se svercam). Mene voznja autoputom ne umara toliko kao voznja po "obicnim" cestama, uvijek ima brzo neko ok odmoriste za tankat, popit kavu, itd. Narocito u uvjetima mraka, kise, snijega i sl. sto vec zna biti na putu. Da ne spominjem kako me zivcira stalno paziti je li ogranicenje 50 ili 90, pa se voziti deset minuta iza nekog tegljaca jer nikako uhvatiti zgodan trenutak za preticanje, itd. Ali to sam ja. Zato sam i napisala da mi je bolja ruta zbog autoputa.
cek ne kuzim? pa viamichelin za dionicu Bratislava - Prag daje opet tu koma dionicu Brno - Jihlava - Prag? ako je to tak onda se ne isplati vozit 100 km dulje, jer ovih par km autoputa kaj fali izmedju austrije i ceske se super cesta...ima svega par sela, ostalo je brza cesta i super je za voziti se 8-)...inace kaj se mene osobno tice vozil bi se i skroz po staroj cesti, sam da je normalna, a ne onak truckava ko ta ceska dionica...vremenski , a kaj ja znam, u povratku smo naletili kod beca na kolonu i jedno sat i pol smo vozili dionicu 15 km, tak da se uz normalnu voznju po ostatku ceste put produzil na 9 sati...nevjerujem da svim okolnim cestama bez imalo autoputa ima puno duze za voziti se relaciju zagreb - prag
nama ne paše vozit kilometarski dulje, rađe idemo po selima pa kraće, al kako ko voli....(i nismo se usudili švercat po Slovačkoj pa nas put dođe skuplje, s vinjetom i s više benzina)...
planiramo napravit web stranicu s opisom puta do Praga (pošto smo upoznali sve različite puteve), pa bi uključili i neke postove odavde-o hotelima, milivojeve linkove za klopu, Seline opise, pa sad pitam za dozvolu da li smijemo copy pate (neće to tako brzo biti, al bude svakako)
more komotno :)
ajd baš krenite pa ćemo se ubacivati sa raznim podatcima...
tipa kupiti Becherovku u Bili a ne na štandovima...
kaže glavni od stranice da bi napravili da svak može sam nadopisat, i ko možda neki forum s utiscima (bez medicine), samo da je malo vremena da to krene pa će se samo izvrtiti u kom smjeru će ići
(na vrhu stranice će pisati: obavezno probat medovnik, još ću biti recenzent di je najbolji:-))
moja neka ideja su savjeti kako na putu proći jeftinije s autom, tražiti hotele s besplatnim parkingom, gdje jesti na putu do praga, i u pragu, a valjda će se naći nešto korisno i za one koji ne putuju autom, vidjet ćemo kako ćemo to (svi skupa) slagat
Putopisac je počeo: http://www.dopraga.frihost.org/
ima još puuuuuno posla, naših i vaših utisaka, a unaprijed hvala na sugestijama i vašim dodacima
Hoću bebu, čekamo tvoje utiske
bili i predali...adresa je Branimirova 37...tak je kak velis, nekaj prek 1600 kn po osobi, danas je predano ali isplata oko 20.06. ( s obzirom da je dooobra cifra u pitanju nebumo se bunili)...jos jednom hvala i na telefonskim uputama :klap: :klap:...ako mod misli da ove informacije trebaju u neki drugi topic neg slobodno premjesti, siguran sam da ce i drugima dobro doci informacije
Upravo sam rezervirala sobu u hotelu Panorama.Zanima me jel netko bio ,kakva su iskustva?
inna, koliko se ja sjećam-niko nije bio tamo, al obavezno nam javi kako je da možemo upisat na stranicu http://www.dopraga.frihost.org/
Drage moje , mi se spremamo u prag.. -nadamo se terminu u kolovozu. Što se smještaja tiče , razmišljali smo o najmu nekog manjeg stana ili privatnog apartmana.. Ima li neko nekih informacija gdje se možemo raspitati. Hvala svima za informacije.
Ja sam bila u hotelu belveder 300 m od klinike i ne mogu reći da je savršen ali nije loš,sobe su dobre ali nikako nebi preporučila 5 kat,internet ima u sobi ali se plaća 5eur a u predvorju je besplatan ali je jako loš i spor,garaža je za nekih 7 auta i nije baš nešto ali posluži i 10 eur po nočenju a do centra ima 15 min pješke...znači meni je bio super jer sam tražila najbliže klinici pa eto možda nekom ova info pomogne,sretno svima koji se spremaju tamo:)
Miny moja sestrična živi u Pragu i prije nego što smo saznali da idemo smo tražili nju da nam isto nadje neki stan ili apartman koji nije daleko od klinike,ali to ti je dosta teško samo luksuzni apartmani i to dosta daleko od klinike a isto platiš kao hotel jer smo mi tražili na mjesec dana s obzirom da smo toliko i bili a na kratko teško da češ nešto naći ali eto sretno i nadam se da ćete uspijen naći ono što tražite.
miny, nama je Mirna spomenula da Simo zna nekad iznajmljivat (neki) stan, treba provjeriti s njom...
mi smo tražili stan za 3 mjeseca boravka...
muke Tantalove!!!
mislim da smo poslali oko 70 mailova, što privatno, što agencijama i na kraju pukom slučajnošću uletili u jednu garsonijeru koja nam je bila savršena...
isto sam pitao frenda koji živi u Pragu da proba naći ali nije uspio...ne žele iznajmiti tako kratko...
ako mislite biti oko mjesec dana onda u Pansionu Patanka imaju opciju dugog boravka po povoljnijoj cijeni, ali to je soba s upotrebom kuhinje...nama je najviše falila perilica rublja, ali možda se može i ponijeti robe za mjesec ali mi smo ostajali 3...
E pa tako je i meni sestrična rekla i sve sto nam je bila našla nitko neće iznajmit na kratko ali nismo se mi previse ni trgali oko toga tako da smo prihvatili ono sto nam je taj tren bilo dostupno:)
evo ja ostadoh duzna recenziju hotela u kojem smo bili u zadnjm postupku (oprosti mare)
dakle hotel je http://www.metropolhotel.cz/, bili smo u ozujku 4 nocenja 240 eura
doručak odlican, soba ne prevelika, ali ima klimu, internet u sobi, s tim da je moj dragi sam slozio wifi
tople vode uvijek ima, birtijica u prizemlju, a na krovu hotela terasa otvorena do 22.00 za one koji bi zapalili cigaretu
osoblje ljubazno, preko puta velika robna kuca, jedino je bio bed sto je metroom trebalo raditi presjedanja po onim njihovim linijama, ali ne previse komplicirano
udaljenost od klinike kojih 15 minuta javnim prijevozom
odmah iza ćoska nekoliko pivnica s ovog linka prague pub guide the best, budem stavila lin na sljedećem postu
http://patto1ro.home.xs4all.nl/pragpub1.htm#pinkasu
od ponudenih na stranici bili smo u medvidku, bukvalno izades iz hotela i u prvoj ulici ta pivnica
mene osobno je odusevila pivnica u zlatnom tigru, klopa fina i super jeftina, jedino je super buka i vrlo malo stranaca
eto mare odradih dug
Cure,imam još jedno pitanje.Gdje parkirati auto?Parking u sklopu našeg hotela nam je skup.(oko 20 eura)Kakva su P&R parkirališta? Znate li cijene za dan?pored hotela je hrpa stambenih zgrada pa ne znam možemo li tamo negdje ostaviti auto(a da nam ga pauk ne odnese:))?
Drage moje,pozdrav iz Praga.Obećala sam javiti kakav je hotel Panorama.Ne znam odakle da počnem...malo reći SAVRŠEN.Mi smo imali sreću i na bookingu uspjeli naći popust i i za tri noći s doručkom platili 1100 kn -za oboje.Ne znam kolika je puna cijena,ali uz sve ovo što vidim ovdje,mislim da nije mala.Mi smo na 21.katu i imamo pogled na cijeli Prag .Na zadnjem katu je bazen,teretana,saune,masaže i slične stvari.Usluga,hrana,soba-savršena.Do Pronatala nam treba 8 km,a do samog centra 4 stanice podzemne koja je odmah pored hotela.Da ne zaboravim...odmah uz hotel je i shoping centar:)
pozz
imam molbu: frendica ide iz Praga ovu nedjelju i treba se opet gore vratiti srijeda (popodne)/četvrtak, jel ima ko da je poveze??? thx
Da li je neko skoro bio u hotelu Pronatal in? Interesuju me cijene ručka i večere u njihovom restoranu?
Evo i ja se priključujem pitanjima,idemo za oko mjesec dana,a još se nisam odlučila za smještaj.. Dvoumim se između: Hotel Residence Vysta, Hotel Belvedere, Hotel Art i Hotel Absolutum. Svi su tu negdje sa cijenama,samo ne bi da mi se dogodi da odem u neku rupu pa da cijelu noć strahujem od moljaca i kukaca,a za one sa 5* uz ovo sve nema se loviceHvala puno,i sretno svima. Jedini nam je uvijet da je soba ČISTA i da su ljudi normalni-uslužni jer ni ja ni muž neznamo ni engleski ni češki pa je to malo problem.. Što mi preporučate?? I još nešto; ima li na ovoj dionici tunela ; ZAGREB,GRAZ,BEČ,BRNO,PRAG? Ja ne podnosim tunele(klaustrofobija) pa zato da se znam pripremiti.
tina, opisali smo neke od tih hotela na stranici u mom potpisu, a svi hoteli tog ranga su dobrh, a tunela na toj dionici nema
tina evo me dragi ispravlja da ima podvoznjaka kroz bec, i ako hocete i to izbjeci da idete na bratislavu, i taj dio smo prosli