Stranica 2 od 3 PrviPrvi 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 135

Tema: Smještaj u Pragu

đurđa76 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

između Belvedere i Parkhotela po svemu je bolji ovaj drugi,iz našeg iskustva

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Bila ja u extol inu, sasvim ok, internet u sobi radio kao lud i ne placa se. Placa se koristenje ako koristis njihov comp na recepciji. Inace hotel super cist, dorucak svega i svacega, cak su bile neke juhe i gulasi. Za welnes i fitnes znam da ima ali nisam koristila.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Da napišem i ove preporuke: http://www.pravek.cz/ i http://www.lunchtime.cz/. bmaric, može se planirati oko tjedan dana boravka-od punkcije do transfera, a u slučaju da se ide na AID (inseminacija), boravak je kraći. Može se odlučiti pratiti folikulometrije kod njih pa je boravak duži, ili se taj dio do punkcije prati kod nas. Hoteli imaju različite cijene po mjesecima, al oko 40 se uvijek nešto može naći. Bilo je parova koji su putovali autobusom, a neki su išli i s turističkim grupama.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

jel zna netko kak računaju u hotelima dijete od dvije godine??

besplatno,postotak ili kako?

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj kiara79 prvotno napisa Vidi poruku
    jel zna netko kak računaju u hotelima dijete od dvije godine??

besplatno,postotak ili kako?
    obicno ti pise kad otvoris stranicu hotela, ali mislim da je besplatno jer dijete spava s tobom, odnosno ne treba poseban lezaj

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

tnx draga,tak sam i mislila..
    ona je ipak još mala,al nikad se ne zna kak će zaračunati...

mislim da je netko pisao da je išao vlakom do Praga...to nam se nekako čini najisplativije i najnetraumatičnije zbog šmizle,al nigdje ne mogu naći jel to direktna linija iz Zg ili do Beča pa se presjeda..
    zna li netko?

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

kiara, javit će ti se Sela

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj mare41 prvotno napisa Vidi poruku
    kiara, javit će ti se Sela

iva77 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

kiara79 evo jedne koja je 5 puta putovala vlakom
    da imas direktnu liniju za prag iz zg
    znaci polazak sa zg glavnog kolodvora je u 7.25 i izlazis u vain medelingu u vain medelingu presijedas u 14.28 na tom istom peronu i u pragu si u 19.18 praha hladni nadrazi po meni je ovo bila naj bolja opcija za putovanje
    e da mi platili povratnu kartu 1400 kuna
    ako te jos sto zanima pitaj

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Evo i mene!Da,mi smo ljubitelji zeljeznice i preporucam za put sa djetetom!!!Mi smo doduse putovali sami(isli smo po dijete hehhe),ali
    komfor koji pruza sam put je neprocijenjiv.Protegnes noge kad hoces,odes na wc kad hoces,popijes kavu u restoranu...
    Dobro je rekla Iva-znaci ima dobra veza za Prag,nije direktna ali skoro kao da je.Presjeda se u Becu,ali se ostaje gotovo na istom peronu
    na kojem se stize u Bec-treba pogledati na displayu koji je na samom peronu "bode u nos" takoreci.Vlak je tocan(sad vec govorim iz iskustva)i
    u periodu recimo od 10.mj do 02.su guzve minimalne,jedino se nakupi ljudi na nekim austrijskim stanicama jer oni tu zeljeznicu koriste kao lokalni prijevoz takodjer.
    Dobro je imati rezervaciju,ne kosta puno,a garantira sjedalo-funkcionira odlicno.
    Karta kosta kao sto rece Iva,mozda mrvicu manje,znaci to je za 2 osobe povratna.
    Jedina je mana sto je put dugacak,na momente dosadan,i ako se prepustite tom osjecaju iscrpljujuci....no ako si nadjete
    drustvo u kupeu(mi zadnji put cijelu austriju do praga prosli u prici sa korejskim parom koji su imali na torbi avionski tag da su bili u Dubrovniku
    i tako pocela medjunarodna izmjena info medju nama hehhhe)..Da bi fora bila veca zenskica Korejka je bila trudna i deset puta mi je u minuti rekla da je
    ona trudna,a ja si mislim" e draga,pravu si nasla".....i sreli smo ih kod Astroloskog sata u centru jedan dan...hehhhee.Ah sad sam se zapricala
    bezveze..ali sjecanja su zanimljiva i lijepa...totalno.
    Knjigica,krizaljke,laptop,mp3....sve to rijesava dosadu...No mislim da uz dvogodisnje dijete ne moze biti dosadno,zar ne?
    Kao sto kaze Iva,na put se trosi cijeli dan,ali se ne gubi nista,dapace dobiva jer je voznja kroz pola Europe meni osobno -poseban dozivljaj.
    Nemas brige sa lijekovima,injekcijama,(kao sto bi bilo da ides avionom)nosis sto hoces i u Prag i iz Praga,carina ne gleda sadrzaj torbi,
    jedino na povratku u HR dave Slovenci na granici i znaju ne pustati vlak preko pola sata...i vise.
    Preporuke.

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

I jos nesto vazno sam zaboravila reci,ova cijena se odnosi na specijalnu tarifu koja uvjetuje da bilo odlazak ili povratak bude jedan dan u vikendu,
    pa treba mrvicu kalkulirati .

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

hvala vam Iva,Sela...
    da mi ćemo putovat sa djetetom po dijete...,a ne bih je htjela pretjerano izgnjavit i iscrpit putovanjem...
    mislim da bi joj putovanje vlakom bilo zanimljivo,a i nama je prihvatljivo(posebno cijena)..

kad se sjetim još čega budem pitala!!!

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Mi putujemo sljedeći petak avionom, i Park je zauzet u petak, od subote je slobodan
    Mirna nam preporuča Belvedere ili da budemo tamo 1 dan pa da se preselimo u Park
    sada nakraju nemožemo biti puno dalje jer nemamo auto

milsim da sam već pitala ali dal netko zna kakav je intenet u sobama u Belvedereu?????

ivica_k avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj linalena prvotno napisa Vidi poruku

milsim da sam već pitala ali dal netko zna kakav je intenet u sobama u Belvedereu?????
    nula bodova

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

hvala
    joj samo da nebude jako hladno

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Vec dugo razmisljam da napravim mali rezime naseg iskustva sa boravkom u Pragu gdje bih istaknula neke lokacije,web stranice koje su mi bile od najvece pomoci
    te sitne tips koji dobro dodju u snalazenju gradom.Ovo ce dobro doci onima koji se prvi puta susrecu sa Pragom.Necu specijalno nabrajati hotele,znamenitosti,osim mozda nekih kljucnih za pricu..Klikom na neke web adrese koje cu staviti lako se moze napraviti plan znamenitosti koje se zele pogledati u periodu cekanja punkcije ili transfera.Daleko od toga da sam obisla cijeli Prag-zadrzavali smo se na ruti Holesevice-Bubenec/Namesty republiky trg,centar,stari centar,Charles Bridge,Dvorac te smo obisli Vinohrady,Zizkov,Olsane i mozda jos pokoji kvart kojem ni ime nisam znala.
    Uvijek smo isli vlakom Zagreb-Bec-Prag,a trajanje same voznje je oko 12 sati sa presjedanjem i pauzom od pola sata u Becu.Presjedanje je lako jer se ostaje prakticki na istom peronu.U tih pola sata Beca mozete se spustiti u podhodnik te u jednoj od beckih pekara kupiti pecivo ili nesto toplo,a ako izadjete na ulicu ,
    veliki Mc Donalds ceka samo na vas i jos stotine ostalih gladusa,sto Beclija sto putnika namjernika.Ne preporucam vece setnje sa kolosjeka onima koji su prvi puta tamo osim ako nisu izuzetno pripremljeni i sigurni u sebe jer tih 30 minuta do transfera za Prag (vlak Smetana)prebrzo prodje.
    Predvecer evo vas u Pragu.Stizete na czech-transport.com/index.php?id=419.Tko ne uzima taksi,kartu jizdenku kupujete u Relay kiosku na kolodvoru ili na aparatima za prodaju karata.Karta za 5 stanica kosta 18 kč,a za sat i pol voznje 26kč.Aparat prima samo kovanice.Ispred kolodvora je tramvajska stanica,takodjer i stanica metroa C.Na svakoj tramvajskoj stanici je red i plan stanica pa je lako naci svoje odrediste.
    Poneki od vas ce mozda morati presjedati do finalnog odredista.Zato je odlicno isprintati si rute preko ovog alata www.dpp.cz/.
    Hotel ste sigurno rezervirali preko www.booking.com/ ili moja preporuka,www.hotelscombined.com/-na ovoj stranici vidjet cete usporedo cijene istog hotela na vise web adresa.
    Moja omiljena web adresa kojom sam se sluzila za planiranje putovanja je www.myczechrepublic.com/,za planiranje posjeta raznoraznim zbivanjima i dogadjajima u gradu www.pragueeventscalendar.cz/cz/ te preporuke za restorane ( a i jos stosta)na www.expats.cz/.
    Kad nam je bilo do jeftinog,brzog i dobrog jela otisli bi do shopping centra www.palladiumpraha.cz/en/
    gdje bi na 2.katu rucali u jednom od restorana(uglavnom fast food,ali ima jedan restoran na dnu kata sa americkom hranom i juhama,tamo smo najradije isli),a Palladium je i neizbjezno mjesto odlaska na wc usred gradske vreve kad se ne zna gdje biste to mogli obaviti zabadava.
    U samom centru javni wc je cini mi se 10 kč.Tete koje tamo rade su stroge.
    Nas omiljeni ducan i robna kuca je www.itesco.cz/,obozavali smo svrljati tamo,a ima i wc(jos jedan).
    Smijat cete se ali meni je to bila vazna stvar.Tesco u podrumu je odlicno opskrbljeno,sjajno samoposluzivanje-jeftina im je voda za pice i njihov brand vocnih 100% sokova.Voda perliva je mineralna voda a non-perliva,negazirana.
    Od restorana preporucam www.kolkovna.cz/index.php?flash=1.Muz i ja jos i sad sanjamo
    gulas i juhu od luka (kako tko) i svičkova na smetane(vise vrsta knedli od kruha i krumpira sa junecim odreskom i umakom od brusnica i vrhnja).
    Da bi znali dobro manevrirati isprintajte si www.myczechrepublic.com/prague/prague_metro.html
    -dobro dodje.
    Osim neizbjeznih znamenistosti kojima Prag obiluje preporucam posjetu en.wikipedia.org/wiki/Ol%C5%A1any_Cemetery,en.wikipedia.org/wiki/%C5%BDi%C5%BEkov_Television_Tower i www.krizikovafontana.cz/.
    Ako se jos sto sjetim,pisem.Nadam se da sam nekome pomogla.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Sela, hvala na korisnim info, poželim opet otići kad ovo čitam..(da ne spominjem da glad lovi)
    pišite nam i drugi dojmove, linkove za hotele, klopu, obilaske, sve to pomogne u odabiru i boljem snalaženju....

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Kod ceskog jezika je sjajno sto se puno toga da razumijeti pogotovo kad citate natpise.Nemojte se bojati da se necete snaci.
    Kod javnog prijevoza je odlicna stvar sto se razglasom (i na displayu) najavljuje sljedeca stanica ( to otprilike zvucikao ."pžišti zastavka-Namesty republiky npr).
    Uoci naseg prvog putovanja u Prag,koristili smo dosta google.maps kako bi upoznali ulice kojima cemo se kretati te smo tako danima gledali i
    Milady Horakove 63 iz perspektive kao da smo tamo(opcija earth-mozete si instalirati).Kad smo dosli u ulicu po prvi puta,sisli s tramvaja,muz i ja smo se samo znacajno pogledali u smislu "pa mi kao da smo vec ovdje bili"...http://maps.google.com/maps?q=High+L...-na-us-gns-svn.To je bio sjajan osjecaj.
    Na goggle maps bi uvijek prije puta razgledali ulicu gdje nam je smjesten hotel ili slicno.Probajte.

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ima nas koji volimo svrljati po trznicama u potrazi za lokalnim proizvodima i hranom-trznice imaju svoju posebnu car.
    U Holesevicama(znaci ne predaleko od nase male klinike) se nalazi glavna praska trznica sa velikim prehrambenim djelom,ali takodjer i sa kineskom dijelom trznice(neizbjezni su ).
    Mozda ce ovo pomoci placoljupcima-www.expats.cz/prague/article/prague-shopping/prague-markets/.

Bubzi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Bravo Sela! Carica si! Odlične informacije.

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Bubzi prvotno napisa Vidi poruku
    Bravo Sela! Carica si! Odlične informacije.
    U neku ruku si me ti i inspirirala i potaknula jer kao sto rekoh,pismeno se bolje izrazavam.
    Sad cekam jos Linu i ostale cure koje su nedavno bile gore da stavi svoje impresije!Linnnaaa!!!???

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Dok cekamo recenzije hotela Klara,mozda bi ovo mogla biti dobra ponuda(traje kroz cijelu godinu):www.kupime.hr/ponuda/vodimo-vas-u-carobni-prag/1783

Rominka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

U kratko dok se ne vratim kući - super je hotelcic !!

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Mi smo bili u hotelu Hoffmeister., podno starog grada (kod onih stepenica skroz desno) na samoj stanici metroa Malostranska, tramvaj također. Do karlovog mosta 10min pješke a do centra bez frke sve pehaka. Kupovali smo karte za pol sata i sve smo s njima prošli, ajde možda smo 2 puta prekoračili al za ne više od 5 min. Iznad hotela nekoliko stepenica i eto nas u velikom parku letenski sadi, popreko parka ni 15 min pehaka do klinike. Najveći nam je problem bio da u blizini nema dućana, ali ima Billa blizu klinike.

E sada zašto smo ga izabrali, gledali smo blizinu klinike i centra kako smo došli sa avionom. Hotel Park (u kojem ssmo bili zadovoljni na konzultacijama) nije imao mjesta a hotel Belvedere nema internet u sobama. A imali smo studio-apartman sa potpuno opremljenom kuhinjom, frižider, mikrovalnaa, strujna ploča. Tako da smo si manje obrokke i samo pripremali, a jednom na dan jeli u nekoj pivnici ili restoranu. Cijena je bila ispod 60€ (moram točno provjeriti sa mm). Mislili smo da bi nam desetak dana u čistoj hotelskoj sobi usred zime bilo jako teško, ono da si ne možeš ni kavu normalnu skuhat. Da smo bili u toplijem dijelu godinu, sigurno bi išli autom i izabrali možda hotel gdje je parking jeftiniji.

I da, mi smo se pitali gdje je ta kontrola uu javnom prijevozu. Niti jednom nam nisu došli, a svaki dan ssmo se bar 4 puta negdje vozali. Kolegica sa transfera iz Beograda (nadam se da im je uspjelo) je imala susret: ušli su u tramvaj, ona se otišla sjesti a muž sa kartama u rucii ode do aparata ih poništiti. U tom času do nje dolazi kontrola, ona zazove muža i on se vrati a da naravno nnije prije štancao kartu. Bili su neumoljivi, mislim da mi je rekla 70€ z anjih dvoje kazna. Kasnije sam čula da su najčešće u metrou.

I još nešto, mi smo išli avionom i nakraju smo morali produžiti boravak za 3 dana, sa petka na ponedjeljak. Nismo ništa doplatili jer je CSA tako i tako otkazala taj let u petak, ali dakle upozorenja, ako letite provjerite daa vam nisu otkazali let a vi se pojavite na aerodromu. Nama je ovaj način puta bio super, recimo u 10 ujutro smo krenuli iz staana u Zg, u 12 poletili i ak se ne varaam več smo u 4 bili u hotelu (oko 20€ aerodrom-hotel).

Sljedeći put idemo definitivno u ljepše doba godine

milivoj73 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj linalena prvotno napisa Vidi poruku
    I da, mi smo se pitali gdje je ta kontrola uu javnom prijevozu. Niti jednom nam nisu došli, a svaki dan ssmo se bar 4 puta negdje vozali. Kolegica sa transfera iz Beograda (nadam se da im je uspjelo) je imala susret: ušli su u tramvaj, ona se otišla sjesti a muž sa kartama u rucii ode do aparata ih poništiti. U tom času do nje dolazi kontrola, ona zazove muža i on se vrati a da naravno nnije prije štancao kartu. Bili su neumoljivi, mislim da mi je rekla 70€ z anjih dvoje kazna. Kasnije sam čula da su najčešće u metrou.
    Sljedeći put idemo definitivno u ljepše doba godine
    mala digresija glede prijevoza...2010 u jesen kad smo boravili 3 mjeseca u Pragu (naša čarobna praška jesen) svakodnevno smo se vozali gradom svim vrstama javnog prijevoza (metro, tram, bus te čamac preko Vltave do Zoo koji je u sustavu dpp )
    imali smo mjesečne karte, u biti kupili smo odmah za 3 mjeseca jer je bilo najisplativije...
    ja razvezao jer me pukla nostalgija a zapravo hoću reći da su kontrole dosta česte i da se ne isplati zafrkavati s kartama jer su doista neumoljivi plus ste stranci i kazne vas bez problema a kazne su velike...
    i mi ćemo po naše smrzliće ići kad bude lijepo vrijeme...

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

blaženo neznanje- mi smo se pošteno našvercali

Rominka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Mislim da prije nego se odlučite na hotel morate znati što od hotela tražite, s koliko se novčića raspolaže, i zapravo što vam je cilj - biti u sobi ili lutati tim prelijepim gradom. Na naše uloženo i dobiveno od hotela Klara, mirne duše ga mogu preporučiti, dapače omjer što dobijete nama je savršeno odgovarao. Kao prvo, hotel je čist, uredan, topal (tu je jedina preporuka birati južnije sobe jer su znali kad je prazan hotel smanjiti grijanje pa vam sunce tuče u sobu), a doručak je bolji nego moj doma Birate što želite, salame i sira kojekakvih, nešto zdravije sa jogurtima, žitaricama, čokoladnim ili običnim. A možete na doručak između 7 i 10 i uvjek je puno! okej...aha, ima i lift što se meni posebno svijdjelo jer hotel zapravo zauzima I., II., i V. kat za sada. Dolazak do njega je najjednostavniji dolazak jer se vozi s autoputa samo ravno prema Veletržnom. Kada se skrene prema Veletržnom, onda je druga lijevo, pa prva desno. Nemaju parking kod hotela, što zapravo malo hotela i pruža, već imaju dvije ulice niže čuvani parkin koji dnevno dođe 30 kuna što je sasvim ok. Stranac se ne može baš tek tako parkirati po Pragu i s obzirom da mjestna policija kruži non stop preporučila bih da niti ne iskušavate. Čim izađete iz hotela na glavnu ulicu vidite hotel Park , ali udarite na lijevo do Milady Horakove i treba vam punih 8 minuta do klinike ili 20 minuta preko prvog mosta do druge strane grada ali kuda ćete ipak puštam vama na volju mi npr. nismo upće koristili tramvaj, sve smo pješke obilazili. Nemojte se zeznuti kaio mi pa već u 9 krenuti lutat jer pivnice i pkoje kavarne rade tek od 10 ili 11. Nema kafića i ništa ne radi tako rano. Jedino smo do ZOOa koristili taksi i prošli jeftino. Restoran uz ZOO je sasvim OK, fino smo se najeli tamo. Preko puta hotela je i restoran Potrefena Husa Koncept u koji definitivno tko god stogne neka svrati. Uslužnost je na nivou, ambijent je izuzetno ugodan, a hrana je super. Tamo sam se baš najela - sve je bilo slano i pojela sam salatu za kojom sam patila. Juha, glavno jelo, salata, desert, 3x pola litre piva i 1x0.33, kave dvije 400 kruna. Kad iz hotela izađete na glavnu cestu i krenete desno preko semafora, svega nekoliko metara dalje se nalazi Choco-loco jedno divno malo mjesto u kojem se može popiti pivo, ali i 100 vrsta tople čokolade (ona sa mentom je meni najbolja) i kolačić, te imaju wi-fi. Zapravo, kad razmislim, svi manje više imaju wi-fi, a u slučaju da je zaključan dovoljno je pitati. Ako idete na drugu stranu mostom koji ste stigli u grad, pješke sada naravno, doći ćete do nekog parkinga koji pređete i nastavite prema cesti. Na lijevim semaforima pređetre cestu i pred vama je neka nova zgrada na kojoj piše miele a preko puta toga se nalaze dvije reklame jedna je za pilsner a druga a gambrinus. Pratite ih i uđite u prvu pivnicu i ušli ste u jedan savršen svijet jela, pića, usluge i ambijenta - a sve skupa platit ćete malo više nego ništa. Pivnica je savršena. a negdje imam i ime, samo nisam još sve riješila. A lako moguće da će i moja susjeda napisati štogod pa će se ona sjetiti imena. Uglavnom bilo je predivno, prelijepo. Imali smo super susjede s kojima smo se nasmijali do suza tako da je tjedan dana zapravo više proteklo turistički i bez presinga pa sam vrlo zadovoljna. Ukoliko se još nečega dosjetim, javim se ...

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Ja moram priznati da smo bili više u sobi, ali je bilo stvarno hladno, snijeg
    MM je ispod hlača nosio duge gaće a ja debele štraample koje nisam nosila valjda 5 godina, kapa + kapuljača debele pernatice.
    Uff moramo doći u toplije doba godine, čak je i u 11om bilo krasno al smo onda bili samo 2 dana

Rominka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

mi smo preko noći imali -5 a po danu bi se popelo na 10, s time da je bilo sunčano i nije bilo nikakvog vjetra pa je to zapravo odlično vrijeme. čim nema bure sve je podnošljivo

Hoću bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Evo samo da javim da smo našli hotel Letna jer ko zna nešto o njemu?jako je blizu bolnici

milivoj73 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

hb samo pročitaj prvu stranicu ovog pdfa...

Hoću bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Hvala evo sve smo našli i rezervirali...Mirna je super i oko svega se potrudila,jedva čekam))

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

pitanjce vezano uz rutu autom, za one koji su naravno isli...sutra se putuje iz Zagreba, pa cisto preporuka dali je pravac Zagreb -Maribor - Graz - Bec - Brno - Prag najoptimalniji ili ima kakva pametnija tura?

kao i obicno veliko hvala svima na pomoci

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

marko, teško pitanje, ovisi da li voliš više vozit po autoputu pa malo duže ili oko 40 km kraće pa 80 km autoputa manje?

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

ok, hvala na odgovoru i na privatnim porukama...onda ce bit ta ruta...javimo se iz Praga

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

mislim da ti je ta ruta najoptimalnija. samo nas je neugodno iznenadila dionica brno -prag . zaista loš autoput. Sve ostalo ok. Za snalaženje po Pragu i pronalaženje klinike ovavezno ponjeti GArmina. S njim je puno lakše i elegantnije. Sretno.

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Bili i vratili se....autoput Brno - Jihlava katastrofa, Jihlava - Prag jos kako tako...vjerojatno kad cemo ici po smrznute ( a odlucili smo bez obzira na ishod ovog postupka - u koji btw beskrajno vjerujemo - ici obavezno po njih) cemo trazit neki alternativni pravac sa boljom cestom ....prag prekrasan, stvarno se ima kaj za vidit...mi smo imali naseg 'Garmina', gospodin Simo nam je dao kartu praga i zacrtao kaj se treba vidjet i u svako doba nam je bio od pomoci, stvarno svaka pohvala... spavali u hotelu Park, prvo su nas dva dana kuhali jer nisu ocekivali vrucine pa sustav klimatizacije nije bio u pogonu, ali nakon vise nasih i zalb i ostalih gostiju i to se sredilo...sam PFC je pravo odusevljenje i promjena u odnosu na ove nase klinike i nacin rada....postupak odlican, vracena dva prekrasna embrija i jos tri smrznuta smo dobili...sve u svemu prezadovoljni smo....
    ali ja nebi bio ja da nemam dodatno pitanje...za povrat troskova koji moram trazit od HZZO , dali moram prolozit racune od goriva, cestarina i to ili samo podnesem zahtjev i to je to ?

hvala svima

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

mako ako imas racune prilozi, ako nemas samo zahtjev. ako ste iz zg onda idete u branimirovu u HZZO na međunarodnu nesto. ja dobila za zadnji put 3337,00 kuna. do sada je bilo 1200 kuna. sada obracunavaju cijenu karte vlaka. ako predate sljedeci tjedan novci bi trebali biti oko 20. u mjesecu.

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

pa ak je tak kak velis ( prek 3000 kn ) onda nebum prilagal racune, jer tolko nisam potrosil na put...nis bum predal samo zahtjev pa bumo vidli kak bu zislo i dal buju trazili jos kaj ...pa se javim

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Markko Marttin prvotno napisa Vidi poruku
    pitanjce vezano uz rutu autom, za one koji su naravno isli...sutra se putuje iz Zagreba, pa cisto preporuka dali je pravac Zagreb -Maribor - Graz - Bec - Brno - Prag najoptimalniji ili ima kakva pametnija tura?

kao i obicno veliko hvala svima na pomoci
    Ja bih preporucila za iduci put Zagreb - Maribor - Graz - Bec - Bratislava - Prag
    Malo je dulje ali obicno nema iznenadjenja na putu, autoput i voziiiiii

(PS - znate da za svaku od ovih zemalja osim Hr trebate i vinjetu?)

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

syllyme, bratislava je još jedna vinjeta, a nije neki dobitak (autoput nisu popravili od kad je napravljen, bili smo tražili kad je izgrađen, sad sam zaboravila), napisat ću kad bude vremena put preko Linza, najkraći po km (630 km), al najmanje autoputa (u izgradnji je).

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Napisala sam sto je meni draze. Malo je dulje, ali iskreno nisam primijetila nista posebno loseg na tom autoputu kod Bratislave. Osim vinjete (koju niti jednom jos nisam kupila nego se svercam). Mene voznja autoputom ne umara toliko kao voznja po "obicnim" cestama, uvijek ima brzo neko ok odmoriste za tankat, popit kavu, itd. Narocito u uvjetima mraka, kise, snijega i sl. sto vec zna biti na putu. Da ne spominjem kako me zivcira stalno paziti je li ogranicenje 50 ili 90, pa se voziti deset minuta iza nekog tegljaca jer nikako uhvatiti zgodan trenutak za preticanje, itd. Ali to sam ja. Zato sam i napisala da mi je bolja ruta zbog autoputa.
    Posljednje uređivanje od sillyme : 06.05.2012. at 19:26

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

cek ne kuzim? pa viamichelin za dionicu Bratislava - Prag daje opet tu koma dionicu Brno - Jihlava - Prag? ako je to tak onda se ne isplati vozit 100 km dulje, jer ovih par km autoputa kaj fali izmedju austrije i ceske se super cesta...ima svega par sela, ostalo je brza cesta i super je za voziti se ...inace kaj se mene osobno tice vozil bi se i skroz po staroj cesti, sam da je normalna, a ne onak truckava ko ta ceska dionica...vremenski , a kaj ja znam, u povratku smo naletili kod beca na kolonu i jedno sat i pol smo vozili dionicu 15 km, tak da se uz normalnu voznju po ostatku ceste put produzil na 9 sati...nevjerujem da svim okolnim cestama bez imalo autoputa ima puno duze za voziti se relaciju zagreb - prag

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

nama ne paše vozit kilometarski dulje, rađe idemo po selima pa kraće, al kako ko voli....(i nismo se usudili švercat po Slovačkoj pa nas put dođe skuplje, s vinjetom i s više benzina)...
    planiramo napravit web stranicu s opisom puta do Praga (pošto smo upoznali sve različite puteve), pa bi uključili i neke postove odavde-o hotelima, milivojeve linkove za klopu, Seline opise, pa sad pitam za dozvolu da li smijemo copy pate (neće to tako brzo biti, al bude svakako)

milivoj73 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

more komotno
    ajd baš krenite pa ćemo se ubacivati sa raznim podatcima...
    tipa kupiti Becherovku u Bili a ne na štandovima...

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

kaže glavni od stranice da bi napravili da svak može sam nadopisat, i ko možda neki forum s utiscima (bez medicine), samo da je malo vremena da to krene pa će se samo izvrtiti u kom smjeru će ići
    (na vrhu stranice će pisati: obavezno probat medovnik, još ću biti recenzent di je najbolji)

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

moja neka ideja su savjeti kako na putu proći jeftinije s autom, tražiti hotele s besplatnim parkingom, gdje jesti na putu do praga, i u pragu, a valjda će se naći nešto korisno i za one koji ne putuju autom, vidjet ćemo kako ćemo to (svi skupa) slagat

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Putopisac je počeo: http://www.dopraga.frihost.org/
    ima još puuuuuno posla, naših i vaših utisaka, a unaprijed hvala na sugestijama i vašim dodacima
    Hoću bebu, čekamo tvoje utiske

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •