"zločesti"? ne...samo drugačiji
sad mi je puno lakše, odahnula sam čitavši ankinu i priče drugih roditelja, ako ništa drugo, nisam jedina. Moj je mali živahno, nemirno, ....sve samo ne mirno dijete. Dakle drugačije. Kad je krenuo u školu bio je 23 u razredu, pa je sjedio sam u klupi, da bi ga nakon pola godine nastavnik premjestio k dvojici dječaka. Počele su priče kako je nemiran, bla,bla, šprica djevojčice, plješće na nastavi, fućka, pjevuši, u prvoj godini na plakatu dobrog ponašanja on je skupio samo jednog ;) . Pitala sam neki dan psihologicu jel to uopće pedagoški. Sa strahom sam išla po njega u školu, ne znajući što će me dočekati, sad mi je već dozlogrdilo objašnjavati im, da je on dijete, možda sa hiperaktivnim poremećajem ( odnijela sam im i skriptu o tome, na kojoj kao da je opisano njegovo ponašanje), dijete koje je bilo 9 puta hospitalizirano, 4 puta operirano, da vjerojatno ima traume, i da mu treba malo drugačiji pristup.
Sretna sam što je drugačiji al me brine što ga se obilježava kao neprihvatljivog , jer tako ga djeca doživljaju. On im se želi svidjeti izvodeći razne gluposti za što biva kažnjen, opominjan, i cijlo njegovo djetinjstvo samo ga opominjemo. Znate što smo učinili?
Da zaželi od Sv.Nikole, ispred igrica da bude dobar, da ima 5,+ i ;)
E sad je zaista bilo dosta, obavila sam razgovore i sa nastavnicom i psihologicom, ponijela psihologici bilježnice , malo prokomentirale uratke, koje smatram da nisu objektivno ocijenjeni, i nadam se da možemo krenuti dalje.
Na kraju 1. razreda, vjeroučiteljica mu je zaključila 4 zbog čega je prošao sa 4, i tada sam se žalila,al su mi rekli da će ga to motivirati.
Ako vidimo da se dijete trudi, i želi biti dobro, pa pomozimo mu onda, a ne samo kritike. Put ka delinkvenciji je graničan, a sad je vrijeme da djelujemo. Poticati samopuzdanje i pohvaljivati više nego kuditi.
Re: "zločesti"? ne...samo drugačiji
Citiraj:
pafi prvotno napisa
Na kraju 1. razreda, vjeroučiteljica mu je zaključila 4 zbog čega je prošao sa 4, i tada sam se žalila,al su mi rekli da će ga to motivirati.
:shock: :shock:
ma obrisala sam pet puta sve što sam napisala! da ne dobijem ban :evil: !
Re: "zločesti"? ne...samo drugačiji
Citiraj:
sorciere prvotno napisa
Citiraj:
pafi prvotno napisa
:shock: :shock:
ma obrisala sam pet puta sve što sam napisala! da ne dobijem ban :evil: !
sorci, sorci! :sing: (ovo je kao navijački smajlić)