pinguica prvotno napisa
Ne vjerujem u reinkarnaciju. Samo ne kužim pitanje, reinkarnacija sama po sebi nije nikakva vjera. Izvaditi reinkarnaciju i promatrati je izvan određene religije, recimo hinduizma, je kao da izvadimo uskrsnuće iz kršćanstva i promatramo ga samo za sebe, bez konteksta Bibilje, kako do tog uskrsnuća dolazi, tko je uskrsnou, tko će uskrsnuti, kada i zašto.
Hinduisti vjeruju da je ponovno rođenje duše u ljudskom obliku jako rijetko i da taj dar treba jako dobro iskoristiti služeći Bogu u tom obliku. Duša se može roditi i kao životinja. Sad se ne sjećam što sam čitala, ali mislim da duša napreduje od manjih do većih ili plemenitijih životinja.
Zanimljivo je kako zapadni svijet od svega napravi trend i modu. Tako mi se čini da većina ljudi kad čuje reinkarnacija pomisle na to da ako sad umru rodit će se u novom ljudskom tijelu, imat će novi život, novu priliku. To stvara veliku zamku i može uvesti čovjeka u grijeh propusta (jer kao ako nije u ovom životu pomagao bolesnima, gladnima itd onda će u idućem, a sad će prvo malo uživati), a može ga lako uvući i u druge grijehe. Dok čovjek koji živi bilo koju od ovih vjera u punini neće tako lako pasti u grijeh.