:-D
Printable View
:-D
nije dobil terapiju za doma kontrola za 14 dana,ali s klincima idemo na redovit pregled tek za 18 dana, pa bumo odmah i odradili kod kardiologice i ultrazvuk.
imali tempicu od ponedjeljka do petka ( uglavnom preko 39) nosić ,kašalj...krva slika super.prošao vikend i išli u vrtić da bi noćas opet zakurio perko 39,a ništa ga ne boli :S uopće ne znam što bi to moglo biti :(
vjerojatno opet viroza - osualbljen imunitet i onda tako u krug
bili smo jučer u Vinogradskoj iiii nalazi krvi su ok iiii kažu da je u pitanju gripa grrrrrrrrrrr
Mi smo već na izmaku snaga, od početka trećeg mjeseca cura se nije oporavila.
Prvo su 2 tjedna prošla kao gripa, da bi na brisu pokazalo bakteriju u nosu, tjedan dana tretirali antibiotikom i
u to vrijeme počela je produktivno kašljati i opet temperatura. Krv u redu, na plućima se ne čuje ništa.
Trenutno non stop kašlje i ne prestaje. Više je sad to već i suhi kašalj nego produktivan.
Dobila je sad pak sumamed, fluomikan i još ima temperaturu 38,5.
Kaj da radimo, kako da joj olakšam taj staalni kašalj, kako da ga smanjim ili umirim, ona je gotova već!
Kuham čajeke, ali ništa. Pastile kažu da ne smije sa fluomikanom...
inhalacije?
ako je dijete iscrpljeno i stvarno u lošem stanju nama je jednom doc prepisala Sinecod za noć
djeluje centralno i sprečava kašalj
nije baš preporučljivo, ali ako je stvarno teško posavjetuje se s liječnikom
Imam inhalator doma, ali ne koristimo ga jer neznam šta da inhaliramo osim fiziološke.
A bisoleks ima isti učinak kao i ovaj floumikan.
Bili smo jučer kod dr., a i danas sam ga zvala. Dobila je sumamed i rekao da nastavi koristiti floumikan, a zbog njega i sluzi
ne smijem zaustavljati kašalj sa tim Sinecodom ili pastilama. Ali kažem, zbunjuje me da to više nije produktivan kašalj, već više vuče na suhi i nikako da stane.
je l imate hitnu pulmološku gdje bi dijete mogla odvesti na još jedan pregled pluća?
ako je pokrivena Sumamedom, onda možete samo čekati
inhaliraj fiziološkom
Hvala Vrijeska, koliko ja znam nemamo.
Misliš da će proći od sumameda, ovome se ne nazire kraj, baš kaže da ju škaklja u grlu i udri u kašalj.
Morat ću navečer do ljekarne i tražiti neko rješenje, muči se jadnica.
nije baš dobro previše svega uvoditi ...
razni lijekovi i velik broj njih (još uz to razni vitamini, nazovi prirodni, bilji preparati) sve to međusobno proizvodi interakcije koje ne moraju biti bezazlene
A da odeš još jedanput da joj pogledaju pluća. Možda je nešto virusno-mi smo imali virusnu upalu pluća,koja se nije čula nego se tek pokazala slikanjem.
Tada niti jedan antibiotik ne djeluje nego jednostavno mora proći samo od sebe.
I zbog te temperature ni nama nije nikako prolazila trajala 11 dana . Ja već ludila. Znam kako vam je.
Fluimukan je stvarno dobar jako nam je pomogao.
Bili smo dva puta na slušanju, zvali dr....., vadili krv i sve je bilo u redu, još čekamo nalaze briseva koje smo ponavljali prije Sumameda.
Čitala sam ovdje da unatoč tome može biti vidljiva upala na slikanju,
ali doktor me treba uputiti na slikanje, teško je meni samoj tražiti to, a recimo da na kraju nije bilo potrebe.
Takvu odluku očekujem od doktora koliko god mene zanimala, a on se rađe odlučio na sumamed.
Znači treba proči samo od sebe kažeš, odlučila sam da cijeli sljedeći tjedan ostaje doma i dižemo imunitet! (a već smo cijeli ovaj mjesec doma!!)
Uglavnom, bila sam kod ljekarnika ispričala o suhom kašlju i rekla mi žena da odmah prestanem Fluimukan davati jer
ona ne kašlje produktivno već ju on dodatno iritira na kašalj, a ona nema što iskašljati.
Dala sam joj sirup za umirenje i pije puuno čajeva, stanje se preokrenulo preko noći.
Sad još kašlja, ali puuno rijeđe i lakše podnosi, unormalilo se i zahvalna sam teti u ljekarni na pomoći!!
Ona cijeli život nije popila toliko antibiotika koliko je samo ove godine, uh ovo sve što nam se ovdje svima događa je strašno.
evo izgleda i nas tu
zara 3 dana imala 37,5 sa šmrkljavim nosom. super apetit, super raspoložena, žicala me po cijele dan da ju pustim skakat po trampolinu, ono, sve super osim temperature
i noćas zakurila na 38.5. (to je za nju visoko, nikad u životu nije imala preko toga) plakala pol noći, boli ju glava, smeta joj svjetlo, mučno joj je :/
idemo danas doktoru
Samo da se nadovežem na ovaj Sinecod. Dr. ga prepisuje djetetu moje prijateljice i njima je super, odmah zaustavi kašalj.
Meni ga je dr. prepisao jednom i rekla sam nikad više.
Popila bih sirup, kašalj bi odmah prestao i onda za cca sat vremena napadaj kašlja, ali onaj da misliš da ćeš umrijeti. Oči ti žele iskočiti iz glave i imaš dojam da ćeš povratiti plućno krilo na usta.
Curica od druge prijateljice je reagirala na taj Sinecod točno kao i ja.
Mi smo imali DVA tjedna temperaturu izmedju 37.5 i 40...
Naizgled nikakvih simptoma, dva puta vadili krv: viroza. I sva djeca u grupi tako :(
Nazalost, evo i nas.
Leon dva dana ima visoku temperaturu, proljev, nista ne jede.
Jucer je prvi put imao febrilnu konvulziju, ne mogu vam opisati koji smo sok dozivjeli. Znala sam ja sve o tome u teoriji, ali kada ti se to dogadja vlastitim djetetu......uzas.
Bili smo u bolnici, sada je doma i jako, jako pazimo na temperaturu.
Nadam se da ce brzo proci ova viroza....
zara dobila antibiotik.... nemam pojma.
I mi 5 dana temperature preko 39. Po krvnoj slici viroza: CRP=16, SE=15, leukociti=5,6
Morali smo kombinirati ibuprofen i lupocet svaka 2h, a bome je temp rasla pod lupocetom samo.
Kašlje sve više.
Jaoooooo
6.dan do 38.8, 7.dan do 38.5; 8. dan normalna. Najvise je temp rasla popodne,od 15 do 20h.
I eto komplikacija,upala uha i bronhitis,klavocin do daljnjeg
N je prije dva tjedna imala najvjerojatnije gripu (odgovarajući simptomi), koja je trajala 7 dana i dva dana je bilo ok. Prošlu subotu navečer temperatura joj porasla na 37.6 i otada do danas (6. dan u kontinuitetu) samo napreduje prema gore. Prvo je imala par dana max do 38.3 i lako se obarala, onda se nekako ustalila oko 38,5, jučer 39 koji je jedva išta pao i danas već od jutra 39. Bili smo tri puta kod naše pedijatrice i sinoć i Klaićevoj. Nalazi krvi u redu, leukociti u granicama, CRP 10, pluća ok (iako kašlje i puna je šlajma). Pedijatrica je vidjela upalu uha, dobila je Cefixim koji pije već 3 dana, ali ništa na bolje ne ide (vjerojatno jer je viroza). Da li ta temp. može biti reakcija na Cefixim?
Temp joj skidem čepićima Ereralgana. Ibuprofen joj ne mogu dati jer ga svaki put povrati, probala sam s više sirupa.
Što se tiče općeg stanja - ne mogu reći da je baš loše, ali nervozna je, slabije jede, neće dolje s ruku, stenje i izgleda izmučeno.
Ja više stvarno ne znam kamo bi i kako bi. Ima li netko slično iskustvo?
Mo je imala 7 dana gripu s temp preko 39, onda je par dana bila čista, osim zelenih šmrklji pa se počela žaliti na uho. Doktorica rekla blaga upala i dala kapi i antibiotik ako joj opet skoči temperatura i bude se žalila.
Srećomm, prošlo je samo s kapima, nismo ni uzeli antibiotik.
Mene ne muči toliko ni visina temp mi trajanje jer znam da toga ima, ali muči me to što je svaki dan sve veća, sve se teže skida i ona je sve izmorenija. Brine me taj pogoršavajući trend. A nalazi (radili ih sinoć) su ok.