čokolada prvotno napisa
Kad smo kupili školske knjige, detaljno sam prelistala svaku. Učinilo mi se da osim skroz tečnog čitanja, pisanih slova i računanja od 10 do 20, niti u jednom predmetu nema za moju kćer NIČEG novog ili nepoznatog. I pitala sam se što će to oni raditi cijelu šk. godinu, hoće li joj biti dosadno, pa svako dijete od 7 godina to sve već zna itd.
Međutim pokazalo se da itekako ima što za raditi. OK, ima specifični problem loše kratkotrajne memorije (poremećaj pažnje) i blage disleksije, ali svejedno se je namučila: napr. kvadar i kvadrat (brkanje sličnih pojmova), zaboravljanje velikog slova pri pisanim slovima, č/ć, ije/je, predvidi i preskoci svih vrsta, odgovaranje na pitanja punim rečenicama pri obradi priče ili pjesme (čitanje s razumijevanjem), matematički zadaci riječima gdje treba odjednom izvesti dvije računske radnje i ODGOVORITI za zadano pitanje, pravilno odgovoriti na pitanja iz prirode (sve odgovore usmeno zna, ali kad dođe čitanje pitanja i smišljanje odgovora...) ... ima tu puno posla dok im mozak dođe na radnu temperaturu i nauči voziti u više pravaca istovremeno. A gdje smo još od pamćenja što je za zadaću, što treba donijeti sutra u školu i sl.