ima neki tutorial for dummies za tu samoljepljivu foliju - kupila u Mulleru i sada ne znam što ću s njom
Printable View
ima neki tutorial for dummies za tu samoljepljivu foliju - kupila u Mulleru i sada ne znam što ću s njom
ja sam se skoro obljepila to folijom iz mullera. Užas. Radije bih oprala šupu nego to opet ljepila. Mi smo službeno odustali od omota. Većini formata ne odgovaraju gotovi, a ovo ne mogu jednostavno, dakle nadam se da se učitelji neće buniti. Uostalom moji ostavljaju knjige u ormarićima u školi većinu vremena pa i nisu nešto zgužvani
Meni je jučer, kad sam folijom polijepila 34 knjige, doslovno bilo žao što sam gotova. Sa svakom sljedećom knjigom išlo mi je sve brže i lakše. Jedino što je bezveze što mi sve knjige idu na foliju po dužini, ne po širini pa je od svake po 5-6 cm išlo u smeće.
Edit: iznenadila sam se koliko puno knjiga ima već neke sjajne omote, možda bi izdržale i bez omota
Edit edita; ne sjajne omote nego sjajne korice :)
donesem ti svoje :)
prve godine mi je to bilo koma, bila sam ljuta na sve zivo pa i forum jer sam ih poslusala. druge godine to je proslo bez vecih muka, a ove sam to napravila za cas.
ako ulovim vremena umotam jednu knjigu, a BC ce me snimiti. mozda ti pomogne kao tutorijal.
evo umotala i snimili smo, salji mi mail na pp da ti posaljem link na dropbox.
Pa dobro jel netko zna sluzbenuverziju dal see knjige vracaju iline u zg?
Da, vraćaju se, rekla nam je učiteljica.
evo filmic,nije profesionalno napravljen, snimalo djete, pa ako vam se vrti u glavi kod treskavih filmova pripremite se na vrtoglavicu.
https://vimeo.com/105668755
Jest perverzija, i to izdavačka.
Ali srećom se ti omoti ipak mogu nabaviti.
Mi smo još ljetos odšetali u papirnicu na Remizi i kupili omote, nismo morali čak ni popis udžbenika donijeti jer su ga tamo imali (popise za sve škole u Zg). Ovo mi se pokazalo kao daleko najjednostavnije rješenje, iako, kad vidim ovaj filmić koji je Spajalica stavila, i ta folija mi se sviđa, knjiga je nakon toga umotana kao one u knjižnici :-)
spajalica, odličan filmić
btw, meni su sve knjige za drugi razred uspjele ući u foliju po širini tako da nisam iskoristila niti jednu cijelu (Interspar)
zanimljivo kako na različite načine lijepimo tu foliju. Ja prvo dio role (širine zatvorene knjige ) odmotam i odlijepim foliju preko stola na način da mi je ljepljiva strana prema gore. Na nju položim knjigu da se zalijepi jednom stranom, obavim rezanje špiceva kao Spajalica, polijepim rubove folije preko korica, a onda knjigu samo prevrnem na hrbat, razmotam rolu koliko mi je potrebno i zalijepim drugu koricu preko folije. Tek onda odrežem rolu koliko mi treba. Gornje rubove folije ne skraćujem, lijepim ih koliko je folija široka.
Istina, mojim (bržim) načinom može pobjeći pokoji mali mjehurić, ali uz mene je zato dijete s tankom iglicom u ruci... :mrgreen:
spajalice , super filmić :klap:
I sad sam još sretnija što smo uzeli gotove omote jer bi sigurno završila kao pikula, zamotana ja a ne knjige :mrgreen: , a dijete bi sigurno vrištalo da sam joj uništila knjige.
Meni je isto super krenulo to omotavanje, može zamjena za neki posao - kome se ne da, nek mi donese knjige na omotavanje, pa dok ja motam nek mi izriba kuhinju :lol:
spajka, odlično! dobre su trapke :)
ja sam kupila gotove omote i pašu. odnijela sam ruksak u papirnicu i kupila za tri minute.
meni se folije sviđaju, isto kao tanja sam pomislila da knjige izgledaju lijepo i uredno kao u knjižnici. ali nije za mene :D
eto, a da ste npr u rijeci, nemate muka s omotima.
naručite sve knjige preko e-kupi, stignu zamotane u original omote i još, ako želite, na svakoj je i personalizirana naljepnica.
problem je, naravno, i u personaliziranom računu. :mrgreen:
Evo još jedna uputa za folije.
http://www.marbet.hr/pdf/1.pdf
Ja sam na ovo gunđala i priprdavala da su s tim personaliziranim naljepnicama oteli djeci i ono malo prigode da sami doprinesu omatanju knjiga, a onda je mm za naše dečke napravio personalizirane naljepnice na računalu u 3 sekunde (kao da oni to ne znaju sami...)
Pa je ispalo da sam se bezveze uzrujavala. To su takve generacije. Ali da se mene pitalo, oni bi si sami personalizirali naljepnice.
moje dijete je prestalo snimati kad sam dosla u fazu slike 9. mislio je da sam gotova :lol:
pa eto ako niste sigurni sta bi s viskom pogledajte i ovaj PDF.
Anci ovo su stare trapke, nove su jos nove :roll:
Dajte pomagajte nama početnicima;
Gdje još ima, u kojoj knjižari da pitam za gotove omote?:mrgreen:
Filmić je super, pogledala sam i ako ne nađem gotove, ljepim.
spajalica, filmić je odličan. Puno ti hvala. Javim kako ispadne
Mi smo gotove omote kupili ovdje: http://www.proming-hch.hr/hr/ .
ja sam gotove omote kupovala u prosvjeti kraj centra cvijetni
zagrepčanke, znači motate unatoč najavi vraćanja knijga?
mi smo jučer imali roditeljski - ništa nam nisu rekli za vraćanje knjiga. Sada još samo moram provjeriti s djecom
Ni nama nisu rekli da treba vratiti udžbenike.
ja sam ranije napisala da ove folije (konkretno iz Interspara) koje smo stavili su zapravo samo jedan extra prozirni sloj vrlo sličan originalnoj zaštiti knjige i uopće se ne vidi niti osjeti pod prstima , a opet služi svrsi
spajalica je stavila i filmić kako izgledaju tako da stvarno ne vidim razlog zašto bi bile problem u slučaju povrata knjiga
taman sam uvježbala zahvaljući spajalici i sada više nema folije u Mulleru
Ionako vele da je ona iz Spara bolja.
nema na cemu, jos da sam maknula nakon rucka prljavi stoljnjak i ostre skare imala, di bi mi bio kraj :lol:
osim toga Danka_ ti si mogla doci pa bi ti ja kod sebe u produmu umotala sve knjige :P