Suzizana prvotno napisa
Peterlin potpisujem od A-Z tvojih nekoliko zadnjih postova.
Moja su djeca krštena i pričešćena, odnosno kćer bude za dva tjedna. Ona se veseli ići u crkvu, na pjevanje i sretna je što će se pričestiti isto kao što sam i ja bila u njenoj dobi. U subotu dan prije pričesti je ispovijed za roditelje i djecu. Idem tamo da bi bila uz nju, ali ne namjeravam se radi drugih roditelja i srama pred njima ispovijediti. Isto tako ću u nedjelju ući u crkvu da ju vidim kako je sretna i kako pjeva, ali zbog nje.
Kad sam ih krstila vjerovala sam u Boga, ali zadnjih godina jednostavno ne vjerujem. To znaju mm, moja mama, nemadugo sam rekla šogorici jednoj, ali svekrvi i svekru to nebi nikad rekla. Oni s veliki vjernici i vjerovatno bi dobili infarkt (živimo u istom dvorištu). Vjerovatno vide da nekaj ne štima i sveki tu i tam nekaj proba al na tome i ostane.
MM je druga priča, kad ga pitam ne izjašnjava se konkretno, povremeno ide na misu, al ne znam točno nekakvo njegovo mišljenje o tome.
I da slavim Božić i Uskrs radi tradicije i lijepo mi je kititi bor i farbat jaja.
I baš sam neki dan pomislila da me netko pozove da budem krsna ili krizmana kuma, rekla bi mu da ne vjerujem više u Boga i da mislim da nisam prava osoba za to.