zeleni caj se ne smije raditi s vodom koja koja je vise od 80C.
inesica i ja smo jedno vrijeme pile fitnes caj iz harise. taj je sladaaaaaaaaaaaak. mislim da je slatkoca od limunske trave.
Printable View
zeleni caj se ne smije raditi s vodom koja koja je vise od 80C.
inesica i ja smo jedno vrijeme pile fitnes caj iz harise. taj je sladaaaaaaaaaaaak. mislim da je slatkoca od limunske trave.
Ovo je moj omiljeni https://shop.nikas.hr/products/aroma...-loriental241/ (mana mu je što je skup, to mi obično muž poklanja)
Naruči si iz Kuće zelenog čaja, imaju puuuno vrsta i nisu skupi
http://www.kucazelenogcaja.com/trgovina/zeleni-cajevi/
Ima i u Muelleru fini zeleni čaj u rinfuzi, nije skup.
ima puno zelenih cajeva. ali zarpavo se razikuju po liscu odnosno po starosti lista kad je bran, pa mu cijena jako jako varira. pricam o ovim iz rinfze.
Sad sam gledala i Harissu, ajme divote!
Ja ovdje kupujem čajeve:
http://www.kucacaja-split.hr
Najdraži su nam dalmatinski mix, mediteranski mix i razni zeleni Oolong čajevi obogaćeni voćem (moj favorit je naranča).
Dalmatinski mix sadrži cvjetove kamilice, hibiskus, borovnice, mentu, šipak.... Taj nam je najdraži, tako je blag i umiruje, njegova zaliha prva nestane.
Mediteranski mix sadrži također mentu, hibiskus, šipkovu koru, ali i agrume - limun i naranču, jako je osvježavajući.
Ovi čajevi su u startu skupi, ali nama jako dugo traju, dvaput godišnje kupimo po vrećicu (eventualno dalmatinskog kupimo malo više) i uživamo kroz cijelu godinu.
mi pijemo puno čaja! iz kuće zelenog čaja sam probala stvarno puno, i niti jedan me nije razočarao!
favoriti su mi ayurvedski čajevi , posebno ovaj prvi napisan, taj mi je odličan!
i rooibosi su im odlični, uzimala sam i curki, njen favorit je jabuka i karamela!
Mi isto pijemo puno caja. Sami beremo sipak, mentu, maticnjak, koprivu, neven. A kad jedemo jabuke i kruske (svoje ne spricane) koru susim i super je u caju. I kad mi ostane suhog voca od prosle godine, to isto koristimo u caju (nismo ljubitelji kompota).
Da ne trpam drugdje ovdje pitanje
Koji su preporučljivi čajevi za držanje budnim, neki domaći bi rado
Zna li netko gdje se u Zagrebu može popiti dobar matcha čaj? Ne bih kupovala pa sama radila dok ne probam kako to zapravo treba izgledati.
Možeš uzet malo tog praha u trgovinici na kvatriću, specijaliziranoj za čajeve. Harissa.
Uzela sam si cejlonski u kauflandu. Uh, koja bljutavoća.
Molim preporuke za čaj.
Tako ću vjerojatno i napraviti, ali sam mislila prvo negdje probati od nekoga tko zna što radi, da vidim kakav okus toga uopće mora biti jer ako si sama smućkam pa mi se ne svidi mislit ću da ili nisam dobro napravili ili da nešto ne valja s tim čajem.
Možda se tebi dogodilo s cejlonskim, kod crnog čaja, osim vrste, je bitno koliko stoji u vodi i kako se napravi. Ja ga nisam voljela dok mi ga nije skuhao Englez i sad ga obožavam i pijem s mlijekom iako sam mislila da nikada neću. Ipak nekad fulam i ne pazim na vrijeme pa mi nije fino.
Najbolji mi naturavitin od limuna naranče i onog gomolja, a sad ga više ne vidim u sparu, šmrc, i bila sam probala neki ayurveda neš piše na kartonskoj vrećici al pooooojma nemam gdje tog ima.
Spar ima svoju robnu marku čajeva. Zove se Spar Vital.
Ja najviše volim kombinacij s kaduljom.
Salbei-Honig https://images-katalozi.njuskalo.hr/...-214731365.jpg (ima sladić u sebi, pa ne treba dodavati nikakav šećer ni sladilo), ali dobra je i Salbei-Ingwer-Zitrone, samo ju je teško nabaviti (često je nema, što znači da se mnogima sviđa).
ostavila sam prek noći rooibos i ujutro je bil tak gorak, a nema tanine... pa kak
ma cijelu bocu, msm francusku prešu sam ostavila i zaboravila, bilo mi žao baciti, željeza mi ionako fali, ali ima sada grozan okus pa ništa od toga
ha našla u mileru neki crni s narančom, dobar je sad kolko mogu tog slit u sebe a da ne šiznem od kafeina
Ti neizmjerno voliš Muller , koji je praktički najskuplji dućan u toj branši, vjerujem da tog ima i u puno jeftinijim dućanima.
Ali ipak pripazi s crnim i zelenim čajevima ima neko ograničenje u količini.
nisam vidjela baš ove čajeve nigdje. ovaj je bio na sniženju
Naglasak je da provjerim koliko se smije popiti dnevno