idu ti difterija i tetanus, svaki u drugu ruku
jedna od tih ima skoro kod svakog djeteta jaku reakciju u obliku otekline i bolova, velika većina margitinog razreda nije uopće došla u školu dan nakon cijepljenja
Printable View
zbog tih reakcija i odgadjam jer nikad nije pravi trenutak :/
a priorix na sistematskom prilikom testiranja je prvo cjepivo na koje nije imala nikakvu reakciju, sva ostala prosla su burno, s visokim temperaturama.
iako sam i tada rekla da je prehladjena i da ne zelim da je cijepi, odgovoreno mi je da se moze i do temperature 37,5.
tek to me zbunilo.
meni margita nikad na ništa nije imala reakciju, a sad je imala i na priorix (dobila blagu verziju ospica) i na taj di-te kvrgu i bolove :(
super.
nebu isla na to do ljeta, kad nece imat ni jednu kapljicu smrklje u nosu :mrgreen:
A polio? Zar ne ide i on s di-te? Ili samo di - te? Kad na kraju daju priorix i tko ga daje?
moje su obje priorix dobile na testiranju u 4. mjesecu, a di-te u prvom polugodištu.
samo mi onda nije jasno, ako di-te ide u jednu ruku, što je onda dobila u drugu? polio?
provjerila sam, da polio je išao u drugu ruku.
dakle, na testiranju u travnju priorix, u prvom polugodištu škole polio u jednu, di-te u drugu
Ja sam danas zvala školku dr. jer sam htjela točnu info s čim će se mali cijepiti, rekla ja da ide priorix u jednu istatak 3u1 u drugu, nije baš bila pričliva , činilo mi se da ima pacjente pa je rekla da ako imam pitanja buemo to rješili kad se vidimo.
Da ne otvaram posebnu temu - molila bih info ako netko zna koliko razreda upisuju OŠ Brestje i OŠ Iver!
pitaš za iduću godinu,valjda kolko dece ima
kod nas je po proračunu bilo maximalno 70-80dece,a na kraju je upisano 5 razreda ( znači najmanje 30 klinaca više se upisalo od predviđenog u 5 mjesecu)
Kod nas je szvarno šaraliko
8 razred 5
7 razred 6
6 razred 5
5 razrrd 4
4 razred 3
3 razred 4
2 razred 3
1 razred 5 paralelki
ak te zanima s profesorskog stanovišta najlakše ti je otvoriti školu i pregledat popis pisanih zadaća po razredu pa ćeš odma videt kolko kogai gdi ima
Evo guglala
Brestje 5-6
iver nigdje ne piše ali je spomenuto oko 230 đaka znači 1-2( 37 djelatnika)
Ovo se više ne da otvoriti:-( a jako mi treba da pročitam (čitala sam prošle godine i najinformativnije je o upisima što sam igdje našla) jer mi je dijete ove godine prvašić.
Pliz ima li netko ovaj dokument da ga okači ,bila bi jako zahvalna ili da bar napiše kako izgleda intervju i pregled.
Spring dodji na nasu temu prvasici 2015/2016 pa tamo priupitaj.
Nekima je testiranje vec u tijeku.
Pozdrav
nisam još načisto da li ćemo u školu ove godine (19.02.2009.) pa me zanima koji je postupak traženja odgode. Da li se odgoda traži tek na testiranju u školi ili već prilikom sistematskog kod doktora?
Odgoda se trazi na testiranju kod Dr.Tamo ces dobiti papir za ispuniti,I ukratko ces morat napisat zasto trazis odgodu rjesenje ces dobiti kasnije.Ja Sam zvala Dr.DA pitam Dali smo dobili odgodu.Kopiju tog rjesenja nosis tom skolskom Dr.
Ja sam prilikom dogovora o testiranju kod pedagogice rekla da razmisljam o odgodi. Rekla je da nema problema. Twstiranje I sistematski moramo odraditi.
Nego mene zanima sto djetetu reci ukoliko odgadjamo upis?
pa sad ovisi zakaj tražiš
razlog: ne pričanja,bolesti, premala težina......
Najbolje je reći istinu, bez puno mudrovanja. Ako jedijete premršavo, reći ćeš mu da se treba još malo udebljati i narasti, ako je nezrelo, reći ćeš da će još godinu dana vježbati da mu u školi bude lakše. ALI odgoda nema smisla ako se te preporuke stvarno i neprovode. Ako dijete ima lošumotoriku, treba s njim raditi na tome, ako je nemirno poraditi na tome...Odgodu treba iskoristiti, jer sazrijevanju se i te kako može pripomoći.
precizno, jasno..kao i uvijek savjet od Peterlin zlata je vrijedan
i nije dobro ako je dijete zapravo spremno po svim parametrima al eto roditelji mu "žele" dati još dodatnu godinu djetinjstva i igre, ko da igra prestaje sa školom :|
Ako objektivno prema procjeni teta i stručnog tima (i roditelja) dijete nije spremno onda mu iskreno reći koji su stvarni razlozi.