Nena-Jabuka prvotno napisa
nela08, što se tiče te bakterije, opasna je za slabu i nedonešenu djecu, za ostale uglavnom ne. Puno žena je pozitivno, pa opet nije, pa opet je, ni ne znaju za to. ranije se nije ni radio taj bris.
Meni je bio pozitivan baš pred zadnji porod (nikad ga prije nisam ni radila, nije bio rutinski test), nisam stigla do kraja ni popiti antibiotik, a već sam rađala, pa sam to rekla neonatologu dva dana poslije poroda, a on je samo odmahnuo rukom u stilu - nije vrijedno spomena. beba nije dobivala nikakve antibiotike.
drugo, tvoj prvi porod koji si opisala, to je mrcvarenje, strahota živa, puno nas je to prošlo, bolje da to ovdje ni ne iznosimo jer je sve to miljama, miljama daleko od fiziolološkog poroda o kojemu pričamo.
ne znam šta bih ti rekla, žao mi te. imaš još vremena da malo pročitaš koju knjigu i tekst kako to prirodno može izgledati, budući da si imala svoje trudove koji su očito blokirani baš u bolnici (to je i moja stara dijagnoza), u razloze ne mogu ulaziti, ali nije da ti ne ide. probaj se smiriti, dan za danom vizualizirati kao sve ide dobro i tečno, i hrabro i neometano... ne znam...
možda nešto kasnije doći u rodilište, zbilja ne znam, ne usuđujem se baš savjetovati osobu koju ne poznajem, a vidim da tražiš način kako da se postaviš ovaj put. žao mi je, ne znam ima li tko da ti da neki "ekspresni", a efikasan savjet jer ti je porod blizu.
Kod one promjene položaja za koju pitaš, u literaturi o fiziološkom porodu navodi se da se tada zaista krene mijenjati položaj, hodati, pa jedna noga se podigne i giba kukovima, pa druga, čučne uz pridržavanje ili četveronoške...,u vodu se uđe ili iz vode na stolčić, ugl, znaš da u našim rodilištima od toga nema ništa. Ništa nije dozvoljeno osim leći i pratiti ctg.