Pokazuje rezultate 1 do 50 od 792

Tema: Znate li kako izgleda fiziološki porođaj?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Eno pogledaj tamo na topicu, llella je rodila u 15 minuta, sve je u redu, antibiotik joj je iscurio do pola, znaci djelovao nije sigurno. Taj BHS je jos jedna babaroga kojom plase trudnice jer taj antibiotik bas i ne cini neku razliku u konacnim ishodima.
    Ako zakasnih na antibiotik, onda ce bebi vaditi krv i kontrolirati.

A sto bi bilo kad bi bilo na tvom prvom porodu je nemoguce odrediti. Sansa da bi rodila bez problema je veca od 90%, naravno da se postivala fiziologija.
    Znam da će bebi tada vaditi krv i kontrolirati, ali zar nije istina da ta bakterija uzrokuje gadne boleštine (od sepse, preko meningitisa na dalje)? Ne mogu zamisliti da namjerno sama riskiram tako nešta i ne žurim (druga stvar je ako ne stignem) pa da budem u tom postotku kada ta bakterija napravi bebici probleme.

Zanima me šta mi je moglo tada pomoći, jer kažem imala sam navodno "divne prirodne trudove", zaista jake dok se iz bočnog položaja nisam okrenula na leđa za izgon, tada je sve prestalo i beba nije mogla nikuda, a ja nisam također mogla ništa....
    Da li bi tada neka promjena položaja ili šta već pomoglo?

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj nela08 prvotno napisa Vidi poruku
    Znam da će bebi tada vaditi krv i kontrolirati, ali zar nije istina da ta bakterija uzrokuje gadne boleštine (od sepse, preko meningitisa na dalje)? Ne mogu zamisliti da namjerno sama riskiram tako nešta i ne žurim (druga stvar je ako ne stignem) pa da budem u tom postotku kada ta bakterija napravi bebici probleme.

Zanima me šta mi je moglo tada pomoći, jer kažem imala sam navodno "divne prirodne trudove", zaista jake dok se iz bočnog položaja nisam okrenula na leđa za izgon, tada je sve prestalo i beba nije mogla nikuda, a ja nisam također mogla ništa....
    Da li bi tada neka promjena položaja ili šta već pomoglo?

nela08, što se tiče te bakterije, opasna je za slabu i nedonešenu djecu, za ostale uglavnom ne. Puno žena je pozitivno, pa opet nije, pa opet je, ni ne znaju za to. ranije se nije ni radio taj bris.
    Meni je bio pozitivan baš pred zadnji porod (nikad ga prije nisam ni radila, nije bio rutinski test), nisam stigla do kraja ni popiti antibiotik, a već sam rađala, pa sam to rekla neonatologu dva dana poslije poroda, a on je samo odmahnuo rukom u stilu - nije vrijedno spomena. beba nije dobivala nikakve antibiotike.

drugo, tvoj prvi porod koji si opisala, to je mrcvarenje, strahota živa, puno nas je to prošlo, bolje da to ovdje ni ne iznosimo jer je sve to miljama, miljama daleko od fiziolološkog poroda o kojemu pričamo.
    ne znam šta bih ti rekla, žao mi te. imaš još vremena da malo pročitaš koju knjigu i tekst kako to prirodno može izgledati, budući da si imala svoje trudove koji su očito blokirani baš u bolnici (to je i moja stara dijagnoza), u razloze ne mogu ulaziti, ali nije da ti ne ide. probaj se smiriti, dan za danom vizualizirati kao sve ide dobro i tečno, i hrabro i neometano... ne znam...
    možda nešto kasnije doći u rodilište, zbilja ne znam, ne usuđujem se baš savjetovati osobu koju ne poznajem, a vidim da tražiš način kako da se postaviš ovaj put. žao mi je, ne znam ima li tko da ti da neki "ekspresni", a efikasan savjet jer ti je porod blizu.

Kod one promjene položaja za koju pitaš, u literaturi o fiziološkom porodu navodi se da se tada zaista krene mijenjati položaj, hodati, pa jedna noga se podigne i giba kukovima, pa druga, čučne uz pridržavanje ili četveronoške...,u vodu se uđe ili iz vode na stolčić, ugl, znaš da u našim rodilištima od toga nema ništa. Ništa nije dozvoljeno osim leći i pratiti ctg.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Nena-Jabuka prvotno napisa Vidi poruku
    nela08, što se tiče te bakterije, opasna je za slabu i nedonešenu djecu, za ostale uglavnom ne. Puno žena je pozitivno, pa opet nije, pa opet je, ni ne znaju za to. ranije se nije ni radio taj bris.
    Meni je bio pozitivan baš pred zadnji porod (nikad ga prije nisam ni radila, nije bio rutinski test), nisam stigla do kraja ni popiti antibiotik, a već sam rađala, pa sam to rekla neonatologu dva dana poslije poroda, a on je samo odmahnuo rukom u stilu - nije vrijedno spomena. beba nije dobivala nikakve antibiotike.
    kad bi kod nas postojala mogućnost primaljske skrbi, onda bi se možda antibiotik mogao dobiti kući, prije odlaska u rodilište, baš onda kada treba
    ali ovako...niš, šta je tu je

znam jednu curu koja je rodila doma i dobila antibiotik čim su krenuli trudovi
    a znam i nekoliko koje nisu htjele antibiotik (iako im je u jednom trenutku, u trudnoći, bris na bhsb bio pozitivan)
    ovo je jako zanimljiv članak o bhsb i antibioticima

ali ovo je skroz OT, sori

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Nena-Jabuka prvotno napisa Vidi poruku

drugo, tvoj prvi porod koji si opisala, to je mrcvarenje, strahota živa, puno nas je to prošlo, bolje da to ovdje ni ne iznosimo jer je sve to miljama, miljama daleko od fiziolološkog poroda o kojemu pričamo.
    ne znam šta bih ti rekla, žao mi te. imaš još vremena da malo pročitaš koju knjigu i tekst kako to prirodno može izgledati, budući da si imala svoje trudove koji su očito blokirani baš u bolnici (to je i moja stara dijagnoza), u razloze ne mogu ulaziti, ali nije da ti ne ide. probaj se smiriti, dan za danom vizualizirati kao sve ide dobro i tečno, i hrabro i neometano... ne znam...
    možda nešto kasnije doći u rodilište, zbilja ne znam, ne usuđujem se baš savjetovati osobu koju ne poznajem, a vidim da tražiš način kako da se postaviš ovaj put. žao mi je, ne znam ima li tko da ti da neki "ekspresni", a efikasan savjet jer ti je porod blizu.

Kod one promjene položaja za koju pitaš, u literaturi o fiziološkom porodu navodi se da se tada zaista krene mijenjati položaj, hodati, pa jedna noga se podigne i giba kukovima, pa druga, čučne uz pridržavanje ili četveronoške...,u vodu se uđe ili iz vode na stolčić, ugl, znaš da u našim rodilištima od toga nema ništa. Ništa nije dozvoljeno osim leći i pratiti ctg.
    Nisam ni ja radila taj bris prije prvog poroda, jer nisu tražili, pa si i sama mislim da je moguće i tada stanje bilo isto, a nije bilo nikakve zaraze, a sada ni ne osjećam nikakve poteškoće od te bakterije (znam da ni ne uzrokuje)....ajd taj dio sam preboljela, vjerujem da će biti u redu. Par dana sam bila luda od brige, traženja mogućih problema, rješenja itd...

Što se tiče mog prvog poroda, upravo to nakon prirodnih trudova koji su mi bili jako bolni i iscrpljujući, nisam ih najbolje podnosila (ali sigurna sam da bi mi malo manje ležanja olakšalo stvar ili barem malo vode) ali taj dio ne bi ni spominjala da kraj nije bio onakav - mrcvarenje je zbilja najbolji izraz i to je glavni razlog da se nikada nisam upuštala u pisanje priče s poroda jer nakon što sam pročitala većinu priča tu na forumu, činilo mi se da je moju bolje "ne čuti". Ne iz razloga jer nije na kraju dobro završila, nego sigurno ne bi nikome ništa pomogla, a ja sam i tako nastojala zaboraviti koliko se može.

Čitala sam neke kraće članke o ovoj temi, ali nikad pravu literaturu jer iskreno ne vjerujem da bi ikada bila dovoljno hrabra tražiti da izbjegnem sve intevencije, ne slušam doktore i prepustim se vjerovanju svom tijelu......jer moje tijelo je kukavica i loše podnosi bol.

Jedini plan koji sam imala je da s obzirom da mi do bolnice treba sat i pol, da ipak računam na brži porod s obzirom da je drugi puta, ne žurim s kretanjem i da ne dolazim sigurno prije nego su trudovi na 5 minuta razmaka, odnosno pokušam se zadržati u nekoj šetnji oko bolnice s MM. Ta bakterija me malo pokolebala, ali vjerujem da ću ipak tako postupiti. Prvi puta sam dan ranije smještena u bolnicu, a u rađaonu sam došla nakon nekoliko sati hodanja po sobi i hodniku kad su trudovi bili na dvije minute, ali su zapravo jako dugo i bili tako, a onda nakon prokidanja vodenjaka su postali gotovo bez razmaka i zadržali se tako satima.....

Naravno, jasno mi je da mi neće dozvoliti promjene položaja, ali savjet o tome kako se psihički postaviti, što i kako vizualizirati u slučaju neke ponovne krize od pametnijih rodilja s boljim iskustvima bi mi jako dobro došao.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj nela08 prvotno napisa Vidi poruku
    Naravno, jasno mi je da mi neće dozvoliti promjene položaja, ali savjet o tome kako se psihički postaviti, što i kako vizualizirati u slučaju neke ponovne krize od pametnijih rodilja s boljim iskustvima bi mi jako dobro došao.
    Postoje neke knjige s vizualizacijama za porod. Nisu lose te vizualizacije, ali tesko se iskljuciti is stvarnosti ako je ta stvarnost ruzna i uznemirujuca.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pupčana vrpca pulsira jos neko vrijeme nakon sto je dijete udahnulo.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •