sve štima... kao da jesi . budem preživjela :mrgreen: ...
Printable View
sve štima... kao da jesi . budem preživjela :mrgreen: ...
Pa to su sve dućani moje mladosti! :mrgreen:
Godina je bila posebno dobra!
(premda, benetton je bio car i kralj mojih tršćanskih shoppinga. Baš me zanima da li je benetton u Italiji ovako bezvezan kao kod nas)
Zadnji put kada sam bila u trstu, uspjela sam naći jedan jedini Benetton.
ajme išla sam gledati street view Trsta. Vidim da je Max&Co još uvijek na istom mjestu, prije ulaska u onaj neki pasaž, tamo je bio kafić gdje smo uvijek išli na kavu. I Stefanel je još uvijek na izlasku iz tog pasaža, samo se ne sjećam gdje je bio prvi benetton, da li pored Max&Co.
Znam da je bio jedan veliki gore više u Corso Italia.
Max&Co je još uvijek na istom mjestu -
Pa u tom Trstu je sve isto kao nekad! Ne mogu doduše ući u via Dante, a mislim da su u toj ulici bili Rossini i Divarese dućani sa cipelama.
Ali na uglu je još uvijek dućan sa torbama u kojem je bilo Mandarina Duck torbi.
Još kad bi sorcie mogla kupiti svoje čizme ovako virtualno kako Mima šeta...
ova praktična tema se pretvorila u tešku melankoliju :-)...ali i dalje pratim i vrtim film unatrag...
domani matina... io vado via... hihihi...
buon viaggio
buon viaggio :zbogom: ne zaboravi popiti jedan dobar stari espresso
nisam bila 15 godina, vjerojatno neću ni sljedećih 15 ... :roll:
uspjela sam kupiti čizme (280 nečega u rosiniju), obišla sve fensi šmensi preporučene dućane (osim godine).
em je skupo ko kuga, em ništa od toga ne bih nosila. totalno moj anti stil. vrag nosi pradu, ja ne... :mrgreen:
na kraju sam čekala sat vremena da se otvori guina, kupila hlače komada dva, majica komada 4 (toliko mi je falilo, jelte...)... a pristojan je dućan, i pristojne cijene.
u međuvremenu sam se skoro stropoštala od bolova, otišla u apoteku i uzela brufen 600 (hvala na podsjetniku alex :heart: ), sjela u prvi kafić u kojem je kava 2,30 eura - al nije mi bilo važno... samo da prestane boliti... jedva sam namolila vode, i to tako da sam pokazala brufen i rekla da to moram popiti. pa sam dobila JEDAN DECI VODE.
na moje čuđenje, po dućanima više pričaju engleski nego hrvatski.
najbolja stvar je bila palačinka s nutellom, a i ta košta 3 eura...
rezime: novce sam potrošila, imam odjeću na komad kolko mi treba. sva sam slomljena, umorna, nikakva, jedva sam se dovukla do busa.
ne vrijedi toliko...
ja mislim da mi zasluzujemo fotku tih famoznih cizama kakve se ne mogu naci u Zg! :)))) i cek,platila si ih 280 EUR? ajd dobro,to je samo 2TK, po Zg-u su duplo...:
a sto ti bi,glavobolja?
ajde nije greda dat 2,30EUR za kavu ako valja,jos samo reci da si losi espresso pila?
I ja sam se znala vratiti slomljena iz Trsta (zapravo, uglavnom sam se vraćala slomljena) dok sam išla kupiti baš nešto određeno. Kad sam krenula u šoping onako iz gušta, neopterećeno, bez da sam se nameračila nešto naći i uglavnom više da bih popila dobru kavu, e to su bili šopinzi iz snova.
haha ovako sam se i ja osjećala nakon zadnjih par shoppinga u Trstu
Dok sam bila srednjoškolka ništa mi nije smetalo :mrgreen:
stvar nije u izgledu čizama ... :mrgreen: ... nego u funkcionalnosti
a) moja noga ne pati u njima
b) koža iznuta, koža izvana
c) niska peta
d) crne
nije bila glavobolja... kostobolja... to je ono kad izvana izgledaš ko da ti ništa nije - a iznutra se raspadaš :lol:
imam problema s kralježnicom, i ne smijem dugo ni stajati ni hodati. ovo jučer je bio šok za moj organizam.
a taj espresso je bio savršen... jedino mi stvar s vodom nije jasna? zakaj ne daju vodu? a daju ti keks i sve vrste i oblike šećera..
ja u trstu uvijek naručim acqua di rubinetto :mrgreen:
i kao angie, prošla su ona srednjoškolska vremena, kad mi mama dala 150 tis lira, a moraš kupiti SVE, cijelu zimsku kolekciju. ništa nemaš, sve fali, i onda bezglava cjelodnevna jurnjava po trstu. i panika pred zatvaranje dućana, dućani se zatvaraju za pola sata, a ja s jednom vrećicom :lool: a u rijeci - ništa.
a sad...gospodski.
kava, sladoled, šetnja, ako nešto vidim - dobro. ako ne - opet dobro. ima i u rijeci. nisam već dugo bila, baš bi mogli na jedan izletić.
ma vodu nisu baš davali ni prije 15 let kad sam ja išla u Trst
a i kod nas sve češće žele uvaliti bočicu jane umjesto
vode iz špine
Ne sjećam se vode, ali ovi izleti sa 150 tisuća lira su mi bili mrak :mrgreen:
btw, tražila sam kinder jaja sa štrumfovima gdje god je bilo slatkiša (onak uđeš-izađeš)... i htjela usput sebi kupiti par stvari za klopu... da probam... našla 2 despar express dućana (wtf???) s gorim izborom nego kod nas... i jedan privatni koji je imao nekakve finjak stvari tipa maslinovo ulje, spešl rajčice i slično, al su mi zalupili vrata pred nosom (zatvara se jelte, ljudi ne jedu...)
i NIGDJE drugdje ne vidjeh dobri stari špeceraj...
a dok smo mi kupovali "sve" za 150.000 lira - i trst je opravdavao svoje postojanje šoping destinacije. jer moglo se kupiti sve i svašta...
U Trstu nikad nije bilo poštenog dućana za špeceraj u centru, koliko se ja sjećam.
u torri d'europa je dobar coop za špeceraj. Barilla za manje od eura.
ma nisam ja tražila ništa ekstra... al mi nije jasno da nitko ne prodaje hranu :mrgreen:
nije godina, nego guina :).
dućan blizo ponte rosso-a. postoji godinama, i tamo sam uvijek mogla naći nešto za sebe. vlasnica je ista (nekad je imala štand na pontici).
btw - sve osim jednih hlača piše "made in italy"...
sjećam se da je i na pontici uvijek imala lijepe stvari, onda je otvorila taj dućan i imala prvo robu na hrpama, ali odlične stvari.
sad ima miješano: ekstra stvari (visoke cijene), ali ima i srednje, prihvatljive i za nas...
otprilike - hlače u koje stanem i dobro izgledam su između 40 i 50 eura (ovdje mogu samo u neke - cijene 450-600kn), majice malo ljepše od običnih su isto toliko.
znam da neću izaći nakazna, jer imaju "oštre" oči, i iskren jezik: ovo vam ne stoji dobro, vratite, idem potražiti nešto drugo... i onda ti donese još brdo stvari...
ni ne znam koliko sam toga probala :mrgreen: ...
prodavačice su mojih godina, nema kolutanja očima, nema uzdaha... ako tražiš 30 stvari na probu - sve dolazi sa smješkom...
a dok sam čekala na otvaranje - žene su dolazile nasmijane na posao. pametnom dosta ;-) ...
Ah, ok onda. Ne sječam se tog dućana, zato sam mislila da si se možda zabunila u nazivu.
U svakom slučaju hvala ti na izvještaju, došla sam do zaključka da je bolje ne ići ili ići samo u velike shopping centre po hranu
U Muggi (odmah preko granice) ima centar monte d'oro, tamo je veliki Coop i još par dučančića sa hranom (veći i manji). Mi u Coopu kupujemo neke proizvode (uvijek iste, uglavnom njihove marke ViviVerde) i onda kad idemo đir nakupimo ih više i mirni smo duže vrijeme. No, obzirom da više nemamo povrat IVA-e (a i da njima je IVA ionako na hrani jako niska), ne isplati se zbog cijena ići tamo kupiti špežu, nego već ako spajaš ugodno i korisno isplati se đir.
Kad gledam ni u našim gradovima nema beš puno trgovina sa hranom više u centru, supermarketi su "pojeli" male markete, a njima je isplativo (samo) biti na periferiji negdje. No, i tamo se točno vidi kriza, u velikim centrima ima dosta praznih poslovnih prostora ili nekih koji imaju nekog ali se vidi da je to čisto da ne bude prazno.
a kad ideš (redovnim) busom - nemaš izbora :/ ...
joj sorcie, baš mi je žao. ja sam na putu na Ligursku obalu, čežnutljivo gledala trst i obećala sama sebi jedan izlet ubrzo.
ja sam išla turistički, ali dućani koje sam usput vidjela - kupila bih pola stvari. Cijene nisam gledala. Uspjela sam svojo curi kupiti dugačku zimsku jaknu (benneton 40 eura) a sandraL i alexandra će dobiti nutelle, ne znam koje će vas boje zapasti. jedva sam ih našla i onda ih teglila putem - barem ćete znati da su kupljene u jednom do najskupljih mjesta u Italiji, ali samo u Coopu
sorcie, kinder jaja na štrumfove imaš u zagrebu
taman sam preksinoć ispraznila teglicu na palačinke :njam: