moja ljubav prema Trstu nema veze niti s dućanima, niti s kupovinom
moja ljubav prema Trstu nema veze niti s dućanima, niti s kupovinom
zato niti ne osjećaš nostalgiju - koja je kod mene stvarno neobjašnjiva, ali prisutna
Sto znaci robusne? Camper i npr. El naturalista generalno imaju modele za siru nogu,postoje ljudi koji ne mogu uvuci nogu u uske cipele (netko je gore spomenuo balkansko stopalo) ali to ne znaci da nisu kvalitetne,dapace!
MM odusevljen sa El naturalista cipelama jer mu konacno noga ne izgleda ko lopata u br 47!
Ja mogu svoje stopalo i glezanj uvuci i u najuze modele,ali eto,potrefilo mi se da su mi 3x cizama koje sam najduze iznosila (mekana kvalitetna koza,dobro sivanje itd) bile ili iz Portugala ili Spanjolske....
Točno to što si napisala- otvaračica teme je lijepo napisala što traži. Jesi li ikada vidjela camper ili elnauralisat saa kožnim džonom? Imaš kožni džon i onda staviš gumu kod postolara i kada ta guma ode, postolar ih popravi. Camper ili te već, možeš baciti usmeće kada guma ode.
mogu ti reći da imam doma nekoliko modela cipela koje sam nosila u osnovnoj i srednjoj školi, a to je bilo jako davno. I sve zato jer se radi o kvalitetnoj cipeli koju s vremena na vrijeme odneseš postolaru.
ali ovo nije tema o vrstama cipela. Jedne camper ( koje i ja volim) koštaju 1000 kn ili 800, govorim o cipelama. To je jako puno za ono što nude odnosno ne nude
dakle... strava... samo redovne linije u subotu, ovi drugi imaju jednom ili dva puta mjesečno - i to kad meni ne paše...
jel ide netko autom, da podijelimo troškove?...
ja bi sad odma u subotu...
jedino kaj sam našla :/ .... cijenaaaaa...
http://www.putovnica.net/prijevoz/au...st-croatia-bus
a ovo? 220 kn http://www.calypsozagreb.com/compone...manovi-i-trstu
meni treba jedan dan, subota... po mogućnosti ova, jer imam dalje druge planove. ili-ili... tak sam i auto kupila
.
(imate danas? ak ne, onda odoh popravit stari... )
a ti si u italiji??? a ova subota je radna?
aaaaaa... ja tele hihihi... sad razmišljam - možda imam i koji dan GO...??? ahaha...
Što jest jest u Trstu je stvarno bilo odličnih dućana sa cipelama, prihvatljivih cijena i super kvalitete.
Valjda su imali ok cijene radi kupaca iz naših krajeva, jer se sjećam da su me cijene cipela recimo u Udinama šokirale.
(Tko zna postoje li još ti dućani)
Bus ima iz Zagreba u 5:30 za Trst, a povratak je u 17:30 i nevozi cini mi se ponedjeljkom ali mozete provjeriti na centrale stacione trieste stranici
hvala ti biribirino...
vidim da imaš zgodnu lokaciju hihihi...
imaš koju preporuku (osim što me seka šalje u rossini po čizme, i guinu po hlače) - gdje ima npr. kaputa / dugih jakni po normalnim cijenama?
U TS ne kupujem vec dugo vremena, pogotovo ne u centru (tu i tamo navratim do Decathlona po sportsku opremu, no on ti nije nimalo pri ruci).
Ali ako me sjecanje ne vara, ovaj popis koji ti je dala JaMajka je odlican, samo slijedi njen itinerer, bas ti lijepo po redu napisala.
Posljednje uređivanje od Elly : 02.10.2013. at 13:31
me znam kaj ti je normalna cijena za jaknu - U marelli u Zagrebu (to je talijanski dućan) sam kupila dugačku jaknu s perjem - otkada ju imam ne smrzavam se. Cijena je bila ispod 1000 kn (ali na sniženju 50%) -ne znam jel ti to preskupo, ali meni su odlični ti dućani iz lanca MaxMara (max&Co, Penny black, Marella) - ali velim, ne znam jel ti to previsoki cjenovni razred, - ali odjeća im je trajna - sada je malo nezgodno jer više nema povrata poreza,
Koliko se sjećam Max&co je u Corso italija, a penny black u Via Carduci- za marellu ne znam gdje je
Nano za to joj je onda bolje ici u Muggia.
sada si me ulovila - ne znam što je Muggia?
to je kraj trsta di je zapravo outlet max marinih stvari.
http://www.diffusionetessile.it/it/Home-Page
ajoj, nisam znala.
Pretpostavljam da bi sorciere htjela nešto kvalitetno - i meni je jednostavnije kupiti poštenu jaknu i onda biti mirna desetak godina, ali ne znam. idem si spremiti ovaj link, ako me put nanese u tom smjeru![]()
Mene si stavila na ignore? Napisala sam ti koji su dućani meni dobri - prije su imali odlicnu kvalitetu i njihove stvari su trajale. Cjenovni razred možda malo viši, ali kupiješ sebi pa treba biti lijepo, kvalitetno i trajno.
mislim da su dućani koji su opstali u Trstu, nešto višeg razreda od onih koji su bili aktualni u doba masovnog shoppinga iz bivše Yu.
Skačem s foruma na fejs, i sad mi tek sine kako su mi i naslovna slika i slika profila, fotke sa zadnjeg izleta u Trst, kada smo klince odveli u Miramare.
Ja bih stvarno rado s tobom otišla i podijelila troškove, ali idem na put, isto u Italiju ali na drugu stranu i bez shoppinga.
sve štima... kao da jesi . budem preživjela...
Posljednje uređivanje od Elly : 04.10.2013. at 08:17
Pa to su sve dućani moje mladosti!
Godina je bila posebno dobra!
(premda, benetton je bio car i kralj mojih tršćanskih shoppinga. Baš me zanima da li je benetton u Italiji ovako bezvezan kao kod nas)
Zadnji put kada sam bila u trstu, uspjela sam naći jedan jedini Benetton.
ajme išla sam gledati street view Trsta. Vidim da je Max&Co još uvijek na istom mjestu, prije ulaska u onaj neki pasaž, tamo je bio kafić gdje smo uvijek išli na kavu. I Stefanel je još uvijek na izlasku iz tog pasaža, samo se ne sjećam gdje je bio prvi benetton, da li pored Max&Co.
Znam da je bio jedan veliki gore više u Corso Italia.
Pa u tom Trstu je sve isto kao nekad! Ne mogu doduše ući u via Dante, a mislim da su u toj ulici bili Rossini i Divarese dućani sa cipelama.
Ali na uglu je još uvijek dućan sa torbama u kojem je bilo Mandarina Duck torbi.
Još kad bi sorcie mogla kupiti svoje čizme ovako virtualno kako Mima šeta...
ova praktična tema se pretvorila u tešku melankoliju...ali i dalje pratim i vrtim film unatrag...
domani matina... io vado via... hihihi...
buon viaggione zaboravi popiti jedan dobar stari espresso
nisam bila 15 godina, vjerojatno neću ni sljedećih 15 ...
uspjela sam kupiti čizme (280 nečega u rosiniju), obišla sve fensi šmensi preporučene dućane (osim godine).
em je skupo ko kuga, em ništa od toga ne bih nosila. totalno moj anti stil. vrag nosi pradu, ja ne...
na kraju sam čekala sat vremena da se otvori guina, kupila hlače komada dva, majica komada 4 (toliko mi je falilo, jelte...)... a pristojan je dućan, i pristojne cijene.
u međuvremenu sam se skoro stropoštala od bolova, otišla u apoteku i uzela brufen 600 (hvala na podsjetniku alex), sjela u prvi kafić u kojem je kava 2,30 eura - al nije mi bilo važno... samo da prestane boliti... jedva sam namolila vode, i to tako da sam pokazala brufen i rekla da to moram popiti. pa sam dobila JEDAN DECI VODE.
na moje čuđenje, po dućanima više pričaju engleski nego hrvatski.
najbolja stvar je bila palačinka s nutellom, a i ta košta 3 eura...
rezime: novce sam potrošila, imam odjeću na komad kolko mi treba. sva sam slomljena, umorna, nikakva, jedva sam se dovukla do busa.
ne vrijedi toliko...
Posljednje uređivanje od sorciere : 05.10.2013. at 21:14
ja mislim da mi zasluzujemo fotku tih famoznih cizama kakve se ne mogu naci u Zg!))) i cek,platila si ih 280 EUR? ajd dobro,to je samo 2TK, po Zg-u su duplo...:
a sto ti bi,glavobolja?
ajde nije greda dat 2,30EUR za kavu ako valja,jos samo reci da si losi espresso pila?
Posljednje uređivanje od zasad skulirana : 05.10.2013. at 22:18
I ja sam se znala vratiti slomljena iz Trsta (zapravo, uglavnom sam se vraćala slomljena) dok sam išla kupiti baš nešto određeno. Kad sam krenula u šoping onako iz gušta, neopterećeno, bez da sam se nameračila nešto naći i uglavnom više da bih popila dobru kavu, e to su bili šopinzi iz snova.
haha ovako sam se i ja osjećala nakon zadnjih par shoppinga u Trstu
Dok sam bila srednjoškolka ništa mi nije smetalo![]()
stvar nije u izgledu čizama ...... nego u funkcionalnosti
a) moja noga ne pati u njima
b) koža iznuta, koža izvana
c) niska peta
d) crne
nije bila glavobolja... kostobolja... to je ono kad izvana izgledaš ko da ti ništa nije - a iznutra se raspadaš
imam problema s kralježnicom, i ne smijem dugo ni stajati ni hodati. ovo jučer je bio šok za moj organizam.
a taj espresso je bio savršen... jedino mi stvar s vodom nije jasna? zakaj ne daju vodu? a daju ti keks i sve vrste i oblike šećera..