Žao mi je, mitovski.
Printable View
Žao mi je, mitovski.
Mitovski :heart:
Iskreno saučešće tebi i tvojoj porodici, Mitovski :(.
Teška je to bolest na mnogo načina.
Imala si divnu majku i uvek ćeš imati uspomenu na njenu dobrotu i ljubav, i na kraju je to ono najvažnije što nam od roditelja ostaje :heart:.
Mitovski,
Iskrena sućut [emoji3590]
Sent from my iPhone using Tapatalk
Mitovski :heart: :cry:
Draga mitovski, moja iskrena sućut :heart:! Drago mi je da u tvojoj tuzi za mamom prevladava mir, toplina i blagost i sreća koju ti je pružila. To što je mama u domu i zadnjih par godina nepokretna poživjela toliko dugo je dokaz da je briga i skrb bila vrhunska. Jako te puno virtualno grlim i u srcu palim svijeću za tvoju mamu.
Iskrena sućut Mitovski ❤️
Zao mi je, Mitovski.
mitovski, primi moju sućut.
mitovski, zao mi je, drzi se :heart:
Iskrena sućut, mitovski
Moja sućut
Draga mitovski, vaša međusobna ljubav je zračila sa stranica foruma. Poslije ljubavi mora biti tuge... :heart:
Mitovski, znam kako ti je :cry:, zao mi je, grlim te :love2:, drž' se! :heart:
mitovski, zao mi je. Drz se.
Draga Mitovski, žao mi je, iskrena sućut :cry:
Istina.. I meni je natjerala suze na oči.
Hvala vam svima!
O tome kakvo sam djetinjstvo imala s njom, kakava je bila mama i kakav je bila čovjek te o njenom životu i tragedijama koje je prošla, mogla bih napisati knjigu.
Sve moje prijateljice su dolazile k njoj na razgovore. Ona bi vam skupila sirotinju na cesti i dovela doma i pomogla.
Sjećam se da sam kao dijete kad bi ona došla s posla ili ušla u sobu osjećala kao da je zasjalo sunce. Kad je bila sa mnom bila mi je u potpunosti posvećena i nikada nisam osjećala da je htjela biti negdje drugdje nego baš tu u tom trenutku sa mnom.
Ona je zračila takvom toplinom koju su osjećali svi koji su bili u njenoj blizini.
Beskrajno sam sretna što mi je bila mama, beskrajno. Divna je to žena bila, predivna.
I uvijek mi je govorila da me nije rodila da bi nekom bila sluškinja. To sam jako ozbiljno shvatila :mrgreen:
Moja sucut Mitovski
Iskrena sućut
Žao mi je, primi iskrenu sućut :heart:.
Mitovski, zao mi je zbog tvog gubitka... Tako lijepo pises o svojoj pokojnoj mami. :heart:
Saučešće, mitovski.
Znam kako ti je.
Molim vas ako mi mozete pomoci savjetom, u par dana moram pronaci smjestaj za nepokretnu mamu koja se hrani na sondu, ne znam otkud krenuti...Zvati redom domove za starije, ici u czs, mogu li mi oni kako pomoci? Prije 20 dana zena je bila pokretna, pogorsanje u neuroloskom smislu i korona su ju doveli tu gdje je, a dr.kazu da su oni napravili sto se dalo i da im javim gdje da ju pocetkom tjedna dovezu nakon otpusta.
Mislim da CZSS može smjestiti samo u Novi Marof kod Varaždina. Inače tražiš sama privatne domove koji osiguravaju hitan smještaj takvih bolesnika.
Ja sam isto naivno mislila da ce ju dr. iz Dubrave poslati negdje drugdje da se proba jos nekaj napraviti pod lijecnickim nadzorom, a eto svaki dr.govori drugacije, jedna dr.je rekla da ce pokusati srediti da ode u Marof na kratko vrijeme , druga pak jednostavno veli, ne, mi to ne mozemo...Tu mi je sinoc neko rekao da to idem zatraziti u czs, otici cu ujutro tamo, al sumnjam da.ce ovi to odraditi odmah, sigurno ima neka procedura ako i odobre.
Meni je jasno da bi tamo bila tjedan, dva, cisto bi mi znacilo da se stignem bolje organizirati...
Nazalost, dr iz bolnice ne salje nikamo u nekoj svojoj reziji. Nama su pokojnu mamu nekih 2 tjedna svojedobno bili zadrzali dulje dok se ne snadjemo ili dok ne umre (doslovno, talva je bila situacija) jer je bila kod dra koji ju je po njenoj dg lijecio desetljecima pa je imao sucut prema tati. Kad je otpustena mislim da je imala kateter i sondu za hranjenje. Na kraju je privatni dom bio nase rjesenje, tamo.se donekle i rekuperala i zivjela jos par godina. Suosjecam i sretno!
Nažalost je to tako.
Ili doma ili privatni dom koji košta 7000+kn jer treba stacionar.
U istoj situaciji sam bila prije 8 godina pa je svekrva završila u mojoj kuhinji/blagovaoni.
Da, tu smo joj stavili krevet jer druge slobodne prostorije nismo imali i sami se brinuli o njoj.
Jednom dnevno je dolazila terenska sestra na pola sata i fizioterapeut dvaput tjedno i to je bilo sve.
Ne znam kako je danas, ali 89. je Novi marof bila teška ubožnica i ja tamo ne bih živo biće ostavila za ništa na svijetu.
Moji roditelji jesu. Ostavili su baku, tatinu mamu. Umrla je za par dana. Sigurna sam da je otišla od tuge.
Bolnice su krcate. Nazalost nema mjesta ni za akutne bolesnike, a pogotovo ne za palijativu koja je stabilna.
Sonda za hranjenje zapravo i nije takav bauk, to nije nesto sto zahtjeva bolnicku skrb. To vam pisem u slucaju da mozete uzeti mamu doma dok se ne organizirate drugacije.
Mi smo brinuli o tati doma u terminalnoj fazi karcinoma dok je bio na aparatu za kisik kojeg smo sami nabavili. Tako sa neke stvari zvuce gore nego sto jesu.
Sretno
Da, Sirius je u pravu.
Sve se nauči.
I mijenjanje pelena i sve ostalo.
Nije to tako strašno.
Novi Marof je s vremenom uređivan tako da nova krila izgledaju vrlo pristojno. Ne znam jesu li u zadnjih 5-6 godina još nešto preuredili.
Koji je problem s Bračkom? U kontekstu pitanja
Vecinu dana zovem naokolo domove, neki imaju u cijenu ukljucene pelene i " sve sto treba", neki ne, razlike u raspolozivosti dr i sl...Sad sam shvatila da nisam pitala da li se potpisuje ugovor na neki period ili mozemo bez problem otici ako nismo zadivoljni, zna netko ili je i to individualno...
Cappy ne znam gdje si, ali probaj Dom Pintar
https://www.domovi-za-starije.com/dom/pintar/ u Stubičkim toplicama... Moja je mama tamo bila 6 i pol godina. Jako smo zadovoljni bili. Cca 40 min autoputom od Zagreba ili bar privremeno dok se ne snađeš za nešto bliže.
Novi Marof... Uhhh ne želim se ni prisjetiti. Doduše bilo je prije 10g, ali isto su mi pričali da je preuređeno i nije kao nekada. Tada su mi tatu otpuštali s Rebra i bolnica je sredila da ide tamo dok se ne snađemo. Da sam znala u kojim će uvjetima i kakvu će brigu tamo imati nikada ne bih pristala. Na žalost umro je u 10 dana taman kad smo sredili da ga se premjesti. To je izgledalo kao šinteraj. Bila sam šokirana da tako nešto postoji u 21.st.
Kad je moj tata poslan tamo isto su bila nova krila koja su se plaćala tada cca 3500 kn i bila su puna i čekalo se mjesto i to je stvarno pristojno izgledalo.
Ovo ostalo je bilo kao bolnica iz 1. svjetakog rata i skrb je bila nikakva. Ni danas, 10 godina od toga još uvijek mi te slike ne izlaze iz glave.