Mi uvijek imamo ono veliko mlijeko od Exomege, na pumpicu, i koristim ga za sve i svašta, pa i za lice.
Printable View
Mi uvijek imamo ono veliko mlijeko od Exomege, na pumpicu, i koristim ga za sve i svašta, pa i za lice.
krema samo po danu, biobaza od smilja, za tijelo biobazina od badema
super su a i hrvatski proizvod je
I ja kremu samo po danu koristim,voda mi uopce ne dotice lice jer u protivnom imam instant face-lifting efekt.
Koristim liniju Roseliane (osjetljiva koza sklona crvenilu) od Uriage-a, mlijeko za ciscenje,krema i fluid za pokrivanje crvenila/kapilara oko nosa...
Ruke su mi ocaj,u skoro svakoj prostoriji imam tubu neke kreme za ruke pa na poslu,u torbama...prije navlacenja najlonki obavezno moram namazati ruke da ih slucajno zanokticom ne rasparam....super je kad sam na poslu i ne mocim ruke ali doma...100x sam si rekla da moram pocet koristiti one tanke rukavice dok su ruke u vodi ali nikako....to mi je nespretno i gotovo...
I ja imam takvu kožu kao ti,suhu,dehidriranu,osjetljivu. Koristila sam La Roche Posay Hydrane i Biodrema Sensibio Rich.
Probaj s ovom kremom : http://www.kozmetika-afrodita.com/cr...ijelo/?id=1681
Meni je koža jako lijepo reagirala,nije izazvala nikakve iritacije,a košta oko 25 kn ili manje u Kozmo.
Poslat ću ti pp. ;)
ako se smijem uvaliti s pitanjem - koja krema za masnu dehidriranu kožu? nekad davno je postojao Nivein gel za masnu kožu i bio je savršen, ali to ne postoji već bar 5 godina (prozirni s nekim plavim zrncima)
Baš sam htjela pitati da li je to ona smrdljiva Biobaza, sad znam odgovor. :lool:
imam izrazito suhu kožu koja u ovo vrijeme grijanja podivlja i spas sam našla u Aderminoj Exomegi, skupa je ali sa 25 % u Dm-u ispadne oko 110 kuna. meni i djeci to traje oko 2 mj.
za lice koristim i niveu, najobičniju.
Otkrila sam novu kozmetiku, zove se Natura Siberica i baš sam oduševljena. S obzirom da znaju nabiti cijene prirodne kozmetike, ove su relativno pristojne. Krema za lice s kavijarom je odlična i fino miriše.
http://www.biobio.hr/robnemarke/natu...a/?brandID=173
čini mi se dobra po sastavu ova biobaza od smilja (meni smilje jako lijepo miriši)
i ova natura siberica mi se čini dobra, a nije preskupa
nivee i slične kreme ne koristim, sve mi se čine prepune konzervansa, parabena i ostalog
Meni je otkriće Nikel krema od peršina :naklon:
I sve njihovo mi je super, a pogotovo kako su pokrenuli super uspješnu tvrtku iz ničega.
ah, oprosti, tek sad vidim da je riječ o kremama za lice. dobili smo nekoliko drugih biobazinih mazalica (za tijelo, za ruke, gel za tuširanje, krema za noge itd.) i sve imaju tu neku meni nepodnošljivu "notu", a kako sam u sastojcima pročitala i kamfor, shvatila sam otkud mi je miris poznat (po sredstvu protiv moljaca iz djetinjstva).
isprika opet, bolje da se tipkovnice ne laćam. sad sam išla provjeriti, nije pisalo kamfor, samo me miris JAKO podsjetio na njega.
ja koristim macerat ili melem od smilja...i meni je miris predobar - podsjeća me na ljeto :)
iako, za vrućine su i jedan i drugi malo preteški, pa se onda prebacim na home-made kremu od lavande...
zadnjih godina sam koristila cijelu niveinu liniju pure & natural, za mazanje i ciscenje, da bi mi ove zime koza pocela nenormalno se susit ( i prije sam imala suhu kozu), te jako crveniti. Dr. opce prakse mi dala tablete za alergiju i da netrebam s nicim posebnim mazati. ali suhoca je bila uzasna. niveaina za suho lice - nula bodova. posto mi je crvenilo bilo katastrofa, po preporuci ljekarnika sam uzela od la roche neku protiv alergije, rjesila se crvenila ali suhoca bila sve gora. spasila me weleda cold cream, ali mi je premasna pa sam se prebacila na aderma exomega i snjome mi je ok. al cim stavim pudera kaos nastane. neznam jeli mi valja exomega za stalno mazanje?
ima li itko slicnu situaciju?
nabrojali ste razne marke na topicu, pa neznam koju da probam
i jos ako mi netko ima za preporuciti neki dobar puder ili nesto sto ce mi prikrit povremena crvenila?
Iskreno ja mislim da je najbolje nikakve kreme, ništa, osim čiste vode, tako i te starije generacije imaju dobru kožu ali vjerojatno samo one žene koje se nisu šminkale.
Ono tokom godina što sam primjetila na mojoj koži, oni neki periodi gdje nisam nanosila nikakvu šminku, nikakve pudere prvenstveno, koža mi se regenerirala sam od sebe bez ičega, ikakvih krema i mazuckanja, bila je prekrasna. Čim sam ponovno krenula sa šminkanjem, puderi, pa onda skidači šminke, ten mi se drastično pogoršao i tu mi nije mogla pomoći nikakva krema, nikad.
Sada se i dalje šminkam, odnosno nanosim puder jer izgledam ko avet pa mi je malo bed među ljude takva svaki dan, ali samo onaj tekući od Avene mi se pokazao još najamnje štetnim, iako i u njemu nedobre kemije ko u priči, ali kao ima ta termalna voda pa ajde nekako se moja koža i nosi sa time, sa skidanje šminke isto koristim samo Avene, i tu i tamo kremu od Avene za super osjeltjivu kožu kad primjetim da su mi se počeli opet pojavljivati suhi flekići po licu, ali jako malo i tanko i tu i tamo.
Inače se koža najbolje regenerira sama preko noći bez ikakvih krema, kreme daju rezultat samo kratkotrajno, dugoročno unište kožu, tako kaže moja dermatologica. I ako se može, najbolje bez njih. A za ruke korstim nekad eucerin,nekad kokosovo ulje čisto, nekad laveru, i rukavice kod pranje, bez toga bi vjerojatno ostala već bez kože na rukama. Od kada koristim rukavice u dodoru sa vodom, pogotovo kad perem bilo šta, stanje je puno puno bolje.
i ja sam razmisljala da skroz odustajem od sminkanja, pa mogu bez svega, ali malo boje bi bilo dobro, pa bi nekakav puder. pogledat cu taj avenov. a malo kreme mi treba, vec je netko pisao, nakon dodira s vodom jako mi se zateze i susi lice
nesto bi sa sto manje kemije jer izgleda da mi je to pocelo smetati
Ja sam isprobala bioderma sensibio rich za osjetljivu i netolerantnu kozu i mogu reci da je zaista dobra,i sluzi kao podloga za sminku.Najbolja do sada mi je od loccitana linija od smilja ali nisam stigla kupiti a ostala bez kreme i s ovom sam zadovoljna.Planiram naruciti od mala od lavande isto od smilja da usporedim kvalitetu.
Meni se koža jako isušila jedne godine kad sam zbog nevjerojatnih prišteva koristila antibiotsku kremu. Od izrazito masne je postala izrazito suha i tada sam morala početi svakodnevno stavljati kremu.
Ali ipak, te kreme mi nikada nisu obnovile kožu u smislu da vrati normalno lučenje i da me ne zateže.
Sve dok si sama nisam napravila kremu od smilja. Malo mi se obnovila koža, ne zateže više, ali i dalje moram stavljati kremu. Smilje rules!
A ja sam sebi uništilj tj. promjenila kožu sa domaćom kremom od smilja :/ Naručila ju preko neta.
Sad,nakon dvije trudnoce u dvije godine, koža mi je od mješovite postala suha,dehidridana. Na preporuku prijateljice, kozmeticarke pocela sam se umivati u čistom arganovom ulju (kupila u biljnoj lj.) i proljepšala sam se :lol:
Al stvarno! Koža mi se preporodila. Znaci koristim ga kao gel,pjena za umivanje i samo se dobro u mlakoj vodi ispere. Ipak ostane masni fil-al nije bed. Nikakva krema mi ne treba. A i šminku super skida.
Koristim Bioderma kozmetiku, zimi Hydrabio, a sad sam vec pocela s Photodermom jer je posteno vruce i sunce je jako. Nikad ne idem kod kozmeticara, a najvecu razliku na licu primijetim nakon maski od gline u koje se kunem vec godinama.
ja sam prije 4 godine počela dobivati prišteve, velike upaljene-možda imaju svoje ime, ali ja ga ne znam. prvo na bradi, a prije 4 mjeseca su s povukli sa brade na jagodične kosti. nema šta nisam isprobala od krema, ulja, vadila hormone, razne preglede....sve ok. prije cca 1 mjesec sam klinicima kupila ADERMA EXOMEGA D.E.F.I. radi nekih lišajeva, i namazala sebi lice. od tada nemam niti jednog jedinog prišta. samo nježni ožiljci koji će proći s vremenom. ta krema je za atopičnu i jako suhu kožu. moja koža je postala dosta masna nakon druge trudnoće, ali ovu kremu kada namažem odmah upije. što je u njoj ne razumijem, ali ju za sada ne mijenjam
Bilježim si ovo radi preporuke kreme... Moj stariji sin ima s tim problema - hrpa masnih prišteva po licu. Zapravo, trebalo bi reći "imao je" jer mu se lice lijepo očistilo nakon samo jedne kure pivskog kvasca: http://encian.hr/proizvod/56
Od krema - trenutno ništa, ali zimi kad je koža izložena vjetru i hladnoći, posegne za nevenovom kremom koju uvijek imamo u kući. Potražit ću ovu, da se nađe za svaki slučaj. Hvala!
Peterlin, koliko kapsula dnevno je doza? Moram to svom kupiti
Moj je pio prvih par dana po 3 kapsule dnevno (tako piše u uputama), a onda je par puta zaboravio podnevnu, pa se doza stabilizirala na jutro + večer. Mislim da mu je to dosta i ok. U sastavu prevladavaju B vitamini, željezo, cink i drugi minerali. Gle ovdje: http://www.narodnilijek.com/web/nutr...ivskog-kvasca/
Lijepo mu se očistilo lice, a primijetila sam da su mu zarasle i zanoktice. Super.
u mom slucaju ovo ne vrijedi. sminkam se tri puta godisnje, mazem s kremom mozda tri puta tjedno pa mi je koza sad gora nego ikad. pucaju mi kapilarice, obrazi su mi suhi, nos pun mitesera, ma uzas. ima netko neku preporuku za kremu?
za zdravlje koze mislim da je najvazniji faktor prehrana.
Baš si ljubazna, willow_tree :-)
Ja sam kao tinejdžerica koristila dječju Penaten kremu. Ne onu tvrdu, masnu kremu za guzu, nego običnu kremu. Lice mi je bilo savršeno. Dugo je nisam mogla naći, i nedavno opet naletjela na nju u DM-u. Koža mi je bila grozna, puna upaljenih prištića od trudnoće i sad se opet preporodila. Za umivanje mi najviše odgovara Avene cleanance gel za lice. Važno je s vremena na vrijeme otići na čišćenje lica kod neke dobre kozmetičarke, to stvarno puno znači. Ovu kremu od srca preporučujem.
Moguće, makar gledam moju mamu koja se čitav život očajno hrani, okorijeli je pušač, pije na litre kave, uglavnom pravo nezdravo živi, a ten je uvijek imala savršen, ali nikad nije stavila na lice ni puder ni kremu, osim niveu koju je korstila i koristi još za ruke, isto mi je tako i sa tetom i sa drugom tetom i sa bakom, s time da se baka hranila onako po seljački, a to bi neki nazvali zdravim, neki opet nezdravim.
Vjerojatno tu ulogu igra sve po malo, i nasljedni faktori, i prehrana, razni otrovi koje unosimo u sebe, poput recimo cigareta, ko puši, pa do hormona.
Ti si vidim rodila prije nekih max 15 mjeseci, pa su kod tebe možda još i hormoni u igri, pogotovo ako još dojiš.
A pucanje kapilara na licu koliko znam nema veze sa prehranom, obično je znak rozacee, a pojava mitisera, to jest skolonost mitiserima je obično također vezano uz hormonsku sliku tj. višak testosterona kod žena.
Da li netko koristi Olay kreme, baš su sad u DM-u na nekoj akciji 1+1, pa bi možda uzela.
Ja sam imala neku Olay i bila je sasvim dobra.
Meni je Olay dosta dobar, pogotovo krema bez mirisa sa SPF 15 (koje iz nekog razloga više nema kod nas :zbunj:). Imam onu kremu + serum sa SPF 20 koja spada u taj 1 + 1 gratis, ali je nisam još isprobala (vjerojatno sam trebala, pa da uzmem još 2 ako su dobre :mrgreen:).
Inače je kod nas napokon stigla Paula's Choice kozmetika:
http://www.paulaschoice.si/hrvatska/
Pazite si samo da su vam te kremice za lice barem bez parabena, alkohola, parfema i silikona, jer to je licu tek medvjeđa usluga. Prih par mjeseci lice blista, i onda najednom počnu problemi, kao niotkuda. Jedna stvar je takva čudesa u kozmetici stavljati na kosu ili ruke, ali sasvim druga na lice.