Znam taj osjećaj....držim ti fige da sve prođe dobro:fige:
Printable View
Cure, sretno svima :) kod mene eto nažalost iza duga dva tjedna čekanja iza insem. beta 0 :( ali dobro, nismo se ovaj put nešto jako ni nadali pa sam lakše to i prihvatila....i pala je odluka, idemo sa Sv.Duha probati na VV...jer ionako na Sd za inekcije moram cekati skoro godinu dana, a mozda cu na VV ipak imati više sreće...
A Tina, kao što vidiš iskustva za hsg su različita, meni osobno je to bilo jako strašno i iako kratkotrajno, jako,jako bolno i ne bi voljela ponoviti...a jajnici su mi sasvim u redu..i meni su dali neku pikicu prije,ali mi nije nešto pomogla... a nadam se da tebe neće boliti i da će biti sve ok..
Hvala geronimo i ja svima zelim puno puno srece..
Sladja da vidim iskustva su razlicita vidjet cemo kako ce proc u ponedeljak javljam nadam se da cu dob it neku pikicu i nadat se da ce samo malo boljeti..hihi:)
Sladja jos samo mogu rec da je na VV ekipa sjajna sve pohvale nemam ni jedne primjedbe..kad dodem gore guzva je al kad predam uputnicu necekam duze od 10 min stvarno su organizirani i sve ide brzo i ljubazni su skroz sve ljepo objasne ina sa pitanja koja postavim dobim odgovor..evo mi smo krenuli u 12mj.i evo slj.ciklus idemo u postupak..prvo smo trebali ivf-i al kad je muz ponovio spermiogram bio je puno bolji i krecemo s inseminacijom.. ;)
Tina,drzim fige da prodje bezbolno. A ja cu zvati ovih dana kada dobijem m da se narucim na prvi pregled. Samo se nadam da me nece opet slati na insem s obzirom da sam dvije prosla...i da cu moci na ivf uz gonale,menopure ili sl :-)
Osjećam da me počinju boljeti grudi...to opet ne znači ništa jer me tako i u PMS-u. Ostalo ništa...mislim da ću u subotu vaditi betu....još jedan tjedan ko godina:cekam:.
Cure kako se vi držite?
sladjo1, žao mi je, neka ti nova klinika donese sreću.
Ostalima želim drugačiji ishod :fige:
Preporučujem vam da nakon inseminacije o simptomima, iščekivanju itd. nastavite postati na temi Nakon transfera (iako to nije transfer, ali ista stvar, čeka se beta :))...a ima i tema o HSG-u.
Hvala, idemo dalje :-):-) a svima u iscekivanju zelim srecu:-)
Evo moj 4.aih napravljen. Bio mi je drugi doktor jučer i porazgovarali smo malo o daljnjem planu. Stavljena sam na listu za ivf za 7.mjesec. I u Vg se lista sve više i više produljuje. Dok čekamo ivf odradit ćemo još 2 inseminacije na koje imamo pravo preko hzzo-a.
Dobila Duphastone piti i folnu kiselinu.
Sladjo žao mi je, al glavu gore. Borimo se. Kod mene i mog dragog isto ne pronalaze neki problem koji koči trudnoću. Jesi vadila amh? Tsh?
Krtica, jesi li sigurna da imate pravo na 6 inseminacija preko HZZO-a?
Zašto te nisu ranije stavili na listu za stimulirani, onda kad ste započeli sa inseminacijama? Lako je nekog skinuti s liste ako insminacija uspije, ovako imaš 6 mjeseci čekati stimulirani :-(
Evo curke ja obavila HSG i preživjela..hihi
Uglavnom boli ali nista strasno da se izdrzat kao menstrulni bolovi eto tak nekak..i da prohodni su doktorica kaze prohodni i tanki ko koncic..hehe..e e sad ja zaboravih pitat za to tanki jel to dobro ili loše??
Krtice drzim fige da ovaj bude dobitam..sretno! :)
Krtica,ma zelim ti od sveg srca da ti ivf ni ne treba..nek ovaj put bude dobitan..drzim fige ,javi nam novosti..
Ma ja mislim da je Krtica nesto pobrkala.. Sada moze ici na 2 prirodna IVF-a i nadam se Krtice da ce ti jedan biti uspjesan.
Imamo pravo na 4 inseminacije
2 prorodna IVFa i
4 stimulirana i
Kako sad stvari stoje postupci se ne obnavljaju s rođenjem djeteta.
Cure imam pravo na još dva aih-a preko hzzo-a jer sam dvije radila privatno. Nisam htjela da me po bolnicama navlače s ciljanim odnosima kao u Os što je bio slučaj. Tako da sam prve dvije radila u betiplus.
Znam zakon u kojem piše 4aiha i 6 ivf-a. Inesz doktor me nije htio staviti na listu jer kaže da odradimo još 2 aih-a. Ovaj put me drugi doktor odmah pribilježio bez ikakvih problema. Čak predlaže prirodni ivf dok čekamo. Ne znam ostaviti prirodne između stimuliranih ili ne.
Krtice, držim fige da vam ovaj put bude dobitan :) A ja sam vadila hrpu tih hormona, ali taj amh nisam...
a koliko ste vi milijunčeka dobili za inseminaciju(tj.tvoj muzić :) ) jer mozda nama ne uspijeva zato što ih bude premalo, jer koliko čitam da je za inseminaciju potrebno najmanje 5 mil. da bi uspješnost bila veća....
draga Ines nisi u pravu nakon rođenja djeteta imaš opet pravo na
4 inseminacije
2 prorodna IVFa i
4 stimulirana
znam jer je kod mene tako.( jedino kod mene nema vajde od insiminacije budući da ja nemam jajovode)
da bar nisam u pravu oko prava na resetiranje postupaka nakon rođenja djeteta.
Paty, tvoje dijete je rođeno iz postupka po milinovićevom zakonu.
ti postupci se ne računaju, tj. imaš pravo na ponovno po novom zakonu ono što si navela: 4 ineminacije, 2 prirodnjaka i 4 stimulirana. kad to potoršiš i na sreću uspiješ roditi 2. dijete (u tvom slučaju) nećeš imati pravo na nove postupke na teret HZZO-a za 3. dijete.
ili
kad cure potroše prava na postupke preko hzzo-a i uspiju roditi dijete, novi, važeći zakone ne predviđa mogućnost da opet imaju pravo na postupke preko HZZO-a za 2. dijete.
dakle, resetirani su obavljeni postupci za vrijeme milinovićevog zakona, ali kad se portoše prava na teret hzzo-a, za drugo dijete nema opet iz početka, već sve iz svog džepa.
ako netko ima link na članak novog zakona koji će dokazati suprotno, lijepo molim da ovdje stavi.
Budući da se to izrijekom ne spominje, mislim da je to bio propust pisača zakona (možda i namjerni?) U svakom slučaju, mislim da naši doktori još nisu načisto s time jer do te situacije još kod nikog nije došlo...
Hvala sladjo!! Ne očekujem previše jer dosta mi razočaranja i suza.
Sad zadnji put biologica nije rekla broj plivača, samo je rekla da je normo. U prijašnjim inseminacijama bilo je od 15-20 milijuna zdravih spermija što je odlično, al nije bilo sreće. Kod mene nešto ne štima, al što točno samo se nagađa, lošije stanice.
ma glavu gore krtice, ako sluuucajno ni sada ne bude, a držim fige da ipak uspije, biti će već :) svima nama...samo moramo čekati...neki dulje...neki kraće :) Ali to je odličan broj, s obzirom na naših 3,4 mil :(
Cure moje pomozite mi moj MM je imao nalaz spermiograma oligozoo.,tada smo išli na ivf ,sada kada smo odlučili lani ponoviti spermiograma nalaz normospermia i dr odluci da idemo na inseminaciju no da ponovimo nalaz s-grama kada ono danas nalaz OLIGOASTHENOZOOSPERMIA ja sam u komi dali se s takvim nalazom uopće može ići na inseminaciju?
kika ovisi o brojkama...
uff uopće se nisam ovom nadala nakon normospermia
da Ines imaš pravo moje je djete rođeno pod milanovićevim zakonom
.Kad ispucam postupke na teret zzzo-a tada ću odustati tj.ako uspijem imati još jedno dijete.po treće sigurno neću ići jer mi je i već sada dosta postupaka a i godine su već tu.lp.
Evo kod mene ni drugi AIH nije urodio plodom. Beta je 0,05. još mi je kao za vraga TSH porastao na 2,7...i sada ne znam hoćemo li ići odmah na novi ili...
Geronimo :-( :-( baš mi krivu i žao.
Moj tsh je 2.97. ( Vadila ga u 4.mj ) i doktori kažu to je dobro i evo od onda odradila 4aih-a. I ti ćeš. Ja čekam nalaz svog ponovo jer bi ga prije nego krenemo u stimulaciji htjela spuštati.
Čula se sa doktorom i on mi predlaže da možda slijedeći mjesec idem na prirodnjak...sad ne znam dali je mislio AIH ili inseminaciju jer ne kužim ako je AIH zašto prirodnjak ako ni uz klomifen ne uspijeva....možda misli na ivf. Rekao je da ga nazovem sliejdeći tjedan da se konzultiramo:neznam:
Curke stigo mi nalas hsg-a prohodni su,ali na nalazu pise tube izrazito filiformne, tanke,pa me brine sta bi to znacilo,mozda znate?
Geronimo zao mi je,nadam se da ce sve biti dobro sa mozes u nove pobjede..
A sto se tice tog tsh moj je 3.78 doktorica je rekla da bi bilo najbolje da je ispod 2.5 al nista nije rekla da treba terapija nego da se to moze prehranom koja sadrzi jod a to je riba a to bas puno nejedem,vidim daa svi o njemu pisete na koji nacin ga spustate?
Geronimo meni se čini da doktor misli na ivf. Kud su šanse aih-a male i uz klomifen, kolike bi tek mizerne bile u prirodnom ciklusu.
Nek te fino stave na listu za lijekove i do onda odradi sve što se može na teret hzzo-a. To je moj plan. Što više pokušaja veća šansa, zar ne?
TinaH stvarno ne znam što znači taj nalaz hsg-a. Pokušaj pitati svog ginekologa da pojasni. Što se tiće tsh malo sam gledala da se jodom spušta tsh kako pišeš i ima namirnica koje imaju u sebi joda. Posebno navode jodiranu sol, dok npr. brokulu treba izbjegavati i još neke namirnice, al nisam pamtila koje. morat ću opet progooglati
Vidim da je TSH top tema ovih dana :)
http://forum.roda.hr/threads/10701-TSH - selite ovamo, na vrelo informacija
Pozdrav svima, željela bih vam se pridružiti jer već vas dugo pratim.
Ukratko mi smo odradili 7 ciklusa sa klomifenima + ciljani odnosi ( o svog ginekologu neću ništa komentirat sve će vam biti jasno ), spermiogram uredan, kod mene stand. nalazi ( uzv, papa, brisevi ) uredni, mjesečnice u sat, ovulacije bez klomifena svaki ciklus bez problema, s klomifenom folikula kao u priči, a trudnoće nema. Nakon toga na svoju inicijativu odradim sono hsg i pafff okluzija oba jajovoda nakon toga laparo u Vinogradskoj, pregled kod dr. Kune koji traži vađenje svih nalaza potrebno za MPO, jer po nalazima ( a sad i novim) sve je uredu. U utorak idemo k njemu sa nalazima na konzultacije. Inače preporučio nam je IUI-AIH.
Znam da ćemo uspjeti, jer ja ne odustajem, a vama želim svima puno srećeeee.
Ja početkom slijedećeg mjeseca idem na svoj treći AIH. Ovaj put prirodnjak. tako mi je doktor rekao. Idemo probati tako. Nikad se ne zna...
geronimo,jesi sigurna da se radi o AIH?Obično se za IVF u prirodnom ciklusu,kaže prirodnjak.
marinab,uf tolke klomifenske ciljane odraditi bez urađenog HSG-a..
Sad si dobrim rukama,želim ti svu sreću!
marinab, nisam skužila - preporučio ti je inseminaciju a imaš okluziju jajovoda? Ili je laparo pokazala da ipak nisu začepljeni?