tako je, uz ovaj bon od 50 treba ti još bar 20
moja je na zicer tarifi , to je nekaj novo
29 kn, mislim da je 1GB, 1000 min i nešto sms
Printable View
tako je, uz ovaj bon od 50 treba ti još bar 20
moja je na zicer tarifi , to je nekaj novo
29 kn, mislim da je 1GB, 1000 min i nešto sms
da, vjerojatno dobro pišu cure, zaboravila sam tu cifru uspostave poziva. kod nas je situacija takva da MM i ja imamo pretplatu koja je ipak sigurnija u našim rukama, a djeca bon). kada nas trebaju samo nazovu, mi prekidamo i zovemo njih. Tako da moji stvarno rijetko potroše tih 50 kn.
Svaka obitelj gleda svoje potrebe i situaciju, ali i dalje stojim pri svojoj teoriji da djeci ne bih dala pretplatu
ne razumijem zasto? pogotovo ako se stavi limit na potrosnju.
meni se ovih 100 kn u kojima su silne minute, gigabajt i sms-ovi + telefon cine puno povoljnije od 50 kn bona + uspostava telefona i bez telefona.
a i vazno mi je da nas moze dobiti, a ne da bas nema love na racunu.
mislim da se neiskoristenim bonovima puno previse poklanja operaterima.
meni je 100 kn po djetetu mjesečno previše novca. 50 im je limit. Mogu mi uvijek poslati SMS, naći bespklatni WIFI, pa mi poslati mail, poruku na viber - štogod
Meni je i 50 mjesečno previše za mobitel, ali tu smo gdje jesmo- dali smo im mobitele, pa moramo i plaćati
mi imamo isto ovo kao i lutonjica
samo xxl, za 450 kn jer smo uzeli 4 broja (treba mi za ipad, za rad u autu)
za taj novac, sve je flat
nema dodatnih troškova, osim ako bjesomučno šaljem mmsove
prije prelaska granice, sve poisključujemo
a dijete nikada ni ne nosi mobitel ako idemo na put
koji će joj klinac kad se ne razdvajamo
napisala sam da imamo svo svoje stilove života. moj je išao van Hrvatske nekoliko puta sa školom i sa izviđačima - i tada je nosio mobitel. I vjerojatno je isključio mobilne podatke, a možda je i zaboravio. svejedno - ima bon
i po mojem iskustvu ako je više članova
ova xxl najpovoljnija,
to su 4 broja, 450 kn bez dodatnih troškova
a nemoguće je je preći limit
svatko ima svoju teoriju - djeci smo dali mobitele, a to znači da im damo i da ih koriste - OK, pretjerano, ali koriste. Nekada samo za slušanje glazbe
pa to ti i kažem
nema onda nekome reći: ja ti svakako preporučam
jer kod nas ta fora s bonovima nikako ne bi palila
meni je svaka obaveza kupovanja bilo čega, preveliki teret
svi računi su mi na trajnom nalogu jer si ja ne mogu priuštiti razmišljati o njima
kad nemaš muža kompjuteraša ;) - kod nas nema trajnih naloga, nema plaćanja internetom, nema kartica
Srećom, za ove bonove djeci stigne SMS da trebaju obnoviti tarifu i onda mi jurimo na najbliži kiosk ili bankomat
Mi djeci obnavljamo bonove sms-om. Muž ima pin i sa njime obnavlja sa svojeg mobitela. U principu sada kada imaju viber, bon od 100 kuna koji obnovi korištenje za 6 mjeseci (VIP prepaid) im i traje 6 mjeseci. Možda jednom treba nadoplatiti, ali i to tek pri kraju sa 50 kuna.
Jedino je bilo jednom zeznuto kada je kćer tek dobila smatphone skurila je 100 kuna u 2 sata jer je mobitel išao umjesto preko kućnog vifi nekako drukčije na internet.
Ali sada ima pregaženu tu opciju.:mrgreen:
Evo, malo sam se raspitala, i moguće je i na mobitele na pretplatu uključiti opciju maksimalnog iznosa računa, pa sam to popalila za MM i malu. Dakle, ako prijeđu taj limit (postavila sam ga dosta visoko, ali opet da mi ne može napraviti neki ogromni trošak), mobitel se blokira.
može li taj limit biti... tipa 1 kn?
ma mislim, 1 kn preko pretplate
u t2 je najnizi limit 50kn vise od pretplate. recimo za pretplatu od 100 kn (u kojoj je hrpa toga i bez uspostave poziva) limit se stavlja na 150kn.
nisam fan t2 i drazen i ja nemamo kod njih, ali za dijete mi se to bas svidjelo
Imam pitanje vezano uz temu, mi u obitelji inače imamo bonove, jer uglavnom pričamo na fiksni, na internet se ide s kompa itd; glavni problem je što sinu stalno moram nadoplaćicati ako hoće ikad nekog nazvati, jer njemu istekne bon puno prije nego što ga potroši. Da li postoji nekakva opcija da se nepotrošeni iznos prebaci na druge račune?
Mislim, mogu ja ponijeti njegov mob, pa pomoću njega plaćati parking, to i radim, ali lakše bi mi bilo da jednostavno nekako mogu prebaciti iznos (mislim, dijete ima i previše kuna na računu, a račun istekao...)
MM je tako sa svog T-com moba (na bonove) prebacivao kune na kćerkin Bonbon.
mislim da ima priča čak i na ovom forumu koja dokazuje kako niti to nije 100% sigurno
naime, postoje one neke sms navlakuše na koje se djeca znaju navući a na njima svaki sms košta recimo 8 kn i dok se aktivira zaštita (što nije trenutno) ode račun u nebo
ja bih uvijek za djecu preporučio bonove
puno je manja šansa da nas neugodno iznenade
XCitiraj:
ja bih uvijek za djecu preporučio bonove
puno je manja šansa da nas neugodno iznenade
kad ce si sami placati racun za telefon, onda nek si uzmu pretplatu:mrgreen:
pa ja sam to napisala još na prvoj stranici ove teme :)
Mogu li ja malo skrenuti temu u filozofske vode?
Jesam li ja jedina frikusa koja misli da je totalna ludost sto tako mala djeca imaju mobitele i koja ne planira svome djetetu kupiti isti sve dok ne podje u osmi razred osnovne skole?
Najiskrenije me jeza hvata od toga. Nije mi bas neki argument taj da me dijete moze dobiti kada pozeli, a i ja njega, jer i mi smo bili klinci i isli u skolu i na izvanskolske aktivnosti i prezivjeli smo.
Hajde, mogu jos nekako i razumjeti obitelji koje zive u velikim gradovima (lazem, ne mogu, ali se trudim), ali u malim mjestima kao sto je moje, gdje svi u skolu mogu pjesice i gdje je sve nadohvat ruke, ne mogu nikako.
Znam da sa svojim stavom riskiram da mi dijete laze i uzima mobitel od djece u razredu. A otezavajuca je cinjenica i ta sto smo MM i ja freakovi za tehnologiju, stalno visimo na laptopu, na svojim smartphoneovima i ne pruzamo bas dobar primjer. Iako, trudimo se i to ispraviti, ali dzaba kad nam je mobitel stalno pri ruci.
Ok, sada me mozete poceti gadjati rajcicama :mrgreen:
Ja imam devetogodišnje dijete i prilično slično razmišljam kao ti, mamice.
a šta ja znam, valjda je i tu, kao i u svemu, važna mjera.
mislim da se mjera može očekivati od djeteta ako mu je roditelj umjeren i ako ne raste na nekoj osami, kao poljski cvijet :-)
kada kažem da moja ima mobitel ne mislim pri tome da ga ne ispušta iz ruku 8 sati dnevno.
I ja sam ovako razmišljala dok mi je dijete bilo malo kao tvoje :mrgreen:
Pa i ovako sam zavlačila nabavku tog mobitela, iako ga većina djece u razredu (3. osnovne) već odavno ima. Moj ga nema, s argumentom da mu ne treba jer živimo preko puta škole i uvijek me može nazvati s fiksnog telefona.
Ipak, argument da smo i mi bili klinci na izvanškolskim aktivnostima i da smo preživjeli mi ne drži vodu. Jer tada nitko od klinaca nije ni imao mobitel pa nam je svima bilo isto (u našem naseljnu nismo imali ni fiksni telefon do moje 10. godine, pa smo koristili ili telefonsku govornicu ili ništa).
Danas ga imaju skoro svi, i život je prilagođen tome. Ok, malom djetetu zaista ne treba mobitel, ali kako se dijete postupno osamostaljuje, u nekom trenutku će mu i to zatrebati. Nekom prije, nekom kasnije. Na roditelju je da procijeni kada. Ako je to 8. osnovne, ok. Samo, mislim da će vam pobuna u kući započeti ranije, pa se pripremi na vrijeme :mrgreen:
Ja cu jos jednom napisati da moj sin koji upravo zavrsava 8. Razred jos nema svoj mobitel. Dobi ce ga uskoro. Dosad mu doista nije trebao, zato ga nismo ni kupovali. Srednji ce dobiti mob na jesen jer ce krenuti u skolu u gradu, ali to nikako nece biti telefon pametnjakovic, nego vulgaris s alfanumerickom tipkovnicom.
mi recimo, doma uopće nemamo fiknu liniju - tako da svi imamo mobitele. Neki ih koriste manje/neki više - ali meni izgleda da smo u nekim normalnim (za nas) okvirima
Pa ja se nadam da cemo i mi ostati u normali kad se pojave ti mobiteli.
e ovo je meni problematičnoCitiraj:
A otezavajuca je cinjenica i ta sto smo MM i ja freakovi za tehnologiju, stalno visimo na laptopu, na svojim smartphoneovima i ne pruzamo bas dobar primjer. Iako, trudimo se i to ispraviti, ali dzaba kad nam je mobitel stalno pri ruci.
kužim roditelje koji i sami nemaju smartphonove, ili one koji i sami ne gledaju tv .... da to ne daju ni svojoj djeci. to je njihov lifestyle i sve 5. respect. divim im se čak.
ali me užasno smetaju ti dvostruki kriteriji : ja smijem visiti na ajfonu i laptopu pola dana i gledati svoje omiljenje serije na tv, ali moje dijete ne smije jer mislim da to nije dobro za njega.
???
kod nas djeca imaju smartfone, MM ne - i to je dvostruki kriterij ;)
ali slažem se s lutonjicom
Nema mob (10 g). i ni ne traži ga (super). Ali, evo današnja situacija me potakla na razmišljanje. Došao iz škole i ne može se javiti na fiksni jer je linija danas u kvaru. Ja dva sata ne znam gdje je. Eto, možda sada uzmemo neki mobitel tek toliko kao rezervnu opciju, i to neki obični, nikakav smart.
Iako i dalje mislim da mu mob za sada nije nužan.
a živciraju me i ti sterotipi o djeci s mobitelima.
da, moja djeca imaju mobitele.
pa svejedno čitaju knjige.
igraju se lovice.
voze bicikle i romobile.
veru se po susjedovoj voćki i beru trešnje.
druže se sa svojim frendovima u kvartu.
idu na ples, gitaru, slikanje, novinarstvo, tenis.
pišu priče (rukom po papiru, ne na laptopu).
i kakve veze smartphone ima s tim
(osim što su naučili podosta engleskog koristeći se njime)
ja vidim da mobiteli mojoj djeci najmanje sluze da se jave nama roditeljima
a najvise da komuniciraju s frendovima, igraju igrice, koriste drustvene mreze, slusaju muziku
i mi smo svi prezivjeli bez mobitela, (i fiksnih telefona:mrgreen:), tableta, racunala... jer ih nije bilo, i bilo je drugo vrijeme
Potpis na lutonjicu. Ne smatr ni nekom posebnom vrlinom ni manom to sto dijete ima ili nema mobitel. Ili smartphone.
Moja ga ima. Sa stakalcem :D
Stvarno nam taj njen mobitel ne stvara probleme. Uopce ga me koristi izvan mjere. Kad je doma, cesto ne zna ni gdje je :lool:
ni mojaCitiraj:
Kad je doma, cesto ne zna ni gdje je
a ni u školi
evo danas mi se javila nakon škole s frendičinog moba jer je svoj ostavila negdje doma....