Carmina daj mi mail da ti pošaljem knjigu
Printable View
Carmina daj mi mail da ti pošaljem knjigu
Ne treba nikad prvi put zapaliti. Reći NE i ostati kod NE. Ako ne probaš, nemaš o čemu biti ovisan. Ja sam okorjela nepušačica.
Sva sreća za mene, tata i mama pušači, dva brata isto. Od koga sam takav karakter?! LOL
Sretno, cure!
P.S. Moj tata je isto pušio 2, 2 i po kutije dnevno. Bio je na hipnozi u Poreču i od tada niej zapalio, evo ima već 6 godina, tako nešto... I brat je bio, ali nije mu upalilo. Isto se truje s motanim duhanom. Bolje bi mu bilo opet odvojiti par stotina kuna i otići ponovno na hipnozu, da se spasi.... Kad bi barem moja braća bili čvršća!!! Jadnički moji....
Ma koja hipnoza, obična papilova. Nije mu pomogla prvi put i sad bi, kao trebala?
A tata je ipak bio više autosugestivan :) Ali dobro, ako on misli da mu je to pomoglo, neka, barem ne puši.
Stvar je našem mozgu i u našoj odluci, a ne u nekakvim hipnozama, naušnicama, flasterima i ostalim pomagalima na kojima se jako dobro zarađuje.
:škartoc: sinoć me ubila Troja(Ahil je kriv)jutros kava. Ali ne odustajem još. Mayato stiglo mi,hvala ti puno
Bitno je ne odustati, pa makar pokušavala tisuću puta.
Čim pokušavavaš već je velika stvar.
Nema na čemu Carmina.
O hipnozi...hmmm...govorka se da je to vrlo rizičan pothvat.
Zašto?
Pa, pomoću hipnoze ovisnosti se ne rješavaš tako da se svjesno uhvatiš s njom u koštac već se ona ( navodno ) premješta na neke druge razine svijesti/podsvjesti i može uzrokovati neke neželjene posljedice.
Djevojka koja je pomoću hipnoze prestala pušiti nekoliko mjeseci nakon toga počinila je samoubojstvo.
Nevezano?
Ne bih rekla...ja osobno ne vjerujem da bih ikada dala da mi netko prtlja po podsvjesti...daje mi sugestije i pumpa me raznoraznim savjetima...sve što meni oduzima sposobnost svjesnog odlučivanja - no thanks!
I ja se bojim hipnoze. Brrrrr. Držim se još. Neću odustat,valjda :-/ kako sam samouvjerena :lool:
Bas jucer vidla na ponudi dana nekakav tretman bio laserom protiv pusenja i uplatila bi ga staroj kad bi znala dal vrijedi.. Jos su tolko ziher da ako prvi puta ne uspije , drugi daju gratis :neznam:
izdrzala i danas! glava mi se raspada, imam osjecaj da cu pocet bacat vatru okolo i grist ljude! malo mrzim cijeli svijet kolko sam zivcana... aaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!! al nemam zelju zapalit nego sam samo zivac zivac zivac
Bravo!
Sjecam se ovog osjecaja ( sva 3 puta su mi 3 i 4 dan bili najgori) vec nakon 5-6 dana je lakse sto se tjelesne krize tiče, kasnije je sve u glavi .. A kad se sjetim zbunjenosti tek :lol: nakon neka 2,3 tjedna sam bila taaako zbunjena, nicega se nisam mogla sjetiti, nista zapamtiti, uzas..
Ajde cure, dan po dan, držim vam fige :hug:
Zar sam napisala hipnoza? Ma mislila sam na autosugestiju. Nije to isto, zar ne? Dakle, tata i brat su bili na autosugestiji. Iskreno, mislim i ja da je to mamipara, ali bolje platiti i prestati pušitim, nego i dalje pušiti. Šanse su 50:50. Prestat ćeš ili nećeš prestati. Da, ispada da je moj tata podložniji sugestijama, ali nije baš. On je jako labilan, premda izgleda kao mrga. Tako da.... Radije vjerujem u ovo nego flastere, e-cigarete (znam dečka koji je paralelno pušio e-cigarete i prave... ), žvakaće....
Evo da se i ja prijavim
:škartoc:
šta ti znači ovaj škartoc?
si prekršila? :mrgreen:
:alexis: :škartoc: živčanoća
nemogu otvorit privitak na knjigu koju mi je poslala mayato. To je krivo za sve. Ma moš mislit. U mojoj glavi nešto nije ok :-( potrudit ću se jače. U zdrav mozak me vrijeđa ova nemoć. Drži se ivana.sky
ma dobro je, za koji dan više nećeš biti živčana.
ja sam bila užasno umorna i pospana.
Opet ne možeš otvoriti???
Daj sama ukucaj u tražilicu Allan Carr "Lako je prestati pušiti".
Izbaciti će ti sigurno
Ma jesam,al neće. Nešto je do moba. Kad se domognem kompa pokušat ću. Ja sam posrnula djeva. Neznam,mislila sam da sam veći karakter. :-/ sramota me javljat se više
gle, nema ti to veze s karakterom
i nema srama
tu smo za tebe
Carmina, nećeš uspjet prestat dok ne budeš imala dobru motivaciju i jasan cilj u glavi. Ne ide samo tako iznebuha, nemoj se ni maltrati bezveze. Bolje se vrati kad ti odluka sazrije. Sad si probala, znas s čime se trebaš nositi i koliko je teško. Zapravo, to fizičko odvikavanje je jos najlakše u cijeloj priči. Svaki dan iza toga je izazov koji ćeš prebroditi samo ako znas kamo i s kojim ciljem ides.
Ipak, ipak vise moraš željeti prestati pusiti nego pusiti.
Vidi o cemu se kod tebe radi.
nemoj bit prestroga prema sebi, jako je to tesko i adiomare ti je bas lijepo rekla sve... polako, nadji si cilj koji ce ti davat snage i volje i uspjet ces
ja sam i svoju prvu nocnu odradila bez cigarete, zato sam se u ovo rano jutro pocastila jednim burekom :-D
Ma nema tog bureka :mrgreen:
Sve ste točno rekle,u pravu ste. Baš mi treba pronaći motivaciju malo jaču,jer želja za prestankom je tu...nažalost i želja za NEprestanak također. Ivana izdrži,meni je jača volja kad vidim da drugi uspiju. Pokušat ću doći do knjige da se pozabavim vlastitim mozgićem...još ću se javiti. Da ne kažem da sam u "stresnom" periodu trenutno...to bi bilo slabažno opravdanje
SlabaŠno :-)
najvise od svega me pogodilo kadgod bi dosla na neki pregled, bilo to kod ginekologa prije ono ciste, pilule, candida, ili sad kad bi rekla kako nisam jos trudna i da se brinem i taj PCOS i stinjaca i bilokoji dr. i bilokoji pregled... uvijek je prvo pitanje: pusite li?... koliko?... zasto?... jeste li upuceni u svoje stanje i koliko vam to steti?...
zato sam najvise sad i odlucila prestat... naravno prvo zbog planirane bebe i zbog sebe, a drugo zato sto u 9mj idem na kliniku i uopce se ne zelim dovest u situaciju da mi imaju sta prigovorit zato sto -pusim- ili da mi zbog toga nedobog daju nekakav drugaciji tretman...
jos uvijek se drzim i uopce mi vise nije drama, onak sasvim normalno mi je da ne pusim, cak sam i kave pila bez beda :-)
Samo naprijed! To je najpametnija stvar koju možeš učiniti za sebe i svoju obitelj.
Zelim ti najčvršći karakter i odlučnost i u najkriznijim situacijama. Ovo drugo da ti uspije još ove godine,šta prije.
Za sebe još jednom :škartoc: al doći ću opet
hvala vam cure :ghug:
Drage moje,
prije par dana pogledala sam ovu temu i prema savjetima s foruma pročitala Allana Carra: Lako je prestati pušiti (ima na slideshare-u)...dakle još uvijek ne želim pretjerivati sa izjavama ali nisam zapalila niti jednu cigaretu 10 dana od tada. Nemam nekih pretjeranih kriza i sve mi je sjelo iz te knjige. Uglavno potpuno je drukčije od motivacija koje sam do sada imala...
Već par mjeseci sam u fazi da mi pušenje počinje ići na živce ...Carr je došao kao šlag na torti.
Najvažnije od svega je da si utuvite u glavu da s prestankom pušenja AMA BAŠ NIŠTA NE GUBITE VEĆ SAMO DOBIVATE!!!!
Pokušaj te, isplati se. Ja još uvijek ne vjerujem da sam tako lako prestala nakon 20 godina i 20-30 cigareta dnevno...
Osim toga već sam u godinama kad počinjem razmišljato o borama, sivom tenu, žutim zubima, zadahu, smradu i svim ostalim "ljepotama" pušenja...pročitajte Carra odličan je! Možda je olakotna okolnost i to što sam zadnju 1.5 godinu motala domaći duhan pa sam se očistila aditiva iz kupovnih cigareta...
samo pratim i želim puno uspjeha svima koji se trude prestati. kad je motiv jak, sve se nekako posloži, meni je motiv bio plus na testu za trudnoću koji je sada već 13-godišnjak, još malo pa će 14 god da sam nepušačica. želim svima da uspiju. meni je bilo nevjerojatno lako, samo sam prestala, nikakvih kriza, žudnje za cigaretom ili sl., kao da nikad nisam zapalila. knjigu koju spominjete skinula sam za kolegicu koja je baš u vrijeme kad sam pratila onu drugu temu, ponovo počela pušiti nakon još jednog pokušaja prestanka. i tada sam doživjela pravi šok, nije ni htjela razmotriti ideju da je pročita i to mi je objasnila meni vrlo neobičnim argumentom kako njen život i nema baš neku kvalitetu pa da ga želi produžavati. ono, totalni crnjak (a nije da je neki mračan tip). bila sam bez riječi, svjesna da nema smisla uvjeravati je u suprotno jer je, očito je, bila potpuno obeshrabrena propalim pokušajem. zato mislim da treba pokušati prestati samo onda kada je želja za tim dovoljno sazrela, kada sebe možeš doživjeti i proživjeti kao nepušača, neuspjeli pokušaji prestanka mogu te od te ideje samo još više udaljiti.
Keska, čestitke! Da, to je to, promjena sklopa u glavi :)
hej cure evo nisam vam se duze vec javila, iako ne znam sta bi pisala osim da nisam jos zapalila, zelje nema, volje ima i to je to :-)
uspjela sam par puta popiti kavu i jucer malo bijelog vina bez imalo problema, jedino u nedjelju poslije obilnog rucka kod svekrve kad su svi otkopcali hlace i izasli na balkon zapalit, bilo mi je malo onako uh i ja bi sad najradje, ali sam ostala u dnevnoj gledat seriju i isti tren zaboravila da sam uopce pozeljela
svim curama zelim puuuuuuuuuno snage i volje i zelje i da svi koji zele uspiju prestat :heart:
bravo Ivana
:heart:
evo mjesec dana kako ne pusim, samo jedna zesca kriza prije par dana na rodj kad se malo vise vina popilo, ali ponosno mogu rec da nisam odolila zelji... ne posustajem, ne odustajem i nadam se da ce me neka visa sila konacno nagradit jednim + za sav silan ulozen trud :-D
jos jedna stvar kojom se mogu pohvalit je da nisam dobila ni 1gram! sve one silne cipseve, kokice, kikirikije, cokolade koje bi zderela umjesto cigara sad sam zamijenila sa obilnim kolicinama voca! i uspjelo je, zasad... malo vjezbe jos ubacim na dnevnoj bazi i eto ni kg nisu problem :dancingfever:
bravo!
Samo da se prijavim, evo ne pušim vise od mjesec dana, i zbog toga sam jako sretna!!!!!!
Dobila sam cca 4 kg. Na to sam bila spremna. Možda zato što je opušteno ljeto...od jeseni krećem u rekreativno bavljenje sportom...
Prije nego što sam prestala pušiti prešla sam na LCHF i izgubila 9 kg...
Drage sve koje pokušavate prestati želim vam da imate snage, stvarno je jednostavno kad napravite same klik u glavi (neće samo doći)!
To je nešto najbolje što možete same sebi poklonitii! Volite se i nedajte se!
Puno hrabrosti i sreće vam želim!!!!
lijepo je cuti jos jednu uspjesnu pricu... svaka cast!! :klap:
Bravo :-D