aha :mrgreen:
Printable View
Hahahah to me podsjeća na jedan post na fejsu o užasno opasnoj tvari koja čini najveći dio kiselih kiša i može izazvati katastrofe svjetskih razmjera i sve tako, a na kraju ispade da je tvar voda. Sve se može predstaviti užasno opasnim i možemo vjerovati da su doktori i znanstvenici dio zavjere CIAe i Vatikana, no nisu. Potpisujem azakaj, nabacivanje linkovima mi ide na živce još od Davorovog doba, zna se sto je sustavni pregled i metaanaliza u znanosti i bez obzira sto postoji clanak koji tvrdi suprotno i može ga se naći na Pubmedu ili WOSu ne znaci da dotični portal laže i skriva istinu. Btw, mnoge prirodne stvari zaista koriste u jednoj mjeri jer imaju aktivnu tvar, koju zli farmaceuti iskoriste da naprave još efikasniji lijek. Lili ovi tvoji iskustveni dokazi o tome kako ti djeca nisu nikad bolesna radi propolisa, osim kad ih ONI(?) zaraze u bolnici je važan koliko i ona priča o djedu koji je do stote godine pio i pušio i bio zdrav ko dren pa svejedno ne možemo zaključiti da su cigarete i alkohol dobri za naše zdravlje.
I općenito, da je sve toliko štetno oko nas, vjerujem da bi davno već svi poumirali. A životni vijek čovjeka se produljuje.
I, molim vas, nemojte mi sada o tumorima, dijabetesu, krvožilnim bolestima i slično.
Nekada su ljudi umirali od kuge, danas umiru od tumora. Kada se riješimo tumora, naići će nešto treće. Ako me ne ubije čajna žličica vegete u ručku svaki dan, ubit će me možda prometna nesreća. Kakogod, taman da se nalijevamo čajem i propolisom svaki dan, od nečega moramo umrijeti.
Ina niz.
Nemojte me pogrešno shvatiti, ne kažem da ne trebamo brinuti o svom zdravlju. Ali, ja ne želim provesti život promišljajući o teorijama zavjere, isčitavajući etikete na svakom mogućem proizvodu u trgovini, razmišljanjima trebam li popiti antibiotik koji mi je propisao liječnik ili ne, i slično. Ono, živjeti neki umjeren život, kako kome odgovara, i to je to.
bas tako, rehab.
nsrsvno, i ne možemo se pozivati na stručnost, a onda argumentirati osobnim iskustvima..
Sasa
lijecnici u Zaraznoj su rekli da su mi dijete najvjerojatnije zarazili u Klaicevoj prilikom sivanja usnice.ne da mi se raspredat o tome.
cure nisam htjela generalizirat nego tvrdim da bi m9ja djeca bila bolezljivija da sam sklon8ja davanju antibiotika.
bili su nam propisani 2 x al ih nisam dala al imam izvrsnog pedijatra koji vjeruje takodjer mom majcinskom instinktu.tesko mi ovako objadnit jer sam u zurbi al ista prica ko s dojenje. Bolji imunitet tog istog djeteta (nego ako ne doji) ukoliko doji pa tako i sto se manje antb naguta radi crijevne flore koja je glavna u obrani organizma.
Ako sam imala srece s djecom kako to da moj muz vise nije bolestan a dok je bio kod mame sklone ant stal
Stalno je bolovao otkad sam ga prebacila na svoj rezim evo ga ko dren :-)
Ajd eto i s njim imah srece ha ha
Vjerojatno mu ti kvalitetnije kuhaš :zaljubljen:
Joj, Lili, djeca bi ti mozda bila bolezljiva da NISI dala antibiotik onda kada je trebalo ( da je stvarno trebalo!) .
Puno je veca sansa da se imunizet srusi ako se ne popije POTREBAN antibiotik , nego ako se popije nepotreban ( tj.onaj koji su vjerojatno prepisali u hitnoj za " svaki slucaj").
ali se isti tako NE slazem da zdrava hrana, svjezi zrak, dobri zivotni uvjeti , i miran obiteljski zivot NEMAJU utjecaja na imunitet. Sigurno imaju.
mislim, ne pijem ih ni ja
dobila sam ih vjerojatno jedino kad sam carski rez imala
i fakat sam zdrava, na mene ni prehlada neće
al ja sam uvjerena da se radi o sreći, ili dobroj kombinaciji gena, whatever
jer ne pijem baš nikakve pripravke, čak ni voće ne jedem osim povremeno
ni homeopatiju ni antibiotike ni fitoterapiju, baš ništa
eto, ja sad mogu zaključit da je za imunitet najbolje ništa
ali neću to zaključit jer to nije točno
Moj je prestao bolovati od kad se cijepi. (ne moram misliti o kuhanju 8-))
Edit: To je trebalo biti ispod Sirius
Sreca I geni (pretpostavljam da su i roditelji ko djeca bili nebolezljivi) I nema neke teze bolesti koja bi dijete ili tebe cinila osjetljivom.
Cure nasmijaste me s kuhanjem.ja kuham za pravi sami vikendom a mama je kuhala svaki dan jedino ja ne kuham samo sto bi.on jeu nego i zdravije kombinacije.
betty ma nisam ja protiv antb fala Bogu da postoje nego ih ne volim piti ako bas nije jaka sila pa tako ni davat djeci.ne panicarim oko temp. I sl npr ko moja draga sveki.
sirius slazem se s navedenim sve ti pomaze samo tako.
ina ma kakvi ja sam bila super zdrava al moj muz non stop neke angine streptokoki ma 100 cuda vjerujem da je sveki stalni isla na hirnu po obe antb za svaki slucaj.irganizam se skrsio i stalni je pobolihevao.
ostahe ona opcija da su oboje naslihedili moje gene, puno smo na zraku
U uravnitezenom obit okruzenju kuku lele a mi svi temperamentni kad grmi onda grmi :-)
Al ajd jesu smirena su i zadovoljna djeca lako podnise stres nemaju neke frustracije..i dodajem uzimaju prir pripravke :-)
FalatiBoze onda nek su moje gene pokupili da su cacini bolovali bi :-)
Sorry na tipfelerima radim nesto drugo :-)
Meni kod ovog portala smeta što mi djeluju ostrašćeno. Imam dojam da navijaju za jedan tip ishoda i da će bit skloni "štimat podatke na model", umjesto da bude obrnuto.
Taman sam pročitala što pišu o organski uzgojenoj hrani...nađeno je više pesticida u konvencionalno uzgojenoj nego u organski uzgojenoj, pa između ostalog piše ovo:
Kako su pesticidi u prehrani nepoželjni, postoji mogućnost da bi dodatno smanjenje njihovog unosa moglo imati učinak na zdravlje, no za takve tvrdnje nemamo dokaza, jer dugoročna istraživanja tog tipa na ljudima nisu provedena.
Nakon toga objašnjavaju da je konvencionalno uzgojeno voće dovoljno dobro oprati, osim agruma koji se tretiraju fungicidima, i slijedi:
(Ipak, nije vjerojatno da malo limunove korice naribane u kolač predstavlja rizik za zdravlje!)
Odkud sad tako paušalna izjava? Zar nije potrebno dobro kontrolirano istraživanje na ljudima?
I već od ranije, iz uvoda:
Portal Dokazi u medicini pokrenut je s ciljem zaštite laika od prevaranata i šarlatana koji nude čudotvorne terapije za liječenje i sprječavanje bolesti, a koje se ne temelje na odgovarajućim znanstvenim dokazima.
Zapravo se dobar dio preparata o kojima pišu prodaje u ljekarnama. Ne kažem da ih to čini kvalitetnima, nego da ih ljudi kupuju tamo gdje kupuju lijekove i od ljudi ovlaštenih da prodaju lijekove. Stvari su dosta komplicirane, čini i se.
Stvar je i u tome da neke prirodne stvari ( koje zapravo djeluju, ili ako nista drugo olaksavaju simptome ) ne mozes patentirati. Nije topla voda da odredene biljke imaju pozitivan ucinak na organizam . Samo ne mozes bazgu ili cesnjak patentirati. Mozes pokusati, ali to nije to.
Isto tako , jedno su istrazivanja i laboratoriju , a nesto drugo na ljudima.
i tako, ima puno kuteva gledista.
Odnosno tko će platiti to istraživanje. Gdje je granica - koliko će udisanje tinte iz kemijske olovke dugoročno utjecati na moje zdravlje ili isparava li lak s mog radnog stola. U Njemačkoj gdje sam radila nije smio biti laserski printr u sobi gdje netko radi. Ovdje mi stoji na radnom stolu i ne mislim o tome, baš mi je praktično.
Ma i ja se osobno vodim navlas istom logikom, i ribam i koricu dobro opranog limuna iz dućana, ako nemam provjereni. Samo mi se čini da primjećujem dvostruke kriterije, o tome govorim...
Čini mi se da kao što je vjerojatno da korica limuna u povremenom kolaču ne šteti, da je jednako vjerojatno da pesticidi u svemu što jedeš svaki dan - ipak štete. Ako ćemo zdravorazumski. Ako nećemo, nego se držimo dokaza - onda nema paušalnih izjava.
Kad za neku tvar nisu zapravo provedena prava istraživanja (jer, kako kažeš ti Jelena i cvijeta ranije - tko će plaćat istraživanje kokošje juhe), oni napišu: nije dokazano da je učinkovito. Onda budi strog u oba smjera! Nije dokazano (možda) da povremena korica imuna šteti, ali nije dokazano ni da ne šteti pa ne daji izjave o njenom utjecaju na zdravlje.
Da, kao i ovo istrazivanje o homeopatiji ( preletih malo)...
sva istrazivanja koja su potvrdila odredeni ucinak su izbacena jer po kriterijama onog tko ih je birao za clanak nisu zadovoljavala kriterije da bi bila uvrstena kao relevantna. E, sad, ja ne znam koji su to nijima bili kriteriji, niti koje su se bolesti usporedivale. Idem bas vidjeti tocan citat...
Procitaj te onaj dio na dokazima (sto je spomenula I a zakaj) sto se smatra dobrim dokazom. To je kriterij. Znaci, to je trenutni pregled za sto danas postoje dokazi, sto je*strazivano. Vise od toga nw mogu ici, to bi bilo izmisljanje.
http://dokaziumedicini.hr/sto-su-dok...az-u-medicini/
Eveo. A vjerojatno je dojam ostrascenosti iz bolesti danasnjeg vremena a to je politicka korektnost stila ok ti u to vjerujes pa je za tebe to istina. Oni govore o trenutno statisticki dokazanoj istini. Ljudi su nenaviknuti na popu pop komunikaciju.
pa čini mi se da nisi dobro shvatila vertex. ina, kužiš razliku:
1. ne postoje znanstveni dokazi da ako unosimo manje pesticida kroz organsku hranu to ima utjecaj na zdravlje.
2. nije vjerojatno da malo naribane korice u kolaču konvencionalno uzgojenog limuna ima utjecaj na zdravlje.
ako se u prvoj tvrdnji pozivaš na znanost, čemu onda u drugoj tvrdnji - nije vjerojatno. što uopće znači to "nije vjerojatno" :-/
da, bobu bob, ina, nisi baš skužila :mrgreen:
I bobu bob, dr. Matko Marušić me jako odbija od te ekipe. Evo, da ga se malo podsjetite.
Ja ne ribam iz dućana, ali se pravim da je ovaj domaći s placa provjereni :škartoc::tele:
A propos antibiotika - ja sam dobila konjske prošlo ljeto, a CRP mi je bio 89 i bila sam slomljena ne samo fizički, nego to ni psihički nisam više mogla izdržati tako da sam se bez razloga rasplakala kod opće prakse - jer mi je teško. Da mi je dr. ponudila homeopatsko rješenje i propolis, premjestila bih karton. (Moja upala nije imala veze s dišnim putevima.)