Javi.
I ne brini.
Bude to ok.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Printable View
Flopi :love2:
Bitno je da se dobro pogodi terapija i to zna malo potrajati, ali brzo će sve opet biti OK.
Molim preporuku za neuropedijatra.
Treba mi stručna ali i topla osoba koja razgovara s roditeljem a posebno s djetetom. Nemali broj puta sam se razočarala u "razvikanim doktorima", ne samo u njihovom ophođenju nego i u stručnosti.
Goljak- Petrović ili Krot
Srebrnjak
Suvag
Klaićeva
Sv.Katarina
Puno hvala.
Ako može Krot,bilo bi super
Čula sam svašta dobro o njoj, ona je do pred kojih 3-4 godine radila u Bistri.
Prosli smo 3,4 neuropedijatra. Najbolja nam se pokazala pristupom, detaljnošću, znanjem i iskustvom prof. Đuranović radi u Klaićevoj dugo se čeka, a i u Heleni. Bili smo i kod Krakara a vodimo se na Rebru kod Lehmana. To mozemo na pp.
Goljak, dr Petrović.
Divna doktorica [emoji3590]
Molim Vas informaciju da li netko ima iskustva sa Dr. Goran Kuzmac u Poliklinici Sabol? Imamo termin dogovoren, za kcerku od 9 godina... pa me zanimaju iskustva sa doktorom. Kcerka je u 8. mjesecu zivota imala febrilne konvulzije I kasnije u starosti 2 godine je bila u predkonvulzivnom stanju. Kasnije se konvulzije nisu ponavljale I pedijatar nas je uvjerio da nema potrebe za daljnim pretragama. Inace je zdrava djevojcica bez ikakvih smjetnji u razvoju. Medjutim, prije par mjeseci, pri povisenoj temperaturi od 39 izgubila je svijet na tridesetak sekundi.... I sad u posljednji mjesec dana se zali na glavobolje. Iako me nas pedijatar uvjerava da nema razloga za zabrinutost, jako sam zabrinuta I dogovorili smo termin kod Dr. Kuzmac.
Ako netko ima iskustva sa doktorom ili sa slicnim simptomima, bila bih zahvalna da podijeli.
Jeste obavili pregled, kako je prošlo?
Nismo. U ponedjeljak, 25.10. imamo dogovoren termin. Nazalost, nitko ne dijeli iskustva sa doktorom ali nadam se da ce sve biti ok.
Ne znam jeli budete radili EEG, ali valjda su vam napomenuli da ga trebate raditi ako su planirali, pošto je dovoljno stara morat će slijediti što joj kažu
Zažmiri, umiri se diši duboko,plitko po naredbi
Sretno
Dano mi smo išli u Sabol ali ne kod navedenog doktora. Radili smo eeg nakon neprospavane noći. Mali je imao 6god sad je 9. Nije bilo stvarno ništa strašno i traumatično, svi su jako ljubazni i pobrinu se da djetetu bude ugodno.
Iznad nekih godina rade EEG u budnom stanju, nije to teško,teže je držati prste na kapcima,ali lakše je kad se ruke stave u kokoš stilu (:mrgreen:)ono uz tijelo
Obavili smo pregled, doktor je izuzetno susretljiv, profesionalan, posveti vrijeme da objasni sve rijecnikom razumljivim za laika. Radili smo EEG, u budemo stanju ali I na spavanju. Sve je ok. Doktor smatra da su nesvjestice sto je kcerka imala ustvari sinkope. Imamo kontrolni EEG za 6 mjeseci, buduci da smo ga prvi put radili, pa cisto komparacije radi nakon odredjenog vremena. Zadovoljna sam pristupom, I definitivno su nas umirile doktorove rijeci. Sve preporuka za doktora Kuzmaca.
Hvala vam na podijeljenim iskustvima.
pozdrav,
vidim da hvalite polikliniku Sabol, a budući da se u bolnicama čeka po 5mjeseci na red, morat ćemo i mi tamo :(
Dakle moja L., 2god i 8mj, strese se cijela iz čista mira. Rekla mi je jednom teta u vrtiću da je primijetila ali za par sekundi je prestala. Ja nisam pojma imala o čemu priča jer to nisam vidjela kod male uopće, ali evo sad je bila samnom doma 2 tjedna i opet se ponovilo. Dakle stoji kraj mene i pričamo, u jednom trenutku se cijela počne tresti i za dvije sekunde ko da ništa nije bilo.
Zovem pedijatricu sva izvan sebe, kaže ona da djeca znaju imati tako tremore i da ne mora biti ništa, al kao naručila bi nas neuropedijatru i na EEG čisto da se isključi nešto ozbiljnije.
Pitala me i da snimim kak to izgleda, al znači to se desilo dva puta u 2godine na par sekundi, kak da to uspijem snimiti?
Jel ima netko iskustva što bi to moglo biti? Prošla već sve žive forume, pišu da to zna biti kad dijete piški u pelenu, kakve to veze ima sa stresanjem?
Sva sam izvan sebe, a nema šanse da ću čekati 5 mjeseci na pregled.
Opet ne kužim kaj će oni vidjet na EEGu ako se ona nebude tamo stresla, što je jako mala vjerojatnost s obzirom na učestalost i trajanje tog tresenja?
Koja je cijena uopće kod Sabola za EEG i pregled neuropedijatra?
Možda sad možeš kod njih i na uputnicu pitaj
ne ide preko uputnice nažalost, isključivo privatno.
naručeni smo 02.12. , 1500kn EEG+pregled neuropedijatra.
bolje da mi kaže sad da smo bezveze došli i da djetetu nije ništa, nego da me za par mjeseci pitaju di sam bila do sad.
ugl javimo iskustva kad sve obavimo :)
Mi smo se danas vratili od njega i jaaako sam nezadovoljna. Dao je neke dijagnoze kojima su nasi terapeuti (defektolog, logoped, radni terapeut) zaprepasteni, bez ikakve odradjene dijagnostike i iznoseci neke pogresne cinjenice. Necu nista dalje iznositi, cekam da kompletiramo dijagnostiku i zavrsimo sve testove koji bi trebali potvrditi ili pobiti njegove tvrdnje pa cu onda napisati vise o svemu.
Ako zelis drugo misljenje na uputnicu - moja preporuka je dr. Nadja Runjic, neuropedijatar iz Suvaga
Moj stariji sin je bio kod nje od trece godine zivota do punoljetnosti. Ponekad nas je na kontrole slala i u Klaicevu kod dr. Vlaste Djuranovic (imali su bolju opremu za snimanje - tamo smo radili transkranijalni color doppler). Ona je isto odlicna.
S druge strane, sirius dobro kaze - velika je razlika u pristupu neurologa/neuropedijatra i logopeda ili radnog terapeuta. Mene su u nekom trenutku nalazi logopeda bacali u ocaj, ali na kraju (nakon nekoliko godina) sve je to sjelo na svoje mjesto, jer tek s vremenskim odmakom uspjela sam bolje razumjeti pojedinacne nalaze. Osim toga, jedan nalaz (pogotovo prvi nalaz) rijetko je mjerodavan za cijelu situaciju. Treba otici vise puta, pa kad se vidi napredak, stvari mozes sagledati kako treba. Nemoj pojedinacne nalaze previse uzimati srcu. Sretno...
Ici cu svakako po drugo misljenje nakon sto zavrsimo testiranja kod nase neuropedijatrice koja je bila na porodiljnom (zato smo isli u Sabol) i koja se vratila netom nakon sto smo ovo odradili, a ja nisam znala da se vraca.
Razumijem da razliciti strucnjaci mogu imati razlicite pristupe i poglede na problem. I bilo bi lijepo od njega da je izrazio sumnju i uputio nas na daljnja testiranja koja ce potvrditi ili pobiti tu sumnju.
Ali kategoricki tvrditi da ima odredjenu dijagnozu i usput odraditi termin bez ispitivanja djeteta (ispitivao je samo mene), to je zaista previse.
Dijagnozu za koju i ja kao laik vidim da ne postoji. Kao sto sam i napisala gore, odmah sam se cula sa nasim strucnim timom koji su se sablaznili na njegove tvrdnje i idemo dalje na dijagnostiku i testiranja.
Budem sve potanko iznijela na onoj nasoj temi kada zavrsimo :heart:
Sretno mamice!
Kao sto sam obecala, natipkala sam iskustvo s dr. Kuzmacom ovdje...
http://forum.roda.hr/threads/94707-K...13#post3239413
Drago mi je da se niste uzalud borili. Sretno!
Ja sam slično imala sa starom Dr. Polovina.
Tvrdila je na prvom pregledu sa niti mjesec-dva da dijete nikada neće prohodati i da bude cijeloživotni invalid.
Naravno to je bilo samo verbalno rečeno, u nalazu to nije napisala.
I ja, i roditelji ispred mene su iz ordinacije izlazili u suzama.
Isti dan, druga neuropedijatrica je procijenila dijete samo sa malim odstupanjima u motorici koji se bez problema riješe vježbanjem.
Ono što je grozno, da smo poslušali savjet Dr. Polovine da se jakooo dugoooo čeka u bolnici i da smo otišli privatno u njezinu ordinaciju i plaćali par godina bili bi joj vjerojatno do groba zahvalni
A sve je bila laž i navođenje pacijenata u njezinu privatnu kliniku.
FUJ
Zao mi je sto ste to prosli! Nama je on cak to napisao u nalaz, mrtav hladan. Sto sa roditeljima koji takav nalaz moraju zavesti u karton djeteta? Sto sa roditeljima koji ce se prvo obratiti nadrilijecnicima koji u nasoj zemlji uzimaju maha? Sto sa onima koji psihicki nece moci podnijeti teret te dijagnoze? Toliko je toga na kocki sa ovakvim neprofesionalnim ponasanjem da sigurno necu odustati dok ne osvijeste svoje ponasanje, neznanje i neprofesionalnost.
Pregled kod neuropedijatra radi autizma
Pozdrav, upućeni smo kod neuropedijatra radi potvrđene dijagnoze spektar autizma kod djeteta 3 god. Što mogu očekivati, koje pretrage i gdje je najbolje ići? Mislili smo u Klaićevu. Molim Vas iskustva i hvala unaprijed:)
Nemam iskustva, ali koliko mi je poznato - dijagnosticiranje ovakvih poremećaja još rade na KBC Zagreb (Rebro) i Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu.
Nešto od toga ima i Suvag, ali njima su prioritet djeca s teškoćama sluha, pa ne znam koliko se stignu posvetiti i dijagnostici ovakvih poremećaja.
Vjerojatno ima još ustanova, u današnje vrijeme može se i privatno zatražiti drugo mišljenje.
Možeš se obratiti i nekoj od udruga, gdje članovi sigurno imaju informacije i iskustvo. Ovo je prva koju sam našla: http://www.autizam-zagreb.com/
Sretno u svakom slučaju. Kad problem dobije ime, lakše ga je rješavati.
Malo sam gledala kako ide dijagnostika. Na linku ovdje https://www.suvag.hr/centar-za-ranu-...u-u-zajednici/ piše da i u Suvagu dio osoblja ima odgovarajuću edukaciju za dijagnostiku (ADOS-2).
Ovdje sam našla kratak opis kako to otprilike ide: https://centarmadrugada.hr/usluge/ados-2-procjena/
Procjena statusa djeteta obično se radi timski (psiholog, neurolog, logoped... prema potrebi) i to se obavlja u više pregleda. Vjerojatno je tako u većini ustanova. Ako ste odabrali Klaićevu, otiđite tamo. Ako ne budu mogli samostalno sve obaviti, uputit će vas tamo gdje se to može.
Mi smo pregled kod neuropedijatra obavili u Suvagu zajedno sa EEG mozga (dr. Runjic).
Zadovoljni pregledom i pristupom.
Cekali smo cca 4-5 mjeseci. Narucili smo se preko njihovog maila narucivanje@suvag.hr.
Moze li mi netko reci do koje godine se dijete prati kod neurorazvojnog pedijatra?
Moze li mi netko reci do koje godine se djeca vode kod neurorazvojnog pedijatra? Moji blizanci sada imaju godinu dana