Slažem se. Tako sam ja kao dijete najbrže riješavala testove inteligencije jer sam imala doma nekih knjižica za igranje, a ne jer sam bila jako inteligentna. Malo rutine ne škodi kad si pod stresom.
Printable View
I kolko ti klinci moraju biti na tim spravama,a opće poznato je da ne znaju rukom ništa napisati
http://www.matematika.hr/klokan/
smisao je popularizacija matematike, ali ako djeca samo 1xgodišnje vide test, teško će se popularizirati. takve bi zadatke trebalo uvrstiti u svakodnevnu nastavu matematike. ali tu dolazimo do problema premale satnice i trčanja kroz gradivo pa za klokaniziranje nema mjesta.
Kolko ti klinci moraju bit onda na spravicama,i kod nas gdi ima eksperimentalne nastave su trebali dobiti tablete
jel se negdje moze naci primjer zadaka na Klokanu iz proslih godina za nize razrede?
Pogledaj ovdje: http://www.matematika.hr/klokan/
a hvala, znam za tu stranicu
hvala cure
uključena je.
i ima na popisu od prošle šk.godine imena djece iz škole koja su ušla u 10% najboljih na Klokanu i 10% najboljih na Dabru.
Ako je cilj popularizacija, onda to treba ici transparentno da svi učenici za to znaju. I kad je, i da se svi mogu prijaviti neovisno o uspjehu na nastavi.
Ako to ulazi u područje inteligencije (ili jesi ili nisi i ne može te škola pripremiti) onda jedino što mi se čini problematičnim da se to kod nas "ne reklamira" jer bi (a i jesu) isplivali u 10% učenici koji nisu ujedno i najbolji na nastavi,ali očito jesu u logičkim zadatcima.
Pa i u našoj školi su recimo na primjer petaši išli na Klokan, jer im je profesorica rekla, a šestaši nisu jer njima njihova profesorica nije rekla.
Da, trebali bi svi znati i sve obavijestiti, ali eto nije tako, valjda profesorica zaboravi.
Kod nas se uvijek išlo na Klokana. Nisu se u školi za to pripremali nego bi doma rješila test od prošle godine. I prošle godine u srednjoj se išlo. Moja je uplatila kotizaciju no bila je bolesna.
E upravo to. Rutina pod stresom. Da svaki dan rješavaš testove ako ne razumiješ i dalje ne ide, no ako razumiješ i dalje ne znaci da ćeš uspješno ih riješiti ako nemaš malo rutine i prakse... Tako da je kod matematike malo vježbanja ipak bitna stvar za bilo koji tip zadataka (ja bar znam jer nikad nisam vježbala i stalno sam bila u problemima jer mi je falilo rutine :mrgreen: )
Eeee, mašalaH!
Moj mlađi sin se neki dan tako nasadio s matematikom - učio je preko vikenda i sve je uspio razumjeti, aliiii nije imao dovoljno kilometara, tj. nije vježbao dovoljno da postigne brzinu koja je potrebna da se test riješi kako treba. Rezultat - najavio je da će na ispravak. Ništa ne pomaže kad ja doma govorim, ali kad se ovako skupo uvjerio, valjda će biti bolje....
Tocno taj problem ima moje dijete s matematikom.
Sve zna, sve razumije, rijesi svaki zadatak tocno, ali nema brzinu, automatizam,... jer ne vjezba dovoljno.
I ja svom tupim o potrebi redovitog vjezbanja jer je to jedini nacin za dobro rjesavanje matematike, al zavraga mi sve...i onda se k'o pura dreku cudi kako to nije dobio ocjenu koju je mislio dobiti..e bas, ma kako to. I onda ga jos uhvatim na zadacima koje je radio prosle godine kako brlja i grijesi, a sve zato sto uvijek mantra "sve ja razumijem, ne trebam vise vjezbati". Ma mos mislit...
Tek sad vidim da je ovo tema Informatika, a ne matematika... :D
Za informatiku se zali da je prevec teorije i da mu je dosadno. Dok mu je bila izborni predmet radili su vise projekata i obradjivali razlicite programe. Sad listaju udzbenik i zanimljivo mu je otprilike kao povijest...
a mojem velikom je povjest jako zanimljiva!