Ne zaboravimo crve iz hidromasažne kade :mrgreen:.
Printable View
Ne zaboravimo crve iz hidromasažne kade :mrgreen:.
Ifi je bila ifi s avatarom koji je isto bio dojmljiv.
Toga se ne sjecam. Al morz-tuljan, to je genijalno, odmah slika dodje, dobro poznata od doma, uz poriv prekidanja tuljanjenja da se ne ulezi previse i ne stvori prejaka navika tuljanjenja :).
Pa di je ona, otkad je nema?
Mi se izmjenjujemo i nikad se nisam osjecala ovisnom. Niti bih rekla da se mm osjecao ili osjeca ovisnim. Uopce ne razumijem takav pogled. I ako zaradujes uz antipartnera mozes se osjecati ovisnim. Svi novci u nasoj kuci su nasi.
Pa i naši su - al ne mora to tako ostati. Zapravo tek u nevolji počneš razmišljati što ćeš sad. Ovo je barem jedna briga manje. Meni je čak i da krenem od 0 moja plaća dostatna za mene i dijete da platimo podstanarstvo i imamo što za jesti. I to mi je važno. Kao mogućnost. MM ima istu mogućnost. A ne da se osjećamo u nekoj situaciji zarobljeni. Tako je zbilja pitanje ženine/muževe slobodne volje želi li trpiti nekog tuljana/tuljanicu.
Ne znam, ja sam se rastala, otisla u podstanarstvo s djetetom, bez stalnog zaposlenja, ali sam u novom braku sasvim uvjerena da sam jednako samostalna i neovisna radila ja ili mm. Dokazala sam si valjda da mogu, a iz tog iskustva sam nacila da treba imat vjere u partnerstvo s obje strane, a ne da svatko treba imati svoje prihode. Nekako, to mi je s figom u dzepu.
Uz tu razliku da zena, uzevsi u obzir da ima slicno obrazovanje, kao muskarac, na trzistu rada ipak ima manje opcija nego muskarac. Teze je zaposlljiva od muskarca i cesto manje placena. Tako da je sansa da je zena zarobljena u.manjku opcija veca nego vice versa.
mene zanima koliko bi trebali biti ti prihodi da biste si priuštile Consuelu?
ja ne znam jesam li preškrta ili samo loše organizirana ili je negdje drugdje problem.
Lili, Pikula nije na otoku.
A Ifi je, čini mi se, otišla nakon što je dobila ban zbog, ne sjećam se više čega.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Kako ne, da nije mijenjala planove?
Sjećam se jako dobro da je pisala o tome, radilo se o mislim franc. otoku u kanalu između UK i Francuske.
Jedino ako nisu mijenjali smjer selidbe, što je moguće :-)
Imam slonovsko pamćenje za geografske pojmove.
I kod nas su zaradjeni novci nasi, ali stjecajem okolnosti ce morati postati pravno moji.
Uzasan, uzasan osjecaj i odgovornost, plus raznorazni scenariji koji mi prolaze kroz glavu. I dalje se ne toliko potajno nadam da postoji plan B.
Znam da mi je La Manche apsolutno asocijacija.
Sad sam kurioza i za nju :mrgreen:
Al ti je pun inbox :lool: ajd isprazni ga.
Jesam, Lili
Ja sam imala Consuele (množina) u vrijeme druge trudnoće, pa dok mlađi nije napunio neke 2-3 godine. Prihodi su bili ok, ne pretjerani, ali ni mizerni. Dvije inženjerske plaće, niš bogznakaj (prije 15 godina). Aliiiii nije mi bilo lako naći osobu koja će zadovoljavati sve moje kriterije. Jedna mi je iščupala suđericu s priključka vode i napravila poplavu. Druga mi je opkuhala zavjese koje nije trebalo prati na 90oC, treću sam morala učiti kako se prazni vrećica usisavača, a vodeni joj je bio čista misterija (općenito, glavna zamjerka je bila da ne znaju rukovati tehnikom koju sam ja imala za čišćenje kuće, a nije bila neka nuklearna fizika da prostite...)
Moj dojam u ono vrijeme je bio da sposobna Consuelo brzo sebi nađe bolji posao, a nesposobna ne zadovoljava ni na takvom poslu. Peterovo načelo: svaki zaposlenik u organizaciji napreduje do najvišeg stupnja vlastite nesposobnosti
https://www.superknjizara.hr/?page=k...jiga=100027229
Prihodi s tim nisu imali nikakve veze. Ja bih i sad (muž i ja s načetom kičmom i hrpom obiteljskih obveza gledeusvezi starijih članova obitelji; djeca surađuju, ali često imaju svoje obveze pa ni oni ne stignu - dobro bi nam došla Consuelo, ali pouzdana i marljiva i u skladu s našim očekivanjima, a to je teško naći. Za sada se krpamo bez nje. Mislim da ću prvo nabaviti jednu za svoje roditelje, pa onda drugu za svekrvu, pa onda eventualno i za nas. Ideja nije za odbaciti.
Peterlin,
Ima sposobnih žena za čišćenje.
Ali koliko vidim i znam, drugi problem je veći od ovog o čemu pišeš.
Plaćanje.
Nevjerojatno kako je nekim ljudima teško platiti čišćenje.
Mnogi bi za 20-25 kn/sat pa da im žena pozlati stan za 100 kn, a to ne ide.
Kvalitetna čistaćica košta puno više.
Koja je cijena čistilice u ZG po satu? U smislu da vam dolazi 1xtjedno.
40, 50 kuna?
Ja sam mladoj susjedi plaćala 50 kn/h i bila je odlična, ali je otišla u inozemstvo. Da sam joj platila i duplo više, sumnjam da bih je uspjela zadržati...
A to bi joj dala po satu 100 kn?
Ja sam tek sad shvatila da vi pisete o ifi, da se ona rastala.. Ah... Sve nas ocito zivot moze iznenadit.. Kad dode do rastave, najlaksi dio je taj financijski.
Juanitu sam imala kad sam imala vise novaca. S tim da se ja ovdje uvijek u tim financijskim pricama osjecam sparno i izuzetno organizirano. Nas sestero je neko vrijeme zivilo od 9 000 kn i nemam dojam da nam je nesto falilo.
Cijena cistacice po satu u mom kraju je deset eura. I to mi se cini postenim.
Peterlin nije ona otišla jer si joj dala do 50
Nego jer joj netko nije dao ni 30
:lool:
ja bih također rado da netko od nas zarađuje dovoljno da ja volontiram i bavim se hobijima od kojih bih napravila neki mali biznis za koji ne bi bilo važno je li uspješan ili nije i da mi egzistencija ne ovisi o tome. Tom svom hobiju bih bila jako posvećena i crpila bih osobnu gratifikaciju iz njega.
pa rekla je seni da smijemo maštat još i više, čak toliko da i mi zarađujemo više od muškaraca
možda bih ljeti mogla ja njoj poć malo peglat i čistit po kući
Pa i moja sestra se u ZG mučila s nalaženjem osobe za održavanje kućanstva, i uopće nisu našli rješenje, tj. njeni i dalje ima osobu koja ok kuha, sve ostalo radi prilično loše, a još tu i tamo malo i ukrade.
Nama dolazi jednom tjedno jedna izvrsna gospođa, koja se inače jako dobro uklapa u priču o ženi kod kuće...Uzdržavana domaćica s troje djece, kad joj je bilo dosta braka kakvog je imala je otišla i snašla se tako da živi dobro od svog rada. S obzirom na okolnosti, ne moram ni reći koliko se njen rad cijeni. Troje djece (sad već odrasle) je s njom.