Citiraj Riječanka prvotno napisa Vidi poruku
mene zanima koliko bi trebali biti ti prihodi da biste si priuštile Consuelu?
ja ne znam jesam li preškrta ili samo loše organizirana ili je negdje drugdje problem.
Ja sam imala Consuele (množina) u vrijeme druge trudnoće, pa dok mlađi nije napunio neke 2-3 godine. Prihodi su bili ok, ne pretjerani, ali ni mizerni. Dvije inženjerske plaće, niš bogznakaj (prije 15 godina). Aliiiii nije mi bilo lako naći osobu koja će zadovoljavati sve moje kriterije. Jedna mi je iščupala suđericu s priključka vode i napravila poplavu. Druga mi je opkuhala zavjese koje nije trebalo prati na 90oC, treću sam morala učiti kako se prazni vrećica usisavača, a vodeni joj je bio čista misterija (općenito, glavna zamjerka je bila da ne znaju rukovati tehnikom koju sam ja imala za čišćenje kuće, a nije bila neka nuklearna fizika da prostite...)

Moj dojam u ono vrijeme je bio da sposobna Consuelo brzo sebi nađe bolji posao, a nesposobna ne zadovoljava ni na takvom poslu. Peterovo načelo: svaki zaposlenik u organizaciji napreduje do najvišeg stupnja vlastite nesposobnosti
https://www.superknjizara.hr/?page=k...jiga=100027229

Prihodi s tim nisu imali nikakve veze. Ja bih i sad (muž i ja s načetom kičmom i hrpom obiteljskih obveza gledeusvezi starijih članova obitelji; djeca surađuju, ali često imaju svoje obveze pa ni oni ne stignu - dobro bi nam došla Consuelo, ali pouzdana i marljiva i u skladu s našim očekivanjima, a to je teško naći. Za sada se krpamo bez nje. Mislim da ću prvo nabaviti jednu za svoje roditelje, pa onda drugu za svekrvu, pa onda eventualno i za nas. Ideja nije za odbaciti.