Eh, samo da još malo nadodam na hrpu (hehehe).
Ovaj vikend slučajno sam gledala tv (nije mi običaj) i naletjela na nekakvu dokumentarnu emisiju o moru. U okviru te emisije govorili su i o zagađenju. Zapamtila sam ime - Marko Capek govorio je o životu bez plastike.
DakleM, ne znam što me više iznerviralo - novinari koji nekritički prenose informacije ili taj tip, koji se pred tv-om pojavi sa sunčanim naočalama od kompozita zakačenim za košulju koja ima plastične gumbe, pa onda pokazuju snimke ronilaca koji imaju maske i cijevi za disanje od plastike itd itd... Izgleda da uopće nije svjestan koliko plastike ga okružuje (od kućišta mobitela do neznamnijačega...) nego se buni protiv nečega što istovremeno i koristi, kao i svi mi uostalom. Mene nervira takva isključivost jer je ograničavajuća i glupa.
Ne vidim tu ništa loše, ali bratemili, reci
SMANJENJE KORIŠTENJA PLASTIKE, ili IZBJEGAVANJE KORIŠTENJA PLASTIKE U TIM-I-TIM SEGMENTIMA, ali ljudi plastikom smatraju samo plsastične boce od sokova i općenito ambalažu za hranu.
Evo, dala sam si truda i pronašla ga na internetu:
https://dubrovnik.today/event/marko-...-bez-plastike/
Ne kažem da je to što radi loše, dapače - dobro je, ali stvari treba nazvati pravim imenom i zapitati se koliko plastike je nepotrebno, te to odbaciti, jer ima plastike bez koje bismo teško opstali. Nije to pitanje samo zagađenja okoliša, nego i iskorištavanja resursa, jer pvc se proizvodi od nafte, koju nemilice spaljujemo u motorima s unutarnjim sagorijevanjem...