X ko kuća..
Printable View
X
tim više što Markić najavljuje nove bitke :
Citiraj:
Pokazali smo da znamo, kao David kada se borio s Golijatom, usmjeriti u istom smjeru sve naše praćke. Ovaj put za zašitu braka, drugi put za nešto jednako važno. Hvala vam – zaključila je predstavnica građanske inicijative.
Što je samo dokaz da je cijela ova farsa zapravo borba za vlast... a ne za obitelj ili bilo što drugo.
Mene na kraju ove farse samo zanima jesu li pripadnici incijative UIO i njihovi sljedbenici danas sretniji ljudi? Jesu li se danas probudili sretniji, zadovoljniji, važniji? Na koji način je ovo promijenilo njihove živote? Obogatilo ih?
Jer ona druga strana danas je ponižena, nezadovoljna, nesretna. Kao sto ce uskoro biti i svi oni koji odobravaju pravo na izbor, abortuse i MPO. Jer ja sam sigurna da je ovo početak a ne kraj. A ovi neće prezati pred ničim.
potpis.
sad možemo pokrenuti neku kladionicu tko je slijedeći na listi za odstrel.
jedva čekam život u novoj i boljoj hrvatskoj sad kad nas više ne ugrožavaju homoseksualci.
ljudi koji su sigurni u sebe i svoje stavove neće nikada imati potrebu ugrožavati ili omalovažavati druge ljude, osobito ako su manjina.
ja bih rekla da Konfuzijin komentar ne insinuira ono što si ti shvatila i dodala da je prije ovog posljednjeg rata bilo još nekoliko njih na ovim prostorima. ili se oni ne računaju? taj komentar usmjeren je na one (koji god to bili i u kojem god ratu, borbi ili sukobu) koji nastoje prognati, degradirati, stigmatizirati, pa i pobiti ili protjerati one drugačije. manjine. koji god to bili, u kojem god ratu, na pogrešnoj su strani. a što se kod nas upravo dogodilo i događa? takvi koji bi upravo to činili, uzdižu se. i uspješno su prekrižili jednu stvar na svom TO DO popisu. a popis im je poprilično dug. i strašan je i prosječnom ZAovcu i PROTIVašu. samo većina ovih ZA popisa uopće nisu svjesni.
ni meni se ne sviđa što se događa na obje strane. nikada ne bih strpala u isti koš sve koji su glasali za. ali vrlo lako mogu strpati u određeni koš one koji su sve ovo inicirali. i komentari su prije svega na njih usmjereni.
Dana 01.12. referendumom se odredila definicija braka.
Od tog datuma nadalje ja sa svojim suprugom živim u raznospolnoj zajednici ozakonjenoj kod maticara. Braka se odricem.
http://www.24sata.hr/politika/ona-je...pobjede-343623
S obzirom na to da je inicijativa pokazala da uz pomoć Crkve može okupiti veliki broj građana, izvjesno je kako će se nastaviti boriti za svoje stavove, među kojima su zabrana pobačaja i medicinski potpomognute oplodnje.
Ma naravno, ajmo dalje...
Nadam se da će ju netko vratiti na mjesto, nije RH njena kuća da nam svima kroji pravila
pogotovo što partneri dobivaju pravo skrbništva
Pssst...
nitko nije rekao da su oni koji su za fašisti.
za cijelu ovu inicijativu...a pa svatko nek prosudi sam.
umberto eco o vječnom fašizmu.
malo da i izdvojim. niz elemenata tipičnih za vječni fašizam, svi objašnjeni u tekstu.
i, zadnja rečenica:Citiraj:
Ovi elementi ne mogu sačinjavati sistem, mnogi od njih su međusobno kontradiktorni i tipični su za mnoge druge vrste despotizma ili fanatizma. No, dovoljan je jedan od njih da otvori prostor fašizmu koji će se oko njega zgrušati.
- kult tradicije
- odbacivanje modernizma
- iracionalizam
- neslaganje kao izdaja
- strah od razlike
- individualna ili socijalna frustracija
- opsesija zavjerom
- osjećaj poniženja zbog moći neprijatelja
- život je permanentno ratovanje
- prezir prema slabijem
- kult heroizma i herojska smrt
- mačizam
- selektivni/kvalitativni populizam
- novogovor.
Citiraj:
Ur-fašizam je još uvijek oko nas, često neuniformiran i svakodnevno odjeven. Lakše bi nam bilo kada bi se danas pojavio neko ko bi javno govorio „Hoću ponovo otvoriti Auschwitz”, „Hoću da Italijom ponovo paradiraju crne košulje”, ali život nije tako jednostavan. Ur-fašizam se može vratiti pod najnevinijim maskama.
Naša je dužnost da ga razotkrijemo i pokažemo prstom na svaki njegov primjer, svakoga dana, na svakom mjestu na svijetu. Sloboda i oslobođenje zadaci su kojima nikada nema kraja.
Hvala na ovom članku!
Pričam danas sa svekrom, kaže da je glasao protiv, ali da ga je u tome najviše uvjerila brošura koju sam im dala i da unutra sve lijepo piše i da mu je sad sve jasno, čak i ono što mu nije bilo jasno nakon razgovora sa mnom.
Rekao je da ne voli homoseksualnost i da mu je to uopće teško zamisliti, ali da tko je on da homoseksualcima kroji život i daje prava.
Eto, ja mislim da su takve priče dugoročni plus za ovu našu zemlju. Da nije bilo UIO, ne bi moji svekar i svekrva morali promisliti o svom odnosu prema homoseksualcima i razini svoje tolerancije, ma o homoseksualnosti i drugačijosti općenito. Takvih se osobnih, obiteljskih i prijateljskih rasprava vodilo po svuda. Tko zna kad bi inače...ovako su se ljudi barem počeli prosvjećivati.
Zanimljivo ili ne, na straniciPro Life na Facebooku
postavili su pitanje "Što mislite o zabrani pobačaja u Hrvatskoj?". POčelo je.
https://www.facebook.com/prolife.hrvatska
Pa naravno da je bilo, nisam rekla da nije, možda i gore nego u ovom slučaju. Ali mene više "bode" ova ružna retorika nekih ljudi i medija koji su na istoj strani kao ja. Za ove druge ionako mislim da su u krivu, što god rekli pa me to valjda puno manje ili uopće ne iznenađuje. Nisam napisala da sam glasala protiv da bih se tu pohvalila niti mi se da obrazlagat zašto sam tako glasala nego da bi naglasila da iako sam protiv, ne mislim da je takav način komunikacije u redu.
To sam i ja pomislila, barem nešto dobro u vezi ovog referenduma.Citiraj:
Zuska prvotno napisa
Ja nisam tako sigurna. Ista stvar s MPO. Kad cujes izjave "Ovim se zakonom omogućuje ubijanje nedužnih.", nije vise tako tesko zaokruziti ZA. Nadam se da bi se u tom slucaju diglo vise ljudi koji bi glasali protiv.
I nisam bas mislila da se ljudi ovdje "hvale" kako su glasali, malo hmm nespretna formulacija, rekla bih.
X
Neznam od kad je kršćanski da se razdvaja ljude na ove ili one, od kad je crno bolje od bijeloga, ljubičasto od zelenog...? Svi smo mi ljudi i nebitno je tko je šta, glavno da su ljudi! Ovi koji su "dobili" ne prezaju pred ničim, hvale se kako su pobjedili i da sad idu dalje?! Pobjedili u čemu? U diskrimininaciji drugih??? Idu dalje??? Kamo? Zabrani pobačaja i MPO? Zbog čega? Da bi jednom sjeli u onu udobnu saborsku fotelju! Katastrofa! Za šta su se prodali? Šta njihova djeca misle o tome? Kojim očiima će ih gledati jednom njihov unuk koji će imati strah priznati da je gay? Oni misle samo na sebe, na nikog drugog! Markićka ima 4-ero djece, jel ih netko vidio u cijeloj toj farsi? Toliko o obitelji... :roll:
Danas je u Večernjaku Mrakićka najavila platformu svoje buduće borbe. Valja se nacional-socijalizam...
Jučer sam pričala sa jednom dragom prijateljicom iz Njemačke, koja je unatoč činjenici da je rođena 1929. vrlo britka uma i srca otvorena za promjene koje donosi vrijeme. Zvala me jer su njemački mediji objavili što se dešava, pa je zabrinuta za mene, jer zna kako dišem.
Kažem joj kako mi je mučno živjeti u ovakvoj zemlji, da ću se osjećati posramljeno kad odem van, a netko me pita od kud sam... a njen odgovor je bio: skroz te razumijem, ja sam se tako osjećala za vrijeme fašizma. A ovo šte se dešava kod vas, vodi upravo u takav sistem.
Cvijeta, hvala ti na ovom fantastičnom članku!
super esej, hvala cvijeto!
Htjela bih samo uputiti na poziv svim zainteresiranima da se očituju o nacrtu Zakona o životnom partnerstvu, javna rasprava traje do 6.12. a obrazac za očitovanje i nacrt Zakona možete naći ovdje: http://www.uprava.hr/default.aspx?ID=13946
Ja sam se očitovala u smislu da sam pružila podršku donošenju Zakona i tekst nisam pravno formulirala jer nisam pravnica, ali vjerujem da se svaki komentar uvažava, pa tako i izrazi podrške.
Pozivam i vas da učinite isto jer nemojte ni sumnjati da će UIO podnijeti svoje ideološki obojane komentare.
ja znam takvih ovaca ne znam im broj :mrgreen:
Nisam baš sigurna da nema šanse:
http://www.tportal.hr/scitech/znanos...unazadila.html
To su samo mladi. Sad još mala mobilizacija s Kaptola i da vidiš.Citiraj:
Naime, podaci Instituta za društvena istraživanja i Zaklade Friedrich Ebert pokazuju kako bi tek 15% mladih u dobi od 12 do 27 godina prihvatilo Srbina za susjeda, a tek 7% za bračnog partnera. Također, 45% traži odobrenje roditelja pri izboru bračnog partnera, a čak 41% pristalo bi na zabranu legalno induciranog pobačaja.
Je pa zbijmo redove i mi.
ivarice ja se javljam!Jer sam ja u ovom drustvu po puno toga spadam u crne ovce i manjinu!
cini mi se da je netko dobio krila da kroji tuđe zivote kako mu padne na pamet.