Kod mene su svi kao booster nakon 2 Pfizera dobili opet Pfizer. Pretpostavljam da nisu imali dovoljno Moderni pa ih čuvaju za ljude kojima ona treba kao 2.doza
Baš su rekli izričito da kao booster daju Pfizer samo
Ti si isto u Zagrebu?
Samobor :)
ali čitala sam da je i to moguće, da se Moderne čuvaju. Eto kod nas sam i čula na svoje uši da su rekli da nama s Pfizer i ljudima s AZ kao booster daju samo Pfizer
Da ne skrolam - kak se najbrže naručit na booster?
Preko Portala Zdravlje. Biraš sam lokaciju i termin i vrijeme .Citiraj:
NanoiBeba;[URL="tel:3231463" prvotno napisa
hvala
Ja sam išla na svoje lokalno cjepno mjesto za booster, jednu subotu popodne, bez naručivanja, bez čekanja...
Nakon 2 Pfizera dobila sam Modernu. Prema riječima liječnika koji me cijepio, Moderna se pokazala uspješnijom u borbi s novim sojevima.
To je bilo prije mjesec dana.
Sad sam otvorila Portal Zdravlje i daje mi za Velesajam za booster i Pfizer i Modernu, može se odabrati.
Termin sutra.
Evo, ako nekom treba info.
Mene su isto Modernom jer su za taj dan potrošili sve booster doze Pfizera.
Dota, samo zato jer taj dan nije bilo moderne, a nije mi se opet dolazilo, htjela sam bit pokrivena sto prije.
Ja sam tim 2AZ + Mo
Iz znatiželje sam mjerila antitijela prije boostera i tri tjedna kasnije. Povećanje je preko 100x (ne 100% nego 100x). Tako da je opravdalo moja očekivanja efikasnosti kombinacije vektorsko + mRNA
Vidjet ćemo kako djeluje protiv omikrona i kako dugo...
Ovo je kod nas proslo relativno tiho i, kako kazu, ispod radara, ali racunam da je zbog toga sto su primarni lijecnici prilicno dobro (barem tu u okruzenju) obavijestili pacijente o novim preporukama: https://www.cdc.gov/coronavirus/2019...ns/immuno.html
U kratkim crtama: imunokompromitirane osobe, od 5 godina navise (pacijenti s karcinomom, odredjenim autoimunim bolestima, osobe s transplantiranim organima, osobe koje uzimaju velike doze steroida, itd) primaju TRECU PUNU dozu najmanje 28 dana nakon druge (znaci pola Pfizera za male, cijeli za vece, Moderna za 18+), a nakon toga, 5 mjeseci nakon te trece doze, ide booster.
Prijateljicin sin (10 godina) koji je nedavno zavrsio kemoterapiju i ceka vrlo kompliciranu operaciju ide po trecu djecju dozu Pfizera danas poslijepodne. Svekrova administracija se raspetljala i dobit ce booster Moderne (cetvrtu injekciju, da bude jasnije) 22. sijecnja. Prijateljica koja uzima Humiru zbog reumatskog artritisa (40 godina) ide pocetkom veljace na Moderna booster, isto nakon tri pune doze.
Mi ostali jos nista.
Danas nema skole zbog snijega mada mi se cini da su iskoristili razumne kolicine padalina za odmor od omikrona. Ponedjeljak je praznik pa su nam, zapravo, dali cetiri dana bez druzenja. Na poslu danas nitko novi nije prijavio pozitivan test. Mi svi idemo sutra na PCR, da potvrdimo (nadam se) sve negativne kucne testove.
Ja sam primila dvije doze Moderne (26.1.21. i 23.2.21.), zatim Moderna booster (pola doze) 20.11.21.). Prva doza, nista bitno, samo malo umora (i prvo krvarenje nakon proglasene menopauze :lool: odmah drugo jutro) i crvenilo na ruci koje je ostalo neko vrijeme. Druga doza, trnci u ruci (bez dugotrajnog crvenila, ako se ne varam), bol u krizima i opcenito u misicima, temperatura 38.0 par sati, ostatak vremena nesto iznad 37, umor. Glavobolja drugo jutro (primila sam dozu kasno poslijepodne) koju je rijesio ibuprofen. Otad kao nova (dobila sam i sljedecu menstruaciju i jos neke... i izgubila menopauzu :lool:). Booster, bol i crvenilo/oteklina u ruci, blagi umor nekoliko dana. Povisen puls oko 14 dana nakon svake doze (nista sto me smetalo, samo sam vidjela na Fitbitu) u rangu blage viroze (5-6 otkucaja vise od uobicajenog).
Nikako ne prije tri mjeseca Od preboljenja
Jesi tražila novu covid potvrdu?
U Belgiji je slicno kao i u Amerikama. Cjepivo moze 2 tjedna od pozitivnog testa.
Jedino kod terapije monoklonalnim antitijelima se cijepljenje odgadja 90 dana (od dana infuzije).
I moja poznanica je u godinu dana imala koronu, 2 doze cjepiva i opet korona. Ona isto kaže da je zasebna kategorija :lol:
Ajde da pitam
lateral flow test kaj je to pronaški i gdi se radi
Ja mislim da je to BAT ili ti obicni brzi covid test
Hoćeš reći “uz 2 puta preboljenje i 2x modernu” :mrgreen:.
Ma ja očito nemam neki imunitet na takve viroze, mene su i gripe znale satrat i bacit u krevet na tjedan dana da ne znam kako se zovem.
Ja bih se cijepila i dalje, ne da se ne zarazim nego da ne dobijem opet simptome kao prvi put. Ovaj drugi put ni ne znam da ju imam.