Moja kolegica. Imala temp pola dana do 38
Printable View
Kako to da mediji stalno izvještavaju o lošoj situaciji u Indiji, a kažu da je u Hrvatskoj super.
Jel to radi izbora?
Broj potvrđenih pozitivnih slučajeva u 7 dana na 1 milijun stanovnika:
Hrvatska 2.259
Indija 1.952
Broj umrlih u 7 dana na 1 milijun stanovnika:
Hrvatska 70
Indija 20
Pretpostavka je da u Indiji slabo broje
Ukupni broj umrlih na 1 milijun stanovnika
Hrvatska 1887
Indija 2
samo dva umrla na milijun stanovnika?
Sve pohvale organizaciji cijepljenja u Lucijanki :klap:sve brzo ide.
Jedino penzići i dalje vole doći pol sata/sat vremena prije svog termina, pa čekaju vani ispred gimnazije jer ih je valjda sramota ući toliko ranije, a čuj nikako nisu mogli ostat doma i doći na vrijeme :mrgreen: kruna s glave bi pala :-)
Jedan je bio ispred mene i pita ga žena za računalom: Pa gospon a zašto se došli toliko ranije? Neće vam nitko uzeti vaš termin.
Al fakat samo "kliziš" kroz dvoranu, nema zastoja. Prijava na ulazi, trijaža, pikica.
Jučer me sestra od LOM nazvala, i naručena sam u srijedu 8:26 na Velesajmu, Pfizer.
Moj tata sutra dobiva 2.dozu AZ. Muz u subotu odmah dobio termin na masovnom, samo ne znamo koje cjepivo bude. Rekao je da mu svejedno
Jeeeej! Javlja mi ekipa koja je bila na Velesajmu da je i tamo bilo odlično organizirano!
Sama sam se sebi smijala.... isto kad sam treala ić na cijepljenje sam ko penzić došla od uzbuđenja 20 min prije pa izlazila iz taksija pa pokušavala produžit vrijeme hodajući lagano pa vrteći se oko zgrade.... baš ko penzić.....tunnel visionon and zeroing in on the target :mrgreen:. Kad me ubolo, odmah se slika svijeta proširila pa sam počela primijećivati prvo ljude od 20 m od mene, kako je lijep dan, cvrkut ptičica itd. :mrgreen:.
Fajzer nakon prve?
Ako mene pitas to je bilo nakon doze.
Nakon 1. je obicno samo rukobolja.
Kod nas je pocelo cijepljenje djece od 12 - 15 godina. Pfizer, za sad. :dancingfever:
Kod mene na papiru (Pfizer) koji sam danas dobila pise ne preporuca se mladjima od 16 god.
Lili jesi ok?
Javi se ponekad
Jel zovu epidemiolozi ako si pozitivan?
Bacim ponekad pogled na ovu temu, ali nisam redovita pa sam možda propustila...
Ima li što novih saznanja o antitijelima? Jesmo se približili nekoj ideji o količini antitijela i zaštiti? I reakciji cjepiva ako imaš antitijela?
Imali dakle svi u obitelji iza 1.11.
Mene držalo dobrih 2 tjedna, plus tjednima vukla upalu pluća.
26.2. vadila za dvoje djece antitijela.
Jedno imalo 181 nečega, drugo 749 nečega. Referenata vrijednost kaže “više od 50 znači da si bio u kontaktu s virusom”.
Zvala me tada Dr da se cijepim (zbog nekih razloga smo bili među prioritetima)... i kad je čula koliko djeca imaju antitijela, rekla mi “imate sigurno i vi, pričekajte onda još malo”.
Išla sebi vaditi antitijela danas, dakle 6.5 mjeseci nakon zaraze.
Nevjerojatnih 2122 AU/mL.
Je l to nešto znači?
Je l bi se vi cjepili?
Koliko sam upućena, još uvijek se nismo približili.
Ja se na tvom mjestu još ne bih cijepila. Nemam za to znanstvenu podlogu, samo gut feeling.
Koliko sam upućena, i dalje se ne zna tocan sistem antitijela. Da li veci broj znaci da je veca zaštita ili ne
Hvala!
Pa tada kad mi je Dr rekla da još malo pričekam mi je spomenula da zna za par primjera da su ljudi imali puno antitijela i da su malo jače reagirali na cjepivo (ono osjećaj kao da su jako bolesni, visoka temp., malaksalost po 2-3 dana), ali nakon toga su bili ok.
Sa svih strana se svi upisuju negdje, sad nas je i poslodavac sve popisao da će se i s te strane nešto organizirati... a meni se isto čini da se ne moram žuriti.
Nemam pojma, moji svi koronasi se cijepe 1 dozom i burnije reagiraju na cjepivo, sta ti kaze tvoja dr? Al starcad nije ni vadila antitijela plus su imali blage oblike.
Stizu i kod nas slinavi kucni testovi:
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrva...stati-15072317
Postoji li razlog zašto se netko tko je tek prebolio koronu ne bi trebao cijepiti?
U preporukama HZJZ-a piše da se oni koju preboljeli mogu cijepiti 3-6 mjeseci nakon preboljenja, a prije toga su preporuke bile mjesec dana nakon preboljenja.
ali ja ne želim čekati 3-6 mjeseci. Preboljenje korone očito ne znači ništa na graničnim prelazima, želim biti čipirana do ljeta, jer čipiranje rješava (ili će riješiti u vrlo bliskoj budućnosti) gomilu logističkih problema oko putovanja.
LOMica me još prije nego sam se zarazila nije htjela slati na cijeljenje "jer nisam još došla na red", pa razmišljam da odem u ČK ili VŽ.
Užasno me frustrira da će svi ovi koji se nevoljko cijepe biti procijepljeni prije mene i da sam prije pobrala koronu nego cjepivo zbog LOMice koja se drži reda i čeka da se 100% zdravstvenih djelatnika cijepi, pa 100% onih iznad 80god, pa 100% onih iznad 70 god....prije nego mene pošalje na cijepljenje
https://www.ouh.nhs.uk/working-for-u...s-vaccine.aspx
Should people who have already had COVID-19 get vaccinated?
Yes, they should get vaccinated. There is no evidence of any safety concerns from vaccinating individuals with a past history of COVID-19 infection, or with detectable COVID-19 antibody so people who have had COVID-19 disease (whether confirmed or suspected) can still receive the COVID-19 vaccine.
You can have the vaccine 28 days after you had a positive test for COVID-19 or 28 days after your symptoms started, so you may need to wait.