Stranica 242 od 383 PrviPrvi ... 142192232240241242243244252292342 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 12,051 do 12,100 od 19127

Tema: Korona virus, panika ili?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Sve pohvale organizaciji cijepljenja u Lucijanki sve brzo ide.

Jedino penzići i dalje vole doći pol sata/sat vremena prije svog termina, pa čekaju vani ispred gimnazije jer ih je valjda sramota ući toliko ranije, a čuj nikako nisu mogli ostat doma i doći na vrijeme kruna s glave bi pala

Jedan je bio ispred mene i pita ga žena za računalom: Pa gospon a zašto se došli toliko ranije? Neće vam nitko uzeti vaš termin.

Al fakat samo "kliziš" kroz dvoranu, nema zastoja. Prijava na ulazi, trijaža, pikica.
    Jeeeej! Javlja mi ekipa koja je bila na Velesajmu da je i tamo bilo odlično organizirano!

Sama sam se sebi smijala.... isto kad sam treala ić na cijepljenje sam ko penzić došla od uzbuđenja 20 min prije pa izlazila iz taksija pa pokušavala produžit vrijeme hodajući lagano pa vrteći se oko zgrade.... baš ko penzić.....tunnel visionon and zeroing in on the target . Kad me ubolo, odmah se slika svijeta proširila pa sam počela primijećivati prvo ljude od 20 m od mene, kako je lijep dan, cvrkut ptičica itd. .
    Posljednje uređivanje od ina33 : 11.05.2021. at 13:49

ki ki avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

Citiraj Inesz prvotno napisa Vidi poruku
    Cijepljene istim cjepivom isti dan. Cijepila se u petak pred večer, jučer pred večer - umor, bol u cijelom tijelu, temp 37,2, a jutros sve isto uz temp i do 38.

Je li koja na Pfizer reagirala 3. dan od cjepiva?
    Moje dvije sa posla su dobile temp.drugi dan do 38 i prosla im je taj isti dan temp.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Fajzer nakon prve?

ki ki avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

Ako mene pitas to je bilo nakon doze.
    Nakon 1. je obicno samo rukobolja.

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Fajzer nakon prve?
    moja nakon prve

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Kod nas je pocelo cijepljenje djece od 12 - 15 godina. Pfizer, za sad.
    Posljednje uređivanje od Kaae : 11.05.2021. at 16:45

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Kod nas je pocelo cijepljenje djece od 12 - 15 godina. Pfizer, za sad.
    Jeeee!!! Jedva cekam svoju astmaticarku cijepiti!

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Kod mene na papiru (Pfizer) koji sam danas dobila pise ne preporuca se mladjima od 16 god.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 11.05.2021. at 17:23

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Kod mene na papiru (Pfizer) koji sam danas dobila pise ne preporuca se mladjima od 16 god.
    Lili, kad je krenulo u americi doci ce i do eu, samo malo sporojim, eu tempom. Srbi ce brze vjerojatno...vidjet cemo.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 11.05.2021. at 17:52

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Lili jesi ok?
    Javi se ponekad

ki ki avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Lili, kad je krenulo u americi doci ce i do eu, samo malo sporojim, eu tempom. Srbi ce brze vjerojatno...vidjet cemo.
    Bude to brzo
    https://www.google.com/amp/s/mobile....N2MY321?espv=1

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Jel zovu epidemiolozi ako si pozitivan?

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Lili jesi ok?
    Javi se ponekad
    Normalna, jos mi rog nije izrastao

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ne veseli me taj trend, al bit ce, sta ce bit.

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj mitovski prvotno napisa Vidi poruku
    Mog muža je nazvao epidemiolog vrlo brzo nakon što mu je stigao mail s nalazom.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ne veseli me taj trend, al bit ce, sta ce bit.
    Nije tebe ni pfizer prvo veselio, cekaj

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj mitovski prvotno napisa Vidi poruku
    Kako koji. Nas je zvao za djecu i oni su bas dobili sluzbena rjesenja o izolaciji. MM i ja smo samo bili u kontaktu s LOM, ona nam je rekla do kad nam traje izolacija, epidemuologa nismo docekali. Kontakte smo zvali sami, nitko nije nista pitao.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Bacim ponekad pogled na ovu temu, ali nisam redovita pa sam možda propustila...
    Ima li što novih saznanja o antitijelima? Jesmo se približili nekoj ideji o količini antitijela i zaštiti? I reakciji cjepiva ako imaš antitijela?

Imali dakle svi u obitelji iza 1.11.
    Mene držalo dobrih 2 tjedna, plus tjednima vukla upalu pluća.

26.2. vadila za dvoje djece antitijela.
    Jedno imalo 181 nečega, drugo 749 nečega. Referenata vrijednost kaže “više od 50 znači da si bio u kontaktu s virusom”.
    Zvala me tada Dr da se cijepim (zbog nekih razloga smo bili među prioritetima)... i kad je čula koliko djeca imaju antitijela, rekla mi “imate sigurno i vi, pričekajte onda još malo”.

Išla sebi vaditi antitijela danas, dakle 6.5 mjeseci nakon zaraze.
    Nevjerojatnih 2122 AU/mL.

Je l to nešto znači?
    Je l bi se vi cjepili?

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Koliko sam upućena, još uvijek se nismo približili.
    Ja se na tvom mjestu još ne bih cijepila. Nemam za to znanstvenu podlogu, samo gut feeling.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Koliko sam upućena, i dalje se ne zna tocan sistem antitijela. Da li veci broj znaci da je veca zaštita ili ne

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Hvala!
    Pa tada kad mi je Dr rekla da još malo pričekam mi je spomenula da zna za par primjera da su ljudi imali puno antitijela i da su malo jače reagirali na cjepivo (ono osjećaj kao da su jako bolesni, visoka temp., malaksalost po 2-3 dana), ali nakon toga su bili ok.

Sa svih strana se svi upisuju negdje, sad nas je i poslodavac sve popisao da će se i s te strane nešto organizirati... a meni se isto čini da se ne moram žuriti.
    Posljednje uređivanje od Bubilo Bubich : 11.05.2021. at 22:56

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Nemam pojma, moji svi koronasi se cijepe 1 dozom i burnije reagiraju na cjepivo, sta ti kaze tvoja dr? Al starcad nije ni vadila antitijela plus su imali blage oblike.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 11.05.2021. at 23:17

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Stizu i kod nas slinavi kucni testovi:
    https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrva...stati-15072317

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Nemam pojma, moji svi koronasi se cijepe 1 dozom i burnije reagiraju na cjepivo, sta ti kaze tvoja dr? Al starcad nije ni vadila antitijela plus su imali blage oblike.
    Pa tad prije 2-3 mj. mi je rekla da pričekam.
    Nisam joj današnji nalaz ni javila, tek sam ga večeras dobila.
    Ali sam pretpostavila da vi možda bolje pratite novosti od nje .

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Bubilo Bubich prvotno napisa Vidi poruku
    Bacim ponekad pogled na ovu temu, ali nisam redovita pa sam možda propustila...
    Ima li što novih saznanja o antitijelima? Jesmo se približili nekoj ideji o količini antitijela i zaštiti? I reakciji cjepiva ako imaš antitijela?

Imali dakle svi u obitelji iza 1.11.
    Mene držalo dobrih 2 tjedna, plus tjednima vukla upalu pluća.

26.2. vadila za dvoje djece antitijela.
    Jedno imalo 181 nečega, drugo 749 nečega. Referenata vrijednost kaže “više od 50 znači da si bio u kontaktu s virusom”.
    Zvala me tada Dr da se cijepim (zbog nekih razloga smo bili među prioritetima)... i kad je čula koliko djeca imaju antitijela, rekla mi “imate sigurno i vi, pričekajte onda još malo”.

Je l to nešto znači?
    Je l bi se vi cjepili?
    Ekipa oko mene se cjepila. Koronu su imali u razdoblju listopad-prosinac, a cijepljeni su u ozujku.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Stizu i kod nas slinavi kucni testovi:
    https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrva...stati-15072317
    Čemu bi služili?
    Ne valjda ko zabrana dopuštenje za ono ko u Austriji i Njemačkoj?

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Postoji li razlog zašto se netko tko je tek prebolio koronu ne bi trebao cijepiti?
    U preporukama HZJZ-a piše da se oni koju preboljeli mogu cijepiti 3-6 mjeseci nakon preboljenja, a prije toga su preporuke bile mjesec dana nakon preboljenja.
    ali ja ne želim čekati 3-6 mjeseci. Preboljenje korone očito ne znači ništa na graničnim prelazima, želim biti čipirana do ljeta, jer čipiranje rješava (ili će riješiti u vrlo bliskoj budućnosti) gomilu logističkih problema oko putovanja.
    LOMica me još prije nego sam se zarazila nije htjela slati na cijeljenje "jer nisam još došla na red", pa razmišljam da odem u ČK ili VŽ.
    Užasno me frustrira da će svi ovi koji se nevoljko cijepe biti procijepljeni prije mene i da sam prije pobrala koronu nego cjepivo zbog LOMice koja se drži reda i čeka da se 100% zdravstvenih djelatnika cijepi, pa 100% onih iznad 80god, pa 100% onih iznad 70 god....prije nego mene pošalje na cijepljenje

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj betty blue prvotno napisa Vidi poruku
    Postoji li razlog zašto se netko tko je tek prebolio koronu ne bi trebao cijepiti?
    U preporukama HZJZ-a piše da se oni koju preboljeli mogu cijepiti 3-6 mjeseci nakon preboljenja, a prije toga su preporuke bile mjesec dana nakon preboljenja.
    ali ja ne želim čekati 3-6 mjeseci. Preboljenje korone očito ne znači ništa na graničnim prelazima, želim biti čipirana do ljeta, jer čipiranje rješava (ili će riješiti u vrlo bliskoj budućnosti) gomilu logističkih problema oko putovanja.
    LOMica me još prije nego sam se zarazila nije htjela slati na cijeljenje "jer nisam još došla na red", pa razmišljam da odem u ČK ili VŽ.
    Užasno me frustrira da će svi ovi koji se nevoljko cijepe biti procijepljeni prije mene i da sam prije pobrala koronu nego cjepivo zbog LOMice koja se drži reda i čeka da se 100% zdravstvenih djelatnika cijepi, pa 100% onih iznad 80god, pa 100% onih iznad 70 god....prije nego mene pošalje na cijepljenje
    Ne znam jesam li dobro shvatila, ali nije baš jednostavno osigurati cijepljenje izvan prebivališta, osim ako nemaš boravište prijavljeno drugdje. U svakom slučaju, LOM mora o tome biti obaviješten.

Munkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

https://www.ouh.nhs.uk/working-for-u...s-vaccine.aspx

Should people who have already had COVID-19 get vaccinated?

Yes, they should get vaccinated. There is no evidence of any safety concerns from vaccinating individuals with a past history of COVID-19 infection, or with detectable COVID-19 antibody so people who have had COVID-19 disease (whether confirmed or suspected) can still receive the COVID-19 vaccine.

You can have the vaccine 28 days after you had a positive test for COVID-19 or 28 days after your symptoms started, so you may need to wait.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam jesam li dobro shvatila, ali nije baš jednostavno osigurati cijepljenje izvan prebivališta, osim ako nemaš boravište prijavljeno drugdje. U svakom slučaju, LOM mora o tome biti obaviješten.
    ne znam otkud ovo s prebivalištem, ja se samo želim cijepiti
    LOMica me mogla poslati na Velesajam ili gdje već cijepe
    Nije me poslala
    Zato razmišljam o Čakovcu ili Varaždinu gdje se samo dođe i stane u red

sunce moje malo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

ne znam otkud ovo s prebivalištem, ja se samo želim cijepiti
    LOMica me mogla poslati na Velesajam ili gdje već cijepe
    Nije me poslala
    Zato razmišljam o Čakovcu ili Varaždinu gdje se samo dođe i stane u red
    Cijepi se u Čakovcu ili Varaždinu gdje možeš doći bez najave, i poslije obavijesti lom, bitno ti je da imaš kartončić da si cijepljena.

Poslano sa mog Mi 9T koristeći Tapatalk

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

U Varaždinu i Čakovcu se može cijepiti bez naručivanja

Znam više mlađih ljudi koji su preboljeli koronu i njihovi LOM ih naručuju na cijepljenje na velesajam.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

moja LOMica kaže da se ne smijem cijepiti 5 i pol mjeseci nakon pozitivnog testa
    uglavnom, napravit ću tako, kad prođe 28 dana, idem gore

druga stvar koja me zanima se tiče broja doza
    preporuka HZJZ-a kažu da je dovoljna jedna doza, ali me zanima jel to samo kod nas tako ili se EU slaže
    ne želim da mi na granici ne priznaju procijepljenost

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Pogledaj malo na stranicama gradova koji su ti blizu. Obično najave cijepljenje i broj na koji se možeš javiti i rezervirati termin. Znam za nekoliko osoba koje su bez problema tako cijepili bez obzira na prebivalište / boravište.

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

moja LOMica kaže da se ne smijem cijepiti 5 i pol mjeseci nakon pozitivnog testa
    uglavnom, napravit ću tako, kad prođe 28 dana, idem gore

druga stvar koja me zanima se tiče broja doza
    preporuka HZJZ-a kažu da je dovoljna jedna doza, ali me zanima jel to samo kod nas tako ili se EU slaže
    ne želim da mi na granici ne priznaju procijepljenost
    Frendica preboljela COVID sad u veljači ili ožujku, ovaj vikend se cijepila Pfizerom i još joj tamo rekli da se treba cijepiti s obje doze. Dobila odmah i termin za drugu dozu.

Marija avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Je l to nešto znači?
    Je l bi se vi cjepili?
    Ako imaš antitijela koja si razvila zbog bolesti, ne vidim zašto bi ti trebalo cjepivo. Nisam liječnica. Ali mislim da trenutno nitko nema znanstvenu podlogu tvrditi da je cijepljenje potrebno nakon preboljene bolesti (ili da nije potrebno).

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

pa potrebno je jer nitko ne priznaje visinu antitijela kao dokaz ičega
    ako si bio u kontaktu sa zaraženom osobom, svejedno moraš u samoizolaciju ako je prošlo više od 6 mjeseci nakon (tvog) pozitivnog testa, bez obzira što imaš gomilu antitijela
    tako je mm-u bilo, tako je svima

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Sada priznaju djeci u školi razinu antitijela da ne moraju u samoizolaciju ako su bili u kontaktu sa zaraženim kolegom učenikom.

U našoj školi jedan razred je trebao cijeli u samoizolaciju osim djece koja su preboljela koronu i onih koji su imali pozitivan test na antitijela. Sve službeno u dogovoru s epidemološkom službom.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Je l to nešto znači?
    Je l bi se vi cjepili?
    Bubilo ja se s takvom razinom antitijela ne bih cijepila sigurno.
    Svrha cjepiva i je da ti razvije antitijela koja ti imaš i to u ogromnoj količini.

U slučaju da trebaš putovati preko granice, jednostavno napraviš PCR i putuješ.

I sama sam išla privatno raditi test na antitijela da vidim da nisam možda prehodala, ali ništa. Da sam ih imala, ne bih se cijepila. Neka cjepivo dobije onaj koji nema nikakvu zaštitu, nikakva antitijela.

Moja šefica i njena obitelj su preboljeli koronu prije 6 mj, za vikend su se cijepili, tako im je sugerirala njihova liječnica opće prakse. Uglavnom sam čula za takvu praksu - 6 mj nakon preboljenja.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

ali to nisu djeca koja su se testirala PCR-om nego se samo pretpostavljalo da su prebolila (i potvrdilo se na antitijelima)

zanima me može li evo npr Bubilo, kojoj je prošlo ili uskoro prolazi 6 mjeseci od njenog pozitivnog testa, mahati sa svojim serološkim testom kao dokazom da ne mora u samoizolaciju sljedeći put kad bude u kontaktu sa zaraženom osobom?
    koliko je meni poznato - ne može
    ne ulazim u to je li to pravedno ili ima li smisla, nije moj posao
    želim samo reći da je situacija takva da jedino cijepljenje rješava logističke probleme

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Trebalo bi nazvati epidemiološku službu jer ako je dozvoljeno djeci ne vidim razloga da ne bude dozvoljeno i odraslima.
    To se promjena koja je uvedena prije nekoliko mjeseci.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

a d ne govorim o generalnoj dobrobiti cijepljenja protim korone, kao jedinom izlazu ovog njasra...
    no, dok se god gleda pojedinac (jesam li ja zaštićen, trebam li se ja cijepit), a ne kolektiv (kolektivni imunitet se postiže iznad 80% procijepljenosti, a cijepiti se zasad, izuzev Amerike, mogu samo odrasli), bit će nam upravo ovako

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj betty blue;3207989[B prvotno napisa
    ]ali to nisu djeca koja su se testirala PCR-om nego se samo pretpostavljalo da su prebolila (i potvrdilo se na antitijelima)[/B]

zanima me može li evo npr Bubilo, kojoj je prošlo ili uskoro prolazi 6 mjeseci od njenog pozitivnog testa, mahati sa svojim serološkim testom kao dokazom da ne mora u samoizolaciju sljedeći put kad bude u kontaktu sa zaraženom osobom?
    koliko je meni poznato - ne može
    ne ulazim u to je li to pravedno ili ima li smisla, nije moj posao
    želim samo reći da je situacija takva da jedino cijepljenje rješava logističke probleme
    Da jer je korona bila u obitelji.

Trebalo bi nazvati epidemiološku službu jer ako je dozvoljeno djeci ne vidim razloga da ne bude dozvoljeno i odraslima.
    To se promjena koja je uvedena prije nekoliko mjeseci.Trebalo bi nazvati epidemiološku službu jer ako je dozvoljeno djeci ne vidim razloga da ne bude dozvoljeno i odraslima.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 12.05.2021. at 10:42

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

To se promjena koja je uvedena prije nekoliko mjeseci.
    pa evo iz prve ruke, epidemiološke službe ne priznaju serološki test
    vrlo vrlo friško
    s tim da je mm bio granično treba li uopće u SI, radilo se o 2 dana

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

a d ne govorim o generalnoj dobrobiti cijepljenja protim korone, kao jedinom izlazu ovog njasra...
    no, dok se god gleda pojedinac (jesam li ja zaštićen, trebam li se ja cijepit), a ne kolektiv (kolektivni imunitet se postiže iznad 80% procijepljenosti, a cijepiti se zasad, izuzev Amerike, mogu samo odrasli), bit će nam upravo ovako
    Ovo je istina i ja sam se zapravo cijepila upravo zbog etičnosti jer to smatram ispravnim putem radi svih ostalih.
    Da se radi samo o meni, ne bih se cijepila.

BTW slabo sam spavala noćas jer me budilo rame svaki put kad sam se okrenula na tu stranu a dok spavam, roštiljam se po krevetu. sad na poslu ledim mjesto uboda nadajući se da ću ipak malo više odspavat večeras.
    Inače sam ok bez ikakvih drugih nuspojava kuc-kuc.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

ako si bio u kontaktu sa zaraženom osobom, svejedno moraš u samoizolaciju ako je prošlo više od 6 mjeseci nakon (tvog) pozitivnog testa, bez obzira što imaš gomilu antitijela
    Zasad se mora u SI i ako je prošlo više od 6 mjeseci od cijepljenja

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    al jel se možeš cijepiti ponovno nakon 6 mjeseci?

nadam se ipak da će se to promijeniti

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    jel se računa 6 mj. od 2. doze cijepljenja?

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Ovo je istina i ja sam se zapravo cijepila upravo zbog etičnosti jer to smatram ispravnim putem radi svih ostalih.
    Da se radi samo o meni, ne bih se cijepila.

BTW slabo sam spavala noćas jer me budilo rame svaki put kad sam se okrenula na tu stranu a dok spavam, roštiljam se po krevetu. sad na poslu ledim mjesto uboda nadajući se da ću ipak malo više odspavat večeras.
    Inače sam ok bez ikakvih drugih nuspojava kuc-kuc.
    Lili, mene ruka isto dosta bolila; ali me onda u jednom trenutku (nekih 30-ak sati nakon cijepljenja) naglo prestala bolit; od "boli jako" do "uopce ne boli" u pola sata

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Moj kolega nije morao u samoizolaciju više od godinu dana nakon preboljenje korone, a na račun jako visokih antitijela.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •