Danas 22tt teški smo 505 grama :-) i dečko je <3
Ja se moram držati stroge dijete zbog povišenog šećera natašte :-(
Printable View
Curke, imam nekakve bolne grceve, ali trbuh se ne steze kao kod bh kontrakcija. Valjda je probava? Nemam pojma bas su bolne i dodu pa odu.. Cini se da se pridruzujem zadarmamici u laznim uzbunama. :lol:
najprije čestitke na još jednoj bebici <3
ja u prvoj od prvog do zadnjeg dana aktivna al nisam oticala
a sad evo... prsti na rukama su mi cijeli dan ko ćevapi
a noge kroz dan se pojačavaju kako i ja radim, kuham, spremam...
kad stignem podignem ih u povišeni položaj da napetost popusti, al nakon 3 mjeseca strogog mirovanja
sad sam jedva dočekala kretati se pa se nadam da to oticanje neće postati problem
di nam je bebeto?
jesi se vratila na otok ili si u gradu
ja sutra na pregledu pa da vidim hoćemo li se sresti a da i ne znamo :D
joj kod mene ni lažnih ni pravih
iako, sad sam se konačno toliko najela da ne bi bilo dobro da odmah idem roditi
idem se sad sređivati za pregled sutra
ujutro se onda još istuširam i spremna
ne mogu vjerovati da samo ja muku mučim s nesanicom?
i to već 2 tjedna čini mi se
čini mi se premalo odspavati 3 sata uz bar 2 buđenja tijekom toga
I ja lose spavam ali mi se neda pisati ovih dana.
Ja kad se probudim na wc bar 1,2h blejim da ne mogu zaspat
micamaca čestitke na pišulincu!
mišić ja nemam pojma. u prve dvije sam radila samo kombinirani i anomaly scan (anomaly je ionako dio redovnih pregleda),
sada pak nemam pojma šta bi.
naravno po defaultu će poslati na amnio (radi godina), što znam da ne želim.
jedino se dvoumim bili išla na harmony/nifty .... valjda ću biti pametnija nakon razgovora sa gin u petak!
ivana.sky ah ah suosjećam, koliko besanih noći sam imala u prve dvije! ali sad barem ima filmova online, pa čovjek može naći zabavu :-)
Micamaca čestitam na dečku! Neka on samo lijepo napreduje.
ivana.sky to se i meni prije dešavalo kad bi se po noći dizala piškit, nakon toga ne bi mogla zaspat nekad i po 3 sata (al ja bi tada nakon toga opet zaspala pa do dugo ujutro), al u zadnje vrijeme otkad sam ušla u zadnje tromj. dobro spavam, ne mogu se žalit, odspavam svojih 7ipo - 8h u komadu, s tim da legnem oko ponoć, nekad i ranije i bude jedno dizanje na wc, al nakon toga brzo zaspim.
Meni to dosta ovisi i koliko sam aktivna u danu, ako sam aktivnija, više radim, hodam i više vremena provedem vani, umorim se i lako zapem.
bebeto je u gradu,19tog joj je idući pregled ali ide pvt, neće ona još...:)
ja sam vidjela toliko jak otok nogu kod poznanice da sam se prepala, po cijele je dane jurcala i nije si mogla priuštit mirovanje....
dr. se nije previše brinula,svi su joj nalazi bili OK...
ni moj se ne brine
reko je samo da izbacim sol, a ja i inače ne solim previše
urin, tlak i ctg ok
vaginalni nalaz isti kao i do sad, nećemo lako izgleda :)
nije uopće gledao curicu na uzv što me iznenadilo, al valjda zbogg urednog ctg-a
sljedeći pregled za 7 dana opet
ajme pa ko će se opet depilirat :roll::mrgreen:
Pratim ja vas curke ali malo pisem....u nekom sam zen modu u hladovini...muz mi je bio sa djecom za vikend...uhvatio me bed kad se on i stariji sin vratili doma na otok....ostala mi je curka samnom ali volila bi da smo svi skupa...Kod mene nema nikakvih naznaka da ce porod brzo...pokoja bh..i to je to...nesanica i kod mene...sad kad bi se valjalo odmorit nista od toga..
Alkemicar ako se ne sretnemo u bolnici dogovorit cemo kavicu sa prinovama :)
ValaMala kako si mi ti ?? Zadarmamice kod tebe se primirilo ???
Kod mene je ludo svaki dan.svaki dan se spremim za bolnicu a ono se smiri.
A nema sanse da idem u bolnicu prije vrimena dok su laznjaci.
Evo kuhala rucakbi mislila sam da ce mi zagoriti sve jer nisam mogla makac kakav me gadan uvatia.ma...nece mala jos.
bebeto, spremna sam i jedva čekam. :-)
Upravo mi se suše tetre, pa ću ih speglati i nakon njih posteljinu za kinderbet i to je to, sve je kako treba, samo čekamo da donesemo malog kmečavca. :lol:
U zadnje vrijeme svi u kućanstvu igramo igru "koji datum bi bio zgodan za rođendan i zašto". Ja glasam za 20. i 22.6. :D
Tonka :zaljubljen: Divno!
Meni je ročkas u nedjelju i baš ne bih voljela da bude tada. Zaslužuje dijete imati svoj vlastiti dan. :lol:
Trudnicice haj, evo mene da vas pozdravim :)
ja isto mislim da bi diijete trebalo imati svoj dan ako je sreće
mojoj mami sutra, kumu u subotu veeelika imendanska fešta oduvijek, nećakinji 19.06.
stvarno bi bilo dobro da ima svoj dan
i još bi bilo super da rodim preko tjedna ko i malog ako smijem birati :mrgreen:
njega rodila u srijedu, a izašli u subotu
Joj ljudi moji... danas se tako spustila i sam mi iskocio stomak naprijed, sad je opet skroz prcast... naravno pritisak na mjehur, opet prepone bole, ledja dolje kod trtice, ovo moje "rebro" pece ko ludO (zakljucile smo ja i mama da je to mozda cak i upaljena vena ili da kak se siri da neka vena zateze pa pece, jer mi je malo i plavo sve ko masnica, bas cudno)... dolje me sve pecka i svrbi (bit ce opet candida i znam tocno od cega jer nisu imali ove dnevne koje uvijek koristim pa sam uzela neke drugacije :-( )... sve u svemu raspadam se!
Jedva cekam pregled da se smirim!
ivana.sky, kad ti je pregled?
Ja vas citam, ali kako kazu neke ne da mi se bas pisati uglavnom. Mi smo bile danas na pregledu u 35.tjednu i ginekologica iscitala nalaze s ultrazvuka iz bolnice i kaze da se to u ginekologiji zove neki asimetricni rast ili razvoj ploda ili pojma nemam kako je rekla. Kao, manji trbuh bebe, a duga i mrsava beba. I cim je rekla asimetrican meni je bilo podne. Nigdje ne nalazim nista o tome, samo me bezveze uznemirila. A u bolnici mi je dr.rekao da je sve odlicno. Tko je tu lud.
Ponedjeljak 15.
Vjerovatno ispada da joj je opseg trbuha malo manji za te tt, ali sanjice ne brini, na uzv nikad ne izmjere i ne procjene sve tocno. Znaci jos tjedan dana i u 9 mj si... jesi uzbudjena, jel sve spremno i pripremljeno..? Jel te strah poroda?
Super su mi te njihove procjene. Kao da je svatko po kalupu napravljen pa trebaju svi biti isti.
Frendicu mi isprepadali da je intrauterini zastoj jer je bebica bila sitna, a sitna je od početka. Ženska ima 152cm i 50kg a muž 160cm i neku kilu više od nje. Na koga da beba bude grota ili čak prosječna kad je cijela familija sitna?!? Mala se na kraju rodila s preko 3kg. A ženu maltretirali dva tjedna s pregledima i dolaženjem svaki drugi dan u bolnicu bezveze.
Niš ne brini Sanja, vjerovatno je curica potegla mamine gene pa je sad malo otišla u dužinu umjesto da zaokružuje škembicu. Stigne ju popuniti do termina. Samo bez panike.
Nema nam zute minute.valjda je sve ok proslo.
Dovoljno da krivo oznace i mjere nece ispasti dobre. negdi sam citala da i ovisi o uzv koji ima dokt.valjda o postavkama.nisu svi proizvodaci isti.
Evo vam primjer...tri dana prije poroda moj sin procjenjen na 3200g a rodio se sa 3730g.
Sanja_S ajde se ne zamaraj1 Ajmo reći... dobro ti je rekla samo malo nespretno. Ne čačkaj po netu, da si ne naletiš na ljepšu "dijagnozu" jer su sve to u valjda 99% slučaja gluposti. Bebica neće biti asimetrična! nego samo malo manja. Možda neće imati 3500g nego manje... i to je to. I mi smo bili u istoj koži, i nije se L rodio asimetričan nego malo manji... s normalnom bušom!
ivana.sky baš imaš trudničke čari :nope:
Mi smo danas na pregledu, kasno popodne... :drama:
Dopuna... može biti i krivo izmjeren trbuščić! Ali ne brini.
Pa iskreno tih cca 7mj je proslo ono super savrseno, moralo je nest od simptoma i mene napast :lol: gledam si opet bolje i to neg zgaravica, zatvor, hemosi.... :-/ bar mogu jest za utjehu :mrgreen:
Sretno na pregledu i javi nam se :fige:
Ja se isto nadam da zutaminuta samo ne stigne pisat i da je sve ok... nitko ju ovak ne poznaje?
Ma da, dok nema gestacijskog i dijete, žgaravice... sve drugo je podnošljivo :lool:
Hvala na figama... trebaju mi. Prošli smo 20tt i vrijeme je za nadati se da se nisam počela otvarati. Kolegica na poslu mi je upravo izjavila da je zabrinuta za mene jer mi je buša jako nisko. Osjećam i ja da repriziram prvu trudnoću, iako se nadam da će ovaj put biti bolje :unsure:
Cure, bas vam hvala od srca. Skroz me smirite :)
Ivana.sky, da ti iskreno kazem nista nije spremno. Kupila sam krevetic i komodu koji nisu jos ni slozeni. Kolica jos ni nisam. Nisam spremila torbu za rodiliste, a kamoli oprala i ispeglala robicu za malu. Grozna sam. Jednostavno me ova vrucina toliko ubija da nemam volje za ista. Ali planiram kroz par dana krenuti s tim. Nadam se :D
Sto se poroda tice, sve vise strahova se javlja naravno. Brine me kako cu s dojenjem, kako cu je presvlaciti, da li cu biti neka zbunjena i nesposobna mama. Kako ce to sve izgledati kad krenu trudovi, da li ce ona izaci ziva i zdrava, ma brdo gluposti. Jedan dan sam sretna, drugi dan me uhvati tuga i briga da nisam spremna biti mama. Svasta nesto :D
Muma sretno danas na pregledu! Javi se nakon toga. Bit će sve dobro.
Da, zutaminuta se ne javlja, valjda je sve prošlo u redu, a ona možda nije u mogućnosti se javit. Ona je, čini mi se 05.06. rodila, ako je slučajno bio carski onda je možda još i u bolnici.
SanjaS to je sve nomalno, ti strahovi pred porod. Mene još nije strah, al razmišljam o tome i kako će to sve izgledati kada krene i o dojenju isto, jedva čekam tečaj da malo čujem nešto.
Muma sretno na pregledu !!! I vibre da si zatvorena skroz !!!
Meni jutros neki iscjedak oker boje. Vjerujem da je to normalno sukladno mojim 37+4. Necu stvarat paniku dok god ne osjetim bolove...a i toga me strah...da ih necu prepoznat (one prave) jer su mi prva dva poroda bila inducirana tako da ni ne znam kako to izgleda kad krene samo od sebe... uh...tako blizu cilju a opet nikako docekat...
Strah me doc u vase tjedne :-/ a to je taaako blizuu... falit ce mi moja busa i mrvica u njoj :-( iako jedva cekam mrvicu vani :mrgreen:
Sanja imas jos vremena, polako ali ipak kreni ;-) nikad ne znas kad ce smizla odlucit van
P.s. jel netko mozda clan konzumovog djecijeg kluba (multiplus)? Mi se uclanili i pisalo dobije se bon za paket pelena gratis pri uclanjenju.. danas stigla knjizica ali u njoj samo kuponi za popust :?:
Sanja, naš momčić stalno ima mrvu manji trbuščić od ostalih mjera i dr je rekao da je to posve normalno i da nema nikakvog razloga za brigu. Pikulica je imala nešto manji femur i intrauterini zastoj i rođena u 37+4 s 2350g i najdivnija je malena curica na svijetu. Sitna kao što smo, na koncu, i mm i ja i najnormalnije dijete. Zovemo je ponekad od milja "mali femur". :lol:
Ja sam danas preuzela onu D1 trajnu uputnicu za preglede u bolnici i u petak krećem u TA na Sv. Duh. Wow... to je doista to. :-)
Ja sam osjećala strah od poroda u nekim trenucima tijekom ove trudnoće, no kako se bliži dan D, sve manje me strah. Možda je to priroda tako napravila da nam je pred kraj polako dosta svega i postaje sve teže i da samo želimo da to završi i da upoznamo svoju dječicu. :heart:
Ja posljednjih dana znam pričati s momčićem i maziti tu malu nogicu koja svako malo izviri gore s desne strane i kažem mu da ćemo to on i ja super odraditi zajedno. :zaljubljen:
Ivana.sky u Dm-a možeš dobit paket pelena gratis nakon rođenja djeteta, treba se javit tamo valjda i muž nakon poroda dođe po to, oni će reći što treba donijet (neku potvrdu ne znam) da bi dobili pelene.
Da, za to znam... i u trudnoci se popuni prijavnica pa dobis poklon paket (kupone, biobaza mama kremicu, cd, radosnicu... u zgodnoj torbici) ;-)
Treba nam tema s akcijama i poklonima :mrgreen: