Stranica 245 od 581 PrviPrvi ... 145195235243244245246247255295345 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 12,201 do 12,250 od 29027

Tema: Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

<mišica> avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

Ja stižem s drugog pregleda (10+3 smo), sve je ok, imam pitanje za iskusne cure: koje ste testove radile (ako uopće jeste)?
    Dr mi je rekla da bi me poslala na kombinirani probir i anomaly scan. Ja sam mislila ne ići na kombinirani nego samo na anomaly u 20tt.
    Koja su vaša iskustva?

micamaca30 avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Citiraj dominikslatki prvotno napisa Vidi poruku
    Ja danas imam grčeve u preponama a tek mi je 6,5 tjedana
    Ja sam 21+4tt i noćas sam imala bolove u trbuhu i u kriza trajalo nekih 5 min i prestalo .I mene boli aliu llijevoj preponi

alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj <mišica> prvotno napisa Vidi poruku
    Ja stižem s drugog pregleda (10+3 smo), sve je ok, imam pitanje za iskusne cure: koje ste testove radile (ako uopće jeste)?
    Dr mi je rekla da bi me poslala na kombinirani probir i anomaly scan. Ja sam mislila ne ići na kombinirani nego samo na anomaly u 20tt.
    Koja su vaša iskustva?
    mislim da sam već stavila ovaj link negdje, al evo da vidiš preporučene pretrage pa ti odluči
    http://www.poliklinika-harni.hr/Prep...-trudnoci.aspx

sara10 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Ne javlja nam se zutaminuta, valjda je sve dobro prošlo i grli svoju bebicu!

Ja mislim da ja nijednom još nisma osjetila BH kontrakcije ( u 30 tt sam), kako to izgleda, jel stomak zaboli, osjeti se bol, stezanje, jesu to kao lakši trudovi?

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

misica, mi smo isli na harmony test, tako da nismo isli ni na sto drugo.

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Mi smo isli samo na triple...

Poceli mi i bolovi ko blaga M raspad sistema danas

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Kod mene sve isto.i dalje prst otvorena.kontrola opet u petak.

llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

ja sam u prijašnjim trudnoćama išla samo na anomaly, tako mislim i u ovoj.
    meni sad nekih 10 tj, vidjet ću drugi tjedan na pregledu točno jer je O bila dosta kasnije.
    muči me mučnina i umor cijeli dan, tako bi spavala, a ne dajuuu miiii

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

mišića daj se dobro raspitaj o tim pretragama, jer ovo sto uspoređuješ kombinirani i anomaly s cca 20tt...radi se o apsolutno različitim mjerenjima, s različitim "ciljem"... Neka ti ginekolog objasni pa sama odluči što želiš raditi... i da li želiš.
    Lady.x ja mislim da nemaš apsolutno nikakav razlog za brigu. Nije to neko značajno odstupanje, a još više vjerujem u krivo mjerenje!
    Što se kontrakcija tiče, kad su me hospitalizirani s L imala sam ih nebrojeno tu večer...od stresa. Dolazile su me sestre kontrolirati u noći da vide da li se ista značajnije počelo dešavati. Sva sreća da je sve bio samo stres. Nisam se više otvorila do poroda. Najvažnije je da ne utječu na skraćivanje cervixa i otvaranje...ali opet, to do pregleda ne možete znati :/

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Sutra 37tt! Uspjeli smo! Evo nas u finishu.

Inace nisam napisala svoj najcudniji simptom trudnoce: ne rastu mi dlakice na nogama - ni malo. I inace imam dlakice samo od koljena na dolje, a sada nista, glatko i bez i jedne. E kad bi tako ostalo i poslije, hehe... To mi nije bilo s Pikulicom, cak mi se cini da je bilo vise. Totalno cudna stvar..

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

Citiraj ValaMala prvotno napisa Vidi poruku
    Sutra 37tt! Uspjeli smo! Evo nas u finishu.

Inace nisam napisala svoj najcudniji simptom trudnoce: ne rastu mi dlakice na nogama - ni malo. I inace imam dlakice samo od koljena na dolje, a sada nista, glatko i bez i jedne. E kad bi tako ostalo i poslije, hehe... To mi nije bilo s Pikulicom, cak mi se cini da je bilo vise. Totalno cudna stvar..
    To se i meni desilo u trudnoći,ali nakon 38tt sve se vratile...mene čudi kada kažu da su trudovi točni na svakih par minuta,meni se to nije desilo sve do kraja su bili nepravilni i mali savjet lezite sto vise na lijevoj strani, ja sam pitala gin je li mogu na desnoj ležati jer me bolilo ispod lijevog rebra i rekla mi je da to nema vezena kojoj strani spavam. Itekako ima veze,maleni je bio na desnoj strani i jedva izašao vani. Lezite na lijevi bok ako mozete ....pusu veliku i sto laksi porod vam želimo nas dvoje

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Citiraj cicko87 prvotno napisa Vidi poruku
    To se i meni desilo u trudnoći,ali nakon 38tt sve se vratile...mene čudi kada kažu da su trudovi točni na svakih par minuta,meni se to nije desilo sve do kraja su bili nepravilni i mali savjet lezite sto vise na lijevoj strani, ja sam pitala gin je li mogu na desnoj ležati jer me bolilo ispod lijevog rebra i rekla mi je da to nema vezena kojoj strani spavam. Itekako ima veze,maleni je bio na desnoj strani i jedva izašao vani. Lezite na lijevi bok ako mozete ....pusu veliku i sto laksi porod vam želimo nas dvoje
    Meni su na porodu rekli da ležim na desnom boku jer je beba na desnoj strani i lakše će se spustiti.

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Finalisti ima li kakvih naznaka?

Kod mene i dalje prepone bole, nekad grcenja ko lagana M, pritisak na mjehur... mozda se okrenila

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Spavanje na lijevom boku nema veze s tim u kojem ce polozaju beba biti pri porodu. Svejedno je je li ona na lijevoj ili desnoj strani, vaznije je kako je okrenuta - prema ledima ili od njih (tezi je i bolniji porod kada su bebina leda paralelna maminim ledima).

Sto se tice tog famoznog lezanja na lijevoj strani, evo pojasnjenja:
    "Kada trudnica u kasnoj trudnoći spava na lijevoj strani, maternica se nalazi nasuprot aorte, i pritišće aortu, a ne IVC zilu. Aorta, koja dovodi kisikom obogaćenu krv iz srca u druge organe, ima deblje zidove nego IVC i bolje može izdržati pritisak maternice."

Na taj nacin se povecava protok krvi i hranjivih tvari do bebe - to je razlog preporuka o spavanju/lezanju na desnoj strani.

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Kako ste cure?
    Ja slomljeno.jucer generalku radila OPET.ruke i noge su mi gadno natekle.gleznjevi me bole a prsti na nogama i rukama ko cevapi.
    I srica sto nocas nisam isla roditi jer se mm nakon sto god napio.

alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ja užasno pospana, umorna
    jedva nešto malo spavam sa xy buđenja na wc
    vrućina je nesnosna po noći pa me i to smori

ma jedva čekam roditi

kika222 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Evo mi smo danas 34+6 i zadnja dva dana ujutro su mi ispali komadi sluznog čepa, a noge i ruke su mi strašno natečene, kako će to bit još mjesec dana tek...

Poslano sa mog SM-G800F koristeći Tapatalk

sara10 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

ValaMala taj simptom trudnoće vezano za rast dlaka je i kod mene. Inače su mi se dlake depilacijom godinama prorijedile, al sad u trudnoći, rastu tako sporo da se ja depiliram za svako treći pregled, a i to je nešto malo, o da tako hoće ostat i poslije. Niti imam onu crtu ispod pupka što trudnice zanju dobit.
    A ValaMala meni nije jasno ovo vezano za spavanje na lijevom/desnom boku što si napisala, pa zar nije obrnuto, da je bolji protok krvi u maternicu kada se spava na lijevom boku, a ne na desnom?

Kika već ispao sluzni čep, izdrži još malo pa dolazi tvoja princezica. Pa to je tako brzo, kad se sjetim naše duge borbe, e Kika draga a vidi nas sad
    ivana.sky jesu to kod tebe bh kontrakcije ti grčevi kao lagana M, bila sam pitala nedavno kako izgledaju te bh kontrakcije, al nisam dobila odgovor?

micamaca30 avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Pozdrav cure
    Mi sutra 22 tt i idemo sutra na koñtrolu jedva cekam da nam dr.kaže koliko smo veliki i teski .

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj sara10 prvotno napisa Vidi poruku
    ValaMala taj simptom trudnoće vezano za rast dlaka je i kod mene. Inače su mi se dlake depilacijom godinama prorijedile, al sad u trudnoći, rastu tako sporo da se ja depiliram za svako treći pregled, a i to je nešto malo, o da tako hoće ostat i poslije. Niti imam onu crtu ispod pupka što trudnice zanju dobit.
    A ValaMala meni nije jasno ovo vezano za spavanje na lijevom/desnom boku što si napisala, pa zar nije obrnuto, da je bolji protok krvi u maternicu kada se spava na lijevom boku, a ne na desnom?
    Sara, ovo na kraju mog posta je bio tipfeler, svugdje sam pisala lijeva i na kraju desna. Dakako, sve se odnosi na lijevu stranu.

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Cure pliz pomoć , vec dva dana i noći imam strasne mučnine , sve leti van štogod pojedem, a najgore je to sto me tjera na povraćanje a nemam vise sta.. Postoji li neki trik? Ne da mi se na hitnu bas.. Inace mi je prošli tjedan bilo 5tj po uzv, a po zm 6+2 tako , vidljiva samo gv. Nadam se da su mučnine dobar znak.
    Pliz ako tko ima kakav trik, sto prije jer umirem

eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Probaj s bananom. Meni je pomoglo i ležanje na desnom boku nakon obroka bar pola sata. Čim bi se uspravila htjelo je van. Sretno!

Sent from my GT-I8190 using Tapatalk 2

alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

meni ništa nije pomagalo pa te ne mogu utješiti
    a znam i mamu 4 djece koja je sve 4 trudnoće skoro svakodnevno išla u bolnicu na infuziju jer ni vodu nije mogla unijeti u sebe a da ne povrati
    probaj sve ono što smo pisale već, ne djeluje svakoj isto, pa vidi, možda ti nešto i pomogne

ako ne, svakako odi na hitnu da te malo revitaliziraju
    nemoj još dehidrirati sad pa naštetiti i sebi i bebi
    drži se

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

sara10 evo meni su ponovno počele bh kontrakcije U 21.tt sam, u isto vrijeme su mi počele i u prvoj trudnoći. Za sad osjetim kako mi se odjednom stvori "grba" na trbuhu, napne se jedan dio na neko vrijeme 10-15-30 sekundi. U prvoj trudnoći sam mislila da se beba nekako upire naprijed na trbuh, ali to nije to. Kasnije, kako trudnoća napreduje, počinje se grčiti veća površina trbuha. Nema veze s onim osjećajem kao pred m, nego se više osjećaju na trbuhu. Ne mogu ti drugačiji objasniti ali zaključujem da ih ti jednostavno nemaš pošto ih do sad nisi primijetila.
    dominikslatki pazi samo da ne dehidriraš! Puno se pisalo o mučninama...bademi, suhi štapići... moraš naći eventualno ono nešto što će tebi odgovarati.
    kika222 to mi je nekako rano za sluzni čep ali ne znači da nije moguće. Inače se dobro osjećaš?
    micamaca30 sretno sutra! Ja sam u srijedu.

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Sara10 pojma nemam... prva mi je T pa ne znam ni ja bas sta su bh i kako ih prepoznat... sad me vec strah da se nisam pocela otvarat, pregled tek iduci ponedjeljak... mozda da odem danas na hitnu u dezurstvo?

Dominikslatki, probaj s bademima...

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj ivana.sky prvotno napisa Vidi poruku
    Sara10 pojma nemam... prva mi je T pa ne znam ni ja bas sta su bh i kako ih prepoznat... sad me vec strah da se nisam pocela otvarat, pregled tek iduci ponedjeljak... mozda da odem danas na hitnu u dezurstvo?
    Ako te brine, odi na pregled. Barem ćeš se smiriti. Nitko ti neće zamjeriti tamo ako kažeš da osjećeš grčeve i zamoliš da provjere.

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Cure hvala, šećer i voda me povratili među žive, bananu sam pojela prije pol sata, ali sad osjećam da bi mogla van

U 1. T koja je nesretno zavrsila isto sam imala jake mučnine ali nista prema ovome!

kika222 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Muma i meni se čini rano, ali komadi kao želatinastog svijetlo smeđeg iscjedka mislim da su sluzni čep, inače sam ok

Da Sarice moja, ne mogu vjerovati nakon svih ovih godina!! Ponekad mi se čini da sanjam
    I ti još deset tj brojiš, jel tako??
    Svim finalisticama sretno!!!!

Poslano sa mog SM-G800F koristeći Tapatalk
    Posljednje uređivanje od kika222 : 07.06.2015. at 22:09

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj stork prvotno napisa Vidi poruku
    Meni su na porodu rekli da ležim na desnom boku jer je beba na desnoj strani i lakše će se spustiti.
    beba će se najlakše spustiti ako je rodilja u vertikalnom,nikako horizontalnom položaju...
    isto vrijedi i za trudove,srećom pa je većina rodilišta počela koristiti lopte i potiču trudnice na hodanje,hopsanje i kretanje da bi se pospiješilo otvaranje/učinkovitost trudova...
    izgon na stolčiću je neusporedivo lakši nego na krevetu...nažalost malo ćemo pričekati dok ga sva rodilišta budu imala i koristila....
    (o drugim opcijama da ni ne govorim)
    Posljednje uređivanje od zasad skulirana : 07.06.2015. at 22:17

Ribica 1 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2015

Početno

Citiraj dominikslatki prvotno napisa Vidi poruku
    Cure hvala, šećer i voda me povratili među žive, bananu sam pojela prije pol sata, ali sad osjećam da bi mogla van

U 1. T koja je nesretno zavrsila isto sam imala jake mučnine ali nista prema ovome!
    Meni apsolutno nista nije pomoglo da zadrzim hranu. Povracala sam tri puta dnevno dva mj. I od vode mi je bilo muka. Jedino sam je pila kad bih iscijedila malo limuna. Tjesila sam se da dom povracam sve je ok. Jedan dan nisam povracala i vec me uhvatila panika da nesto nije kako treba ali sam to nadoknadila sljedeci dan. Ako mozes odi na hitnu da ti dqju infuziju. Drugo ne znam sto rec nego drzi se. To su sve cari trudnoce.

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Citiraj zasad skulirana prvotno napisa Vidi poruku
    beba će se najlakše spustiti ako je rodilja u vertikalnom,nikako horizontalnom položaju...
    isto vrijedi i za trudove,srećom pa je većina rodilišta počela koristiti lopte i potiču trudnice na hodanje,hopsanje i kretanje da bi se pospiješilo otvaranje/učinkovitost trudova...
    izgon na stolčiću je neusporedivo lakši nego na krevetu...nažalost malo ćemo pričekati dok ga sva rodilišta budu imala i koristila....
    (o drugim opcijama da ni ne govorim)
    Ja nisam smjela u vertikalnom jer mu je pupčana bila 2x oko vrata pa je u ležećem položaju bio manji pritisak i hvala Bogu da su po ctg-u skužili na vrijeme!

alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

zaspala oko 3,30h ili malo iza
    2x na wc, pa već u 6h buđenje
    srušit ću se od nespavanja

a vruće za poludit

alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

btw, danas smo ravno 38tt
    sutra pregled
    zanima me hoće šta komentirat moje oticanje ruka i noga
    tlak mi je ok

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Meni je tlak 90/70 ovih dana i kad sam bila na pregledu.a uzasno su mi natekli prsti na rukama i nogama.

I uopce mi se neda pisati o tome ali evo dva dana trudovi i onda kad odlucim krenuti u bolnicu smire.izludena sam.

sara10 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Muma zahvaljujem na pojašnjenju za bh kontrakcije. Meni se isto nekad malo stomak zgrči ili stisne, al ja mislim da je to meni povezano sa probavom jer kad se "olakšam" to prođe. Mislim da to nisu bh kontrakcije.
    Kika pa da još 10 tjedana, joj to mi se čini tako brzo, al ima još, malo više od 2 mjeseca. Sutra sam punih 30 tjedana.
    ivana.sky jesi bila na hitnoj? Iako ja mislim da nije ništa alarmantno kod tebe.
    ZM jesu to pravilni trudovi, pravi ili lažnjaci?

Ja se jučer okupala u moru prvi put ove godine, baš mi je pasalo i iznenadila sam se kako je toplo jer da nije ne bih se usudila.

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj stork prvotno napisa Vidi poruku
    Ja nisam smjela u vertikalnom jer mu je pupčana bila 2x oko vrata pa je u ležećem položaju bio manji pritisak i hvala Bogu da su po ctg-u skužili na vrijeme!
    ček,zar nisi ti pisala da si dobila drip pa da su onda pali otkucaji?
    to što je pupčana omotana oko vrata nije neuobičajeno,ne znači to da je stegnuta...
    u situacijama kad je ona toliko omotana i priteže dijete,ono se ni ne spušta u porodjajni kanal pa se ide na hitni carski jer vaginalni porod uopće ne bi bio moguć...a to su jako rijetki slučajevi..
    čim si bila u stanju rodit ležeći i vaginalno mogla si i na stolčiću! (jer je za njega jedina kontraindikacija CR)
    Posljednje uređivanje od zasad skulirana : 08.06.2015. at 11:08

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj alkemicar prvotno napisa Vidi poruku
    btw, danas smo ravno 38tt
    sutra pregled
    zanima me hoće šta komentirat moje oticanje ruka i noga
    tlak mi je ok
    oticanje ljeti i u poodmakloj trudnoći nije ništa neuobičajeno...
    kako odmiče dan i što si više na nogama,sve više i otičeš no odmor sa nogama na povišenom mjestu brzo pomogne da otok splanse...(usput lagano kružiti zglobovima)
    eventualni problem bi bio da si odmah ujutro jako otečena te da to ne prolazi sve i kad podigneš noge...

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Nisam, i ja mislim da nije to nist... dok se ona meni mice i nist ne curi dolje, dobro je... a bolnica nam 5min autom, ako bilo stai bude, ne do bog naravno

ljubavna1pogled avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

evo i mene, da se prijavim na temu, družiti ćemo se podosta do Božića

treći puta mama, sada sam u 12tom tjednu, period mučnih mučnina polako staje i kao da lovim zrak, konačno
    inače sve bo

mišica jesi li ti pitala za testove? i ja sam sada u toj fazi, u petak mi je kontrola, mislim da ću onda vidjeti sa gin

alkemičar ja sam u prvoj bila skroz natečena, ovisilo je dosta o tome jesam li štogod odmarala ili landrala okolo, uglavnom sam ovo drugo

<mišica> avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

odlučila sam ne raditi sad na nuhalni nabor i vađenje krvi koje ide uz to, ići ću na anomaly scan oko 20tt

micamaca30 avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Danas 22tt teški smo 505 grama i dečko je <3
    Ja se moram držati stroge dijete zbog povišenog šećera natašte

micamaca30 avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Danas 22tt teški smo 505 grama i dečko je <3
    Ja se moram držati stroge dijete zbog povišenog šećera natašte

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Curke, imam nekakve bolne grceve, ali trbuh se ne steze kao kod bh kontrakcija. Valjda je probava? Nemam pojma bas su bolne i dodu pa odu.. Cini se da se pridruzujem zadarmamici u laznim uzbunama.

alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj ljubavna1pogled prvotno napisa Vidi poruku
    alkemičar ja sam u prvoj bila skroz natečena, ovisilo je dosta o tome jesam li štogod odmarala ili landrala okolo, uglavnom sam ovo drugo
    najprije čestitke na još jednoj bebici <3

ja u prvoj od prvog do zadnjeg dana aktivna al nisam oticala
    a sad evo... prsti na rukama su mi cijeli dan ko ćevapi
    a noge kroz dan se pojačavaju kako i ja radim, kuham, spremam...
    kad stignem podignem ih u povišeni položaj da napetost popusti, al nakon 3 mjeseca strogog mirovanja
    sad sam jedva dočekala kretati se pa se nadam da to oticanje neće postati problem

di nam je bebeto?
    jesi se vratila na otok ili si u gradu
    ja sutra na pregledu pa da vidim hoćemo li se sresti a da i ne znamo :D

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj ValaMala prvotno napisa Vidi poruku
    Curke, imam nekakve bolne grceve, ali trbuh se ne steze kao kod bh kontrakcija. Valjda je probava? Nemam pojma bas su bolne i dodu pa odu.. Cini se da se pridruzujem zadarmamici u laznim uzbunama.
    Dodu pa odu...tocno to.
    Izluduju me.

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj zadarmamica prvotno napisa Vidi poruku
    Dodu pa odu...tocno to.
    Izluduju me.
    Gle, koliko znam, nitko nije propustio vlastiti porod, pa mislim da necemo ni mi, haha. Kad dode za pravo, prepoznat cemo (valjda).

alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

joj kod mene ni lažnih ni pravih

iako, sad sam se konačno toliko najela da ne bi bilo dobro da odmah idem roditi
    idem se sad sređivati za pregled sutra
    ujutro se onda još istuširam i spremna

alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ne mogu vjerovati da samo ja muku mučim s nesanicom?
    i to već 2 tjedna čini mi se
    čini mi se premalo odspavati 3 sata uz bar 2 buđenja tijekom toga

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

I ja lose spavam ali mi se neda pisati ovih dana.

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Ja kad se probudim na wc bar 1,2h blejim da ne mogu zaspat

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •