Citiraj:
Ja glasam ZA i objasnit ću zašto ako nekog zanima, i to u nadi da možemo civilizirano raspravljati o tome. Prvo moram reći da nisam religiozna i da me zanima što o ovoj temi kaže crkva/bog/biblija itd budući da se radi o civilnom braku.
I još važnije, nisam protiv toga da se gay parovima omogući da se posjećuju o bolnici, da nasljeđuju imovinu i slično, odmah bi podržala zakon koji im to omogućuje.
ALI, smatram da se takva zajednica ne može zvati brakom. brak je društvena kategorija i temelj društva. .....
.....ako definiciju braka tako proširimo i promijenimo, ona više nema smisla.
homoseksualna i heteroseksualna veza su različite. i to ne znači da je homoseksualna veza manje vrijedna ili da se oni manje vole, ali je različita i zato se treba drukčije i zvati i zakonski regulirati. nije diskriminacija niti mržnja različito nazvati ono što je različito.
s tim se slaže i dio homoseksualaca (osobno znam jedan takav gay par) ali oni jednstavno ne mogu dobiti medijski prostor da kažu što misle i žele.
Ovako razmišljaju mnogi koji su na referendumu zaokružili za. Nemaju apsolutno ništa protiv homoseksualaca, nek se slobodno vole, žive, nek istospolne zajednice dobiju sva prava, bla, bla, ali ta se veza nikad ne smije nazvati brakom (a to je sad i postignuto) i NE posvajanju djece (a to i nije dio prijedloga zakona). Mislim da se to baš često naglašavalo od strane "fanova" UIO. I sad kad gđa ŽM poziva vladajuće da preispitaju taj prijedlog zakona, najavljuje borbu protiv istog, tumači da se na referendumu nije glasalo samo za formu nego i za sadržaj, mene stvarno zanima da li se bar jedan dio tih ljudi osjeća izigrano i obmanuto? Barem malo? Ono, glasali smo za definiciju braka, a ne za borbu protiv davanja ikakvih prava LGBT zajednicama?