rasuti teret
stvarno je druga odozgora
Printable View
Imam 2 ladice - u gornjoj je beštek + noževi za kruh i meso, u drugoj je ova vrsta krša (i ta se nikad ne da zatvoriti iako unutra ima košaru, tj. nije isključivo rasuti teret, ali uvijek u njoj ima previše): osim kuhača, grabilica i raznih metlica za snijeg tu su ploče za multipraktik, ribež za zelje, set kineskih štapića, rezalica za jaja, otvarač za konzerve, otvarač za boce, silikonski kist, razne spatule, hvataljke za roštilj.... oslobodbog... Iako relativno često odbacujem viškove (baš sam danas kolegici darovala set plastičnih "štehera" tj. izrezivača za tijesto jer sam sebi lani kupila metalne) uvijek se tu nakoti više nego treba + ta krama je nezgodnog oblika pa ju je teško složiti.
Moja svekrva je došla na odličnu ideju koju se spremam prešprancati: ima veliku čvrstu vazu širokog grla i tu stoje kuhače, hvataljke za salatu i slično koje se koriste svakodnevno, pa u ladici ima više mejsta za ribeže, mlince za orahe i slično.
Ma i ja držim beštek u pregradama u prvoj ladici, ali obično su druga ili treća ladica tzv. ladice-glupače (naziv kojeg je patentirao MM - tako naziva tu moju drugu ladicu u kuhinji u kojoj nema čega nema, i dvije ladice u boravku u koje se u prolazu ubacuju sve sitnije stvari koje skupim sa polica i ostalih vodoravnih površina u stanu - baterije, ziherice, sitni dijelovi igračaka, upaljači, karte, kockice za društvene igre, čavlići, gumice, olovke, mali blokovi, računi iz dućana koji bi mogli zatrebati po pitanju garancija, punjači za mobitele, fotić, karte za Belu, blok za Jamb...). Imamo mi jednu ladicu - glupaču i u kupaonici - tu držim "ženske" potrepštine - lakovi, češljići, ukosnice, ulošci, aceton, moje britvice, kojekakve kremice i uzorci parfema, depilacijske krpice, rezervne škarice i pincete, šiljila za šminku, rezervna šminka... rasuti teret...
ja si ovo sa telefonom/surfanjem/wc-om isto ne mogu zamislit, ali ustvari iz razloga što sam jako brzo gotova, ne bi stigla ni nazvat ni kliknut
i isto ne mogu zamislit da su otvorena vrata dok na wc-u obavljam ono što trebam, jedino se sad silim ostavit vrata dok pišam da me klinci vide jer se odvikavaju od pelena, a izbjegla bi tute
bit ce da se druzim samo s 'prljavima' jer sam na glasu kao opsesivno-kompulzivna cistunka :mrgreen: al dobro, mene vise dira urednost nego cistoca. vise me zanima poredati mm-ove kosulje po boji i vrsti nego glancati sparet.
mada, kad bolje razmislim, ne vidim poveznicu izmedju cistog stana i dijeljenja pribora za jelo??.... zasto bi jedno nuzno povlacilo drugo?
ja sam bila kupila u mullera neke prozirne plasticne plitke kutije, koje mi tocno stanu jedna do druge u sirinu ladice
pa mi je pomoglo bar za neke stvari - cepove, otvarace boca, gumice za zatvaranje, male skarice, kesice za zamrzavanje i led i slicne gluposti koje se inace samo 'vozaju' po ladici
velika ladica za pribor je dosla podijeljena i na vrhu ima vodoravnu pregradu u koju mi stane vecina kuhaca i slicnog, a donja ladica, duboka, je za rasuti teret, mikser, metlice, sjeckalice i slicno
Eh da, zaboravila sam u kuhinjskoj drugoj ladici i vrećicu sa vrećicama za led, vrećicu sa elastičnim gumicama, čepovi z avino i druge vrste boca, raznorazno otvarači svega i svačega, zatvarači svega i svačega...
U trećoj ladici su podlošci za lonce, štapići za ražnjiće, rezervni beštek u kutiji (koristimo ga za izlete), ...
U biti je treća ladica poluprazna dok drugu jedva zatvaram :lol:.
U četvrtoj ladici su stolnjaci i kuhinjske krpe, uredno popeglano i složeno pod konac.
I još nešto mrzim...
Kad moram jesti glavno jelo iz dubokog tanjura iz kojeg sam upravo pojela juhu.
Pa dobim pohani batak s premazom od juhe.
imam,u mene je prva,odma ispod ploce za kuhanje....nazalost,jos uvijek mi je rasuti teret unutra i sizim...ali nikako da narucim taj ˝organizator˝ ladice,previse mi jos stvari fali u kuhinji.....
mene je uvijek cudilo kako neki ljudi nose novine,knjigu,eto i laptop i kavu neki na wc....:zbunj:
ja sam prije van nego unutra....mislim,obavim to u roku 30sec,nezamislivo mi je to neko animiranje za ic na wc....
sto znaci,vama se ne kenja nego kazete,e sad bi se trebao poc pokenjat i podjete sa novinama i sjednete i onda prizivate stolicu van?:lol:
recept za hemice....
Felix,i ja tako jedem za malom svakodnevno...sto njoj ispadne iz usta ja skupim!:-)
Ali,naravno ne i obratno....u njenim ustima ima manje bakterija nego u mojim!
Nisam, ne pamtim kad sam zadnji put stavila kremu.
Kad sam bila trudna svaki dan sam mantrala: nek bude sva na tatu, samo nek ima moj ten.
Jednostavno mi krema za lice nije potrebna. Zimi još i da... ali ljeti... nikad.
A detalji su dio čestog uzajamnog gostovanja i vrlo bliskog druženja.
dasku pere perilica nakon mesa, vrata od wca su zatvorena kad imamo goste, zima je ili se jakp zasmrdi. tusiram se s muzem, tusiram se s kcerkom, a bome joj i pusu tu i tamo dam u usta. to su one brzinske pozdravne. mater sam joj
Moja djeca obližu tanjur ako ispod dubokog za juhu nisam stavila veliki plitku, a slijedi drugo, kruto jelo. Iako se trudim stavljati duboki i plitki tanjur.
e,da peres sudje na ruke ne bi ti bilo mrsko....
meni je ostala ta navika od prije,sada kada je tu ˝teta Marica˝ i dalje se drzim toga da mi je tlaka imat duple pjate....
U mojoj kupaonici na ormariću blizu WC-a stoje Autoklubovi za muški dio obitelji, Story i Glorija za ženski dio, s time da ja obazezno ponesem i knjigu koja je trenutno aktualna. Volim meditirati na WC-u. Kćer ponekad ponese Winx Klub časopis. U biti je jedino malac savjestan. On uđe, sjedne i obavi za pola minute. Valjda čeka do zadnjeg časa da spakira "pošiljku" i onda je samo istovari. MM je neko vrijeme znao ponijeti i laptop dane propusti kakve vijesti na portalu Jutarnjeg ili kakav status na FB, ali to jako rijetko. Ne volim telefonirati jer mi je neugodno da sugovornik sluša kako mi g...nce pada u školjku.
kod nas se trazi ipad, kako se ide na wc :mrgreen:
Mi smo još na starinskim medijima...
Gdje je tu ekologija?!?!
Trošit tako WC papir...
pa pomnožit sa 4 člana obitelji...
dnevno bi otišla jedna rola samo na oblaganje školjke...
:lol:
I kad sam prala suđe na ruke i danas kad pere Marica. Uvijek isto. I salveta je obavezna.
Odrasla sam tako. čekali smo tatu da dođe s posla, ručali smo svi skupa... ručak je bio ritual, ja sam pripremala stol, raspremala ga, jelo je mama dijelila na tanjure... dok svi ne sjede, (zapravo dok mama je sjedne, najčešće je ona bila zadnja), nitko ne počinje jesti, dok svi ne pojedu nitko ne odlazi od stola.
Nakon ručka starci su zapalili cigaretu (taj dio ne odobravam :mrgreen:) pa smo nastavili pričati i družiti se.
I možda sad ovo kruto zvuči... i iako sve vrvi pravilima, bilo je sve to jako spontano i puno priče, šale... i bila su to vremena kad su tate dolazile doma u 3.15, a popodne je bila živa raskoš od slobodnog vremena.
jesmo, ivarice, ali wc-price su uvijek krasan izvor inspiracije :mrgreen:
vidis, ja sam cistunka ali nisam gadljiva. volim da je cisto i uredno (ono - red u stanu, red u glavi), glava me boli kad je nered oko mene, ali sam apsolutno negadljiva prema clanovima svoje obitelji. to sto jedemo istom zlicom ne cini stan prljavijim, stovise, manje je posla oko pranja sudja. nije mi gadno ako vidim da netko koristi isti pribor za svoju obitelj, ali se ne osjecam ugodno kad vidim prst prasine i hrpu igracaka, robe i tko zna cega razbacanih po podu.
potpis na gornji dio posta. ne razgovaram u wc-u jer nemam kad.
a donji dio posta... :lol:kako maloj jaaako sporo rastu zubi (citaj: prvi zub sa 17 mj, sad s 23 mj ima 6 zubi i 4 koji rastu vec mjesecima) a voli orasaste plodove, dajemo ih joj kao mama ptica: malo prozvaces pa joj das iz svojih usta :mrgreen: nemamo karijes ni mi ni ona.
Kad je tema tek počela ja se javila kao "preterujem sa čišćenjem, volela bih malo da ohanem, puno mi vremena na to odlazi".
Na 25. strani ispadoh totalna prljavica.
Šta li će do kraja biti?
Enivej, što vas više čitam (ništa lično, onako uopšteno) to mi se sve manje radi po kući. I svaki put kad pročitam neki detalj, kao ovo sa kremom ili duplim tanjirima, sve mi je odbojnija pomisao na čišćenje i pospremanje.
Nisam gadljiva. Sve što je ljudsko nije mi strano.
Moj tata se često šali da što peremo sudove, svako može da prepozna svoj juče od ručka pa u njemu danas da nastavi.
Uglavnom ja težim ka što manjem opterećivanju higijenom.
Evo npr. bili smo šest dana u vikendici, ni jednom mala nije oprala ruke pre jela. Kupala se svako veče, igrala se i vodom u bašti, ali ruke pre jela, jok. A ja sam to shvatila tek zadnjeg dana (jer mi nije kupatilo na pogledu kao ovde u Bg, pa nisam ni videla).
E pa sad nepranje ruku prije jela... Pranje ruku je osnova higijene. Ovo s kremama je krajnost
Jeste, i mi je naravno uvek sprovodimo.
Osim kad nemam pojma da je ne spreovodimo (mislim na osnovnu higijenu).
U Bg ja kad pozovem na ručak mala opere ruke i sedne za sto. U vikendici isto pozovem na ručak ali mi je wc van vidokruga. I ona dođe, sedne, pitam jel oprala ruke, kaže da jeste. A nije.
Samo sam htela da kažem da se nije zarazila niti razbolela, a ne da tako treba.
he he, ja sam usisavač tip jer ne volim kad prašina leti okolo dok metem
mrvice u kuhinji i prašinu u hodniku pometem malom metlicom, nema previše metenja, kako metem, tako odmah metem u lopaticu, nema pravljenja hrpica
iako, ne usisavam svaki čas, jednom tjedno jer prašinu pokupim suhom krpom, polako dio po dio prostorije i onda ju dobro isprašim
ma, mislim da svatko ima neke svoje brije, smiješno mi je čitati što sve radite kao što su vjerojatno i vama smiješne neke moje/tuđe fore
sve je to ok
samo, mislim da neki od vas previše briju zbog bakterija, mislim da tih bakterija nema ni približno koliko vi mislite da ima jer da je tako, već bi svi pocrkali od bolesti, a posebno ljudi koji žive u užasnim uvjetima pa im opet nije ništa
a evo i nekih drugih stajališta na tu temu:
http://www.vasezdravlje.com/printabl...e/clanak/1626/
http://www.cistimo.info/pronadjite-v...tibiotike.html
Skuzila sam vissnja. I meni se dogodi da zaboravim da dijete nije opralo ruke... I odmah mi zlo dodje. Kolko god cisto doma bilo - igracke se prljaju i ne cistim ih svakodnevno, ma bljak bas. Ruke prati poslije wca, prije jela i kad dodje iz vana meni je najvaznije higijensko pravilo.
I nakon pipanja mesa i jaja.
ja vise ni etikete sa kozmetike ne citam na wc-u
tu ljubav sam platila posteno :hemopropin: i jok, nema vise
wham, bam, thank you mam u prenesenom znacenju
A ne, ja pročitam i etikete i upute s ambalaže i prelistam Autoklub, pročitam poglavlje knjige, i razmislim malo o bitku. Sve to stignem dok pretovarim i istovarim.
Čak škicnem horoskop dok samo p.škim.