Page 24 of 37 FirstFirst ... 14222324252634 ... LastLast
Results 1,151 to 1,200 of 1838

Thread: Neurednost

Anemona's Avatar

Quote Originally Posted by Beti3 View Post
    Dobro pranje, detaljno....a i neke stvari su gušt, pa nisu gadljive. Bez obzira na koje mjesto se stavljaju.
    Mada nama je trebalo dosta dugo da zatrudnim, možda drugi put ne smijem ispirati glavna područja s Domestosom.

Beti3's Avatar

Quote Originally Posted by zasad skulirana View Post
    dakle,vi definitivno niste spravljale ni jele tartar biftek? mmmmmmmmmmmmmmm......

Ne. Niti tripice, bubrege, jetra, školjke, dobro školjke napravim i jedem saft...grozna sam...

ZO za tu namjenu su ti idealne one kirurške rukavice, jednokratne, koje se kupe u apoteci. Mogu se kupiti na par, mislim da je jedan par oko kunu i po

ja njih koristim apsolutno za sve

Quote Originally Posted by Beti3 View Post
    Dobro pranje, detaljno....a i neke stvari su gušt, pa nisu gadljive. Bez obzira na koje mjesto se stavljaju.

vidim da bi ekipa iz Odreda za čistoću kod nas bila prilično besposlena. zaista razlikujem gadjivost i strah od bakterija. ipak, kad se vide zmazanci koje posjeti taj odred, čovjek se zapita kako li su uopće još živi. one količine svih i svakakvih mikroorganizama koje pronađu, po meni bi trebale izazvati ozbiljne zdravstene probleme kod ljudi koji tamo žive, kad ono - ništa - oni nasmijani i zdravi, a meni slabo (nije da sam baš redovito pratila, ponekad bih ostavila kad bih naletila na to u vrijeme kada se bližila potreba za generalkom u stanu). njihova neurednost i prljavština, dakle, gore djeluj na moje zdravlje nego njihovo. prema ovdje napisanom, meni trebaju oba kauča - u nekim sam stvarima baš čistunka, a u nekima bože sačuvaj. ovih dana je zmajica propuzala, pa će podovi biti ponovo u dobroj fazi, inače sam usisivač tip - metlu uopće ne doživljavam kao stedstvo za čišćenje, služi samo da se prikupe veće količine nećega što se prosulo. smatram da će svi ti "bengovi", kako šefica zove sva sredstva za čišćenje, generalno puno više naškoditi našem zdravlju od onoga protiv čega se njima borimo.

Quote Originally Posted by ronin View Post
    ZO za tu namjenu su ti idealne one kirurške rukavice, jednokratne, koje se kupe u apoteci. Mogu se kupiti na par, mislim da je jedan par oko kunu i po

ja njih koristim apsolutno za sve
    ma znam, dobre su ful jer idu uz ruku, ima ih u različitim veličinama
    u Konzumu sam svaki dan, pa to onako uzmem za silu dok prolazim i vidim, a kad odem u apoteku naravno da zaboravim na rukavice

SikaPika's Avatar

Quote Originally Posted by Deaedi View Post

I nije mi jasno kako se npr. podpvi mogu prati samo vodom i npr. žlicom octa ili alkohola. Ja ih perem 1x tjedno, ali poštemo, prvo vodom, onda voda+sredstvo za pranje podova, onda ispiranje vodom. Kod mene to traje, tako da mi je sad jasnije zašto ja perem 1x tjedno ili 1x u 2 tjedna, kod mene to uzme vremena. Kad bi samo 1x dnevno pobrisala vodom, ja to i ne zovem pranje podova.
    pa pobrišem prašinu, šta imam prati pod kakvim sredstvom?
    i na ostalim površinama bude prašine pa ne koristim nikakvo sredstvo nego samo vodu
    prašina pada i bez sredstva i sa sredstvom, uopće to ne kužim
    sveki mi isto govori, šta ne staviš pronto, neće ti padati prašina, a gdje će, vratiti se u atmosferu? aha, da
    ako mi nešto padne na pod, nešto od kuhanja ili najčešće voda oko sudoper, opet obrišem vodom
    to što ću prebrisati kakvim sredstvom, neće spriječiti ni kapljice ni masnoću da padaju, ne kužim

kad sam pitala parketara čime je najbolje održavati parket, rekao mi je čistom vodom jer sredstva nagrizaju lak i ničemu ne služe

Mima's Avatar

A čime perete parkete, mislim na neku krpu/mop ili nešto slično? Kod nas podove pere MM a on pere krpom i kasnije glanca/suši onom vileda stvarčicom koja ima pravokutnu krpicu na dnu, ne znam kako bi se to zvalo. Sve si mislim ako bih imala nešto zgodno za pranje možda bih češće oprala te parkete.
    MM obavezno suši tom Viledom jer mu je parketar navodno rekao da je zapravo totalno loše to močenje parketa.

lukab's Avatar

salata - iz iste zdjele (da ne bi jos i zdjelice prala)

svi jedemo iza svih (osim kad je netko bolestan), pijemo, kaj god treba, nismo gadljivi po tom pitanju... jedino sto ne bi nikada - oprala zube s tudjom cetkicom (ne znam zasto ali to mi je fuj)

sladoled lizemo svi svima

u kupaoni jedna spuzvica za kadu, wc se pere maramicama (ne iz gadljivih nego prakticnih razloga) - opcenito mrzim to pranje pa ispiranje, u kadi jos to nekako jer je tamo tus, ali ne pada mi na pamet recimo podove prati tako - mi uzmemo maramice (one vlazne iz dm-a) i prebrisemo pod, cak se niti ne saginjemo nego masemo nogom okolo

nikad nisam patila od pretjerane cistoce osim u trudnoci (to valjda dodje od hormona), klinac je jedan od onih koji u parku smije sve osim jest govna i čikove (na opće zgražanje okoline)

Dijana's Avatar

U Lidlu su "kirurške" rukavice 100 kom 50 kn, i bolje su od onih iz apoteke. Stvarno su u kućanstvu spas, ne samo za manipuliranje sirovim mesom, ja
    ih koristim i za miješenje tijesta, pa mi se ne zavuče tijesto ispod noktiju (bljak), guljenje cikle (ne ostavlja crvene ruke), mladog krumpira...

Osoblje foruma apricot's Avatar

mi sladoled ne ližemo, nego hvatamo usnama

moram baš skočit do Lidla da vidim te rukavice

apri, pa koja je razlika lizanja/hvatanja usnama - kaj nije krajnji efekt isti, opet je tu slinorazmjena, ja malo hvatam, malo ližem

pod perem sa onim pravokutnim mopom, u lavabo nalijem vodu, dodam ocat, umočim krpu i prebrišem uz par ispiranja, pustim vodu van, operem lavabo opet sa octom, tu krpu objesim na cijev od bojlera da se suši, perem je možda jednom u dva tjedna u mašini na 60 stupnjva, možda malo rjeđe, prođe vrijeme, pa....

Quote Originally Posted by apricot View Post
    mi sladoled ne ližemo, nego hvatamo usnama
    Ovako i ja. Ne kuzim uopce sta imas od liza! Osim ako ti jezik nije ko lopata

Felix's Avatar

jos jedna tema o cistoci/urednosti/spremanju, tko bi rekao, tek 24. stranica vec sam vise puta napisala da drzim stranu 'urednijih' i 'ciscih', s tim da mi je vaznija urednost nego cistoca. smatram da je pod cist ako je opran vodom i octom ili samo vodom. ako je bas nesto jako masno (tipa razlila se juha po podu), taj dio operem necim zescim tipa cif i isperem s puno vode. ali roba u ormarima mora biti poslagana na crtu, novine od jucer se odmah bacaju u smece, svaka stvar ima svoje mjesto i ako nije u upotrebi, mora stajati tamo.

apsolutno sam odusevljena sistemom slaganja plahti sa sredine topica. morala sam odmah presloziti plahte, moj zivot od danas ima novi smisao

dugo me mucilo cemu sluze zdjelice za salatu, otkrila sam ih kod svekija i tamo svaki put susprezem nagon da posegnem za salatom u zajednickoj zdjeli. taman u zdjeli ugledam jedan lijep, tamnozeleni, mekani komad puterice, ali ne, da bih ga stavila u usta, prvo ga moram prebaciti u svoju zdjelicu za salatu zajednickom vilicom, pa tek onda u usta svojom vilicom. svasta. a tu istu salatu svekiji prali rukama, rezali na dasci na kojoj su rezali tko zna sta prije toga... ahhh. i jos hrpetina sudja vise. bez ikakvog razloga.

apsolutno mi nista nije gadno od mm-a i djece. dakle, jedemo zajednickim priborom, jedno od drugoga, iz istog tanjura, razmjenjujemo sladolede. najljepse mi je jedan tanjur, jedna vilica, pa svakome jedan zalogaj ukrug. manje sudja za oprati. bakterije? ne bojim ih se. to su nase zajednicke, obiteljske bakterije. onaj tko je jako gadljiv nek ne cita: kad malecka ispljune neki komad hrane koji joj ne odgovara, ako nije jako sazvakan, ja ga pojedem. kad bolje razmislim, i ako je jako sazvakan, ali mi je hrana fina.

nismo jos presli na temu tko zakljucava vrata kupaonice a tko ih uvijek drzi otvorenima

i da, u vezi divnih jugonostalgicarskih dana... netko je spominjao pranje vrecica za mlijeko da bi posluzile kao vrecice za smece. ja sam u tim vrecicama za mlijeko svaki dan nosila u skolu sendvic. cak i u onim socijalistickim hrckoidnim danima to je bilo cudno, djeca su mi se rugala. jos uvijek imam traume od toga. beat that

to je meni kao sa kremom

dugo sam se čudila kozmetičkoj industriji, zašto uopće proizvode kreme u kutijicama, kad moraš umočiti prst unutra i onda unositi svašta nešto (koliko god opereš ruke prije toga)
    i onda sam (nedavno LOOOL), shvatila da je sloj kreme koji je na prstu, zapravo dovoljno debeo da prst ni ne dotakne ono što je ostalo u kutijici

pa tako i sladoled
    moj jezik ili usne nisu bili na onome sladoldu koji ostane drugome

ovdje se baside iz krajnosti u krajnost ,ne razumijem ove koji pisu da ti koji glume cistocu sve brisu jenom krpom ili jednom spuzvicom i onda se dice sistocom,bolje mi je i to nego da ne mogu uci u prostoriju jer mi se gadi od mrva na sve strane i blata po podu jer djeca ulaze obuvena.
    ja cistim jednom spuzvicom kadu,umivaonik,drugom solju,za tus kabinu imam posebnu krpu i to mi je onako pod normalno,za sve podove je jedna krpa tj.pod u kupatilu i hodniku tamo su plocice,za laminat imam drugu jer ga brisem polu suhom krpom da ga ne ostetim,spuzvica iz sudopere ne napusta svoje mjesto i mjenjam je svakih par dana
    prozore perem steleksom i novinama,i nisam gadljiva s muzem bi sve djelila i posle njega sve pojela,ostali su druga prica,nas je jos uvijek dvoje i salatu jedemo iz iste zdjelice,za gadljive goste koristim zdjelice.

moj jedini problem je kada,nikad mi nije dovoljno bijela,slabo se koristi jer imamo i tus kabinu a bas i ne volim kupke i uvijek mi je nekako tamna kao prljava,jel znate neko sredstvo kojim bi je mogla cistiti a da ne bude prljava posle dana vac da zadrzi bjelinu?

ok, ne jedem ono što je ispalo iz nečijih usta

Anemona's Avatar

Evo Felix nadodala vrata kupaone na temu. Nemamo ključ i vječno su otvorena, ne zatvaramo kvakom, jer ulazi dijete, pas,...
    Tu sam apsolutno negadljiva.
    I sad oni gadljivi zatvorite oči, omiljena radnja mi je sjediti na wc - u, piti kavu i telefonirati. To je moja oaza mira.
    Kenjam i razgovaram s MM - om i obrnuto, ne smeta me to (osim rano u jutro, onda ne podnosim tuđe kenjanje, ali u to doba rijetko što i podnosim).

Jednostavno mi se neke stvari gade, neke ne, nevezano za bakterije.
    Last edited by Anemona; 16.07.2012 at 14:01.

mamasch's Avatar

Quote Originally Posted by adal View Post
    ovdje se baside iz krajnosti u krajnost ,ne razumijem ove koji pisu da ti koji glume cistocu sve brisu jenom krpom ili jednom spuzvicom i onda se dice sistocom,bolje mi je i to nego da ne mogu uci u prostoriju jer mi se gadi od mrva na sve strane i blata po podu jer djeca ulaze obuvena.
    ja cistim jednom spuzvicom kadu,umivaonik,drugom solju,za tus kabinu imam posebnu krpu i to mi je onako pod normalno,za sve podove je jedna krpa tj.pod u kupatilu i hodniku tamo su plocice,za laminat imam drugu jer ga brisem polu suhom krpom da ga ne ostetim,spuzvica iz sudopere ne napusta svoje mjesto i mjenjam je svakih par dana
    prozore perem steleksom i novinama,i nisam gadljiva s muzem bi sve djelila i posle njega sve pojela,ostali su druga prica,nas je jos uvijek dvoje i salatu jedemo iz iste zdjelice,za gadljive goste koristim zdjelice.

moj jedini problem je kada,nikad mi nije dovoljno bijela,slabo se koristi jer imamo i tus kabinu a bas i ne volim kupke i uvijek mi je nekako tamna kao prljava,jel znate neko sredstvo kojim bi je mogla cistiti a da ne bude prljava posle dana vac da zadrzi bjelinu?
    Kadu probaj izribati sa praškom za veš. Smočiš kadu, nasipaš ne previše praška, izribaš mokrom spužvicom i dobro ispereš. Ne samo što će bljesnuti nego će i fino mirisati, i zadržat će svježinu nekoliko dana, čak i duže ako kadu ne koristite svakodnevno.

lukab's Avatar

ok, ne jedem ono što je ispalo iz nečijih usta
    mi za ovo imamo psa... sto padne na pod - njezino je vlasnistvo... bilo iz necijih usta, ruku, svejedno...
    e da, ne jedemo za psom ali ako smo se igrali s njom ne peremo bas odmah ruke, svakako ih operemo prije jela... ali za drugim psima peremo... ovo je ipak nas pas sa "nasim" bakterijama

Mojca's Avatar

to je meni kao sa kremom

dugo sam se čudila kozmetičkoj industriji, zašto uopće proizvode kreme u kutijicama, kad moraš umočiti prst unutra i onda unositi svašta nešto (koliko god opereš ruke prije toga)
    i onda sam (nedavno LOOOL), shvatila da je sloj kreme koji je na prstu, zapravo dovoljno debeo da prst ni ne dotakne ono što je ostalo u kutijici

pa tako i sladoled
    moj jezik ili usne nisu bili na onome sladoldu koji ostane drugome
    Moja frendica uvijek vadi kremu žličicom.
    Da ju pozovem na ovaj topic.

lukab's Avatar

sjedenje na wc-u i razgovaranje na telefon mi je ustvari jedina prilika da u miru popricam s nekim
    i moji frendovi su na to vec navikli...
    takoder znam nositi laptop na wc da mi ne bude dosadno

a vrata od kupaone pokusamo zatvoriti ali klinac uvijek upada tako da je to obicno uzaludno... jedini problem nastaje kad netko dodje u goste pa proba otici na wc - klinac naravno smatra da je i on pozvan (kljuc nemamo niti cemo ga imati jer se grozim pomisli da mi se mali sam zakljuca unutra)

na površini mesa može se naći jednaki broj bakterija kao i na svježem voću i povrću (u redu, postoji razlika u nekim vrstama koji su specifični za meso i mesne proizvode plus što se definitivno nad mesom više manipulira (dakle dodiruje ga veći broj ruku kroz proces), a i često hladni lanac nije ispoštivan pa se beštije lagano namnože. koliko ja znam Salmonella ne zaobilazi niti zelenu salatu. svejedno vam da li ju onda netko miješa rukama ili priborom za miješanje salate (ne znam kako bih to nazvala, ja to ne posjedujem doma)...
    razumijem da vam je meso možda ljigavo na dodir ili tako nešto, ali kako onda rješavate morske specijalitete tipa hobotnice? ili ribe?

za starije generacije: da li su na domaćinstvu u osnovnoj školi učili učenike pravilnom pranju ruku? ja imam problem sa mm familijom... oni pod pranje ruku podrazumijevaju ispiranje vodom. sapun koriste samo ako na rukama imaju vidljive nečistoće. e TO je gadljivo i grozno...

prestanite pisati jer na onaj krevet već odavno nitko više ne stane

iako sam sad mišljenja da mamasch nije nikad nije ni trebala tamo biti

uzimanje kreme žličicom
    pa mažeš se kad opereš ruke, barem ja
    i kaj onda s tom žličicom?
    mislim, ako uopće znaš daljnji razvoj događaja

ja na wc-u rješavam križaljke. to mi je jedino vrijeme da si malo odmorim mozak i opustim dušu...

Anemona's Avatar

krvavice, kako može biti svejedno da li miješaš salatu priborom ili golim rukama koje nisi oprao nakon wc - a?

Tashunica's Avatar

hoće mi netko dati link na slaganje plahti, pliiiiz

Anemona's Avatar

Quote Originally Posted by ZO View Post

uzimanje kreme žličicom
    Poližeš ju.

Quote Originally Posted by krvavica View Post

za starije generacije: da li su na domaćinstvu u osnovnoj školi učili učenike pravilnom pranju ruku? ja imam problem sa mm familijom... oni pod pranje ruku podrazumijevaju ispiranje vodom. sapun koriste samo ako na rukama imaju vidljive nečistoće. e TO je gadljivo i grozno...
    cijela, ali kompletno cijela starija generacija muževe familije je uuuužasno neuredna, usudim se reći i prljava
    ali stvarno svi
    genetski valjda
    muž je povukao hrpu toga - i dan danas se borim sa nekim stvarima

Quote Originally Posted by Anemona View Post
    Poližeš ju.
    prvo muž, pa onda ja negadljiva za njim

krvavice, kako može biti svejedno da li miješaš salatu priborom ili golim rukama koje nisi oprao nakon wc - a?
    jao! naravno da nije svejedno! ali ovaj dio o wc-u si sama dodala.
    mislih: ako salata nije dovoljno dobro oprana, svejedno je čime ju miješaš. pretpostavka je da se ruke peru prije svakog koraka prilikom kuhanja. ja kod mm familije baš ne jedem... pravim se da mi nije dobro.

Cubana's Avatar

Salata je jedno od najzagadjenijih jela. I to tamo gdje ih sigurno ne mijesaju rukama.

Quote Originally Posted by krvavica View Post
    ja kod mm familije baš ne jedem... pravim se da mi nije dobro.
    ili se viđate jako rijetko ili te smatraju vrlo boležljivom

mamasch's Avatar

uzimanje kreme žličicom
    I ja tebe volim

Evo Felix nadodala vrata kupaone na temu. Nemamo ključ i vječno su otvorena, ne zatvaramo kvakom, jer ulazi dijete, pas,...
    Tu sam apsolutno negadljiva.
    I sad oni gadljivi zatvorite oči, omiljena radnja mi je sjediti na wc - u, piti kavu i telefonirati. To je moja oaza mira.
    Kenjam i razgovaram s MM - om i obrnuto, ne smeta me to (osim rano u jutro, onda ne podnosim tuđe kenjanje, ali u to doba rijetko što i podnosim).

Jednostavno mi se neke stvari gade, neke ne, nevezano za bakterije.
    carice!

Ja sam jednom, iz ne znam kojeg raloga ponijela sa sobom telefon u wc. I tako sjedim ja, gledam svoja posla kadli zazvoni tel. Zove od stare frendica. Pita: sta radis?!
    Reko: ucim
    Naravno hitno je trebala da joj nesto provjerim a ja posrane guzice, nit izac iz wc-a, nit nju mogu otkantat.
    Mogu si mislit koju je zbunjenu facu imala dok je s druge strane slusala pustanje vode koje traje i traje.
    Od tad na wc-u iskljucivo surfam

Felix's Avatar

tashunice, tamo negdje 10-ta stranica, plus minus dvije stranice
    ili upises u youtube folding fitted sheets

Felix's Avatar

disciplina, za to na svakom telefonu imas onaj gumb za mute upitas sugovornika neko pitanje koje zahtijeva duzi odgovor, stisnes mute i obavis sto treba obaviti.

ili se viđate jako rijetko ili te smatraju vrlo boležljivom
    oboje.

Anemona's Avatar

Moja frendica več zna da kad je zovem vrlo vjerojatno sjedim na zahodu. Taman mi probava proradi, jer se opustim. To se zove ugodno s korisnim.

Deaedi's Avatar

ali ispirem ruke i površine octom nakon toga
    Ajme, pa meni bi ruke do krvi ispucale da ih ispirem octom.

meni su ionako ispucale, pa mi svejedno
    dokrajčila sam ih luđačkom dezinfekcijom u trudnoći dok sam ležala u bolnici

Anemona's Avatar

Mislim da ne kompliciram puno oko pripreme sirovog mesa.
    Maknem sve s radne plohe, operem ju i onda radim s mesom što treba.
    Za meso imam dasku od plastike koju perem u perilici na visokoj temp.
    Ako treba meso namlatiti batom, mlatim ga preko vrečice za škrinju da ne šprica okolo.
    Kad solim meso, izvadim si sol, papar, eventualno crvenu papriku ako trebam, u one male šalice za kavu.
    To radim jer mrzim kad onako s prstima masnim od mesa vadiš sol iz velike posude i onda tu zamuljanu sol, poslije koristiš za npr. salatu.
    Kad završim, operem plohu, noževe, dasku, ubacim u perilicu, operem ruke i dalje manevriram s drugim namirnicama.

Deaedi's Avatar

Dasku za meso ja oblozim onom prozirnom kuhinjskim folijom prije rezanja/mlacenja mesa, jer tko ce oprati ono sto se uvuce u pore.

ja imam staklenu dasku, debelo staklo, pere se super naravno, ne volim ni plastiku ni drvo

summer's Avatar

meni je bast gust ovaj topic i kako smo razlicitih kriterija
    evo, meni je nekako gadljivo sjedit na wc-u i pit kavu
    ne znam razlog, ali nije mi mjesto hrani in dok ide hrana out
    al ne smatram to 'osnovama higijene i bontona' kako je beti malo s visoka napisala
    jednostavno, not my cup of.. coffee

i felix, nazalost, mozes ti drzat stranu 'ciscih', ali bojim se da si samu sebe onim postom pokopala
    em salata, em isti pribor, em sitna slova...

Anemona's Avatar

I ja bih staklenu, ali nisam bila u prilici kupiti ju, tako da mi je i ova ok.

Osoblje foruma BusyBee's Avatar

Nekako mi se cini da vise Ivaricu necu zvati u goste (a pokusavam i sjetiti se jesam li ikad servirala salatu kad je bila kod mene, jer mi svi jedemo iz iste zdjele... mozda se zato vise ne odaziva na moje pozive da nam dodju) ... jedino Marta bi mogla bez stresa boraviti u nasem stanu. (ako joj ne smeta pas, to nisam skuzila)

Otkad imam djecu, pozdravila sam se s urednoscu (iako volim kad je urednije nego sad.. bas imamo par "hot spots" u kuci na kojima svi ostavljamo stvari) jer mi trud da bude stan uredan (donekle) odnosi previse zivaca i vremena (a svi sudjeluju u spremanju i odrzavanju, nije to samo moj "posao") ili nemam smisla za opremanje stana simpaticnim, child friendly skladisnim komadima. U stvari, ja sam uvjerena da imamo previse stvari.

Cistoca je ocito jako relativan pojam i vjerujem da spadam u vrlo lezerne (u odnosu na vecinu ovdje), iako mi je vazno da je stan cist.
    Kod nas to znaci da je usisano (pas, dlake, nenormalno linjanje) ili pometeno, da su povrsine na kojima se barata hranom ciste, da sudoper nije krcat prljavog sudja, da je radna povrsina oko kompa prebrisana. Pod peremo svakih par dana, po potrebi. Otopinom octa i etericnog ulja.
    Lavandin, tus kadu i wc skoljku perem cesce. Nalijem u skoljku Frosch, u lavandin i kadu sodu bikarbonu i pospricam s otopinom octa i cajevca (i dasku). Istrljam spuzvom pa krpom redom lavandin, kadu pa skoljku (izvana), osusim krpom. Skoljku (iznutra) istrljam cetkom i povucem vodu.

Zivimo u starogradnji i prasine uvijek ima pa je ne brisem dok se ne suocim oci u oci s njom. Ne hodamo u cipelama po kuci, nekad se muz zaleti u wc nakon sto je vec spreman za posao i pokusavam mu to izbiti iz navike (jer svi ostali hodamo bosi po kuci, a raspored prostorija je takav da prolazimo i putem kojim on ide u cipelama pa ocito raznosimo na nogama svasta).
    Fridz cistim svakih par mjeseci, kad pocne pustati vodu. Onda ga odledim i ocistim police.
    Rucnike mijenjamo svakih par dana, osim ako se ne uprljaju, robu klinci svaki dan, mi veliki po potrebi. Kad dodju gosti, dobiju svoj cisti rucnik, ako trebaju u wc. Posteljinu mijenjam najcesce svakih 7 dana jer obozavam leci u nove, mirisne plahte. (a i klinci se vole igrati i citati bas na nasem krevetu pa cesce mijenjam)
    Prozore sam jucer oprala, motivirana ovim topicom, prvi put ove godine (vjerojatno i zadnji).

Od hrane, perem voce (vrlo temeljito) i povrce (manje, od provjerenog proizvodjaca uzimamo) i komade mesa prije nego ih upotrebljavam ili smrzavam (ne perem mljeveno, iako sam cula od jedne forumasice na jednom forumu da se i to radi ). Ostalo, osobito ono sto je u ambalazi, ne perem. Koristimo domaca jaja, ne cistim govanca s njih.

Nemam posebne daske za meso, voce i povrce i ostalo, ali ovo mi se cini kao dobra ideja da se odvoji i to cu napraviti cim budem imala prilike izaci do ducana. I potrazit cu onu knjigu koju je neka od vas preporucila, cim nadjem link.

mamasch's Avatar

Imate li onu famoznu ladicu i kuhinji (obično je druga odozgora) u kojoj stoje kuhače, raznorazne grabilice, lopatice, gnječilice, hvataljke, egzotične rezalice (npr. onaj zaobljeni nož za sir), metlice za mikser...? Da li tu dodatnu opremu držite u pretincima ili kao rasuti teret?

Anemona's Avatar

Quote Originally Posted by summer View Post
    meni je bast gust ovaj topic i kako smo razlicitih kriterija
    evo, meni je nekako gadljivo sjedit na wc-u i pit kavu
    ne znam razlog, ali nije mi mjesto hrani in dok ide hrana out
    al ne smatram to 'osnovama higijene i bontona' kako je beti malo s visoka napisala
    jednostavno, not my cup of.. coffee
    i felix, nazalost, mozes ti drzat stranu 'ciscih', ali bojim se da si samu sebe onim postom pokopala
    em salata, em isti pribor, em sitna slova...
    Eto, tako i meni slinjenje.

Anemona's Avatar

Quote Originally Posted by mamasch View Post
    Imate li onu famoznu ladicu i kuhinji (obično je druga odozgora) u kojoj stoje kuhače, raznorazne grabilice, lopatice, gnječilice, hvataljke, egzotične rezalice (npr. onaj zaobljeni nož za sir), metlice za mikser...? Da li tu dodatnu opremu držite u pretincima ili kao rasuti teret?
    Imam ladicu u kojoj je beštek i pizdari.., u noj su obične pregrade s placa. Beštek je u pregradama, a ostalo rasuto.
    Želja mi je ona ladica s drvenim pregradama.

Page 24 of 37 FirstFirst ... 14222324252634 ... LastLast