Evo u sdž indijske varijante. Koliko prati moja znanstv. prijateljica, uk opet rastu brojke iz poola mladih necijepljenih, navodno za indijski bas trebaju 2 doze za zastitu. Carpe diem, dok smo na donjem dijelu vala i u dobrom dobu godine.
Printable View
Evo u sdž indijske varijante. Koliko prati moja znanstv. prijateljica, uk opet rastu brojke iz poola mladih necijepljenih, navodno za indijski bas trebaju 2 doze za zastitu. Carpe diem, dok smo na donjem dijelu vala i u dobrom dobu godine.
možda da i mi ponudimo po 30 eura
Sto nakon 210 dana pitalica:
https://net.hr/danas/hrvatska/rijeck...4-fa357a5390f1
Ovo moram reći starijem sinu - njemu se planirani termin cijepljenja poklapa s jednim velikim ispitom. Nije se još javljao u ambulantu obiteljske medicine, dok ne vidi hoće li se što mijenjati s terminom ispita, ali trebao bi barem provjeriti mogućnost.
Kad smo mlađi sin i ja bili na cijepljenju, planirani termin za drugu dozu (navedeno na kartonima) bio je 11.05.2021., a stvarni poziv smo dobili za 14.05.2021.
Pa to je zapravo skroz ok jer je poveci broj ljudi odsjedio doma uz nasumicnu dijagnozu kovida, a bez ikakvog testa. Stvarno ne bi bilo ok da ekipa kojoj je LOM izgatao kovid iz kave sad ima potvrdu jednaku onoj koju imaju cijepljeni.
Nisu oni krivi (uglavnom), vecinom im je tako pao grah.
Bas sam se nasmijala neki dan - objavio je guverner da ce uz potvrdu o cijepljenju lokalne mikro pivovare i jos neki ugostiteljski objekti nuditi besplatno pice. :lool:
Inace, danas imamo ravno niti jedan novi slucaj zaraze u nasa dva isprepletena okruga od 100,000 stanovnika!
:lol:
Meni je ostalo u sjećanju da je Juda dobio neke pare. Ako nije, onda je stvarno bio glup čovjek.
Ma ajde još srednjoškolci.. Nedavno sam čula dvojicu od cca 25 godina kako pričaju u trgovini da se isplati cijepiti za tih 30 eura. :lool:
Kaae, super za vas! Baš me veseli što se napokon nazire neki kraj svega.
Mene su dočekale nuspojave nakon 1. doze Pfizera. Klasika, temperatura, umor, bol, glavobolja. Kratko je trajalo srećom, samo jedan dan.
Naravno da je Juda dobio pare 30 komada,možda zato i daju 39 eura.ali se zna da ih je i kasnije odbacio.
Na upitniku za cijepljenje postoji pitanje je li osoba bila pozitivna na covid unutar posljednjih 4 tjedna. Pretpostavljam da je to eliminacijsko pitanje, sto je sasvim ok, ali bilo bi lijepo kada bi HZJZ taj kriterij jasno iskomunicirao, a ne ove preporuke o 3-6 mjeseci nakon preboljenja
Sestrin muž je otišao po svoju prvu dozu deset dana nakon što je Vučić objavio tih 30 evra pomoći vakcinisanima :) (nakon ženine trudnoće, rođenja svog deteta, nakon ženine vakcinacije, kada se valjda uverio da smo svi mi vakcinisani još živi i relativno normalni).
Ljudi su čudne životinje...
Kaae, baš zvuči dobro! I kod nas je kao bolja situacija. Nadam se da je sve dovoljno da se zaustave ovi novi azijski sojevi...
Riri, s obzirom da si se vakcinisala, pretpostavljam da ti je opšte zdravlje bolje, i drago mi je :)! (Juda je plaćen za izdaju Isusa 30 srebrnjaka, a naša omladina je očigledno prestala da se boji neplodnosti za 30evra :roll:. Kao što rekoh, nikad neću razumeti mehanizme ljudske motivacije...)
Da, motivacija! Znala sam da ću se cijepiti, nije da imam neki izbor, ali svašta mi se po glavi motalo, nekad je znati i teže od ne znati. Prava motivacija za ići čimčim prije mi je mogućnost putovanja. Strah je time nadvladan.
Naravno da se pitam koliko nas time kontroliraju, no baš me briga, neka ih, ako im je stalo do mene, nebitne :) i svih drugih nebitnih. Bitne ionako prate i bez kovid putovnice.
Živimo u digitalnom dobu, praćenje je popratna pojava. Kao kad muža vidim na slici u jednoj grupi, nije bio u kvaru, ali nije ni očekivao da ga tamo snime, stave na net i još to žena vidi.
Jeste, sad mi je puno bolje. Još uvijek se ne zna što mi je ili što mi je bilo, ali dr. mi je rekla da se mogu slobodno cijepiti jer su otklonjene sumnje na bakterije, viruse i kamenje haha. I evo stvarno mi se nije ništa pogoršalo od cjepiva, nadam se da neće ni nakon 2. doze. :)
Super, Riri!
S obzirom da je moj mlađi pre tri nedelje zaglavio neku temperaturu i probleme sa stomakom, sa nekim visokim crp-om, i iscimali nas na sve moguće analize od antigenskog do UZ, i s obzirom da je hitna bila puna dece sa identičnim simptomima, i s obzirom da niko nije dobio neku konkretnu dijagnozu, ja bih ipak rekla da je neki stomačni virus bio u punom zamahu u regionu i da si ga možda i ti zakačila... Da mi nije žao deteta još bih ga odvela da proverim i antitela na koronu, s obzirom na čudnu lab.sliku, ali mislim da ću se suzdržati...Bilo pa prošlo, nadam se :)
Jupi, riri!
Cure, a sad ovo sa Slobodnim" dolaskom...jel se može onda doći nakon 3 tjedna na Pfizer ili moram čekati termin. Zna li netko što bi napravili da se pojavim?
U dilemi sam, bi li bilo bolje da pošaljem sina (nepunih 17 g.) na cijepljenje sad, pred ljeto, ili krajem ljeta, a prije početka škole?
Koliko čujem, cjepiva sad ima, to više nije problem, znam neke njegove vršnjake koji su se bez problema naručili i dobili termin.
Glavni epidemiološki rizik za njega završava za 2 tjedna (škola i vožnja javnim prijevozom), dolazi ljeto u kojem će se puno manje izlagati socijalnim kontaktima. Ne znam što bi bilo najbolje učiniti po pitanju cijepljenja.
Ja o istom razmišljam, pričekat ću kraj ljeta.
Tanja i coksa, isto dilemim Cjepiva sad ima, 13 god, astma. Sad je drama oko skole i ocjena i ne mogu sad riskirat fibru Kad zavrsi drama, sve da je cijepe isti dan 5 tjedana je 19.7. kad ce bit na moru, a 6 tjedana je ne na moru, nego 3 red otoka od kopna. Da je razmak 3 tjedna probala bih sad, inace ostaje 9. Kod iste smo lom-ice ona i ja. Na cijepise ne racunam, niti bih se s tim zamarala s obz na iskustvo mene i muza s tim.... Znaci, ostaje kumit lom u 9.-me i lupat u emotivni cimbal astme iako nije ziher da je to komorbidet...ma sta rekla neka prijemcivija i susretljivija lom, tipa ova od peterlin. Moja je cvrsta srca, a imam dojam i da je cijepljenje zamara :/. Too bad sto smo sad u pandemiji.
Morat cu lupat o cimbal psiho ucinaka izolacije i pazenja na na moju ako bude problema u 9-me, iako mrzim te emotivne spektakle, al sto se mora nije tesko. Da se moze pobdrugu za 3 tjedna ko u ostatku svijeta, ja bih cijepljenje radje odradila sad jer ko zna sto 9-ti nosi i hoce li tad vec opet bit red na docjepu penzica.Ako krene vec tad docjepa penzica, nece bit sanse...u nemislosrdnoj borbi za cijepne resurse :/.
Jos imam traume od prognoza da ce nekomorbiditeno stanovnistvo doc na red negdje duboko u 2022.
Da, vidim da vas dosta slično razmišlja, i ja sam bila na tom tragu, ne toliko zbog izbivanja iz Zagreba tijekom ljeta, koliko zbog "svježije" zaštite najesen kad krene škola.
Ali sad me ina malo zabrinula, jer mi docjepljivanje penzića uopće dosad nije padalo na pamet :unsure:
Pa ako se sada nabavlja cjepivo brže i lakše nego zimus, onda eventualna (a za sada ne znamo hoće li biti) docjepa penzionera ne bi trebala toliko trajati kao zimus, kako je trenutno odaziv puno manji nego što ima cjepiva, do devetog mjeseca mogu skupit i zalihe
Opa, evo na radiju da od pocetka iduceg tj poconje i cijepljenje 12 plus, prvo s komotviditetima, upucuju nas na ord. skolske medicine za to. I cilj do pocefka sk god 50 posto cijepljene djece, manje sam nemirna.
Ina33, moja je nesto mlađa (na jesen ce 12), ima astmu (koja se od negdje pred godinu dana ponovo aktivirala, Richter nam je to najavio - predpubertet...). No, astma nije komorbiditet na koronu, barem su nama tako rekli (njezina pulmo i LOM).
Inace, preboljela je koronu sad na proljece. Cim su se javili prvi simptomi bili smo u kontaktu s pulmo, odmah joj je uvela kompletnu terapiju (ventolin i filoxotide, iako nije kašljala), prosla je "liso", sta bi rekli, dva dana temperature, nista se nije spustilo na pluca... S druge strane, na jesen je imala pocetak upale pluca, neki "vulgaris" virus, bilo je gadno skoro 3 tjedna, saturacija na granici za hospitalizaciju...
I meni su tako rekli da nije, ako nije severe, al izgleda da glavinjaju oko toga je-nije.
Utješno mi je bilo da je pulmo iz Klaiceve rekla da nisu imali slucajeva komplikacija od covida kod svojih pacijenata astmaticara.
Hvala ti, buba klara! Nasa pulmo je potvrdila iskustvo koliko korona zna but random, imaju djece (druge, neastmaticara) s plucnim komplikacijama. Ja bih je radje zastitila.
Samo projavljujem da je moj skoro 20godišnjak dobio poziv sa cijepise. Doduše vjerojatno ćemo morati odgodoti jer misli da mu se poklapa sa ispitom nekim.
Jako tužno, prodati se za 30 EUR, hajde da je bar neki lepši iznos, tipa 10x veći, ali ovo je zaista dno :nope:
Do nedavno sam živela u SLO, a sada sam kod partnera u HR i ne planiram se cepiti ni za živu glavu. Mlada sam, zdrava, imam dobar imunski sustav - bolesna sam jednom u 2,3 godine, ...
U godinama sam da se još nećkam oko dece, a i da ne uzrokuje sterilitet, ne bi dovlolila da mi neko uštrca nešto što je na brzinu smiksano i nešto što je otrov za telo - to je moje uverenje i poštujem i različite stavove:ghug:
A ovo zatvaranje granica i uslovljavanje sa testovima koje sami plaćami i koji su neugodni i opasni, ako se uzimaju iz nosa je isto pretužno. Testirala sam se jednom za 200 kn, da sam mogla vratiti doma i preseliti se i nikad više, nos me je boleo još par dana iza toga. I ne, nisam osetljiva mimozica, nego vam taj bris gurnu preduboko u nos.
Moji roditelji su preboleli koronu, jer ju je tata dones sa posla - radi u zdravstvu. I živi su i zdravi, nemaju posledica, bila je kao malo žešća prehlada. I moja sestra i njegna obitelj je isto dobila koronu lani i isto vsi su preživeli, kao gripa, bole mišići, glava, itd.
Iskreno, dosta sam ogorčena oko cele ove korona situacije, koja je neukusna i svaka država smišlja neka pravila, da bi što više novaca izvukla od EU. I da, mislim da nas na jesen čeka još jedan lockdown - živi bili pa videli.