ValaMala čestitam :-D:-D
Ivekice, drži se
Printable View
ValaMala čestitam :-D:-D
Ivekice, drži se
Evo, sad je sve u redu. Nema više krvi tj. smeđe osušene krvi.
Ma zapravo nije to ni bilo puno već mi se uložak pomaknuo pa je iscurilo po gačicama.
A mora prokletnik ili se resorborati ili isteci.
Ali pošto je na zadnjem pregledu bio jako mal 7 x 14 mm ne bi trebao više predstavljati opasnost.
Bebe krajem 10 tjedna su već oko 5 cm..
Sent from my iPhone using Tapatalk
ValaMala, čestitam!
ValaMala,čestitam ! :zaljubljen:
Icsi,mi smo onda terminuše:-)
Nek se hematom više ne ponovi ni jednoj.
Cestitam valamala! Mali decko dobro nam dosao...
Valamala čestitam!
ValaMala čestitam!!!!
Iskrene čestitke ValaMala!!!!
ValaMala cestitam!!!
:heart:
Cestitam od srca!!! :) Stvarno idealan porodjaj!
Nego, taman da vas pitam, posto sam malo zbunjena: nama u skolici za trudnice trube kao najvaznije kad pukne vodenjak da se legne na 20min i onda pravac bolnica, bez tusiranja, bez icega, znaci insistiraju na tome da se odmah ode. Kakve su kod vas preporuke po tom pitanju?
I htedoh inace da pitam mame koje su vec radjale - kakav vam je plan kad krenuti u porodiliste?
zastarjele preporuke,kao i u većini HR rodilišta...
ukoliko si bez trudova a voda nije mekonijska, nema razloga za odlaskom iz istih stopa...
beba ne može ostati na suhom,plodna se voda obnavlja....
trudovi mogu započeti od 12-24h nakon prsnuća vodenjaka, no samo 10-15% žena doživi prsnuće bez ikakvih trudova...
vani su preporuke pričekati trudove kod kuće do 12h, uz uvjet da voda nije zelena ili smedja, da se prsnuće nije dogodilo u 37mom tjednu (ili ranije) te da nije došlo do prolapsa pupkovine.
s obzirom da mi je i 1vi porod išao jako brzo, morati ću dobro razmisliti kada krenuti da ne bi rodila putem...:)
artisan, ne brini, još ima vremena za ponovni okret, boravi čim više u četveronožnom položaju (kao mačka) jer tako beba ima najviše mjesta za manovre...
evo još par savjeta: http://www.health-and-parenting.com/...n-breech-baby/
ne znam tko i da li radi ECV kod nas (metoda vanjskog okretanja bebe), ali znam da postoje ginekolozi koji imaju prakse i bez problema vaginalno poradjaju zadak (čini mi se u Vž)...
dr koji nema iskustva/ne zna odmah sugerira CR što je naravno pametnije....
Iako me jos 4 mj dijele do termina cesto razmisljam o tome kad krenu trudovi kad u bolnicu. Naime udaljena sam 50km od bolnice a kako zasad skulirana kaze njoj je brzo krenulo. Ne zelim doci ranije u bolnicu a niti roditi u autu.
ribice,ne moraš odmah ući u bolnicu,kad parkirate ostani malo na parkingu pa vidi,prošetaj...ako vidiš da su trudovi usporili (a mogu radi premještanja,razmišljanja o stvarima,torbi itd) ostani malo vanka...
tako je moja prijateljica pripremila muža (da možda neće odmah ući u rodilište),stigli oni i on zapalio cigar a ona zaprašila prema unutra,samo je rekao:aha,ipak nema puš pauze?:mrgreen:
Svakako cu radije setati oko bolnice nego uci prerano. Prijateljici puknuo vodenjak bez trudova i odmah otisla u bolnicu, stavili je na drip i rađala cijeli dan. Naravno da su je i rezali.
Jaaaoo, kad vidim ovo! A ti znaš zašto sam posebno osjetljiva na pupkovinu.
NE MOŽEŠ znati da je došlo do prolapsa pupkovine bez vaginalnog pregleda.
Bez obzira na zastarjelost ili ne, ako pukne vodenjak, treba odmah ići u rodilište, bez tuširanja, rezanja noktiju, slaganja suđa...Naravno, šanse da će sve proći u redu su ogromne, šansa da neće je valjda manja od 1%, ali...tko se želi igrati statistikom na porodu. Jer, kad se nađete u taj 1% (ili 0,1 % ), svih drugih 99% vam je nebitno.
Svakom je dozvoljeno odlučivati za sebe, ali davati krive savjete, baš i nije. Treba slušati svoga liječnika i sebe samu. Ako osjećate da ćete biti sigurnije u rodilištu, idite u rodilište. Bez obzira što netko tamo na nekom forumu piše.
Duljina poroda i epiziotomija nisu dvije povezane "varijable" :) ne mogu se uspoređivati.
Porod nije bauk. To je doživljaj koji se ne može opisati, jer je doživljaj posve individualan. Ali, da je snažan, težak i bolan, je. Itekako. No, može se. Vidjet ćete da se može. A onaj vatromet sreće kad sve prođe...vrijedi se pomučiti za to.
Nama isto na tecaju rekli, trudovi ako krenu - kad osjetimo da zelimo doc, onda i trebamo doc, ali vodenjak ako pukne da dodjemo odmah.
ja se nadam da cu osjetit neki "nagon" pa cu po njemu odredit sta cu i kada... iako mislim da cu radje lezat tam na sigurnom i mucit se nego da se nesto iskomplicira
2 od tri poroda su mi pocela pucanjem vodenjaka bez prethodnih trudova
prvi put sam nazvala lijecnika, istusirala se i otisla nakon toga u bolnicu - nisam dugo cekala, jer je bio dogovoreni carski (trebao je biti tjedan dana kasnije, al curka pozurila)
trudovi su poceli kasnije, skroz lagano i rijetki, tko zna koliko bi trajalo da nisam isla na cr
na trecem porodu mi je negdje u noci puko vodenjak, skuzila sam oko pola 5, tko zna kad se to dogodilo
u bolnicu sam dosla oko 6, prije toga se istusirala, pojela malo i popila kavu
trudovi su poceli pa sam zato i otisla u bolnicu, dosla 4 cm otvorena
sad mislim da sam trebala cekati jos
inace, nama su na tecaju rekli da kad pukne vodenjak da se ide u rodiliste
ali, bez panike, slobodno se istusiramo i spremimo
osim ako je mekonijska voda, onda preskociti tusiranje i krenuti odmah
ValaMala cestitam!!!
Pa kod nas taj razlog navode kao primaran - prolaps pupkovine. Ja ne znam kako zena moze znati sama dal se to desilo ili ne?
Jedino imam dilemu smem li se slobodno istusirati i slicno...
A za trudove nemam plan, verujem da ce mm-u biti frka i da ce da me tera da krenemo ranije, a ja necu hteti. Nije losa varijanta ni ovo - stacionirati se blizu porodilista pa spartati malo okolo...
Bas super ideja, ne bi mi pala na pamet uopce... a jos lijepo imamo i parkic s klupama u sredistu bolnice :-) ako krene, otic pa tamo setat... blizu si a nisi zakovan za krevet unutra
Ja isto ne znam to za pucanje vodenjaka, ići odmah ili sačekati trudove. Ako mi se to desi ja ću nazvat svog gin i poslušat njega, neću riskirirat ništa. Stava sam da ne želim doći prerano u rodilište pa da se tamo namučim, već kad trudovi budu ispod 10 min, pravilni, bolni i jaki, jedino ne znam to ako mi vodenjak pukne prvo, a nema još trudova.
Evo prijateljica mi rodila neki dan, 2 tjedna ranije, puknuo joj vodenjak po noći, kaže ona samo curilo niz noge nezaustavljivo, a ona to jutro u 11h imala redoviti pregled u gin., prvo je išla kod svog ginekol. i on joj je rekao da odmah ide u rodilište. Ona otišla direkt tamo, iza podne, bila otvorena 2cm kad je došla, dali joj gel, drip joj nisu davali, i nakon gela su joj počeli jači trudovi i rodila oko 20h navečer.
Maco raspitivala sam se u ljekarni za one multimum komprese što si rekla, dosta su skupe, u 1 paku 12 kom. Al svakako ih kupujem. Znači tvoja preporuka je držati ih nakon poroda 24h, osim kad se doji, tušira i sl?
Nakon dijagnoze prijeteceg prijevremenog poroda u 35 tt docekala sam termin !!! Nocas nisam oka sklopila ..bole me listovi, nesto me peklo u stomku...a najvise me ubija psiha hoce li sve proc kako treba...
Tri puta sam rodila a niti jednom mi nije pukao vodenjak sam. Trudove sam dobila i relativno brzo rodila uz njihovo prokidanje vodenjaka, jedino drugi porod je bio inducirani. Hoću reći, sve je to individualno...
Ma mozemo mi planirat i ocekivat stogod nam padne na pamet... ici ce kako bude islo...
ovdje nas je na 1000 i opet ne mozes nac 2 koje su imale isti porod...
Samo da sve bude ok :fige:
Naravno da ne mozes planirati svoj porodjaj, ali mozes imati okvirno plan. Makar tipa: pukne vodenjak - idem odmah ili pukne vodenjak - cekam trudove i slicno...
curke ja ponovno s vama...4 TT smo sad, poslije spontanog dobila jednu mengu, i eto ga na
:mrgreen:..opet trudna!!!
samo da sad bude sve OK..užasno me strah!!!!
kod gina još nisam išla..nekako mi rano..hmmm:|
Kiara79 tako mi je drago za tebe. Drzi se i samo pozitivno. A da isto odes kod gina pa ti mozda prepise duphaston. Ja u trecoj T nisam cekala vec sam nakon plusa sutradan bila na pregledu i dobila duphaston. Ne znam je li pomogao ali mi je ulijevao sigurnost.
Kiara cestitam :klap:
Mozda da nazoves, obavijestis dr pa vidi vjerovatno ce te narucit tam za cca 2tj :-)
znam curke i ja bih neki Duphaston ili Utriće.. baš to, mislim da bih bila mirnija i "sigurnija"
Ajme kiara,prekrasno!
Čestitam :zaljubljen:
Sto se tice odlaska u bolnicu nakon pucanja vodenjaka, evo kako je bilo kod nas. Ujutro me probudila budilica i skuzila sam lagano curkanje, koje bi stalo, pa opet malo curnulo i tako u intervalima. Mirno sam spremila i odvela Pikulicu u vrtic i nakon toga se istusirala, oprala kosu i stavila veliki chiccov ulozak. Pojela dorucak, pregledala i dopunila torbe za bolnicu i tada smo krenuli u bolnicu. Trudovi su mi krenuli vrlo brzo nakon ustajanja i bili na 5-6min.
U bolnici su vidjeli da sam na 7-8cm i odmah smo muz i ja isli u boks. Rodila sam jako brzo nakon toga, prirodno i bez pucanja, malog misa od 3400, 51cm.
Mislim da treba krenuti relativno brzo u rodiliste nakon pucanja vodenjaka, ali ne panicno. Moj dr mi je rekao da ukoliko pukne vodenjak, mirno napravim sto trebam doma i krenem i tako sam i napravila. Vazno je oprati se dolje i staviti higijenski ukozak radi vece mogucnosti infekcije.
Bebeto, hajde, terminuso, kakvo je ovo zabusavanje? :-)