Stranica 255 od 581 PrviPrvi ... 155205245253254255256257265305355 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 12,701 do 12,750 od 29027

Tema: Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Pa kod nas taj razlog navode kao primaran - prolaps pupkovine. Ja ne znam kako zena moze znati sama dal se to desilo ili ne?
    Jedino imam dilemu smem li se slobodno istusirati i slicno...

A za trudove nemam plan, verujem da ce mm-u biti frka i da ce da me tera da krenemo ranije, a ja necu hteti. Nije losa varijanta ni ovo - stacionirati se blizu porodilista pa spartati malo okolo...

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Bas super ideja, ne bi mi pala na pamet uopce... a jos lijepo imamo i parkic s klupama u sredistu bolnice ako krene, otic pa tamo setat... blizu si a nisi zakovan za krevet unutra

sara10 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Citiraj ValaMala prvotno napisa Vidi poruku
    U 13:25 se rodio najdrazi decko na svijetu.
    Porod kao iz snova, potpuno prirodan, brz, u zagrljaju muza. Maleni je prekrasan, apgar 10/10, a ja nisam popucala i sve je ok. Mazili smo se, a sada su ga odnijeli i cekam da me odvezu na odjel i vrate mi ga. Presretna sam, srce mi je vece od cijelog svijeta..

Sent from my iPhone using Tapatalk
    ValaMala iskrene čestitke na rođenju tvga sinčiću! Porod ti je super bio i baš mi je drago, nakon prve trudnoće i poroda gdje si svašta prošla, da je sada ovako lijepo ispalo. Uživajte sada i mazite se

sara10 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Ja isto ne znam to za pucanje vodenjaka, ići odmah ili sačekati trudove. Ako mi se to desi ja ću nazvat svog gin i poslušat njega, neću riskirirat ništa. Stava sam da ne želim doći prerano u rodilište pa da se tamo namučim, već kad trudovi budu ispod 10 min, pravilni, bolni i jaki, jedino ne znam to ako mi vodenjak pukne prvo, a nema još trudova.

Evo prijateljica mi rodila neki dan, 2 tjedna ranije, puknuo joj vodenjak po noći, kaže ona samo curilo niz noge nezaustavljivo, a ona to jutro u 11h imala redoviti pregled u gin., prvo je išla kod svog ginekol. i on joj je rekao da odmah ide u rodilište. Ona otišla direkt tamo, iza podne, bila otvorena 2cm kad je došla, dali joj gel, drip joj nisu davali, i nakon gela su joj počeli jači trudovi i rodila oko 20h navečer.

sara10 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Maco raspitivala sam se u ljekarni za one multimum komprese što si rekla, dosta su skupe, u 1 paku 12 kom. Al svakako ih kupujem. Znači tvoja preporuka je držati ih nakon poroda 24h, osim kad se doji, tušira i sl?

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Nakon dijagnoze prijeteceg prijevremenog poroda u 35 tt docekala sam termin !!! Nocas nisam oka sklopila ..bole me listovi, nesto me peklo u stomku...a najvise me ubija psiha hoce li sve proc kako treba...

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj sara10 prvotno napisa Vidi poruku
    Maco raspitivala sam se u ljekarni za one multimum komprese što si rekla, dosta su skupe, u 1 paku 12 kom. Al svakako ih kupujem. Znači tvoja preporuka je držati ih nakon poroda 24h, osim kad se doji, tušira i sl?
    7

One su zakon. ALi, ja sam ih drzala samo kad je situacija sa bradavicama ocajna da lanolin i ostale mere ne pomazu. Bukvalno je jedna potrebna da se sve regenerise.
    Skupe i kod nas, ali prodaju i na komad, ne moras celo pakovanje uzeti.

tanja37 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Tri puta sam rodila a niti jednom mi nije pukao vodenjak sam. Trudove sam dobila i relativno brzo rodila uz njihovo prokidanje vodenjaka, jedino drugi porod je bio inducirani. Hoću reći, sve je to individualno...

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Ma mozemo mi planirat i ocekivat stogod nam padne na pamet... ici ce kako bude islo...
    ovdje nas je na 1000 i opet ne mozes nac 2 koje su imale isti porod...
    Samo da sve bude ok
    Posljednje uređivanje od ivana.sky : 27.06.2015. at 13:21

Datum pristupanja
    Apr 2015

Početno

Citiraj zasad skulirana prvotno napisa Vidi poruku
    zastarjele preporuke,kao i u većini HR rodilišta...
    ukoliko si bez trudova a voda nije mekonijska, nema razloga za odlaskom iz istih stopa...
    beba ne može ostati na suhom,plodna se voda obnavlja....
    trudovi mogu započeti od 12-24h nakon prsnuća vodenjaka, no samo 10-15% žena doživi prsnuće bez ikakvih trudova...
    vani su preporuke pričekati trudove kod kuće do 12h, uz uvjet da voda nije zelena ili smedja, da se prsnuće nije dogodilo u 37mom tjednu (ili ranije) te da nije došlo do prolapsa pupkovine.

s obzirom da mi je i 1vi porod išao jako brzo, morati ću dobro razmisliti kada krenuti da ne bi rodila putem...
    Meni je pukao vodenjak , bistra voda , pa dobila trudove i rodila za pola sata. Tako da.....

Datum pristupanja
    Apr 2015

Početno

Citiraj zasad skulirana prvotno napisa Vidi poruku
    artisan, ne brini, još ima vremena za ponovni okret, boravi čim više u četveronožnom položaju (kao mačka) jer tako beba ima najviše mjesta za manovre...
    evo još par savjeta: http://www.health-and-parenting.com/...n-breech-baby/

ne znam tko i da li radi ECV kod nas (metoda vanjskog okretanja bebe), ali znam da postoje ginekolozi koji imaju prakse i bez problema vaginalno poradjaju zadak (čini mi se u Vž)...
    dr koji nema iskustva/ne zna odmah sugerira CR što je naravno pametnije....
    Ja sam u 27tt okrenula na glavu sa lampicom...

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Naravno da ne mozes planirati svoj porodjaj, ali mozes imati okvirno plan. Makar tipa: pukne vodenjak - idem odmah ili pukne vodenjak - cekam trudove i slicno...

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

curke ja ponovno s vama...4 TT smo sad, poslije spontanog dobila jednu mengu, i eto ga na
    ..opet trudna!!!
    samo da sad bude sve OK..užasno me strah!!!!
    kod gina još nisam išla..nekako mi rano..hmmm

Ribica 1 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2015

Početno

Kiara79 tako mi je drago za tebe. Drzi se i samo pozitivno. A da isto odes kod gina pa ti mozda prepise duphaston. Ja u trecoj T nisam cekala vec sam nakon plusa sutradan bila na pregledu i dobila duphaston. Ne znam je li pomogao ali mi je ulijevao sigurnost.

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Kiara cestitam
    Mozda da nazoves, obavijestis dr pa vidi vjerovatno ce te narucit tam za cca 2tj

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

znam curke i ja bih neki Duphaston ili Utriće.. baš to, mislim da bih bila mirnija i "sigurnija"

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Ajme kiara,prekrasno!
    Čestitam

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Sto se tice odlaska u bolnicu nakon pucanja vodenjaka, evo kako je bilo kod nas. Ujutro me probudila budilica i skuzila sam lagano curkanje, koje bi stalo, pa opet malo curnulo i tako u intervalima. Mirno sam spremila i odvela Pikulicu u vrtic i nakon toga se istusirala, oprala kosu i stavila veliki chiccov ulozak. Pojela dorucak, pregledala i dopunila torbe za bolnicu i tada smo krenuli u bolnicu. Trudovi su mi krenuli vrlo brzo nakon ustajanja i bili na 5-6min.
    U bolnici su vidjeli da sam na 7-8cm i odmah smo muz i ja isli u boks. Rodila sam jako brzo nakon toga, prirodno i bez pucanja, malog misa od 3400, 51cm.
    Mislim da treba krenuti relativno brzo u rodiliste nakon pucanja vodenjaka, ali ne panicno. Moj dr mi je rekao da ukoliko pukne vodenjak, mirno napravim sto trebam doma i krenem i tako sam i napravila. Vazno je oprati se dolje i staviti higijenski ukozak radi vece mogucnosti infekcije.

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Bebeto, hajde, terminuso, kakvo je ovo zabusavanje?

kika222 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj kiara79 prvotno napisa Vidi poruku
    curke ja ponovno s vama...4 TT smo sad, poslije spontanog dobila jednu mengu, i eto ga na
    ..opet trudna!!!
    samo da sad bude sve OK..užasno me strah!!!!
    kod gina još nisam išla..nekako mi rano..hmmm
    Draga kiara presretna sam zbog vas!!❤❤❤❤❤
    Neka bude sretno svih 9 mjeseci!!!

Poslano sa mog SM-G800F koristeći Tapatalk

sara10 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Kiara čestitam, neka je sretno dalje!

ValaMala baš si pametno savjetovala to za pucanje vodenjaka i odlazak u rodilište. Tako i ja nekako mislim, ne treba paničarit ni ići odmah, al ipak se ne bi dugo zadržavala kad bi plodna voda počela curiti.
    ValaMala kako tebi napreduje dojenje, jel ti mlijeko nadošlo?

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

ValaMala cestitam od srca!!!
    kiara draga, presretna sam radi tebe! Samo neka bude sad jos 8-9 mjeseci! ljubim te

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

ValaMala, čestitam!

Što se tiče pucanja vodenjaka-moj je pukao u redu za blagajnuu dućanu, nakon 3 sata šetnje. Pukao je jako, sve je bilo mokro. Čekajući u redu na blagajni, blagajnica je taman ispred mene zatvorila blagajnu i zamolila me da odem na drugu Ali ja sam bila tako mirna i sretna da sam samo prešla u drugi red i nastavila sam čekati.

Obavila sam kupnju hrane za rodlište , nazvala muža, otišla doma, pričekala da dodje dragi, otuširala se, obrijala, smijali se po kući od sreće ali i od toga jer je pl. voda svako malo u pljusku izlazila vani... Dragi je krpom brisao pl. vodu sa paketa i pločica.

Nisam imala nikakve trudnove. Od puknuća vodenjaka do dolaska u rodilište prošlo je 2 sata. U rodilištu je voda pljuskala, moram napisati pljuskala jer je tako izlazila, nije curila, rekla bih pljuskala baš kao u onim komercijalnim ameirčkim filmovima... Koliko god je puno pl. vode otišlo, dr je nakon uz rekla da je ostalo još dosta. Kako nisam imala trudove ni dalje, 3-4 sata nakon puknuća dobila sam drip i rodila nakon 9 sati od puknuća vodenjaka.

Kad pukne vodenjkak, dakle, polako, bez panike i sretno svima, počeo prorod puknućem vodenjaka ili na koji drugi način.

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Vec 1,5h moja smizla ima tulum, jako lupa i migolji se na sve strane.. sad stuca i uz to se isto migolji... mal me pere panika jer se vec duze vrijeme nije tako dugo i intenzivno javljala... pa da vas pitam jel to normalno il da brinem? Svasta covjek cita i cuje pa mi nije svejedno...

Datum pristupanja
    Apr 2015

Početno

Kiara sretno !

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    NE MOŽEŠ znati da je došlo do prolapsa pupkovine bez vaginalnog pregleda.
    Bez obzira na zastarjelost ili ne, ako pukne vodenjak, treba odmah ići u rodilište, bez tuširanja, rezanja noktiju, slaganja suđa...Naravno, šanse da će sve proći u redu su ogromne, šansa da neće je valjda manja od 1%, ali...tko se želi igrati statistikom na porodu. Jer, kad se nađete u taj 1% (ili 0,1 % ), svih drugih 99% vam je nebitno.
    Svakom je dozvoljeno odlučivati za sebe, ali davati krive savjete, baš i nije. Treba slušati svoga liječnika i sebe samu. Ako osjećate da ćete biti sigurnije u rodilištu, idite u rodilište. Bez obzira što netko tamo na nekom forumu piše.
    možeš znati jer se tada pupkovina nerijetko spusti u samu vaginu...http://www.whattoexpect.com/pregnanc...-prolapse.aspx
    a isto tako valja znaš da je prolaps pupkovine češći u slučajevima kad se radi amniotomija - prokidanje vodenjaka kukicom koje je odbačeno kao potencijalno štetna intervencija za ubrzavanje poroda kojeg kod nas još uvijek prečesto prakticiraju,eto ovdje iščitavam i potpuno otvorenim ženama ne bi li im ubrzali porod....

ne pišu to samo tamo neki na forumu nego su to liječničke prakse van Hr...zašto se mi smatramo nesposobnijima za porod od drugih zapadnijih nacija ne znam....a da se radi te velike predostrožnosti možemo pohvaliti boljom statistikom ishoda poroda i neonatalnog zdravlja...baš suprotno!

Citiraj cleaning-lady prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je pukao vodenjak , bistra voda , pa dobila trudove i rodila za pola sata. Tako da.....
    tako da eto spadaš u taj postotak koji sam navela,nisam napisala da je to nemoguće stoga....

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Preporuka mojeg ginekologa (SAD) je da mu se javim ako pukne vodenjak, ili da navratim ako je u njegovo radno vrijeme pa ce baciti pogled i pustiti me kuci ako je sve u redu. No u svakom slucaju, preporuka ukljucuje dovoljno vremena da napravim sto god zelim i ne ukljucuje trcanje u rodiliste bez da se obucem. Ako je sve u redu, ceka se do 24h tj. nekad manje, nekad vise, ovisno od slucaja do slucaja.

Na prvom porodu (od ukupno 66 sati) vodenjak mi uopce nije pukao, niti su ga busili. Curkalo je nesto malo u jednom trenutku, ali beba je rodjena u vodenjaku s preostalom tekucinom (i mekonijem, s kojim takodjer nije bilo problema).

Icsi avatar
    Datum pristupanja
    May 2015

Početno

Kvragu.
    Opet sam prokrvarila ali ovaj put je bilo svježe krvi i neki ugrušak u školjci.
    Odmah sam otišla na hitni prijem i sve je u redu.
    Ali tamo me dočekala neka stažistica upitnog znanja sa još manje iskustva.
    Prvo je bebe tražila dugo. Baš me satrala.
    I onda nakon pregleda na moje pitanje koliki je hematom ostane zatecena pitanjem i odgovori cirka 2 cm. Pitam kako 2 cm kad je zadnji put bio 7 x 14 mm? I onda kasnije vidim da je u nalazu napisala da je 8 x 15 mm. Svašta.
    Na moje pitanje kolike su bebe odgovori da su za tjedan trudnoce odlicne velicine i morfologije i da su velike 18 mm. Kasnije u nalazu napiše 19 mm. Pa kako će biti samo 19 mm krajem 10 tjedna trudnoce a prije dva tjedna su bile 15 mm?
    I na kraju priče mi propiše sumamed kao prevencija protiv infekcije.
    Odlucila sam pricekati odgovor svoje ginekologice dr. Aračić vezano za sumamed. Nisu antibiotici tik-tak bomboni.
    Dok cekam odgovor sto vi mislite trebam li piti sumamed ili ne?

Icsi avatar
    Datum pristupanja
    May 2015

Početno Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

Hospitalizirana sam.
    Krvarenje nikako da stane i ostavili su me u bolnici.
    Bebice su 3.5 cm i 3.4 cm.
    Dva hematoma su prisutna.
    Jedan 8 x 15 drugi ako se dobro sjecam je nešto veći.
    Dakle, ponovno mi je rađen UZV ali ovog puta ga je radila doktorica a ne stažistica.
    Bebe su dobre ali se puno bojim.
    Doktorica me uplašila kazavši da su mi šanse 50:50.

Posljednje uređivanje od Icsi : 28.06.2015. at 03:51

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Icsi,

bit će sve u redu. ~~~~~~~~~

Je li ti dr rekla gdje su smješteni hematomi?

Icsi avatar
    Datum pristupanja
    May 2015

Početno

Evo jutros se lagano smiruje.
    Nije jos prestalo ali se smiruje.
    Znam da je jedan poviše jedne bebe.
    A drugi je uz samo bebu i čak je gestacijska vrecica sitno nepravilnog oblika jer je pritisce hematom.
    Srca kucaju, bebuške su u redu ali sam prestravljena. Oka nisam sklopila.
    Upravo mi muž donosi stvari.

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Icsi punooo ~~~~~~~ da sve bude ok sa bebama i da hematomi odu.

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

puno vibrica za male borce <3

Sent from my A0001 using Tapatalk

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Icsi ~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Neka bude sve u redu!

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

Icsi, drzi se. Otici ce hematomi, a bebice ce bit ok

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

icsi znam da je lakse rec nego napravit, ali nemoj se sekirat, bit ce to sve ok... samo miruj miruj miruj

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Icsi ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za samo dobre vijesti!

Icsi avatar
    Datum pristupanja
    May 2015

Početno

Hvala cure

Ribica 1 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2015

Početno

Icsi drzi se i miruj. Bit ce sve ok. Bebe ce sutnut hematome.

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Icsi drži se i misli pozitivno !!! Pod nadzorom si, miruj i sve će biti super !!!

sara10 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Icsi drži se, pod nadzorom si u bolnicic i to je najbitnije. Samo pozitivno! Ti si onda u splitskoj bolnici jer vidim da spominješ dr. Aračič, jel te ona vodi?

Kaae prvi porod 66 sati je trajao

Inesz hvala na podijeljenom iskustvu i savjetima

Icsi avatar
    Datum pristupanja
    May 2015

Početno Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

sara10, da u splitskom sam rodilištu i vodi me dr. Aračić.
    Posljednje uređivanje od Icsi : 28.06.2015. at 13:59

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Icsi, da hematomi nestanu.
    A doktorove prognoze...a gle oni ti vele tak da budeš spremna na sve,pa i ono najgore. I meni je dr rekla da ne izgleda obečavajuče,i uz njenu složenu facu nije mi bilo baš naj. Ali nemaš druge do vodoravnog položaja,uzimat terapiju i nadat se najboljem. A bude dobro!
    Očito smo mi neke sklone tim krcaruckanjima,zbog kojih se nikak nemremo kolko tolko malo opustit i počet uživat u trudnoči.
    Meni jutros neki bež iscjedak sa pokojom mrvicom pa sam se opet splašila..nadam se da nebude više.
    Sutra imam dogovoreni kombinirani probir na Merkuru. Nije mi tolko bitan sam taj nalaz kolko se veselim uzv-u.

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Icsi drži se, vjerujem da ce biti dobro!

Kad smo vec kod kombiniranog probira, jel ima neka da to nije radila?
    Ja to ne bih radila jer zbog godina valjda koliko sam shvatila nije obvezno pa kao mogu ic privatno, ali ne znam, ja osobno ne bih, no kad čujem da svi vise manje idu imam kao neku grižnju savjeti -pritisak da moram..

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

dominikslatki,nije to opče obavezno. Samo naši dr uglavnom šalju a žene odu.
    Iznenađujuče,mene ni jedan dr nije poslal na probir,niti mi ga je itko spomenul..a do sad sam več vidla ohoho doktora. I uskoro ću 36.
    Nemoj imati pritisak da moraš...informiraj se o tome i vagni si.
    Ja sam htjela da mi ovaj uzv u 12. tt napravi moj dr kod kojeg se vodim na VV,pa budem usput i krv izvadila.

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

vise ih ne ide nego sto ide... nemoj se uopce zamarat ako ne zelis i ne osjecas potrebu ici

sara10 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Dominikslatki ja nisam radila kombinirani niti išta od tih dodatnih testova, nisam se htjela opterećivat s time, a bitno mi je bilo mjerenje nuh. nabora da je to ok, da kojim slučajem nije bilo, onda bih išla. Svakako je to tvoja/vaša odluka da li napraviti ili ne.

Icsi avatar
    Datum pristupanja
    May 2015

Početno

Evo mene sa informacijama.
    Cijelo popodne a na ulošku par kapljica i malo na papiru.
    Smiruje se hvala Bogu.

llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Isci ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    drži se, sretno i pozitivne misli

Icsi avatar
    Datum pristupanja
    May 2015

Početno