Riri92 prvotno napisa
Zašto bi se točno raspravljalo ako su dvije osobe na dijametralno suprotnim stranama? Da uvjere jedna drugu u svoj stav? Čemu?
Mislim, ako recimo ja koja podržavam cijepljenje, pričam s nekim tko ga ne podržava, o čemu bismo mogli raspravljati, a da to ostane zdravo i kvalitetno? Ja mislim da je to nemoguće.
Mene će u razgovoru o cjepivu zanimati koliko je cijepljenih, kojom brzinom se odvija, gdje se može cijepiti, kojim cjepivima, kakve su nuspojave, kad ću steći imunitet itd., a osoba sa suprotne strane će mi govoriti zbog čega mi nije moralno i etički ispravno da se cijepim? Bez uvrede, ali zaista ne poznajem puno ljudi koji vjeruju u dobrobit cjepiva, a da bi ih ovakve rasprave zanimale. Meni osobno nije problem popričati o tome i čuti mišljenje druge strane, ali baš voditi raspravu.. Pa ne znam. :neznam: Ne vidim čemu trošiti vrijeme obje strane, ako ne pričamo o istom predmetu rasprave. Za mene će u toj raspravi cjepivo biti nešto što će pomoći da pandemija prođe, a za drugu stranu će cjepivo biti nešto loše na nekim nivoima (ne znam točno na kojim, mislila sam da su samo nuspojave i eksperimentiranja problem, očito ima više toga).
I eto, čemu rasprave onda ako ne pričamo o istom? Ima li to smisla? :)