A šta je ono rolano, nekakva rolada sa špinatom ili?
Mi ćemo danas juhu,moliće i restani krumpir, za mm losos i blitvu.
Ima tko kakvu ideju šta raditi sa lososom, osim peći na roštilju ili tavi?
Printable View
da to je rolada sa spanaćem: Evo baš sam sinoć postavila recept ovde
Ćušpajz od poriluka :klap:
probaj, mnogo je fino! Samo je važno da uzmeš baš dobar sir ;-)
Ja danas počinjem da radim i nemam pojma šta bih za ruček. Evo celo jutro razmišljam o tome i na kraju će to verovatno biti pasulj i kupus salata
Imam ja :-)
Odrezak lososa začiniš: sol, papar i limunov sok
Lagano ga ispečeš na tavi sa jedne i druge strane.
Izvadiš na tanjur i očistiš od kože i kosti na sitne komadiće.
Komadiće lososa vratiš u tavu u kojoj se pekao.
Zaoliješ ga slatkim vrhnjem (1 čaša od 2 dcl) , malo posoliš, staviš protisnuti češnjak- režanj do dva, i začine koje voliš.
Pustiš da se krčaka par minuta na laganoj vatri i onda u to staviš kuhane njoke.
Preeeefino je :-)
Zelena salata uz to paše savršeno.
Danas pizza, sutra čevapi; pravi restoran brze prehrane
Varivo od leće s dosta povrća. Uz to malo narezanog špeka i punozrnatog kruha.:mrgreen:
danas palenta s umakom od povrća i miješana salata
sutra: roštilj. ako ne bude padala kiša
kajgana sa pancetom i divljim šparogama, mmmmm
Subota:
- roštilj
- krumpir iz role
- krumpir sa špinatom na lešo
- mladi luk
- zelena salata
- baklava (napravila svekrva)
Danas:
- obavezno juha (puno povrća + junetina)
- zelena salata
- ostalo još ne znam, možda ostatak roštilja i još nešto
- jučerašnja baklava
Na kraju je bio ostatak roštilja, pire krumpir, paradajz sos, a ostalo je iznad navedeno.Citiraj:
Danas:
- obavezno juha (puno povrća + junetina)
- zelena salata
- ostalo još ne znam, možda ostatak roštilja i još nešto
- jučerašnja baklava
Jučer i danas bolonjez.
Sutra rižoto s mladim lukom i tikvicama. Salata od "običnog" i kineskog kupusa.
Mama danas roba prozore, tako da je na meniu joha i pizza. Klinci napokon odusevljeni!
Kod nas danas kompletni meni s Kvatrićkog placa- integralna tjestenina sa šparogama i shitake gljivama, za salatu mišancija, desert jagode i suhe smokve.
Stiglo nam napokon proljeće! :)
špageti bolonjez + zelena salata (u koju sam zaboravila da stavim juče kupljeni sremuš :oops: )
pečena palenta sa sirom i pršutom i čevapi uz to
e da i zelena salata
Juneće-pileća supica sa rezancima
Pire krompir
umak od blitve
pohovano zarolano pileće belo sa sirom i šunkom unutra (industrijski napravljeno i koliko god dobro zvučalo nije nam uopšte bilo fino :-( )
i salata proletnji mix (zelena salata + rotkivce sečene na listiće + sitno seckan sremuš i sitno sečen mladi luk i dresing od limuna i nerafinisanog suncokretovog ulja)
A desert sam samo ja imala i to 2 kockice čokse za kuvanje :-P
skuhana palenta, razvljana na nekih 1 cm, narezana na kockice i onda u vatrostalnu red kockica palente, red sira (bilo koji tvrdi), red kockica, red sira i red pršuta i peče se na 200°C nekih 30-40min
meni je fino jer sam ljubitelj palente, moj mm nije pa je njemu to tak-tak
Mi jucer imali pastrve sa povrcem pecene u foliji i paradajz juhu. MM danas opet hoce ribu, ali klinci je bas i ne vole pa cu njima morat nesto drugo spremiti.
mi danas imamo palačinke od špinata punjene umakom od sira
a sutra bi radila hamburgere s pljeskavicom od graha, no muči me što piše da u pljeske ide ektrakt kvasca, ja nisam nikad vidjela to u trgovinama i ne znam što je to?mislite da se to može izostaviti, tj. da li to služi za dizanje smjese ili je samo ekstrakt, kao što stoji u nazivu?
Što točno piše (ako je na engleskom)
Hm, ne znam što je to. Postoji nešto što se na engleskom zove 'nutritional yeast' a nisam baš sigurna kako se kod nas prevodi.
To je zapravo začin koji donekle ima okus kao da ima u sebi MSG (ali navodno da nema).
Npr. vegani to često koriste umjesto sira - posipaš po tjestenini kao parmezan. Od toga se mislim rade oni namazi Marmite/Vegemite.
Gledala sam sad na Wikipediji pa mi se čini da bi taj ekstrakt kvasca mogao biti nutritional yeast.
to je vegeterijanska kuharica (nisam baš upućena u vegeterijanstvo, samo mi ta kuharica ima dobrih recepata) iz serije Suvremena kuharica, možda je prevoditelj krivo preveo
a može li se taj nutritional yeast izostaviti?
Nutritional yeast is different from yeast extract, which has a very strong flavour and comes in the form of a dark brown paste.
Evo nije isto, nutritional yeast je kao prah, pahuljice, a yeast extract je tamnosmeđa pasta; ali u svakom slučaju - to je začin, vrlo je slan i ima okus tipa vegete, tako da mislim da ga možeš izostaviti.
pileći file uvaljan u smjesu za pohanje, umjesto prezli ribani sir i zapečeno u pečnici, pa preliveno vrhnjem za kuhanje i još malo zapečeno.prilog kuhana riža s graškom i mrkvicom umiješanim u to.Zelena salata s dresingom , a najprije juha (koja mi dopadne pod ruku iz zamrzivača)
sutra-lungić punjen kulenom i svježim siro i zapečen + krumpir za prilog isto pečen u pečnici + salata
pet-orada u pečnici pod folijom , blitva i krimpir kuhani.
Grah i ričet + domaći špek i kobasice
danas junece snicle ala pasticada, njoke, mjesana salata.
Couscous s mariniranom piletinom, povrcem, svijezim korijanderom
svinjske šnicle na ulju (ja ih duuuugo dinstam) a prilog lešo kupus sa krumpirom, maloj pohanu piletinu + pureća juhica
Jučer rižoto sa puretinom, brokulom i mrkvicom i zelena salata.
Evo upravo mi sinula ideja za danas, varivo od kelja, krumpira i mrkve i neki fini zrnasti kruh.
Pečeno domače pile sa krumpirićima + juhica +zelena salata