Apsu, ima spas, evo iz Nanimirinog posta vidim babice masiraju medjicu, nacicemo nekog babca i sve ok....( prsla pa to ti je :-D )
Printable View
Apsu, ima spas, evo iz Nanimirinog posta vidim babice masiraju medjicu, nacicemo nekog babca i sve ok....( prsla pa to ti je :-D )
Joj zene vi ste totalno poludile :lol:
Nanimira cestitam jos jednom, super si ti to odradila, iako zvuci "muko moja".
Sad ti vise nema mirovanja, haha.
Uzivaj s bebicom :)
mislim da se ipak zaboravi,jer zašto onda se ide na drugo,pa treće dijete??nakon tj dana sam zaboravila koliko me boljelo,iako nisam imala bebu pored sebe....a sada kada bude beba pored mene ma sve bu se za to malo divno biće zaboravilo :zaljubljen: danas se pikam,tak mi ide na jetra to iscijeđivanje krvi i onda gledam još da li je dosta da ne dobim po nosu
Nanimira, cestitam od :heart:
A vas drage moje molim za pomoc, savjet, smirenje sta god... Naime, preksinoc mi je kao u tragu nesto smedjkasto bilo (samo jedno brisanje najbijeljim papirom kojeg se ne odricem), juce srecom nista, ali evo jutros kad sam se isla obrisat poslije piskenja ostane mi kao neki kapilar/zgrusaj krvi, koji se zavrsio smedjkastim brisanjem na papiru. Citam da je to normalno u vrijeme ocekivane vjestice (je mi taj termin), ali opet ne mogu da ne brinem. Koliko je to od vas imalo i koliko to uopce smije trajat, odnosno sta je signal za (ne daj Boze) uzbunu?
Hvala vam na svakom hintu
da, to se zna dogoditi za vrijeme gniježđenja zametka i potpuno je normalno :) Normalno je da te i bolucka dolje kao da ćeš dobiti mengu.. Idi doktoru ako ti se nastavi smeđe krvarenje.. Ja sam jedan dan otišla na wc i ugledala crvenu krv (nemoj se prepast ako se to dogodi) , i nakon toga sam krvarila još 2 mjeseca smeđi iscjedak a sve je u redu :)
Majo odi ipak dr da ti da nešto za očuvanje ploda,ja sam od 7 to 15tt pila prvo duphaston a poslije utriće i od 13 do 15tt imala smeđarenje
Ja sam od prvog dana na Utrogestanu 3x200+Pregnyl svaki drugi dan, oa sam s te strane pokrivena. Dr je rekao da je ovo moguce u vrijeme ocekivane menstruacije, no meni je uvijek nekako iskustveno sigurnije kad to kazu cure sa foruma.
Citam i po netu, kao to je normalno.... Drzacu se kao da jeste i necu panicariti! :)
Apsu, ti mislis na prvu ili sljedecu ocekivanu M? Ovo bi meni trebala biti druga,mjer je prva potpuno izostala (tako sam i szanala sretnu vijest). Ovo ugnjezdjenje bi trebalo da je gotovo, pretpostavljam da je sad sirenje materice, razvoj i sl...moze li i od toga biti ovog smedjarenja?
MajaPOP, tebe vodi neki "IVF doktor"?
Ako si vec na utricu i doc ti je dao svu potrebnu terapiju za odrzanje trudnoce, mislim da nemas kaj nego cekati.
Pitaj na potpomognutoj (iako je prirodno zaceta beba), tamo cure imaju iskustva s tim iscjedcima. I sigurno ti mogu dati bolji savjet: kada je hitno da se javis doktoru, a kada je to normalno da smedjaris.
oprosti zaboravila sam da si na utrićima,onda samo miruj
MajaPOP i ja sam to imala pri prvoj menstruaciji koja nije došla i kad sam saznala da sam trudna, međutim bilo je lagano smečkasto, da bi onda prestalo taj dan kad sam stavila utriće i bilo bez toga tjedan dana. Onda se opet pojavilo i trajalo 2 tjedna. Sad nemam jedno 3 tjedna, ali sam u uto bila kod ginkača jer se opet javilo nešto više smeđe nego žuto i bojala sam se da opet ne prijeđe u nešto jače i otišla kod ginekologa. Rekao mi je da je sve ok i da mi to može raditi i među ostalim štitnjača.
Nisam na mirovanju jer nije to obilno, nije stalno i ne osjećam značajne bolove. Premda i ta istezanja maternice i jajnici mogu biti poprilično neugodni. Kao da mi netko cijelo vrijeme drži trbuh stisnutim.
večer nakon uzv sam primjetila neku kao grudicu sluzi, lagano žučkasto proizrno i danas ujutro...onako veličine milimetra...ne znam kaj bi sad to pak bilo? jel možda od uzv onog gela može tak se zgrudati?
MajaPOP, ako mislis da ce ge smiriti mali pregledcic,otidji. Ja mozda pretjerujem,ali nema.sile da ne odem doktoru i me rasturim ga pitanjima, sta,kako i zbog cega.sve mora imati.uzrok.
Ja bila pregledu jutros (redovnom), cervix se produzio juuuupiii jeeeeee :-D, sa 2,5 na 3,1 i dok mi rekao da ce me izgalamiti ako doguram do 42 t. Sad smo 31+5. Jos koji tjedan i cool. Poslao.me.da uradim briseve, i med.sestra mi stavila spekulum,i onda je.usla druga med.sestra i onako na.onom.stolu rasarafljena sa spekulumom koji viri cekala 5 minuta da zavrse trac-partiju. I ja sam medicinar ali 'bem li ga ostaviti trudnu zenu sa spekulumom i caskati sa kolegicom,bas nikad.ne.bi uradila. Ali ok,prezivjela,bitno da ovo malo cudo u meni raste. Grlim.vas sve :-D
Least, gel.za uzv se zgrudva na suhom mjestu,npr na stomaku,ali.ne u vagini. Ako nije obilno ,zuckasto.je.ili providno,nije
alarmantno. Je li jos.koristis Utrogestan?
twister super zbog grlica :)
još sam na utrićima. ma nie to niš obilno, dva puta sam svega primjetila
inače uz utriće mi je iscjedak sada blago žućkast-više bijel, ali na ulpšku bude više žučkasto, valjda zbog koje kapi mokraće i stajanja
Eh, draga moja, niti tri godine poslije nisam zaboravila "tretman" koji sam dobila na svom drugom porodu...traume su jos uvijek tu...
A ljubav prema tom malom bicu je ono sto te tjera dalje, zelja za jos jednim smotuljkom
Ima i onih koji i ne zaborave, al srecom takvih je manje
Ono sto se tebi dogodilo je najveca trauma i bol :-( to nitko ne bi trebao dozivjeti...
twister super! sad opusteno dalje!
MajaPOP odi na pregled ako mozes
Ja sam krvarila u prve dvije trudnoce, sve je bilo ok, tako da moze biti sve dobro i nadam se da kod tebe i jest
Hmm.. sad se i meni mali počeo tresti u trbuhu.. Glavica mu je dolje pa nije da traži palac, trese mi se dosta visoko ,onako zatitra sve na dvije sekunde.. Nigdje ništa ne mogu pronaći o tome, nadam se da je normalno :neznam:
Moj se često trese. Sekundu dve. Kaj to traži palac za cuclat? Nisam znala. Slatko :-)
Da to kad tako brzo titra onda je cuclao palac i izgubio ga pa ga traži , preslatko :heart:
Meni se cini da moj stuca. Svaku sekundu dvije se "trza" na istom mjestu... valjda je to to
awwww štucanje :zaljubljen:
fali mi to :-)
Da,smijesno je. Ja sam mislila da moj nece stucati, a danas mu bilo treci puta. Zao mi ga bude jer to ide tako brzo i cesto... ali ne traje dugo :)
Inace mene pocinje hvatati trema, pregled u utorak
Cao drage... Juce i danas sam bas depra, usla u osmi mjesec, grlic drzi, sve ide ka boljem a ja nikakva...samo cutim,lezim, plakala bi a ne smijem, nerviram samu sebe...muka mi od lezanja,ma iskreno, muka mi od svega...muka m :-(i i sto pijem mnogo vode pa idem u wc svaki cas,muka mi biti sama, a i ne biti sama,jednostavno ne znam kud iz ove koze. Muka mi od doktora, od strahova,od iscekivanja,imam neke vrtoglavice a u lezecem sam polozaju. Sad se bojim poroda,do sad mi nije padalo na pamet...je li moguce da se covjek toliko promjeni, bila uvijek ono, anti-patetika, glava gore, psiholog drugima...a sad se osjecam kao najveca njonjara... Ima li veze svo ovo i sa Progesteron depoo inekcijama,jer sam ih lose podnosila u prvom tromjesecju...postala sam jedno veliko G. I to veliko boldovano G :-(.
Twister kuzim te...ajd ti si barem unaprijed od mene,ja sam danas 6 i pol mj trudna... ali ovo lezanje...eto bas sad zadnjih sat vremena cvilim muzu da mi je dosadno. Ne da mi se na net,nista nema na tv, ne da mi se citati...ne da mi se i ne mogu i aargh
Zaboravila sam kako je fora otici u kino ili na pizzu...tako bih sad negdje otisla. Barem na sat vremena
Mislim da to lezanje utjece na nas,u kombinaciji s hormonima
užasno to ležanje utječe,ja ne mirujem ali sam doma i opet mi je sve dosadnooooooooo,a još imam 4mj za izdržati....imam sve iste radnje doma,kuham,perem,peglam...i ja bi se skitala ali ipak moram malo laganini radi bebe,pa nema skitnje,tv je dosadan,za knjige nisam skoncentrirana,na netu sam i previše već sve znam,jedino mi se da po malo štrikati
Ležanje užasno utječe na trudnicu, ja mislim da bi pukla da sam morala toliko dugo ležati, ovako sam se raspala tek prije 2 tjedna kad mi je postalo teško sama oprat suđe ili stajat dok kuham ručak pa mi treba nečija pomoć u svemu a ja imam i dalje potrebu sve raditi sama.. Sada je još došlo i tmurno vrijeme, jedino što jedna trudnica može raditi je dangubiti doma i čekati termin da joj se u životu napokon nešto pokrene.. Divim se svima vama koje morate ležati, zato vas čeka još posebnija nagrada za sav trud :)
Ima, ja sam isto bila sva šiknuta od injekcija u I tr. nemoj se bojati poroda jer vjeruj mi da je taj strah apsolutno neopravdan...koliko sam ja cvilila prije, a na porodu ni zvuk nisam ispustila,samo sam disala,ništa mi nije trebalo osim muža i pilates lopte ;) 2 ili 3 ona iskonska mmmmm zvuka i to je to
Taj čin poroda obuzme cijelo tijelo i um i je bolan ali je čaroban, doslovce čaroban, hormoni učine to da se osjećaš nadrogirano, napušeno, a taj osjećaj još traje... ne znam kako drugačije opisati 8-) neka luda euforija s tim da koliko vidim po drugim iskustvima, moj porod uopće nije bio lagan.
nani, jesu ti pustili pupčanu da otpulsira do kraja? :)
Nanimira, pricu na sunce. Hocemo sve detalje :klap:
Cure,hvala vam,zaista je lezanje uzas sa psihu... ali ok
Nani, hvala. Bas ih tesko podnosim. Sve mi bude jos gore,i strah itd... Ovo malo sto si napisala o porodu,divno,nadrealno iskustvo... veliki pozdrav i.nemoj nas zaboraviti.
Nani ako ti nakon 20 sati poroda veliš da se nemamo čega bojati,onda moram da ti vjerujem :-)
twister, drz se draga
mirovanje nije lako ni psihicki, niti fizicki
al prodje... jos malo :-)
Dobro.. boli me od jučer donji dio leđa , i to onako menstrualna bol, i onda leđa prođu i dođe kontrakcija.. Sprema se tijelo na porod, al valjda neće još :scared:
I išijas sam imala večeras, kako gluuupa bol :facepalm:
Podrav!!
Kako ste cure?? :-)
Vidim da se MajaPOP nije javljala, netko zna išta??
Nisam prije pitala, što ste pile il pijete od početka drugog tromjesečja??
kak to mislis sta pijemo?
Lili jel zoves "krug"...onda za mene dupla votka...prelazim na.zestoka :-D. Ja od.vitamina, standardno isto sto i u prvom i drugom...jedino savjetuju Omega 3 masne kiline, pred kraj drugog tromjesecjA.. zbog razvoja bebinog mozga...naravno ako uspijes da ih uneses ishranom,tim bolje :-).
Apsu,bejbe... odmaraj vise...ali cini mi se,pripremice krecuuuu :-*... pij.tecnosti ,odmaraj i osmijeh na lice.
Ginger,hvala ti draga na razumijevanju :-).