spajalice
ja jucer pop kad je mala javila da je curka iz razreda pozitivna narucila dete i danas ujutro bila na brzom testu prek zg.brzi test za 50kn
u roku pol sata dosla Digitalna potvrda...
Da a zašto onda ti brzi nisu na uputnicu ako si s nekim ko ima koronu ili i sam imaš simptome?
pa od 17. vele da budu
al ak se nekom ne da cekati moze se vec danas naruciti u Zg..
Uz muževih nećaka od pred koji dan, i brat dobio koronu za sad 2/3 cjepljenje obitelji dobio
Eto i šogorica u temp, znači ako bude i ona to je 100 posto cjepljenje s 100 posto korone:evil:
Kako nisu na uputnicu kad postoje punktovi za antigenske:
https://www.zagreb.hr/en/vazna-obavi...-testir/173169
Je l te na ovim punktovima samo plaćaju?
Ja sam dobila uputnice za antigenski za cure, ali termin bi mi bio 12. dan pa se nisam htjela ni naručiti.
Inače nikako ne mogu dokučiti zašto mi je za dvoje djece dala antigenski uputnicu, a samo za jedno PCR, a termin na koji smo prvo bili naručeni je bio 8. dan. Koja je šansa da će 8. dan biti pozitivne na antigenskom, jako mala, zar ne?
I onda im lupi 20 dana izolacije. Sto je u najmanju ruku roditelju 10 dana bolovanja na dijete. Je l to ide na državu ili poslodavca? Ako na državu, je l jeftiniji 1 PCR test ili 10 dana bolovanja? Ne kužim stvarno…
Je l još netko čuo u zadnja 2 tjedna da mu Dr nije htio dati PCR uputnicu?
Bubilo, već smo ti rekli :angel: Mijenjaj pedijatricu.
Koliko shvaćam, imaš vrlo rizično dijete doma. I koliko shvaćam, ne zovete pedijatricu za svaku glupost već kad imate stvarne probleme, a ona se s vama lopta i komplicira vam život. Nisam za traženje svega i svačega od liječnika, ali u vašoj situaciji bi svaki normalan liječnik dao PCR uputnicu. Pa niste tražili MR mozga nego PCR za dijete sa simptomima u situaciji u kojoj je neki član iste obitelji pozitivan. Ako to nije kriterij za PCR, onda ne znam što je.
Olakšaj si život za ubuduće i nađi nekog manje hirovitog.
Evo kod poznanice sin 7 god imao koronu, ona i muž cijepljeni i negativni, potvrđeno i pcr.
Nije da svi dobiju
Inače, Britanci od ponedjeljka 17. 1. skraćuju izolaciju na 5 punih dana (prvi dan simptoma je nulti dan), pod uvjetom da su testovi na dan 5 i dan 6 negativni i da nema temperature. Kažu još i ovo:
"Individuals who are still positive on their rapid lateral flow tests must stay in isolation until they have had 2 consecutive negative tests taken on separate days.
This will support essential public services and keep supply chains running over the winter. "
Pretpostavljam da će ih i druge zemlje slijediti.
Evo tekst: https://www.gov.uk/government/news/s...tive-lfd-tests
Za to bolesno dijete mi je i dala PCR, za drugo dvoje nije… istražujem prvo kako se to dogodilo ;).
A i ne bih ju bas zbog tog bolesnog djeteta lako mijenjala, ja nju inače svaki mjesec zovem više puta za sto uputnica, recepata, ispričnica zbog pregleda u bolnici i slično. I baš taj spomenuti MR mozga mi je dijete dobilo termin za cca mjesec dana (a nemam nikakvu vezu ili slično), a znam da se čeka inače godinama.
Samo pokušavam shvatiti što se desilo :mrgreen:.
Sad sam primjetila zanimljivost u ovom gore priopćenju. Piše:
"The rules for contacts have not changed. Fully vaccinated individuals who are identified as contacts of someone with COVID-19 should take daily rapid lateral flow tests for 7 days but are not legally required to self-isolate. Unvaccinated contacts are legally required to self-isolate for the full 10-day period."
Dakle, cijepljeni bi nakon kontakta s nekim tko ima Covid trebali raditi brzi test svaki dan 7 dana nakon kontakta, ali ne trebaju biti u samoizolaciji.
Necijepljeni su 10 dana u izolaciji.
Zanimljivo mi je kako oni preporučuju brzi test SVAKI DAN kroz sedam dana. Zna li netko kako je u drugim državama?
Ne znam ti reći što se dogodilo. Možda štedi...možda nije shvatila da i druga djeca imaju simptome.... ne znam. Ako ti je dobra inače, možda je ovo samo bio nehotični previd...ne znam.
Ali mogu ti reći da sam ja bila na MR mozga 4 dana nakon uputnice, onda kad je trebalo hitno (a isto nisam imala nikakvu vezu). Sada, kada nije hitno, termin je nakon godinu dana, naravno, točno kako je i pisalo u preporuci.
Evo i mene sretnice, od jučer pozitivna. Prvi simptomi u četvrtak navečer, temperatura, bolovi, preznojavanje. Ujutro napravila kućni, kasnije sin i ja u labosu (100kn) brzi test.
Mladji sin zasada ništa, nije ni u izolaciji jer je cijepljen prije tri mjeseca
Kosjenka, nadam se da ce brzo proci. I tebi, spajalice, sve najbolje. Kud drugi put, kvragu.
Mi smo jutros obavili PCR. Valjda ce potvrditi sve silne negativne antigenske.
Hvala.
A gle obje BB su se pocastile pa i ja za njima povodljiva :lool:
Kar držim fige da tako bude.
Meni četvrtak na petak temperatura i jaki bolovi, jučer glavobolja, danas rasturaju ledja. Slaba sam još ali ide na bolje.
Prvorodjenom je puno lošije, još šapuće, grlo ga boli i jako je slab. Od utorka ga drži.
Spajalice sretno
Spajalice, zelim ti da brzo prodje. I mene vec nekoliko dana skaklja grlo, svi testovi negativni pa se nadam da je isto dahtanja za vrijeme trcanja ili sam skupila vrticki virus. Testirao se i mm i isto je negativan. Meni je vazno da ne skupim nesto jer trebam dobiti booster u srijedu. U zadnje vrijeme svima oko nas koji su pozitivni su covid donijela djeca iz skole.
Držite se svi sa teškim simptoma.
Ja sam se probudila s nečim u grlu 6. dan nakon što su ostalima u kući krenuli simptomi. Napravila kućni test taj dan, ali je bio negativan. Napravila 3. dan kućni - pozitivan. PCR 6. dan pozitivan.
MM je dobio simptome dan nakon djece, njemu je navečer kućni bio pozitivan.
Kosjenka, kako te bole ledja, cisto da znam skuzit kad je dobijem, mene svako jutro bole ledja ol lumbalni il torakalni, al prodje za 10 min. Koji dio.boli, cijela? Tu bol ledja dosta njih navodi i ispada da je ona "gubitak njuha" ove varijante.
Moja sestra je bola.zarazena u jesen 2020. Njoj je pocelo s ledjima. I puno njih je imalo.slican simptom.
Tako da.meni to.ne zvuci novo.
Ina od sredine prema gore. Lumbalni dio ne.
Noć prije PMS bolovi, ali mene to uvijek s temperaturom poprati.
Hvala puno na odgovoru. Zanimalo me je koji si dan bila pozitivna jer svima oko mene bude prvih dan-dva-tri negativno, pa tek poslije pozitivno, ako i tad ( mislim na brze testove). Tako da se očito treba ponoviti više puta i/ili testirati 5-7 dan, ako se hoće biti siguran.
Želim ti da ti bolest bude blijeda poput crtice.
I tebi Kosjenka isto. Sretno objema!
Mojima je pomagala toplina za leđa, malo bi im umirila bol.
Kosjenka, žao mi je što ti je prvorođenom loše. Nadam se da će od sada i njemu krenuti na bolje.
:lool:
Mi smo svi dobro, a s obzirom na prethodnu izlozenost (ovaj tjedan) i vjerojatno opcenitu izlozenost jer ne sjedimo doma (iako smo vani samo u KN95, svi)... sve si mislim da bi mozda bilo zgodno da na rezultat PCR-a dodje pozitivan pa da se rijesimo i ovog (na neko vrijeme barem). S druge strane, kvragu, to skroz nije razumno zeljeti. :upomoc: :lool:
Čestitamo na izlasku iz izolacije 12 dana ranije :lool:.
Simptome je imala samo prva dva dana.
Nema mala obavezu još ostati doma?