Stranica 24 od 44 PrviPrvi ... 14222324252634 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,151 do 1,200 od 2184

Tema: Cijepljeni protiv COVID-a i oni koji to žele postati, informacije o testiranjima....

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Da napomenem i ovaj bezobrazluk labova koji dizu svako malo cijene pcr-ova u nebesa.

Evo npr. Lab Plus MM 550kn, Vrijeskin muz 390kn, a razlika je mozda mogla biti par dana.

Frendica platila pcr u Breyeru 590kn prije par tjedana, a kad sam ja zvala za muza kazu 650kn.

Shvacam ja da je to njima biznis, al svejedno mi se gadi takvo podizanje cijena u tako kratkom roku. Zarada prije svega. Uf...

Tako da obavezno pitajte cijenu prije dolaska a ne temeljem neke svjeze info od nekoga.
    Koliko sam čitala, onih 390 kn je bila neka akcija na testiranja, nije im redovna cijena

Datum pristupanja
    Sep 2020

Početno

Citiraj sasa prvotno napisa Vidi poruku
    Ti ne moras u samoizolaciju obzirom da si primarno cijepljena plus preboljela.
    Ok hvala, ne pratim više te njihove objave i pravila.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj ki ki prvotno napisa Vidi poruku
    Nisu podizali cijene ja mislim.
    Nego su neke poliklinke spustile.
    Svugdje je bilo preko 500 kn.
    Iznijela sam tocne iznose koje su platili ljudi oko mene.

Vrijeska je rekla da je njen muz platio 390kn LabPlus sto je ispod 500kn.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 14.01.2022. at 09:42

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Vrci prvotno napisa Vidi poruku
    Koliko sam čitala, onih 390 kn je bila neka akcija na testiranja, nije im redovna cijena
    U Analizi u Vukovarakoj je 390kn redovna, dodjes bez najave 7-17h. Javila juce frendica.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 14.01.2022. at 09:44

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Joj sad kuzim da sam napravila tipfeler, nije ni cudo, skuzajte, sva sam smusena, 650kn su mi rekli u Sv.Katarini za pcr.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    ina može bit, al zaista sad već imamo veliki krug prijatelja oko nas i isto kao MM svima su kućni bili neg,a pcr poz. itd. itd.
    Draga moja Lili, baš si tvrde glave. Koliko podataka, ali ti i dalje ne možeš skupiti "vjeru" - malo me podsjećaš na tipa ekipu koja ide na kemo i pije neke "trepetljike" i onda kaže ako se tumor smanji - vidi kako su super te trepetljike . Pusica!

Gledam youtube što je poslala Kaae, ono se odnosilo na asimptomatiku vezano za 10 tjedana - i dalje su cjepiva ludilo, omikron bi mogao stvarno biti dobra vijest (ali su oprezni), maske ništa krpene, samo medicinske, predviđanje je da će se 50% Evrope zaraziti s omikronom u idućih 6-8 tjedana, ali rano je govoriti o imunitetu krda. Prognoza za razvoj priče - neće nestati, ako smo sretni, pretvorit će se u gripu i cijepit ćemo se jednom godišnje - to je neki moj takeaway kako sam ja to shvatila.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 14.01.2022. at 10:02

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj eryngium prvotno napisa Vidi poruku
    Prijavljujem Moderna booster nakon 2x Pfizer i preboljenja pred 8mj. Bolna ruka 2-3 dana, temp navečer isti dan i umor. Deset puta bolje nego nakon druge doze Pfizera.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk
    Jeej, to je bila i moja željena, al neostvarena kombo.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam sva tri puta cijeplhrna Pfizerom i osim klasicno bolne ruke nisam imala drugih nuspojava

Datum pristupanja
    Nov 2021

Početno

Ja moram na booster ovih dana, i isto razmišljam o Moderni nakon 2 Pfizera. Ina, zašto ti nisi mogla tako?

Datum pristupanja
    Nov 2021

Početno

A evo i članka iz Jutarnjeg o omikronu. Ispričavam se, kopirat ću praktično cijeli članak, ali odgovara na puno teza tu postavljenih i čini mi se da ih vrijedi izdvojiti, da se malo podsjetimo:
    https://www.jutarnji.hr/vijesti/svij...zasto-15145166

"Istraživanja su pokazala kako je veća vjerojatnost da će omikron dovesti do asimptomatskih slučajeva covida-19 nego prethodne varijante. Za one koji imaju simptome, veći dio njih doživi vrlo blagu bolest, kao što je grlobolja ili curenje iz nosa, bez poteškoća s disanjem, tipičnim za ranije infekcije.
    No, neuobičajeno brzo širenje omikrona u mnogim zemljama znači da će ipak u apsolutnom broju više ljudi doživjeti tešku bolest. Nedavni podaci iz Italije i Njemačke pokazuju da su osobe koje nisu cijepljene daleko ranjivije kada je riječ o hospitalizaciji, intenzivnoj njezi i smrti.
    "Slažem se da će prije ili kasnije svi biti izloženi, ali kasnije je bolje... Jer kasnije ćemo imati bolje i dostupnije lijekove i bolja cjepiva", kaže stručnjak za viruse Michel Nussenzweig sa Sveučilišta Rockefeller.
    Također, čak i ako se doživi blago oboljenje, svejedno postoji opasnost prijenosa virusa na nekog drugog s rizikom kritičnog oblika bolesti, čak i ako je osoba koja prenosi bolest razvila antitijela od prethodne infekcije ili cjepiva, navodi Akiko Iwasaki, koja se bavi virusnom imunologijom na Sveučilištu Yale.
    Infekcije ranijim varijantama koronavirusa, uključujući blage infekcije i slučajeve nakon cijepljenja, ponekad su uzrokovale dugotrajni, iscrpljujući dugotrajni covid-sindrom."Još nemamo podatke o tome koliki udio infekcija s omikronom... završi sindromom dugotrajnog covida", kaže Iwasaki.
    Ljudi koji podcjenjuju omikron kao 'blagu' varijantu, izlažu se riziku od iscrpljujuće bolesti koja može trajati mjesecima ili godinama".
    Također, nije jasno hoće li omikron imati neki od "tihih" učinaka viđenih pri ranijim varijantama, kao što su samonapadajuća antitijela, oštećenja sperme i promjene u stanicama koje proizvode inzulin.
    K tome, terapije protiv omikrona su toliko ograničene da ih liječnici moraju strogo promisliti. Dva od tri lijeka bazirana na antitijelima koji su korišteni tijekom prošlih valova covida-19, neučinkovita su protiv nove varijante. Trećeg, GlaxoSmithKlineovog sotrovimaba, nedostaje na tržištu, što je slučaj i s novim oralnim antivirusnim lijekom Paxlovid tvrtke Pfizer, koji se čini učinkovitim protiv omikrona. Dakle, ako se osoba razboli, možda neće imati pristup liječenju.
    Kod potpuno cijepljenih osoba i onih koje su primile booster dozu, a koje su bez drugih zdravstvenih poteškoća, omikron "neće napraviti previše štete", kaže David Ho, profesor mikrobiologije i imunologije na Sveučilištu Columbia.
    Ipak, što je manje infekcija, to bolje, a posebno sada "kada su bolnice već preopterećene, a vrhunac omikronskog vala tek dolazi" za veći dio Sjedinjenih Država, rekao je Ho."

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Citiraj Dota prvotno napisa Vidi poruku
    Ja moram na booster ovih dana, i isto razmišljam o Moderni nakon 2 Pfizera. Ina, zašto ti nisi mogla tako?
    Kod mene su svi kao booster nakon 2 Pfizera dobili opet Pfizer. Pretpostavljam da nisu imali dovoljno Moderni pa ih čuvaju za ljude kojima ona treba kao 2.doza
    Baš su rekli izričito da kao booster daju Pfizer samo
    Posljednje uređivanje od Vrci : 14.01.2022. at 13:01

Datum pristupanja
    Nov 2021

Početno

Ti si isto u Zagrebu?

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Samobor

ali čitala sam da je i to moguće, da se Moderne čuvaju. Eto kod nas sam i čula na svoje uši da su rekli da nama s Pfizer i ljudima s AZ kao booster daju samo Pfizer

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da ne skrolam - kak se najbrže naručit na booster?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj NanoiBeba;[URL="tel:3231463" prvotno napisa
    3231463[/URL]]Da ne skrolam - kak se najbrže naručit na booster?
    Preko Portala Zdravlje. Biraš sam lokaciju i termin i vrijeme .
    Posljednje uređivanje od larmama : 14.01.2022. at 13:37

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hvala

Datum pristupanja
    Nov 2021

Početno

Samobor

ali čitala sam da je i to moguće, da se Moderne čuvaju. Eto kod nas sam i čula na svoje uši da su rekli da nama s Pfizer i ljudima s AZ kao booster daju samo Pfizer
    Hvala.
    Vidjet ću, možda odem u Savjetovalište pa pitam što i kako, jedino su ukinuli ono koje mi je blizu... baš bezveze odluka.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ja sam išla na svoje lokalno cjepno mjesto za booster, jednu subotu popodne, bez naručivanja, bez čekanja...

Nakon 2 Pfizera dobila sam Modernu. Prema riječima liječnika koji me cijepio, Moderna se pokazala uspješnijom u borbi s novim sojevima.

To je bilo prije mjesec dana.

Datum pristupanja
    Nov 2021

Početno

Sad sam otvorila Portal Zdravlje i daje mi za Velesajam za booster i Pfizer i Modernu, može se odabrati.
    Termin sutra.
    Evo, ako nekom treba info.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sad sam otvorila Portal Zdravlje i daje mi za Velesajam za booster i Pfizer i Modernu, može se odabrati.
    Termin sutra.
    Evo, ako nekom treba info.
    Da, tako je stalno. Naravno mozes odabrati i kasnije ako ti vise pase
    Posljednje uređivanje od larmama : 14.01.2022. at 14:33

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam primila 2PF + 1 MOD
    tj. htjela sam tako

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Mene su isto Modernom jer su za taj dan potrošili sve booster doze Pfizera.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Dota, samo zato jer taj dan nije bilo moderne, a nije mi se opet dolazilo, htjela sam bit pokrivena sto prije.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja sam tim 2AZ + Mo
    Iz znatiželje sam mjerila antitijela prije boostera i tri tjedna kasnije. Povećanje je preko 100x (ne 100% nego 100x). Tako da je opravdalo moja očekivanja efikasnosti kombinacije vektorsko + mRNA

Vidjet ćemo kako djeluje protiv omikrona i kako dugo...

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam tim 2AZ + Mo
    Iz znatiželje sam mjerila antitijela prije boostera i tri tjedna kasnije. Povećanje je preko 100x (ne 100% nego 100x). Tako da je opravdalo moja očekivanja efikasnosti kombinacije vektorsko + mRNA

AZ je osrednje do los protiv omikrona, ali Moderna je ono sto izgleda najbolje. Napravili su pregled postojecih cjepiva (ne samo u SAD-u) u onom Mayo Clinic webinaru koji sam stavila sinoc.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ovo je kod nas proslo relativno tiho i, kako kazu, ispod radara, ali racunam da je zbog toga sto su primarni lijecnici prilicno dobro (barem tu u okruzenju) obavijestili pacijente o novim preporukama: https://www.cdc.gov/coronavirus/2019...ns/immuno.html

U kratkim crtama: imunokompromitirane osobe, od 5 godina navise (pacijenti s karcinomom, odredjenim autoimunim bolestima, osobe s transplantiranim organima, osobe koje uzimaju velike doze steroida, itd) primaju TRECU PUNU dozu najmanje 28 dana nakon druge (znaci pola Pfizera za male, cijeli za vece, Moderna za 18+), a nakon toga, 5 mjeseci nakon te trece doze, ide booster.

Prijateljicin sin (10 godina) koji je nedavno zavrsio kemoterapiju i ceka vrlo kompliciranu operaciju ide po trecu djecju dozu Pfizera danas poslijepodne. Svekrova administracija se raspetljala i dobit ce booster Moderne (cetvrtu injekciju, da bude jasnije) 22. sijecnja. Prijateljica koja uzima Humiru zbog reumatskog artritisa (40 godina) ide pocetkom veljace na Moderna booster, isto nakon tri pune doze.

Mi ostali jos nista.

Danas nema skole zbog snijega mada mi se cini da su iskoristili razumne kolicine padalina za odmor od omikrona. Ponedjeljak je praznik pa su nam, zapravo, dali cetiri dana bez druzenja. Na poslu danas nitko novi nije prijavio pozitivan test. Mi svi idemo sutra na PCR, da potvrdimo (nadam se) sve negativne kucne testove.

Datum pristupanja
    Nov 2021

Početno

Citiraj Vrijeska prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam primila 2PF + 1 MOD
    tj. htjela sam tako
    Citiraj Argente prvotno napisa Vidi poruku
    Mene su isto Modernom jer su za taj dan potrošili sve booster doze Pfizera.
    Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Dota, samo zato jer taj dan nije bilo moderne, a nije mi se opet dolazilo, htjela sam bit pokrivena sto prije.
    Ja sam tim 2AZ + Mo

Cure, hvala vam puno na odgovorima .
    Jeste imale neke nuspojave?

Datum pristupanja
    Nov 2021

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo je kod nas proslo relativno tiho i, kako kazu, ispod radara, ali racunam da je zbog toga sto su primarni lijecnici prilicno dobro (barem tu u okruzenju) obavijestili pacijente o novim preporukama: https://www.cdc.gov/coronavirus/2019...ns/immuno.html

U kratkim crtama: imunokompromitirane osobe, od 5 godina navise (pacijenti s karcinomom, odredjenim autoimunim bolestima, osobe s transplantiranim organima, osobe koje uzimaju velike doze steroida, itd) primaju TRECU PUNU dozu najmanje 28 dana nakon druge (znaci pola Pfizera za male, cijeli za vece, Moderna za 18+), a nakon toga, 5 mjeseci nakon te trece doze, ide booster.

Prijateljicin sin (10 godina) koji je nedavno zavrsio kemoterapiju i ceka vrlo kompliciranu operaciju ide po trecu djecju dozu Pfizera danas poslijepodne. Svekrova administracija se raspetljala i dobit ce booster Moderne (cetvrtu injekciju, da bude jasnije) 22. sijecnja. Prijateljica koja uzima Humiru zbog reumatskog artritisa (40 godina) ide pocetkom veljace na Moderna booster, isto nakon tri pune doze.

Mi ostali jos nista.

Danas nema skole zbog snijega mada mi se cini da su iskoristili razumne kolicine padalina za odmor od omikrona. Ponedjeljak je praznik pa su nam, zapravo, dali cetiri dana bez druzenja. Na poslu danas nitko novi nije prijavio pozitivan test. Mi svi idemo sutra na PCR, da potvrdimo (nadam se) sve negativne kucne testove.
    Kaae, ovo za PUNU treću dozu Moderne kod ljudi s autoimunim bolestima, pretpostavljam da je kod ljudi na terapiji? Kod nas mislim da ne daju punu. Zapravo, možda i daju ljudima na jakim lijekovima, za to ne znam.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ja sam primila dvije doze Moderne (26.1.21. i 23.2.21.), zatim Moderna booster (pola doze) 20.11.21.). Prva doza, nista bitno, samo malo umora (i prvo krvarenje nakon proglasene menopauze odmah drugo jutro) i crvenilo na ruci koje je ostalo neko vrijeme. Druga doza, trnci u ruci (bez dugotrajnog crvenila, ako se ne varam), bol u krizima i opcenito u misicima, temperatura 38.0 par sati, ostatak vremena nesto iznad 37, umor. Glavobolja drugo jutro (primila sam dozu kasno poslijepodne) koju je rijesio ibuprofen. Otad kao nova (dobila sam i sljedecu menstruaciju i jos neke... i izgubila menopauzu ). Booster, bol i crvenilo/oteklina u ruci, blagi umor nekoliko dana. Povisen puls oko 14 dana nakon svake doze (nista sto me smetalo, samo sam vidjela na Fitbitu) u rangu blage viroze (5-6 otkucaja vise od uobicajenog).

Datum pristupanja
    Nov 2021

Početno

Citiraj lola_34 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam išla na svoje lokalno cjepno mjesto za booster, jednu subotu popodne, bez naručivanja, bez čekanja...

Nakon 2 Pfizera dobila sam Modernu. Prema riječima liječnika koji me cijepio, Moderna se pokazala uspješnijom u borbi s novim sojevima.

To je bilo prije mjesec dana.
    Lola 34, previdjela sam tvoj odgovor prije, pa sad zahvaljujem.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Kaae, ovo za PUNU treću dozu Moderne kod ljudi s autoimunim bolestima, pretpostavljam da je kod ljudi na terapiji? Kod nas mislim da ne daju punu. Zapravo, možda i daju ljudima na jakim lijekovima, za to ne znam.
    https://www.cdc.gov/media/releases/2...r-Booster.html

https://www.cdc.gov/coronavirus/2019...ns/immuno.html

Datum pristupanja
    Nov 2021

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ja sam tim 2AZ + Mo

Ajme uopće nisam ubrala da već i takve stvari znamo i možemo kalkulirati.

Ajde izračunaj meni molim te kad da idem na booster i s čim:

2 Moderne, druga doza 17.9.2021.
    Siječanj 2022. pozitivna, očito omikron.

Sljedeća doza?

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Hvala Kaae, brza i informativna kao i uvijek .
    Radim od doma danas, a i djeca su doma. Znaci radim sve i svasta osim posla.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Bubilo Bubich prvotno napisa Vidi poruku

Sljedeća doza?
    Idealno - nikad
    Iako, ako ti uz preboljenje i 2x moderna 3,5 mjeseca kasnije opet imaš koronu mi ostali smo isto "doomed"
    Posljednje uređivanje od sillyme : 14.01.2022. at 18:20

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Nikako ne prije tri mjeseca Od preboljenja

Jesi tražila novu covid potvrdu?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Samobor

Moje iskustvo pred par mjeseci govori da az-ovcima preporucaju modernu. Al, ono....bolje vrabac u ruci itd., epidemija divlja, pfizer vs moderna su manje razlike nego nista vs cekam tjednima modernu

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ja isto ko na pfizera 2 - jak umor, i malo vecu bol rukr u odnosu na pfizer 2, trnce u ruci (ovo s rukom identicno ko gripa).

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Bubilo Bubich prvotno napisa Vidi poruku

Sljedeća doza?
    Mislim da bi ti ameri rekli cim ozdravis, sta nasi kazu...nek kaze ko cita

Munkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

U Belgiji je slicno kao i u Amerikama. Cjepivo moze 2 tjedna od pozitivnog testa.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Jedino kod terapije monoklonalnim antitijelima se cijepljenje odgadja 90 dana (od dana infuzije).

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Lola 34, previdjela sam tvoj odgovor prije, pa sad zahvaljujem.
    Ma nema na čemu!

Tu smo da dijelimo iskustva .

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Jedino kod terapije monoklonalnim antitijelima se cijepljenje odgadja 90 dana (od dana infuzije).
    Ćemu ako je dva puta imala/ ima koronu i dva put cjepljena
    Niste čitali da previše Bustera djeluje negativno na imunitet

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

I moja poznanica je u godinu dana imala koronu, 2 doze cjepiva i opet korona. Ona isto kaže da je zasebna kategorija
    Posljednje uređivanje od Vrci : 14.01.2022. at 19:35

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Ćemu ako je dva puta imala/ ima koronu i dva put cjepljena
    Niste čitali da previše Bustera djeluje negativno na imunitet
    CDC i ostala tijela u SAD-u cije misljenje me zanima ne pricaju o tome, odnosno ne vide problem u ovom trenutku.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ajde da pitam
    lateral flow test kaj je to pronaški i gdi se radi

ki ki avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

Ja mislim da je to BAT ili ti obicni brzi covid test

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Idealno - nikad
    Iako, ako ti uz preboljenje i 2x moderna 3,5 mjeseca kasnije opet imaš koronu mi ostali smo isto "doomed"
    Hoćeš reći “uz 2 puta preboljenje i 2x modernu” .

Ma ja očito nemam neki imunitet na takve viroze, mene su i gripe znale satrat i bacit u krevet na tjedan dana da ne znam kako se zovem.

Ja bih se cijepila i dalje, ne da se ne zarazim nego da ne dobijem opet simptome kao prvi put. Ovaj drugi put ni ne znam da ju imam.
    Posljednje uređivanje od Bubilo Bubich : 14.01.2022. at 20:36

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

A za odluku potrošiti ili ne 500 kn za PCR ... moje omiljeno pitanje kod odluka je: Hoće li mi kasnije biti više drago što nešto jesam napravila ili što nisam? Ili više žao, svejedno.
    10. dan od pojave simptoma… curka ima pozitivan PCR .

Najbolje potrošenih 550 kn ikad!!! .

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Ajde da pitam
    lateral flow test kaj je to pronaški i gdi se radi
    To bi trebalo bit za prelazak granice prema engleskoj

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor