Stranica 23 od 44 PrviPrvi ... 13212223242533 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,101 do 1,150 od 2184

Tema: Cijepljeni protiv COVID-a i oni koji to žele postati, informacije o testiranjima....

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku

Čudom smo uspjeli izbjeci zarazu.
    Niste čudom, nego cjepivom
    Jer iako cijepljeni mogu i dobiti i širiti zarazu, ipak to čine u manjem opsegu nego necijepljeni. Još ako je TM od pojave simptoma bio izoliran od ostalih ukućana, a ionako je imao blage simptome, onda i nije bio problem izbjeći zarazu.
    Ok, omikron se očito širi i pogledom, ali ostajem pri stavu da i cjepivo protiv ranijih sojeva doprinosi slabljenju virusa

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Lili, super! Kako je kod vas pfizer vrhubski odradio stvar! I kod moje ex sefice, 60 plus, 3 pfizera, a ona asimptomatska frajerica zadad. I kod nas u obitelji pretila i rizicna osoba, pfizera3, super prosla.Da, ti kucni su navodno na omirkona manje osjetljivi, a neg nije garancija nebolesti. Plus jest bolesti.

Bb, nemam pametan savjet, samo saljem zagrljaj!
    Posljednje uređivanje od ina33 : 13.01.2022. at 18:40

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Svi ce se zarazimo, eno i fauci reko. Ja samo ne bih na vrhuncu vala uz raspad zdrav. sustava. Moj booster istice 1.2. - onih 10 tj sto je rekla kaae. Nadam se da necu omikrona sad oplest nego nekad na proljece kad bude zrak laksi.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 13.01.2022. at 18:42

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Moj je istekao na Novu godinu

Datum pristupanja
    Nov 2021

Početno

Bubilo, mijenjaj pedijatricu. Kratko i jasno.

A za odluku potrošiti ili ne 500 kn za PCR ... moje omiljeno pitanje kod odluka je: Hoće li mi kasnije biti više drago što nešto jesam napravila ili što nisam? Ili više žao, svejedno.
    U tvom konkretnom slučaju, uz sve opisano (od simptoma do problema koje vam dodatna izolacija i nepostojanje potvrde donosi) ja bih napravila PCR, i ne bih žalila novaca čak ni da bude negativan (što je moguće, svakako).
    Također bih angažirala tvog tatu da vam sljedeća dva tjedna kupuje špeceraj i on bi ti akcijama i "šparanjem" nadoknadio tih 500 kn. Win- win.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

On mi kupuje špeceraj već 10 dana, sigurno je već i uštedio toliko .

Datum pristupanja
    Nov 2021

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Niste čudom, nego cjepivom
    Jer iako cijepljeni mogu i dobiti i širiti zarazu, ipak to čine u manjem opsegu nego necijepljeni. Još ako je TM od pojave simptoma bio izoliran od ostalih ukućana, a ionako je imao blage simptome, onda i nije bio problem izbjeći zarazu.
    Ok, omikron se očito širi i pogledom, ali ostajem pri stavu da i cjepivo protiv ranijih sojeva doprinosi slabljenju virusa
    Ovo ću potpisati.
    I dodati da, iako je i moj suprug prošao ok sada s omikronom i mi ostali se nismo zarazili (a isto tako je bilo i ranije s najmlađim djetetom i deltom), nikada mi ne bi palo na pamet reći za bilo koju bolest da je smijurija. Ako ništa drugo, zbog ljudi koji nisu prošli tako lako.

Još ću dodati da sam upravo srela poznanika. Prije par mjeseci se izrugivao s koronom koju je dobio (iako je dosta kašljao), govorio da se "ne bi nikad cijepio tim govnom" (isprike na izrazu, citiram). Sada teže hoda i ide na terapije jer "ipak ta korona izaziva posljedice ". Sapienti sat. Ja ću je radije nemati nego imati.

Datum pristupanja
    Nov 2021

Početno

Citiraj Bubilo Bubich prvotno napisa Vidi poruku
    On mi kupuje špeceraj već 10 dana, sigurno je već i uštedio toliko .
    Eto.
    Neka kupuje i dalje .

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Isto tako ni ja, ni djeca, nijednog simptoma. Pcr negativan i meni i djeci.

Čudom smo uspjeli izbjeci zarazu.
    On je odavno ozdravio? Odnosno vas negativni PCR je negdje tamo dan 7. nakon sto je on ozdravio? Eventualno 5. dan.

Pod ozdravio, 10. dan nakon pojave simptoma ili nakon pozitivnog testa, ako je asimptomatican. Znaci dan 15-17 ili kasnije od tog dana, za vas negativni rezultat.
    Posljednje uređivanje od Kaae : 13.01.2022. at 19:31

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Za deltu i slicne, kucna izolacija, sve pet. Omikron... bojim se da nema sansi zatvoriti se u posebnu sobu, samo. Ako je u stanu, u stanu je. Tako barem izgleda trenutno u nasim krajevima.

Ja radim od doma, za sad negativna. Treci pozitivan na poslu danas, niti jedno od troje nisu nista radili zajedno, izgleda su svi donijeli sa svoje strane. Djeca su jos u skoli, ali najavili su nam da se pripremimo s tehnologijom za privemeno seljenje online.

Svekar ima odobrenu cetvrtu dozu, kao sto sam napisala, ali jos nije cijepljen - zbog administracije. Smije se cijepiti samo onaj kome lijecnik odobri (njemu je), ali lijecnik je u sistemu koji nema Modernu, lol. Igra malog tigra.

ki ki avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

Mislim da je ovdje najeftiniji pcr..392kn

https://poliklinika-analiza.hr/metod...-19-infekcije/

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Prijavljujem prvi slučaj korone u kućanstvu.Jedan pozitivan, 9 negativnih za sada. Simptomi jače prehlade, blaže gripe, plus gubitak okusa i mirisa koji je trajalo 4 dana. Od zaraze prošlo 20 dana. Jedan cijepljen, 9 ne.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ina33, tanja_b a ne znam šta reći. Voljela bi vjerovat da je tako. Djeca nisu cjepljena, ne znam kako je njih cjepivo moglo zaštitit.Mužu je bilo maltene skoro ništa, moguće da mu je pomoglo.
    Ja sam cjepljena kao i MM, zadnji put u lipnju 2021. (on još i malo ranije od mene).

Ne, Kaae krivo računaš, isti mu je dan simptoma i PCR-a, testirani smo sve kako treba po p.s.u na pcr, još sitno brojimo za ić vanka iz izolacije. Srećom, pa smo išli privatno mužu na pcr i sve brzo doznali, inače bi zapeli u cirkusu našeg zdravstv.sustava.

S druge strane imam nekoliko prijatelja i prijateljica koji su boosterirani relativno svježe, eno ih svi zaraženi.

Kažem u NAŠEM slučaju je ovo ispalo bezazlenije nego neka obična prehlada (skoro nam je mogla proći nezamjećeno jer kućni test jel..), a s druge strane ima ljudi koji vrlo teško završe.

Ne umišljam si da nećemo negdje pokupit omikrona jer je baš svugdje, ali ipak se čini manje opasan od starih sojeva i dalje sam na tragu toga da se nadzire kraj pandemije upravo imunizacijom krda putem omikrona.
    Netko je bio linkao članak na eng, mislim Kaae, nadam se iskreno da će tako biti.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 13.01.2022. at 20:03

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj ki ki prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da je ovdje najeftiniji pcr..392kn

https://poliklinika-analiza.hr/metod...-19-infekcije/
    Super, dobro je znati, ako čovjeku zatreba. MM je platio puno više, al bila je hića.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Djeca nisu cjepljena, ne znam kako je njih cjepivo moglo zaštitit.Mužu je bilo maltene skoro ništa, moguće da mu je pomoglo.
    Ja sam cjepljena kao i MM, zadnji put u lipnju 2021. (on još i malo ranije od mene).
    Pa cjepivo je zaštitilo djecu tako što je zaštitilo muža, vjerojatno je količina virusa zahvaljujući cjepivu kod njega bila znatno manja, pa je i manja vjerojatnost da će nekog zaraziti.
    Ok, uvijek ostaje i mogućnost da ste imali puno sreće, što je isto dobro. Ali cjepivo je sasvim sigurno pomoglo.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Pa cjepivo je zaštitilo djecu tako što je zaštitilo muža, vjerojatno je količina virusa zahvaljujući cjepivu kod njega bila znatno manja, pa je i manja vjerojatnost da će nekog zaraziti.
    Ok, uvijek ostaje i mogućnost da ste imali puno sreće, što je isto dobro. Ali cjepivo je sasvim sigurno pomoglo.
    Da vjerojatno neki mix cjepiva, dobrog imuniteta i sreće.

Što ne znači da djeca neće donijeti u budućnosti iz škole asimptomatski, kako to većina djece i donese.
    Nije ni da smo mi na poslu nešto zaštićeni, buja broj zaraženih na poslu. Od bilo kuda može doći. Dobro je sve dok ljudi prolaze s blažim simptomima.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Super, dobro je znati, ako čovjeku zatreba. MM je platio puno više, al bila je hića.
    Ma ne vjerujem da ima tako brzo termina tamo kad su jeftini tako… ja sam zvala ove po 550 pa su uglavnom termini bili za par dana slobodni. Jedva sam za sutra ulovila.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Pa da, vidis da nije tu kolicinicu mogo doma ni ulovit na kucnima. To ti je slicno ko i s liftovima ono .
    Posljednje uređivanje od ina33 : 13.01.2022. at 20:31

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

U VASEM slucaju je ispalo tako bcs statistika jer ste cijepljeni, plus ste zakacili blazi soj, win-win. A statistika kaze da...ups...cijepljeni su manje zarazni i krace boluju. Statistika od WHO kaze tako, ne moja tvoja, od kaae, od susjede. Ne treba vjera uopce, samo gledaj brojke. Plus sreca i...imunitet, nacelno ste mladi i zdravi ljudi koji nemate komorbidiitete niti ste imunokompromitirani, a vasi jaki imuniteti su lijepo odreagirali na cjepiva o stvorili solidnu obranu .
    Posljednje uređivanje od ina33 : 13.01.2022. at 20:37

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ok, a ovo naše…?

Svi preboljeli (ja grozno) u studenom 2020.

MM 2. doza 22. lipnja 2021. (nije otišao na booster)
    Ja druga doza 19. rujna 2021. (to nije ni službenih 4 mjeseca prošlo koliko ti daju fore na cjepivo).

I opet svih 5 sad odradili simptome.

Ja bih zaključila: definitivno i cjepivo i imunitet, a možda i grah .

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ina može bit, al zaista sad već imamo veliki krug prijatelja oko nas i isto kao MM svima su kućni bili neg,a pcr poz. Svima je zajedničko da je izgledalo kao prehlada, hunjavica, grlobolja, kašljanje, neki "čudan" osjećaj, bez nekih visokih temp i nitko od njih nije izgubio osjet okusa i njuha. Pretpostavljam da je to omikron, pa i istraživanja idu u tom smjeru da brzi testovi ne reagiraju na omikron, nije da se to tek sad spominje tako da nisu više to ni "anegdotalni" primjeri (omiljeni izraz koji je sad glavna fora na forumu ). Da su se ti ljudi oslonili na svoje negativne kućne, hodali bi okolo i zarazili Bogapitaj koliko ljudi.

Samo čekam neke studije da objave, pa da mogu reći eto jesam rekla neg.kućni test na poč.zaraze(simptomi) u korelaciji s omikronom 0 bodova.

Reći ću mužu da još malo više prati nova istraživanja jer to su i njegovi zaključci temeljem iščitavanja nekih novih infromacija o COVID-u (btw nije imao baš tako malo virusa da ga ne prepozna kućni ni u jednom trenutku, vidjeli smo CT vrijednost na nalazu, al sam uvjerena da je blaži soj-omikron).
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 13.01.2022. at 21:06

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Kod nas daju booster i djeci iz grupe 5 - 11 godina, ako su osrednje do jako imunokompromitirani i proslo je barem 28 dana od druge doze Pfizera.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ma ne vjerujem da ima tako brzo termina tamo kad su jeftini tako… ja sam zvala ove po 550 pa su uglavnom termini bili za par dana slobodni. Jedva sam za sutra ulovila.
    Bubilo valja bit uporan i zvat na više mjesta.
    Nama kad je trebao za muža taj dan, isto je bila ludnica, zauzete linije, puni termini,al ja sam sumanuto zvala i zvala razne labove dok nisam dobila termin jedva jedvice (LabPlus, okretište Dubrava).
    Netko mi je rekao (samo treba provjeriti) da se u tu neku AnalizuLab u Sesvetama može doći samo onako bez narudžbe i obavit pcr.

Također probajte cure preko platformi za pcr testiranje: zapadni dio grada DZ Rakitje, istočni dio grada (Dugo Selo ili Ivanićgrad). Rade i na uputnicu i bez. Školska djeca relativno brzo dobiju termin na Štamparu.
    Nekad treba vrebat jer se povremeno ukažu neki slob.termini i ranije (valjda ljudi pop..pa otkažu i privat. naprave). Traži to traženje "normalnog" a ne zakašnjelog termina dosta vremena i angažmana.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 13.01.2022. at 21:15

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Lili je l testirao uvijek istu marku kućnog testa?
    Kod mene su tri od četiri testiranja bila pozitivna, kod dvije frendice ovaj tjedan slično - isto ukućani pozitivni na kućnim testovima. I kasnije na PCR-u.

Možda je loš brand .

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ina može bit, al zaista sad već imamo veliki krug prijatelja oko nas i isto kao MM svima su kućni bili neg,a pcr poz. Svima je zajedničko da je izgledalo kao prehlada, hunjavica, grlobolja, kašljanje, neki "čudan" osjećaj, bez nekih visokih temp i nitko od njih nije izgubio osjet okusa i njuha. Pretpostavljam da je to omikron, pa i istraživanja idu u tom smjeru da brzi testovi ne reagiraju na omikron, nije da se to tek sad spominje tako da nisu više to ni "anegdotalni" primjeri (omiljeni izraz koji je sad glavna fora na forumu ). Da su se ti ljudi oslonili na svoje negativne kućne, hodali bi okolo i zarazili Bogapitaj koliko ljudi.

Samo čekam neke studije da objave, pa da mogu reći eto jesam rekla neg.kućni test na poč.zaraze(simptomi) u korelaciji s omikronom 0 bodova.

Reći ću mužu da još malo više prati nova istraživanja jer to su i njegovi zaključci temeljem iščitavanja nekih novih infromacija o COVID-u (btw nije imao baš tako malo virusa da ga ne prepozna kućni ni u jednom trenutku, vidjeli smo CT vrijednost na nalazu, al sam uvjerena da je blaži soj-omikron).
    Lili, ovisi o testu, izmedju ostalog. Ako ne trazi N-kojivec protein, automatski je losiji. U suprotnom ima sansi. Plus, virus omikrona se bolje/brze/efikasnije mnozi u grlu pa se nekad jednostavno ne izvuce iz nosa, pogotovo u amaterskom okruzenju.

Vise nego vjerojatno je Omikron. Delta je krepala. :D

Marija avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nadam se da će svi zaraženi biti OK.

Kad su MM i sin prošlog svibnja bili pozitivni, epidemiologinja koja je zvala rekla je izričito da se nama ostalima (koji smo onda bili negativni) samoizolacija računa tako da na njihov dan izolacije i nama završava izolacija ukoliko nismo bili distancirani (a nismo). Da smo se međusobno izolirali, naša samoizolcija bi bila puno duža, tako da smo dobro prošli.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

A cure onaj koji se moze kupiti kod nas u ljekarnama, uvijek zaboravim naziv marke, ali da China smece.

Vec je brdo love potrosio na te testove a sad se tek razocarao.

Ima i Delte i omikrona, al ovaj omikron se sad fakat siri ko lud.
    Svim ovim mojima s vrlo blagim simptomima (racunam taj blazi soj) kucni neg,pcr poz.

Ovi s jacim simptomima znaju imat kucni poz.

A Bubilo tvoji ipak imaju jace simptome? Moguce da je Delta kod vas u igri

Al ga sad laprdamo i nagadjamo.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 13.01.2022. at 21:34

Marija avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sad vidim da nisam uopće vidjela novu stranicu, referirala sam se na trajanje izolacije kad je bolestan netko u obitelji

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Pa nemaju…
    Djeca bila gotova za 36 sati… jedno imalo temp. 37.5
    Ako se dobro sjećam drugi dan navečer su “skakali po lusteru”.

Muža je bolila glava 4 dana, al ja skoro ništa… tu i tamo koje puhanje nosa ili zakašljem 7 puta u danu, malo me kao grebalo grlo, a i to mislim samo jedan dan, jedna lihgt glavobolja koja brzo prošla.
    Posljednje uređivanje od Bubilo Bubich : 13.01.2022. at 21:40

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Marija prvotno napisa Vidi poruku

Kad su MM i sin prošlog svibnja bili pozitivni, epidemiologinja koja je zvala rekla je izričito da se nama ostalima (koji smo onda bili negativni) samoizolacija računa tako da na njihov dan izolacije i nama završava izolacija ukoliko nismo bili distancirani (a nismo). Da smo se međusobno izolirali, naša samoizolcija bi bila puno duža, tako da smo dobro prošli.
    Ovaj bez uvrede tvojoj epidemiologiju ovo sto pišeš je tocno suprotno od onog što stoji u sluzbenim uputama vec skoro dvije godine.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bubilo, treba li ti baš test za drugo dijete?!

A baš sam bijesna na sve

pa i na tu tvoju doc....Nek joj ta ista pedijatrica napiše da je preboljela. Reci da joj je kućni pozitivan. Ja ću ti poslat sliku pozitivnog kućnog, ako treba!
    Ja sve nekako mislim da naše testove otkažem (najavljeni za ponedjeljak 17.) Nemaju više simptome (nadam se da se neće ni pojaviti). Potvrde mi ne trebaju.
    I uputnice sam dobila bez problema.
    Stvarno ne razumijem zašto pedica nije dala uputnicu?!
    Sad joj odvedi dijete i nek joj ona napravi brzi test.
    Pošalji žalbu.

Inače ja sam došla do faze da bih najradije ignorirala tih 10+10 dana...
    a i školska je rekla da ako dijete nema više simptome da napravim još koji kućni i nek ide u školu (prije isteka drugih 10 dana)
    Sve je otišlo kvragu, da prostite. Ima nas koji pazimo 2 godine, djecu maltretirma, testiramo, ne dozvoljavam izlaske, izbjegaju druženja, online radim dvije godine, a mnogi raspašoj...

(Inače MM je otišao u labplus bez najave i testirao se. Uopće nisam pitala je l bila gužva, problema i sl. Bio gotov - skoro pa odmah. 390kn)
    Posljednje uređivanje od Vrijeska : 13.01.2022. at 22:02

Marija avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moguće, upute nisam čitala, držala sam se toga što mi je izričito žena rekla. Zvala je muža, a ja sam onda još molila da mi kaže točne datume kad smo slobodni i kada bi bilo dobro napraviti serologiju, za slučaj da je PCR fulao (kao što sam onda pretpostavljala, ali nije fulao, nismo onda imali antitijela).

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Vrijeska ne treba mi test za drugo dijete, treba mi za moje psihičko zdravlje .
    A i njoj ne želim 20 dana izolacije kad je očito imala simptome.
    Pogotovo jer je već prije toga 2 tjedna praznika morala propustiti svašta zbog mojeg išijasa.
    Ako ima šanse da dobijem sutra pozitivan PCR pokusat ću, pa ću onda odlučiti o svađi s pedijatricom .
    Imam slike tri različita kućna testa u različito vrijeme s različitom nijansom boje crte na različitoj podlozi. Ako treba možda možemo i ja i ti to prodavati .

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Inače, ako ljudima na poslu priznaju potvrdu da su možda bilu doticaju sa zarazom (npr. odraslo dijete koje ne živi u istom kućanstvu s roditeljem koji je bio pozitivan prije 10 mjeseci)

Ako može Đoković, što ne bismo mogli i mi ...
    (PS: Inače nemam ovakvo razmišljanje, ali trenutno zbog ljutnje odustajem i mislim da nam nema pomoći. Zaraza se razbuktala, nema te mjere koja ju može obuzdati.)
    Posljednje uređivanje od Vrijeska : 13.01.2022. at 22:12

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Vrijeska ne treba mi test za drugo dijete, treba mi za moje psihičko zdravlje .
    A i njoj ne želim 20 dana izolacije kad je očito imala simptome.
    Pogotovo jer je već prije toga 2 tjedna praznika morala propustiti svašta zbog mojeg išijasa.
    Ako ima šanse da dobijem sutra pozitivan PCR pokusat ću, pa ću onda odlučiti o svađi s pedijatricom .
    Imam slike tri različita kućna testa u različito vrijeme s različitom nijansom boje crte na različitoj podlozi. Ako treba možda možemo i ja i ti to prodavati .
    Tako ću vjeorjatno i ja u ponedjeljak. Samo radi svog mira.

A što se tiče samoizolacije, zovi školsku pa vidi što će ti ona reći (ako dijete bude negativno).

Što se tiče biznisa, mislim da kasnimo sigurno je već to nekome palo napamet

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ma ne kasnimo… moji su od prošlog i ovog tjedna, sigurno ih još nekome mogu uvaliti.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ovo nikad nije bila preporuka, nigdje. Osim kod onih sto krivp tumace preporuke. :/

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Da napomenem i ovaj bezobrazluk labova koji dizu svako malo cijene pcr-ova u nebesa.

Evo npr. Lab Plus MM 550kn, Vrijeskin muz 390kn, a razlika je mozda mogla biti par dana.

Frendica platila pcr u Breyeru 590kn prije par tjedana, a kad sam ja zvala za muza kazu 650kn.

Shvacam ja da je to njima biznis, al svejedno mi se gadi takvo podizanje cijena u tako kratkom roku. Zarada prije svega. Uf...

Tako da obavezno pitajte cijenu prije dolaska a ne temeljem neke svjeze info od nekoga.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Jucerasnji Mayo Clinic webinar koji sam spominjala, ako netko zeli prevrtiti na brzinu (ili kako vec). Radi van SAD-a:

Mayo Clinic Health System’s community forum, “The COVID-19 Pandemic: Where do we go from here?,” featuring Dr. Abinash Virk, Dr. Raj Palraj and Dr. Paul Mueller.

https://www.youtube.com/watch?v=oxtscwb8Rxc

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Sad vidim da nisam uopće vidjela novu stranicu, referirala sam se na trajanje izolacije kad je bolestan netko u obitelji
    Kod moje sestre ovu jesen je bilo zbrajanje dana, ali kod njih je svako dva dana neko kapnuo

ki ki avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

Da napomenem i ovaj bezobrazluk labova koji dizu svako malo cijene pcr-ova u nebesa.

Evo npr. Lab Plus MM 550kn, Vrijeskin muz 390kn, a razlika je mozda mogla biti par dana.

Frendica platila pcr u Breyeru 590kn prije par tjedana, a kad sam ja zvala za muza kazu 650kn.

Shvacam ja da je to njima biznis, al svejedno mi se gadi takvo podizanje cijena u tako kratkom roku. Zarada prije svega. Uf...

Tako da obavezno pitajte cijenu prije dolaska a ne temeljem neke svjeze info od nekoga.
    Nisu podizali cijene ja mislim.
    Nego su neke poliklinke spustile.
    Svugdje je bilo preko 500 kn.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Mi smo pred par mjeseci isto plaćali nešto preko 500kn, čak je bilo na onoj staroj temi navedeno gdje je najjeftinije ali neke "niže" cijene su u stvari isto preko 500kn jer na to ide nadoplata za izadavanje nalaza ili neka slična glupost. Tako da bi rekla da je 500-ak kn već neko vrijeme cijena kod većine (mi smo koristili jedan od ovdje navedenih i cijena je ista)

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj ki ki prvotno napisa Vidi poruku
    Nisu podizali cijene ja mislim.
    Nego su neke poliklinke spustile.
    Svugdje je bilo preko 500 kn.
    X

Ja svaki put šaljem upit prije nego naručim ljude na testiranje.

Ponekad radije platimo u privatnom laboratoriju više, nego da riskiramo slanje ljudi u državnu ustanovu gdje su gužve, da naši ne pokupe nešto tamo.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Službeno radite testiranja u firmi , ili za firmu Peterlin?

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Pretpostavljam da je to omikron, pa i istraživanja idu u tom smjeru da brzi testovi ne reagiraju na omikron, nije da se to tek sad spominje tako da nisu više to ni "anegdotalni" primjeri (omiljeni izraz koji je sad glavna fora na forumu ).
    sve što mi laprdamo ostaje anegdotalno sve dok statistika ne pokaže da je upravo tako kako laprdamo
    bez obzira što imamo jako visok broj anegdotalnih primjera

Analiza lab je (ograđujem se i naglašavam da se radi o prošlom tjednu) funkcionirao bez narudžbi, znači, dođeš i čekaš. Prošli tjedan se čekalo oko 45 min. Vjerujem da je sada dulje.

eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Prijavljujem Moderna booster nakon 2x Pfizer i preboljenja pred 8mj. Bolna ruka 2-3 dana, temp navečer isti dan i umor. Deset puta bolje nego nakon druge doze Pfizera.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I kod nas prošli tjedan stigla korona. Kći na kućnom testu bila pozitivna, PCR potvrdio. Izolirali smo ju u sobu (skoro pa uobičajeno njeno stanje ) i koristii smo razlićite kupaone. Mi nismo imali simptome. MM ima preboljenje i dva puta cjepljenje. Ja primila booster nekih desetak dana prije.

Datum pristupanja
    Sep 2020

Početno

Evo moja mama opet pozitivna. Imala je prije točno godinu dana, primila je booster prije 10 dana. Tek je krenulo, ali nije baš najblaži oblik. Taman idem kod nje. Koja su sad pravila za moju samoizolaciju, da ne iščitavam, znam da ode ima žena koje su upućene. Ja sam cijepljena sa 2 doze i prebolila prije 20 dana, potvrđeno pcr-om. Naravno dok ona bude bolesna ja ću isto biti izolirana s njom u kući, ali jel moram produljivat si? Sva sam van sebe, morala sam s djetetom na neke bitne pretrage slijedeći tjedan, sad me ona zove da ima visoku temp, zabrinuta za nju, muž žica šefa da mu odobri godišnji da može on sa malim na pretrage. Šef pizdi jer je pola radnika u si ili pozitivni, ali dobro dat će mu po svemu sudeći. Kvragu više i korona
    Posljednje uređivanje od naplavomzalu : 14.01.2022. at 09:27

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj naplavomzalu prvotno napisa Vidi poruku
    Evo moja mama opet pozitivna. Imala je prije točno godinu dana, primila je booster prije 10 dana. Tek je krenulo, ali nije baš najblaži oblik. Taman idem kod nje. Koja su sad pravila za moju samoizolaciju, da ne iščitavam, znam da ode ima žena koje su upućene. Ja sam cijepljena sa 2 doze i prebolila prije 20 dana, potvrđeno pcr-om. Naravno dok ona bude bolesna ja ću isto biti izolirana s njom u kući, ali jel moram produljivat si? Sva sam van sebe, morala sam s djetetom na neke bitne pretrage slijedeći tjedan, sad me ona zove da ima visoku temp, zabrinuta za nju, muž žica šefa da mu odobri godišnji da može on sa malim na pretrage. Šef pizdi jer je pola radnika u si ili pozitivni, ali dobro dat će mu po svemu sudeći. Kvragu više i korona
    Ti ne moras u samoizolaciju obzirom da si primarno cijepljena plus preboljela.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •