KLARA,MARTA,vidiš Matija i Marta,meni zvuči super,a od Marta teško se može napraviti nadimak,ako bi ga se dalo po imenu
Printable View
KLARA,MARTA,vidiš Matija i Marta,meni zvuči super,a od Marta teško se može napraviti nadimak,ako bi ga se dalo po imenu
Kako su nam ukusi različiti. Meni je Luce prekrasno ime i samo za sebe i kao skraćenica od Lucija. Imam jednu doma i odaziva se na obadvije varijante. Je da je često, ali to je baš zato što je ime prekrasno.
Btw, moja pok mama je imala mačku koja se zvala kao moja kćer danas i to nas nimalo nije omelo da joj damo baš to ime. Naprotiv...
Ne dijelim imena na ljudska i životinjska iako još nisam susrela čovjeka koji se zove kao moj pas, ali znam puno curica koje imaju ime moje mačke (čak i na ovom forumu:mrgreen:).
I još kad čujem ovu pjesmu srce mi je ko kuća http://www.youtube.com/watch?v=fMSY3nyOMos
Luce je prekrasno, a i pjesma.
Kako nas naučimo tak nam je sa imenima. Mene od mojih doma nitko nije zvao Luce, jesu Luca (i to mi je OK, ali samo kad me moji tako zovu, nikom drugom se ne odazivam :) ), ali jako rijetko, stvarno u izljevima velike ljubavi. Pa sam se naučila, a s vremeno sama naučila i druge da sam samo i isključivo Lucija. :)
Ja sam svojoj kćeri htjela dati ime Jurana jer su mi lijepa sva imena na -rana (Morana, Gorana, Korana, Mirana), ali, kad nisam dobila kćer, onda sam se sama tako nazvala - za ovaj forum :-)
Apricot,o MARTA-možda nisu znali reći R(šala).
Ata bi prije odgovaralo za ZLATA
Apricot, Amélie se pise sa é jer je ime francusko i bez tog naglaska bi se citalo amli. Zivim u francuskom govornom podrucju pa sam se navikla na takva imena. Ovdje sam totalno neshvacena :lol:.Ja bi stalno nesto komentirala i fora mi je, kao onda kad sam se sjetila Florijane, ali nis :)
Ajmo probat podomacit onda bi bilo Amelija, Amalija, a sad sam se sjetila i Livija. Kak vam se svidja? ili da probam na postu o imenima za decke :)
ma ok ako živiš tamo gdje je to "normalno"
ovdje bi Amélie bilo šaka u oko kao Ćiro, Đuro ili Đurđica negdje vani
zato sam iskolačila oči
Amalija je ime moje najbolje prijateljice i naravno da mi je prelijepo jer ga nosi jedna od najdivnijih osoba na svijetu :heart:
Još jedno ime koje mi je predivno i jedno vrijeme nam je bilo prvo na listi - Nadalila. No onda smo shvatili da apsolutno je svima ista prva reakcija, pa smo odustali :(
Evo dvije anegdote iz stvarnog života, za primjer koliko smo različiti po pitanju što je obično, a što neobično ime:
1. Moja sestra upisala faks i počela se upoznavati sa studentima kolegama. Pruži jednoj djevojci ruku i razgovor je išao:
- Drago mi je, Simona.
- Simona? Kakvo ti je to ime?
- A kako se ti zoveš?
- Jugana!
2. Prijatelj:
- Ja sam Andrej.
- Andrej? Kakvo ti je to ime?
- A koje je tvoje?
- Jandre!
:lol:
ANELA,kad smo već kod A.
Možda jedno veselo i rijetko ime HAJDI
Simona je baš lijepo!
Lijepo mi je recimo Zrinka! Tako je zvučno, to r tako lijepo zatitra u kombinaciji. Ali otpalo bi jer neizgovorivo strancima (a možda dijete odluči putovati svijetom. Ja sam patila kako su izgovarali moje ime i imena roditelja u Njemačkoj. Jedino je mama dobro prošla. Ime joj je ovdje bezveze, a izgovoreno "na njemačkom" lijepo i egzotično...)
BTW mačka mi je Zrinka :-)
Meni ustvari nikad kao kriterij odabira nije bio kako će djetetovo ime izgovarati u inozemstvu.
Živimo u Hrvatskoj i bitno mi je da ime odgovara tome gdje živimo, a ako će dijete jednog dana živjeti u Africi ili Americi super, ako će mu biti ok, sasvim svejedno da li je zove Damir ili John.
Iako nisam trudna (još!), ako moj Roko dobije seku, bit će Marijeta! Dva stara dalmatinska imena, ma baš sam sretna što se i mm-u sviđa :heart:
meni su nadimci načelno super. od mog imena ih se može izvesti milijun i neki su mi simpatični, neki idu na živce, pa se ni ne odazivam na njih.
moj stariji je Tin i mislila sam da neće imat nadimak, ali on je svima Tinček, Tinko:heart:, a svojim dečkima je Tinac.
Mlađi je Joško, dalmatinskoj strani familjije Jole, naravno, ostalima Joke (makar je i to dlmatinsko), a ja ga zovem Jokica jer je on sav takav-mali, mazni, slatkiš.
Moja mam je Dubravka Lucija . ćitav živort Duuuuda(slavonka) ili Luce. oba imena su mi predivna i baš joj pristaju.
ali u biti sve mi je džabe, kad nas sve, čitavu familju nitko ni ne zove po imenima nakon što nam čuju prezime. :roll: - staro dalmatinsko, puno suglasnika i strašno grubo. ajme
LOL, nas dvoje nasu zovemo "Erinka-Zvjerinka". :mrgreen:Citiraj:
apricot prvotno napisa
Inače, stariji sin ima prijateljicu koja se zove baš Magda. Krasna i dobra djevojčica, pa mi je odmah i ime milije...[/QUOTE]
I ja vežem imena s osobama.Kada smo birali ime moja mama je predložila Ivor.Ime mi je bilo ok ali sam poznavala jednog jedinog čiji mi se karakter nikako nije sviđao-i na spomen tog imena imam lošu asocijaciju :(
Naš Damian je trebao biti Demian(meni puno ljepše) ali pod navalom :-o i komentara kako je to ime za vraga(iz onog filma...) popustila sam i nastalo je Damian...ipak sam pomalo konformist:oops:
Još je dobro da je i dobio ime,jer do zadnjeg dana nismo imali ime..i prvi mjesec dana svog života ime mu je bilo MIŠ :-)
A što se tiće nadimka-prije službenog Dado,zvali su ga Damić ali nikada ga nismo verificirali:-) samo Dado:-)
a nitko se ne bi sjetio recimo hesseovog demiana ....
ja obozavam omen :mrgreen:
i to ime :mrgreen:
a jos vise epizodu mucki kad se damien rodio. jedna od, meni, najdrazih epizoda :)
a mislim, ajmo onda više nikad nikom dati ime freddy zbog freddya krugera :roll:
ili carrie zbog carrie
sigurno ima i nekih hrvatskih iz hrvatskih hororaca
mislim, to mi je takva bedastoća ... :roll:
Curee, ovako ja se zaljubila u ime Leni (za curicu), a mom muzu se sviđa Lana, sta kazete vi, da mu udovoljim pa neka bude Lana??? Stvar je u tome da se svima vise svida njegovo ime, i mojima i njegovima i maloj :)))
Tesko da ce mu biti svejedno. Dosadi, vrlo brzo, kad moras slovkati ime svaki, ama bas svaki put kad ga izgovoris, a da te uz to jos nitko, nikada ne nazove tvojim imenom, vec nekakvim zbrckanim glupostima. I to cak kad im preko nekoliko puta kazes kako se ime izgovara. Racuni, dokumenti, raznorazni sluzbeni papiri... sve vracam na ispravak. A ne zovem se bas tako cudno ili komplicirano i ime mi sadrzi iskljucivo slova (komada cetiri) engleskog alfabeta.
Kaae, oni koji imaju veče šanse za život u inozemstvu, neka i prilagođavaju imena ako žele, a ja smatram da su male šanse i radi situacije šbbkbb, nemam potrebe prilagoditi ime.
Ionako nam je prezime "zaribano", a njega ne mijenjamo.
Pa nikad ne znas koje su sanse. :mrgreen:
Meni, nakon nekih djetinjih fiks-ideja, zapravo nije bilo ni na kraj pameti da cu zavrsiti tu gdje jesam.
Opet se ja moram ponoviti,LUNA,među rješenje!
Meni Leni podseca na Lenny-ija Kravitza, a Lana mi je super ime, onako bas dostojanstveno, kratko, elegantno, za neku uspjesnu i ljepu curu koja zna sta hoce.
tako je nives! :klap:
a flopica, mislim... šta reče, isprano? :nope:
no zezam se, ali skužili ste moje ime. nekad je baš bilo lijepo... sad je stvarno nedaleko od statusa Ivane, hoću reći prečesto.
stoga ti i ja Kraljice radije preporučujem Leni ili Luna, što netko predlaže.
I get you sister! ;-) Ali tko se ne bi čudio na ime Kaae? :lol:just kiddin'!
moj mali se baš uzvrpoljio u trbuhu, da gledam na koje ime trza, pa da tako odlučimo? :mrgreen:
apropos univerzalna imena, ja znam dečka koji se zove Evelin. :yes: njegovoj se mami to jednostavno jako sviđalo i iako je rodila sina, njoj je to pasalo. sad čovjek živi u Austriji i redovno je vrlo čudno, kada se negdje službeno predstavlja... :roll:
Moje je ime jako često u mojoj generaciji - ništa mi to nije smetalo, zapravo me nije zanimalo, niti sam na to obraćala pažnju. Tako da me ta stavka ne bi brinula pri izboru imena djeteta (i nije, sin ima vrlo često ime, cura i ne baš - ali ipak TRI ih je u istoj vrtićkoj grupi, 4 u cijelom vrtiću - a vrtić je mali, tko bi rekao).
Lana je krasno ime! Sve koje znam su vrlo elegantne, baš kako kaže Nives, ženstvene.
ja sam subjektivna sto se tice imena Lana. jednom prilikom sam ga i izabrala. jest, prije 30 godina... :mrgreen:
nives i ines su prelijepa imena
zaboravila sam ih napisati kad sam nabrajala imena "starije" generacije
leonisa, ti bi sada trebala uzeti neko zvučnije ime
Lea je nježno, palačinkasto, mazno... sada daj neko koje ima r u sebi
iako, i muž i ti imate jako možna i zvučna imena, možda onda cure moraju i biti bez r
lea i vera
pa predivno :heart:
muz je htio tea, pa sam rekla da mi je lea i tea malo to much...
bi sa r...AdioMare je predlozila rita i svidjelo se i lei i muzu. meni jos ni jedno ne sjeda. osim lare.
muzu i meni se svidja i lara i sara (iako sad citam da su to cesta imena, ja ih ne znam), al se lei ne svidja.
zacaran krug :lol: