Moja je jedno vrijeme (tjedan dana) bila na 125, tad je bila stara malo manje od 3 godine, poslije smo povremeno na 50
Printable View
Pozdrav,
ja sam potpuno neiskusna u ovim respiratornim stvarima, ali od 9. mjeseca otkad je stariji krenuo u jaslice, mladi koji ce sada navrsiti 6mj se muci sa respiratornim infekcijama, a jednom je vec bio i hospitaliziran. Cijenila bih svaki savjet koji mi mozete dati. Vidim da se spominju i nekakvi preparati za ispiranje nosica. Ja uopce vise nisam pametna kako djecu zastititi. Evo vec drugi puta u dva mjeseca stariji je doma donio virusni bronhitis, a mladi je sad zavrsio ponovno na Srebrnjaku i moramo kupiti Baby haller i ventolin, za koji iskreno niti nemam novaca i okolo trazim rabljeni. Da li postoje kakvi homeopatski pripravci, nesto za jacanje imuniteta, stvarno bi mi svaki savjet dobro dosao jer sam vec iscrpljena od doktora i bolnica.
Iskusne mame malo rasvijetlite! Imamo godinu i osam mjeseci,vrlo kašljemo,iskašljavamo,nosić curi,temperature nismo imali. Doktorica bez vađenja krvi dala antibiotik Cefaleksin i sirup bijelog sljeza?? Bi li pomogao aparat za inhaliranje?
meni moje dijete nije zao pikati i uvijek trazim KKS kada hoce prepisati antibiotik. u 90% slucajeva je virusna upala i ne treba antibiotik
ako iskasljava to je super
ja svojima jos dajem caj (2 zlicice cvijeta crnog sljeza i 1 zlicica majcine dusice) koji razrjedjuje tu sluz
takodjer, pazi da ti dijete kada curi nosic i kada ima dosta sluzi, ne jede banane, kravlje mlijeko jer to samo dodatno ozilavi tu sluz
Uglavnom, lijeska cvate kao luda- Na granama vise oni stari cvjetovi iz prosinca i sada gomila novih. No dijete se iz Grada mladih vratilo skroz OK. U četvrtak idemo na kontrolu
Hvala,momze!
Mi smo bili na kontroli - možemo smanjiti flixotide na 2x1
mi bili prosli tjedan dok je jos bio u spazmu i danas idemo ponovo
promijenio mu je doc terapiju, vratio ga na seretide, 2×1, a dobio je i nasonex
ja moram rec, posramljena, da nisam dosad primijetila, ni ja, a ni drugi, da ivara muci alergijski rinitis
a otkad uzima nasonex kaze da napokon vise ne smrce i da mu je super
hitno, kako busom na srebrnjak
nemam pojma gdje je terminal na kvatricu
Ivarice, mislim da vozi 207
pogledaj http://www.zet.hr/media/58758/207.pdf
nadam se da je Ivar ok..
trebala bi valjda prvo u rim lol
vozi 201, samo nemam pojma uopce gdje je na kvatricu centar banka
i. je dobro
Od tramvaja se prošećeš po Domjanićevom do rotora ( znači prema sjeveru) i pređeš cestu ( opet prema sjeveru), Tam na čošku je jedna birtija i dučan, prođeš malo lijevo ( 5 koraka) i prva ulica prema sjeveru je srebrnjak, ideš 2 stanice ( ili pitaj vozača)
u ravnini s tramvajem ti stoji i bus, samo dolje južnije iza prve zgrade koju vidiš (minutu pješke). od te zgrade ne vidiš autobuse. tamo pitaj nekog od vozača koji je bus za srebrnjak.
Možeš odšetati gore iznad rotora, ali početna stanica ti je u Heinzelovoj, nećeš fulati. Zakaj sada Srebrnjak? Kaj niste kod dr R.?
ma daj, procedura na Rebru je toliko jednostavnija i toliko je manja gužva, naprosto se neda usporediti. Zadnju kontrolu smo obavili za manje od sat vremena
nano, tako je sad i nama na srebrnjaku kod novog doca (mala zgrada, lijevo od porte)
u manje od sat vremena gotovi sa svim pretragama i pregledom
i maura, necakinjami, je isto tamo, i sestra mi je jednako zadovoljna
plus sto ja nemam vise zivaca razmisljat sto i kako bi trebala reci doktoru, a da ovog ne uznemiri
ovog ljeta je i. bio dosta na neurologiji, sad smo redoviti kod jedne endokrinologinje, i nekako su me valjda ti neki lijecnici navikli na ljubaznost i uvazavanje
a valjda to nije nespojivo sa strucnoscu
nakon sto nisam ivaru godinu i po davala nikakvu terapiju (bio dobro vise godina), i mislila se hoce li me netko tamo zbog tog osudjivat, nije mi se dalo jos sudarati s njegovom osobnoscu(osebujnoscu)
Ok, i ja sam čula da na Srebrnjaku ima novi super doktor. mi smo gore, na žalost, dopali kod sve samo ne super doktorice. ali dobro je znati, zlu ne trebalo.
Nama je odlično na Srebrnjaku, jako su brzi i stručni i voljni objasniti ne samo meni negi malenoj od 2, 5 godine.
Mi smo kod dr. F, predobar doktor.
Sestre su ljubazne a časnoj koja nam je vadila krv šaljemo pusu jer je izlječila strah od vađenja krvi i to je obavila bezbolno.
Do dolaska tamo nisam znala što to znači bolnica prijatelj djece.
Da ne govorim o hrpi dobrih savjeta koje nisam mogla nigdje osim na ovom pdf pročitati, kao umivanje i ispiranje usta nakon terapije inahaltorima, pokazali nam lupkanje..itd..
ispiranje usta - to pise u svakoj uputi za lijek i to napomenu svaki, ali svaki put u ljekarni
E meni je super što smo mi bili kod dr. Gunek, pa kad je ona otišla trebali smo se odlučiti između doktora F. (koji je svima super) i drugog doktora; i mi se odlučimo za drugog jer F. ne radi uopće popodne.
I što sad, ispada da je ovaj za kojeg smo se odlučili radio popodne samo mjesec dana :roll: i sada lijepo niti on više ne radi popodne, tako da ja opet moram izlaziti sa posla a nisam odabrala doktora kojeg svi hvale.
i. nije kod tog doktora f., moja sestra je slucajno izabrala doktora p. i onda sam ja, zbog njenog ok osjecaja, isto ivara narucila kod njega
ja sam svaki put (sad sam narucivala vec treci put u tri mjeseca) zamolila da me naruce kasnije da ivar ne izostaje puno iz skole, i naruce me oko 2 i do tri smo vec gotovi
E sada vidim, 100 ljudi 100 čudi. meni je dr Gunek bila katastrofa,a Mima ju hvali. Prema tome, treba ko ivarica, ići po vlastitom osjećaju
I mi smo kod P.
I mi se naručimo oko dva jer tada MM može; ali ja moram izaći sa posla, što mi nije nemoguće ali mi je draže kad ne moram.
Sad, vjerojatno je malo čudno što mi obadvoje idemo kod doktora sa djetetom.
E figu, za ispiranje usta sam i ja pročitala kasnije u u uputama ali ni moj pedijatar, ni sestra ni tete u ljekarni nisu nikada to spomenuli, a tamo su nam odmah po dolasku sve objasnili i dugo s nama pričali, ja sam došla kod dotičnog doktora na preporuku jedne od sestara s Srebrnjaka koja je rekla da iako se dugo čeka kod njega da se radi o njenom djetetu ona bi ga čekala i nismo požalili.
mi isto nismo imali pojma o ispiranju usta.
prvu pumpicu smo dobili na srebrnjaku tako da nismo imali ni uputu o lijeku niti blagog pojma da se to mora, ni sestre ni liječnici nisu ništa rekli.
prvi puta sam to ovdje pročitala.
gornje jedinice su mu katastrofalne, kao da ih je netko sastrugao, kao da ne pripadaju ostalim zubima.
jel netko treba pulmicort , jedna cura na mibu prodaje cijelu kutiju?
vrijedi i za flixotide jedino ako ga dijete uzima preko babyhalera onda ne treba ispirati usta već lice tj. dio koji je pod maskicom. Također maskicu kao i babyhaler treba redovito prati.....ovo je posebno bitno za maskicu.
Što se tiče slane sobe mi nismo bili ali neki naši prijatelji jesu i svi imaju isti zaključak, soba je dobra stvar dok se redovito ide.
ja čitam uputstva na puno benignijim lijekovima, a kako nebi na kortikosteroidnom lijeku
Tajchi73... Mi smo na babyhaleru pa nam je Dr. R. rekao da obavezno ispiremo usta, promućkamo i izgrgljamo.. zašto misliš da ne treba? Pa lijek isto osane u usnoj šupljini! Lice umijemo kao što si i rekla... i nakon Flixotida i Plumicorta!
jutros opet laringitis. Legla a sinoć s produktivnom kašlje,jutros laje. Primio 20 mg solumedrola.Dr ne da pulmicort respule ni pod razno,rekla je samo inhalianje na fziološku i dala sirup sinecod.Ne znam koja joj je to fora,ali naravno da bi više voljela a je na pulmcortu nego da mora primati te kortikosteroide.I nema šanse da dođem do njih,očito ja ne mogu tek tako dobit pulmicort
meni su rekli da se usta ne trebaju ispirati jer to nešto ostane zaljepljeno na stjenkama babyhalera, no možda su mi to rekli jer je M. imao 13 mj. kada je završio na trajnoj terapiji i nije bilo šanse tako malo dijete uvjeriti da vodu mora odmah pljunuti:-(. Definitivno da vrijedi ona da od viška glava ne boli :mrgreen:. Maskicu smo morali stalno prati i dezinficirati jer je mali na mjestu gdje je bio u doticaju s maskicom dobio neki štojaznam lišaj, ekcem :zbunj: pa mi je rečeno da atopičari lako razviju alergiju na tu gumu ( ili što već je ).
ha cuj mareta. ni nama niko nije dao pulmikort vec smo ga same trazile. a ja i sama nabavila na prijedlog dr rihtera i to preko neta. sama ga kupujem bez privatnog recepta a pogotovo amena nase pedijatrice koja za njega nije ni cula. pulmicort mozes kupiti preko dolca ili neke druge ljekarne a i cesto se prodaje ovdje na forumu.Citiraj:
jutros opet laringitis. Legla a sinoć s produktivnom kašlje,jutros laje. Primio 20 mg solumedrola.Dr ne da pulmicort respule ni pod razno,rekla je samo inhalianje na fziološku i dala sirup sinecod.Ne znam koja joj je to fora,ali naravno da bi više voljela a je na pulmcortu nego da mora primati te kortikosteroide.I nema šanse da dođem do njih,očito ja ne mogu tek tako dobit pulmicort