obicni slag (tuceno vrhnje bez secera) kraj kriske torte :oblizujese:
tako i serviraju caprese tortu
Printable View
pomoć !
večeras sam radila salamu od oblatni (fil je od čokololade, keksa, margarin, malo oraha)
piše u receptu: namočiti oblatne da se mogu rolati
namočila sam između dvije vlažne krpe
i sad mi je gnjecava, ne da se lijepo rezati
hoće sutra biti bolje ? ili da nešto napravim?
pokrila sam je sad samo sa suhom krpom
Trebalo bi ti sutra biti cvrsto. Meni se cak i sa kremom sutradan stisnu.
Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk
U pravilu oblatne idu izmedu vlaznih lrpa samo toliko da se mogu zarolati bez pucanja. Nekih 10tak min je meni dovoljno.
Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk
Radila bih hladnu salatu s tjesteninom i piletinom, npr. ovu: http://www.coolinarika.com/recept/sa...ne-i-makarona/
Koje vi vrhnje stavljate, plavo ili crveno? :mrgreen: Je li bi Mileram isto bio dobar?
Dodajete li i majoneze? Još neke sastojke koji bi išli uz navedene u receptu?
400 g je milieram. nisam nikad radila.
Kiselo vrhnje se zove mileram kad ima 30 ili više posto masnoće.
Ja volim što masnije :mrgreen:
Ono ispod 20% ni ne pogledam u dućanu.
to nam je česti ljetni ručak.
ali ja ne kuham piletinu nego na gril tavi, mariniranu.
i stavim svježe paprike na kockice, pomidor, krastavac, tikvice...
i smanjim vrhnje, a dodam masl ulje i aceto.
papar, sol.
Da, da, zaboravila sam reci da mislim isprziti piletinu na tavi..
Onda mileram :D
Hvala, curke!
Ja isto po ljeti radim uz meso s roštilja često tu tzv Nudelsalat.
Skuha se tjestanina ( najbolje neke pene) narežem rajčice, paprike, krastavac , sve pomiješam i zalijem vrećicim one light majoneze u koju prethodno umiješam octa...i dobro ohladiti u friz. Bude baš lagana i osvježavajuća uz roštilj, a meni paše i sama.
Opet ja :)
Sad me zanimaju omjeri.
Dosta toga cu raditi, ali oko salate imam dileme.
Oni omjeri u receptu mi se ne cine bas dobri, mozda nisam u pravu.
Dakle, hladna salata s tjesteninom i piletinom je za 10-12 osoba.
Glavno mi je da pogodim omjer tjestenina-piletina-mileram.
U to mislim ubaciti vecu konzervu graska, kukuruza, mozda 2 mrkve, jednu papriku. Mozda i malo gaude na kockice?
Kuhala bih spirale. Je li dovoljno 1,5 kg tjestenine i 1 kg pilecih prsa? Koliko na to milerama, 1 kg?
Moram u nabavku pa da ne bude ni premalo ni previse.
ja obično radim i isprobavam dok ne bude okus po mom čefu
prvo pomiješam sve suhe sastojke i gledam da mi se sviđa boja, odnosno da prevladava boja koju želim (npr. zelena ako želim puno krastavaca)
i posebno složim "majonezu", probam da mi bude fina i osvježavajuća, dovoljno slana ...
pa postepeno dodajem suhe u "majonezu", svako malo promiješam tako da vidim kad je dovoljno, da ne bi bila presuha ...
Mislim da ti je previše 1,5 kg pašte. No, najbolja ti je skuhati i držati u dvije posude, pa odlučiti količine usput. Nije mi fino kad je previše pašte u odnosu na ostale sastojke. I, ni slučajno kilu vrhnja. Meni vrhnje ni ne paše, ali ako voliš, valjda može. A majonezu ne bih ni slučajno, apsolutno nejestiva namirnica za mene :)
Kuhana jaja na ploške, tri boje (crvena, žuta, zelena) paprike na jako sitne kockice, velika konzerva kukuruza i graška, mozzarellu (one male kuglice), ispržena piletina na kockice (koliko pašte, toliko mesa, ali možeš dio i šunku na kockice), Omegol ulje (ili koje ti voliš), ja stavim i vinskog octa, ali to je primorski stil. I papar. Ako ti svi vole možeš i par strukova mladog luka na sitno nasjeckati.
No, o ukusima se ne raspravlja :)
I cherry rajčice, obavezno :)
Curke, hvala :kiss:
Vrlo rijetko ovo jedem, jedino u gostima, a vrhnje u kuhanju koristim jos rjedje.
Ja sam od maslinovog ulja, povrca na leso, na grill tavi, variva...
Da sebi radim salatu, vrhnja ne bi ni bilo, ni majoneze, vec puno povrca i dosta maslinovog ulja, ali pravog :)
Sad bih jednu takvu s tikvicama, njam.
Uh, Beti, sto spomenu mladi luk...obozavam ga, sad mi se bas jede.
Znaci, 1 kg tjestenine i 1 kg filea, to mi je bitno. Vrhnje cu dodavati postepeno pa koliko bude trebalo.
Hvala jos jednom!
Mi često radimo takve salate. Nikad s vrhnjem ili majonezom. Umjesto piletine znamo staviti i tunu. I kiselu jabuku, na sitne kockice. Fetu također stavim. Zacinim s maslinovim uljem i limunovim sokom.
Bas sam razmisljala bi li isli kiseli krastavci. Ja ih obozavam.
Onda necu gaudu.
Ali ni jabuku, nju ne volim u ovim kombinacijama.
Znaci, moze tjestenina, piletina, paprika, grasak, mrkva, kukuruz, kiseli krastavci, mileram, malo senfa, sol, papar?
Da vise utanacimo tu moju salatu :mrgreen:
Prijedlog za nama odličnu salatu uz roštilj, nareske,... uz sve paše.
Za tu salatu kupujem povrće u konzervi - to mi je brzinska salata.
Grah (u dvije vrste/boje)
Kukuruz
Leća
Pečena paprika narezana na kockice
Slanutak - ponekad stavim.
Sol, papar, maslinovo ulje i jabučni ocat
Cure, koji slanutak kupujete (suhi)? A da se ne kuha jako dugo?
Ne koristim ekspres lonac.
Neki dan sam ga kuhala tri sata, i još mi nije bio skroz mekan. Uz prethodno namakanje 12h.
Imate možda za preporučiti recept za rebarca? Ona neka američka verzija, med i tako to.
Poslano sa mog SM-G920F koristeći Tapatalk
Čokolada se topi u tučenom ili netučenom slatkom vrhnju?
Netučenom...za ganache?
Da, mislim da je to. To su ove kocke bez brašna. Ide i mascarpone.
U principu pravilno bi bilo otopiti čokoladu na pari, istovremeno u drugom lončiću zavriti vrhnje (ali ne da zakipi) i onda vrhnje preliti preko otopljene čokolade. Pustiti 10-ak min i promiješati. To je ganache.
Na koncu radila po ovom receptu - http://mamajasamgladan.com/ljepljiva-svinjska-rebarca/, uz minimalne promjene (nisam stavila soju jer ju ne smijem, umjesto čilija stavila nekakav umak iz lidla, s čili papričicama, umjesto aceta obični jabučni, na vino zaboravila ali ionako ga nisam imala). Dvoje od troje moje djece se davilo, najviše ovaj najmanji od 16mj. :)
Nemoj uzeti od Vedrini jer njihovo je sve u Sparu jako tvrdo i treba dugo da se skuha, a i onda kao da nije kuhano. Jednom sam uzela grašak. Nije se dao skuhati ni uz namakanje dva dana. Zadnje sam im dala šansu za crveni i crni grah. Stoji u frižideru u rajngli. Nitko ga ne jede.
trebam savjet vas stručnjakinja!
rijetko pečem kolače i odnedavno pite...
kad stavim maslac u tijesto pite umjesto margarina jaako je sipko kad je pečeno
kak napraviti tijesto s maslacem a da gotovi kolač ne bude tak sipak??
Dodaj kiselog vrhnja malo u tijesto, žlicu, dvije.
Ili malo mlijeka, da se sve lijepo poveže.
Slanutak sam danas kupila u dm-u. Vidjet ćemo u sub koliko će se kuhati!
Ako radiš smjesu 3:2:1, neće biti sipko tijesto
Znači 30 dkg brašna, u njega namrviti 20 dkg maslaca, sve skupa brzo pomiješati da bude sipko.
Napraviti udubinu i u nju jedno jaje i 10 dkg šećera, malo razmutiti.
Zatim što brže zamijesiti tijesto da ga rukama ne rastopiš.
Ništa drugo ne moraš staviti u tijesto. Savršeno je ovakvo.