Scarlet 1, temu koju si otvorila spojila sam sa ovom postojećom. mislim da ćeš tu pronaći sve odgovore :)
Printable View
Scarlet 1, temu koju si otvorila spojila sam sa ovom postojećom. mislim da ćeš tu pronaći sve odgovore :)
Alo alo evo mene ;-) mah,nisam imala signala na mob. Mi smo jos u komadu,i guramo u 38 t.t ne mogu vjerovati,kako je sve proslo brzo! ah svele,znam i mene lovi frka a opet vec mi je svega dosta!
Scarlet,po potrebi mozes uzimati terapiju,ni prva ni zadnja,procitaj postove sa ovog foruma.. Prije svega razgovaraj sa svojim dokt./psih. Sretno :-*
Allie .rock bas dobro sto si tu. Ja nisam pila xanax vec vise od pola god,a danas ne mogu opustit sama sebe borim se da ga ne popijem,spava mi se ,a od napetosti ne mogu zaspat.ja punih 36 nedelja
Joj cure,znate da vam zavidim! Vi ste se barem odlucile na trudnocu i cekate svoje bebice, a ja niti to ne mogu. Svi oko mene su stava da xanax ne bi trebalo nikako uzimati i da ce mi dati normabel u zamjenu kada do trudnoce dodje, a on meni nikako ne odgovara. Zato ne znam kome vjerovati, njima, ili sebi. Procitala sam gotovo cijelu ovu temu, ali nisam nasla da je netko uzimao xanax kroz cijelu trudnocu,barem ne doze od 0.5 do 1 mg dnevno ili po potrebi. Ne znam sta ce samnom kada zatrudnim, pa ne mogu se zatvoriti u kucu na 9 mjeseci samo da nebi dobila napadaj. Ponekad imam osjecaj da me doktori uopce ne razumiju, a ne zelim se dovesti u situaciju da radim po svom pa da se nedaj boze nesto dogodi. Vi sve brojite jos sitno i jos malo cete imati svoju bebu u rukama. A jel imate napadaje kad odlazite na pregled kod doktora?
Svele,kako je? Jel te popustila napetost?
Cure kako ste?ja da vam kazem i treba mi savet sta da radim uhvatila post porodilna depresija.molim vas recite sta da radim
kostadinka, prvo da ti jako čestitam! Tek sam danas vidjela novosti.
Drugo, jako je malo mama koje nisu doživjele postporođajnu depresiju, čak su joj dali i naziv : baby blues. To je sasvim normalno, jednostavno moraš izdržati. Proći će to prije što se budeš više oporavljala, što budeš imala više pomoći, što budeš bolje jela i odmarala.
Nemoj se bojati svojih osjećaja. Normalno je da su uzburkani, pa tek si rodila. Pokušaj se zabaviti poslom oko bebe, gledaj ga kako napreduje, kako je lijep, kako uči, kako jede. Pričaj mu što god ti padne na pamet, on će zaljubljeno slušati tvoj glas. A ako ti se plače, pa plači, koliko god hoćeš. Nećeš biti ni prva ni zadnja.
I, znaj, to će proći. Voli samu sebe takva kakva jesi. Drži se!
Uh jeste popustilo allie rock,danas sam ko nova:)) ,sinoc svega dva sata spavala,al dobro je. Kako si ti?
Kostadinka ti si najteze pregurala,ima li ko s tobom da ti pomogne oko bebe i tebe?
Scarlet,kako sam ja cula xanax je ista vrsta ljekova kao i helex. A mnoge trudnice koje imaju dijag.panicnih napada i kroz trudnocu uzimaju terapiju.meni je moj psih.iginek.dozvolio uzimat helex od 0.5,mada sam ja uspjela nekak bez toga ,jedino sam znala popit u kriznim situacijama,ja sam prije planirane trudnoce smanjivala svoje doze (to nekih 2mj.lagano da se tijelo privikne) ti se jos konzultiraj sa svojim doktorima,i ne brini. Imas vremena ,samo polako!
Svele,eto ja danas isto osjecam neki pritisak,sve se blizi kraju,pa me i strah i sreca i panika,all in one :-)
Kostadinka,imaj nekog pored sebe,da se osjecas sigurno. Neznam kakvi osjecaji te tocno muce? Imaj na umu da ce te ti osjecaji proc,sve je to normalno nakon poroda i panika koje si prosla,jos si pod svim tim stresom i utjecajem hormona.. Ako bi ti se stanje jos pogrsavalo,potrazit ces pomoc svog psih.koji ce ti prepisati ljekove. Pricekaj jos malo i probaj biti cim vise smirena ..
Znas da smo uz tebe :-*tebi i :-* bebici
Evo da pozdravim sve cure/žene na ovom topicu i da vam se i ja pridružim sa svojim iskustvom. Čitam sva vaša iskustva i vidim da je kod svakog drugačije kao što smo i svi mi drugačiji. Ja sam se sa paničnim poremećajem srela prvi put prije nekih 7 godina i tada sam kod tog prvog ,pravog paničnog napadaja,mislila da imam infarkt. Nakon toga su uslijedile silne pretrage (koje su rezultirale normalnim nalazima) dok se nije ustanovilo da imam panične napadaje. Krenula sam na terapiju AD Seroxat 20mg+Misar 0,25 (2 puta dnevno ili po potrebi) i psihoterapija. nakon nekih 8-9 mj. prekinula sam psihoterapiju i terapiju lijekovima i bila sam super nekih pola godine, a onda mi se opet počelo vraćati. Pokušala sam se sama boriti uz Misar prema potrebi, ali sam nakon nekih godinu dana skužila da ne ide ( u međuvremenu sam imala užasne glavobolje pa su me slali i na Magnetsku rezonancu i u tom periodu sam trošila Propranolol od kojeg su mi glavobolje prošle. Dobila sam od neurologice Cipralex dok ne odem kod psihijatra, no od njega sam imala užasne nuspojave). Ponovno sam krenula na psihoterapiju i terapiju sa AD i to Alventa 75mg ( 2 ujutro) + Misar 0,25mg prema potrebi i lagano ga ukidati. Psihoterapija mi je ukinuta jer je psihijatar smatrao da više nema potrebe, a na terapiji Alventom bila sam nekih godinu dana i bilo mi je ok no kad sam saznala da sam trudna psihijatar mi je rekao da odmah prekinem terapiju i da u slučaju napada uzmem Normabel 5mg. Znači nije bilo postepenog ukidanja! Prvi mjeseci trudnoće su bili odlični i nisam imala potrebe za Normabelom ili nečim drugim no, sredinom trudnoće simptomi su se polako počeli vraćati i ja sam tu i tamo uzela Normabel. U 7 mjesecu trudnoće sam uzimala 5mg Normabela ujutro i uveče, a u 8 i 9 mj. trudnoće uzimala sam Normabel od 2mg više puta dnevno, s tim da sam se trudila da ga čim manje uzimam. Krajem tudnoće otišla sam psihijatrici jer mi je postajao sve teže, no ona mi je rekla da probam izdržati sa Normabelima barem do kraja trudnoće. Krajem 11 mjeseca 2013. rodila sam svoje sunašce, no napadaji su i dalje bili prisutni svakodnevno. Pokušala sam čim duže izdržati zbog sunašca i dojenja, no nakon 2 mjeseca uvidjela sam da više ne ide. Sada mi je psihijatrica prepisala ponovno Seroxat 20 mg i Misar 0,25 prema potrebi ( najčešće 4-5), ali je rekla da moram prestajati dojiti što ja i činim zadnjih dana... Mislim da će mojem sunašcu biti bolje ako ima veselu i komunikativnu mamu, a ne mamu koja je stalno u nekom grču, a s obzirom da moj muž isto baš ne razumije "te panične napadaje" i da se znamo posvađat jer ja ne želim ići među ljude, mislim i nadam se da ću sada biti bolje. Inače kad sam dobro, volim ljude, volim druženja, vesela sam i komunikativna...
Xanax i Helex i Misar su po sastavu alprazolamum samo od razl.proizvođača.
Moja malenkost je nakon 3 mjeseca koje ne bih nikome poželjela, ostatak trudnoće
pila i antidepresiv i Xanax.
kostadinka, jel piješ kakve antidepresive sada?
Ne Teica ne pijem ad samo helex ali ne ide ja neznam sta da radim vise.moj muz ne zeli da pijem seroxat i da idem psihijatru .dajte neki savet molim vas
Oprosti, ali bit ću malo gruba: nama tvoj muž tu što željeti ili ne željeti.
Ja pijem hrpu lijekova.
Misliš da su moji presretni s tim?
(Kao što su bili i s tim da sam skoro 3 mj.bila u bolnici...)
Bolest ne bira i ne pita a depresija je bolest.
Kostadinka,da li smijes dojiti sa seroxatom?
Ne smije se dojiti sa Seroxatom.
Meni je zamjena za njega bio Zoloft (uz njega se smije dojiti, u najmanjoj dozi)
Kostadinka, morat ćeš doktoru :love2:
Majuška s kojom točno dozom Zolofta si smjela dojiti? Pola (25 mg) ili cijelom (50 mg)? Ja pijem cijelu, vidjet ću hoću li moći prepoloviti. Inače sam bila godinama na polovici, ali kako sam prestala kad sam ostala trudna pa se sve vratilo ispočetka morala sam na cijelu.
Kostadinka Helex ti za depresiju ništa ne pomaže, još te više spušta, moraš kod psihijatra da ti da AD ako ne ide.
Kostadinka,Svele, kako ste?
Ja sam allie uzas imam vrtoglavice i uzasne napade panike.ajde jos koliko ostalo kod tebe i svele????
Dobro samo se brzo iznerviram,sve bih cistila po kuci,a svaka mi stvar smeta. Ja 36 + 5 valjda
Gdje ste cure? Ja opet ne spavam,budim se svakih 5 min bukvalno bez vazduha. Cijelu noc tako i popodne danas ,Boze dragi. Kako ste vi?
Juce mi nisu htjeli prodati ni kapi za nos
Evo sam ja.kakvo je ovo moje stanje uopste ne razumjem.pritisak mi je 100/70 i kad vidim da mi je toliko mislim da cu kolabirati i pocinjem da panicem ostajem bez zraka ali tahikardija nema koliko god panicim i to mi je jako cudno puls mi je 70.dali je sve ovo normalno.sve krvne nalaze pre i posle porod sve ke u redu ali ja se ne osjecam dobro.
Hvala bogu da je neko tu,pokusavam se konektovati dva sata.
Kostadinka to ti je ok pritisak ,meni jeznao bit 90/40,prije trudnoce ,a normalno zivjela. Sve je ovo iz glave:(
Mrni danas jedan od gorih dana,ne mogu disat.
Gdje su allie. rock,teica i drugi
Kostsdinka koliko sm ijes xelexa sad pit,ako dojis?
Allie rock imas li ti problema sa disanjem,il ti se beba vec spustila?
Ja se vec cjeli dan pokusavam spojiti na rodu,nesto šteka! Meni je rok 17.2. I sve vise sam nervozna! Uf :-(
Kostadinka,i meni je pritisak bio nizak,iako sam se uzrujavala
Svele,mene sad love te kontrakcije i imam osjecaj kao da nemam zraka,mada mislim da se beba spustila,mozda me sad nozicama gura? Jao kakva sam i ja ovih dana,ko napeta puska,sve se bojim da poslje nebude gore, cure drzite se,mislim na vas! :-*
Drage cure,
nisam se neko vrijeme javljala.
Najprije moram čestitati Kostadinki - bravo!!! Neka je sve dobr prošlo i neka ti imaš sad svog bebe. Slažem se s Teicom - nema tu što tvoj muž misliti, on nije psihijatar, on nije u tvojoj koži, on ne treba djetetu kao ti. Pusti dojenje, ja sam odrasla na umjetnom mlijeku i uglavnom mi niš ne fali :)
Teice - ne znam jel se ti mene sjećaš, lijepo te vidjeti ovdje, neka sve bude od sada nadalje samo nabolje!
Kod mene svašta novog. Bila sam u bolnici jer su me obradjivali zbog trombofilije i odnedavno si dajem svaki dan inekcije. S trudnoćom je sve zasada u redu, držimo j epod kontrolom, redovito sam na pregledima, komuniciram s doktorima...reklo bi se so far, so good.
Ali ja nikako da se opustim. Ja sam svaki dan u nekom strahu i paranoji zbog različitih razloga. Recimo kad su mi dali inekcije, na forumu sam pročitala da možda nije dovoljna doza. Ajme panike, odmah najcrnje misli, gotovo je, imat ću pobačaj..nisam bila mirna dok mi još jedan liječnik nije potvrdio da je doza dobra.
Onda je na red došla briga oko inzulinske rezistencije, pijem tablete i za to, pa su krenule brige što ako jedem previše slatkog, nisu mi tabete dovoljne, pa naštteit ću djetetu. Onda sam se nekako smirila.
Jučer me počelo svrbiti cijelo tijelo. I naravno, pročitala sam da može biti povezano s jetrom i opasno. Ginekolog mi je odmah dao uputnicu za jetrene probe. Čekam nalaze. I opet briga.
Ja sam stalno ali stalno pod pritiskom! Nikako da si kažem - ok, ne možeš ništa, nerviranjem si odmažeš, vjeruj da će biti sve dobro. Ne, ja stalno iščekujem loše, neke bolesti, patoška stanja i katastrofe.
I umorna sam :(
Najgore je to,što i same znamo da nam nerviranje nece nista pomoci,a opet ne mozemo preko toga,jednostavno smo komplicirane :-)
Lavko,ja sam sigurna da ce sve biti dobro ,znam da ti je tesko i da si vec umorna od svega,ali samo lagano,sve ce biti ok! :-*
Cure kad udjeye u 9. mjesec idete li nedeljno na kontrolu ili kao prije? Meni jos nisu uzeli karlicne mjere,cujem da ovdje to ako ne ides privatmo tek na porodu uzimaju,pa me uhvatila frka sto ako moram na carski ,a oni me puste da se izmucim kao sto cesto rade
Lavko sta je bilo sa ad uspjevas li se uzdrzat?
Allie ja cekam tebe ,pa onda ja. A nadala sam se da necu bas punih 40 gurat
Meni nisu uzimali te mjere,cak sad prvi puta cujem za to!? Ja sad kako sam u terminu idem svaki tj.na kontrolu,.
Ah,mene su uplasili u 34 t.t kako necu dogurati do termina,ali eto,smanjila aktivnosti,vise mirovala i eto nas, jos maloo jao jao uf
Da li i vama šteka taj forum ili samo meni? Danas cjeli dan pokusavam pisati na forum ,pa me izbaci?! :@
allie i svele, bravo cure - vi još sitno brojite :) !
Što se tiče uzimanja mjera zdjelice, meni su to uzeli tek na porodu, prije klistira i brijanja.
lavko :love2: !
kostadinka, ne brini zbog tlaka - moj je isto uvijek nizak, ali to je moj normalan tlak.
Ima li kakvih novih dogovora s mužem u vezi odlaska psihijatru?
Jao, žene, jel' ima netko iskustva sa seroxatom i jakim mučninama????? Ja sam pila 6 dana pola i sad kad sam prešla na cijeli povraća mi se na samu pomisao na hranu! Zvala sam doktoricu i ona mi je rekla da se vratim na pola još nekih 7-8 dana, a da ćemo onda vidjet. Također su mi se pojačali i neki simptomi, no i za to je rekla da je to normalno za seroxat u početku i neka si samo pomažem sa misarom. U slučaju da mi ne bude bolje nakon tihh 7-8 dana onda bi trebala mjenjat lijek.... aaaaaaaaaaa.... ja takva nikakva, a bebica me treba.....
Maša nemam iskustva konkretno sa seroxatom, ali svaki AD ima na početku nuspojave koje poslije prođu, ja sa zoloftom sam npr prvih 2 tjedna imala totalni gubitak apetita jedva sam žvakala, a pojačanje simptoma anksioznosti normalno je za svaki AD, zato uz njega piješ misar da te smiri i spusti jer ti AD u početku još više aktivira živčani sustav, kad AD počne djelovati sam će preuzeti ulogu anksiolitika.
Bit će bolje, par tjedana tako, ali poslije će beba opet imati mamu koja je dobro:)!
Ja bila na kontroli , sve ok kaze,sto se moze vidjet,hm,sto ne volim kad mi tako kazu,sad jos ctg. Otvorena1 pprst.
Kako ste sve,slabo se javljate?
I ja sam jucer bila na kontroli, ne znam dal je to normalno,i kako vas,ali mene je taj pregled bolio da sam mislila da cu se onesvjestit kako sam u terminu,pregled mi vise ne obavlja moj gin.nego u ri.poliklinici..
Ne znam kako sam,od tog pregleda osjecam se nikakvo,tuzno, silovano !
Samo se nadam da ce sve zavrsiti kako treba i da ovu ginekologicu od jucer,vise nikad ne sretnem :'(
:-* trudnice moje,
Kostadinka? Nadam se da je sve ok :-* <3
Pozz i may god be with us !
allie.rock, sad u inboxu ima mjesta za pp!
Žao mi je što si imala tako neugodan pregled!
Allie meni je ginekoloski uvijek bolan,ali ne mnogo,pretpostavljamda se ja ne umijem opustitdoduse uvijek sam bila kod iste ginekologice, a i ovdje se zale al na muske da imaju tesku ruku,cak da umiju zenama prebacivat za kilazu i sl.
Ja bila na ctg ,mene nervoza uhvati od lezanja 20 min.,odmah imam utisak da ne mogu disat,sto li cu tek kad budem na stolu za porod,jos te ostave samu i odu pit kafu