Hvala svima na odgovorima. Mali je prijavio svih 6 izbora gimnazije i svugdje je u rangu za upad no zelja mu je jezicna. Mislim da vise ja imam nepotrebne dileme nego on sam
Printable View
Hvala svima na odgovorima. Mali je prijavio svih 6 izbora gimnazije i svugdje je u rangu za upad no zelja mu je jezicna. Mislim da vise ja imam nepotrebne dileme nego on sam
ja bi pogledala i malo što se nudi - dodatna / dopunska / fakultativna nastava
ili ovo što su cure napisale, što više bodova treba, tamo neka upiše ;)
on nema pojma što latinski:-)
Ja znam da su na ovom topicu sve te škole secirale, ali to je tako nepregledno, ništa ne mogu pronaći.
Težak latinski u V. se tu spominjao više puta to se sjećam.
Upao je moj u prvi izbor na predupisima. :) U nekim školama je bila nevjerovatna navala (Ruđer primjerice), a u nekima propuh.. (Lucijanka npr).
On je na kraju odabrao XIII. PM. Čuli smo s 3 različita izvora, iz prve ruke, različite godine, da je škola super. Naročito PM smjer. Da su prof. mat, fiz, info,.. fakat odlični. A to njega i zanima. I ostali su ok. Navodno samo latinski i kemija su žene malo čudnjikave, ostalo su profesori jako dobri. Gledali smo i na ŠERu statistiku za PM razred i djeca se upisuju na prilično jake fakultete (PMF, FER,FSB, MEF,..). Nije nam daleko škola, a nije nabrijana i s ostalim predmetima (primjerice, biologija, glazbeni ga uopće ne zanima, ali i ti profesori ne dave).
Ugl, odabrali smo po statistikama i iskustivma iz prve ruke i upali. I sretni smo. :)
Sad gledam tu listu pa vidim da ima djece iznad crte, a tipa 4. izbor im je.. pa me zanimalo kako to. To znači da taj onda upada u XIII., ali možda upada i u neku drugu školu koju je stavio na 1.-3. listu prioriteta pa će se još smisliti.
Ozujak, bravo!!! :-)
ako je netko iznad crte a piše mu 4. izbor - to znači da ne upada u prva 3 prioriteta i zato je na toj listi kao 4. prioritet
na onim prethodnim listama ne upada (niti zauzima mjesto), možda će još mijenjati prioritete, ali teoretski ne mora, može samo čekati
možda sigurno upada i u 5. i 6., onda nema potrebe išta mijenjati
Kakav eksperiment :mrgreen: između svake dvije škole imam čvrsto mišljenje koja je bolja. Problem je što je utemeljeno na iskustvima iz 1985.
Toliko se promijenila slika gimnazija u zadnjih par god pa di ćeš temeljit na mišljenju iz 1985.-e :lool:
to se radi na otvorenim danima, jer onda ti i učenici te škole prenose duh. Prošle godine mojim se više svidjela V od X zbog vibre koju su imali pri otvrenom danu. X je stavila iiza svih drugih jer joj je baš bila hladna škola. Iako je bila svjesna na kakvom je glasu V i latinski :mrgreen:
Netko možda želi razmišljati dalje od srednje. Ako planira npr medicinu onda je V sigur o bolji izbor. Općenito mislim da na maturi ucenici V postižu bolje rezultate.
Iako nekako bi malo brinula kakav će bit sastav skole koja odjednom bude ultra-popularna, iako to je možda više problem kod cura i njihovih odnosa...
+
Sretno svima , sutra bi moglo biti zagušenje u sistemu, pa na vrijeme još pregledajte popise i poslužite prioritete
4. je isto odlična škola.
Nakpn nje djeca upisuju sve moguće fakultete.
Ako ste u NZ, ja bih glasala za 4. U nju gravitiraju djeca iz kvarta pa će imati društvo.
Također, valjda će se uskoro vratiti u jednu smjenu.
Ako je dijete dečko, neka računa da će u svim jezičnim školama biti u manjini (nekad bude 2-3 muška u razredu, nekad 5-6).
S 16.imam problem s nekim nstavnicima, no kao u svakoj školi, ne znaš kakvu ćeš nast.garnituru dobiti
Hvala puno...da decko je i to mu jedna od briga sto ce biti u manjini
Znam dosta njih koji su završili 16. i cura i dečkih
Kao što znam i cure iz Ruđera konkretno elektroničke
I svi su se uklopili
Moram stati na stranu mime, zbig mišljenja iz '85 svoju sam zabezeknuto pogledala kad je spomenula Prelog. Toliko zabezeknuto da mislim da ga je maknula s liste.
I mislim da nije pogriješila.
Evo osvrt na V. Latinski je prenabrijan i ako ti se uz to potrefi još neki zeznut profesor plus sve ostalo što ima dijete za učiti, možemo govoriti o ozbiljnoj prijetnji za mentalno zdravlje djeteta. Naravno kao i sve, ovisi o djetetu. Nekima je sve super
jako ovisi o djetetu, zato i treba individualno procijeniti koja škola je dobra za njih
nekom djetetu odgovara stroža atmosfera, red, rad i disciplina a neki više vole opušteniju atomsferu
jedan voli natjecateljski duh, drugi bi više timski itd.
sad je kasno, ali nama se jako dobro pokazalo da smo išli na dane otvorenih vrata da malo vidimo kako škola i tamošnji profesori i djeca "dišu" jer nam je isplivala kao favorit škola koju dotad uopće nismo skoro ni razmatrali :lol:
možete u zadnji čas pogledati i statistike na školskom rudniku, evo ima po spolu podjela pa koga zanima gdje ima više ili manje cura, može i tamo škicnuti
https://app.powerbi.com/view?r=eyJrI...FkNCIsImMiOjh9
ja se još dobro sjećam da nam je u prvom srednje bila neka babaroga iz latinskog, ja imala čvrstu trojku
i otišla sljedeće godine u V. :bye:
mi svi trojkaši smo zato u drugom srednje imali čistu peticu i rasturali, tako da, ima i od toga što nas je tlačila nekog efekta
ali da je bilo ugodno, nije :mrgreen:
Odbrojavaju sitno?
To je prije bila kemijska škola.